ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ


Όλο το τελευταίο δίμηνο παρακολουθούμε ενεργητικά όσα συμβαίνουν ανάμεσα στην κατάληψη Θ58 στα εξάρχεια, πρώην μέλη της καθώς και άλλους συντρόφους και συλλογικότητες. Το θεωρούμε απαράδεκτο μεταξύ συντρόφων και αρνητικά στην προοπτική του κοινού αγώνα.

 

Ο 1ος λόγος της εμπλοκής μας ήταν καταγγελτικό προς την Θ58 κείμενο απο πρωτοβουλία, το οποίο καλούσε σε συνέλευση στο πολυτεχνείο(Γκίνη). Εκεί αντιληφθήκαμε οτι πρόκειται για κλειστό κάλεσμα. Η Θ58, την οποία αφορούσε, δεν ήταν ενήμερη.

Ο 2ος λόγος ήταν η συντροφική μας σχέση, στην πράξη, μέσα σε κοινούς κοινωνικούς-πολιτικούς-ταξικούς αγώνες με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.Την συνοδεύει ο σεβασμός απέναντι τους για την παρουσία τους σε αυτούς, ανεξαρτήτως διαφωνιών ή κριτικής θέσης απέναντί τους, όσον να αφορά αυτά που απο κοινού έχουμε βρεθεί.

 

Οι 2 παραπάνω λόγοι μας οδήγησαν να εμπλακούμε, εν γνώση της ευθύνης μας, στη διαμάχη. Είτε με την κριτική συμμετοχή μας στο αρχικό 1ο κάλεσμα, και στην συνέχεια στο ανοιχτό δημόσιο κάλεσμα της αναρχικής συλλογικότητας Μαύρο-Πολύχρωμο, είτε σε ανακοινωμένη συνάντησή μας με την Θ58 ώστε να ενημερωθούμε και απο την πλευρά της.

Απο την 1η στιγμή έως σήμερα σκοπός μας αποτελεί η παύση των εχθροπραξιών εκατέρωθεν και το πέρασμα της διαμάχης σε ένα επίπεδο πολιτικής και απο κοινού διαχείρισης. Αφετέρου η κατανόηση των αδυναμιών και λαθών αλληλένδετα με τους κοινούς χώρους και αγώνες. Τόσο πάνω σε μια αντίληψη κοινού τόπου, ενάντια στους απο τα πάνω, όσο και για τις προοπτικές της κριτικής και της αυτοκριτικής διαδικασίας εντός των κοινοτήτων μας με σκοπό το προχώρημα και την ενδυνάμωσή τους.

Δεν στεκόμαστε στις λεπτομέρειες και υποθεματικές του ζητήματος, ζυγιάζοντας εκατέρωθεν λάθη. Καταθέτουμε τη δική μας θέση για τα γεγονότα, όπως τα αντιλαμβανόμαστε απο τη μεριά μας, πανω στα κρίσημα σημεία τους και όπως αυτά έχουν τεθεί μέχρι στιγμής:

 

1. Αναγνωρίζουμε την κατάληψη Θ58 ως μια κοινότητα αγώνα, με προλεταριακά, πολυφυλετικά, πολυτασικά και αυτόνομα χαρακτηριστικά. Ως τέτοια έχει κάθε δικιο να υπερασπίζεται τον χώρο, τις διαδικασίες, την αξιοπρέπειά της. Ταυτόχρονα αναγνωρίζουμε εγγυρότητα σε μεγάλο μέρος του κειμένου της Θ58, ειδικότερα με πρακτικές συκοφάντησης και υπονόμευσης εναντίον τους, οι οποίες ήταν εχθρικές και δεν αναλογούν σε ενδοκινηματικές αντιπαραθέσεις(κλειστή διαδικασία, προβλημαικές στο 1ο κείμενο και στις προτάσεις που κατέθετε κ.α)

 

2. Την ίδια στιγμή όμως θεωρούμε πως η αναβάθμιση της πολιτικής αντιπαράθεσης, μέσω του δυσανάλογου της κατηγορίας(η οποία όριζε εξαρχής ενα πεδίο απόλυτης εχθρότητας με όρους πάλης και χωρίς αρχές και το οποίο θεμελιονώταν πάνω σε μια διαλυτική αντίληψη για την απόσταση που χωρίζει τα αποτελέσματα μιας πράξης απο τα κίνητρα ή τις σκοπιμότητές της. Ο πρακτορισμός και η πρακτορολογία, σε αντίθεση με τον ανοιχτό και δημόσιο αυτοέλεγχο των κοινοτήτων μας αποτελεί αυτοκαταστροφικό κατάλοιπο της κομματικής αριστεράς.

Η ίδια ευθύνη βαραίνει και την Θ58 και πάνω στο ζήτημα του δυσανάλογου των απαντήσεών στις επιθέσεις που δέχτηκε, στην λογική της κατ' αρχήν αναγνώρισης της ίδιας της σοβαρότητας, την οποία διεκδικεί η Θ58, μέσα απο το λόγο, τις δράσεις και τα προτάγματά της.

 

Σε σχέση με την άλλη πλευρά, αν και δεν την αντιλαμβανόμαστε με τα ίδια χαρακτηριστικά, στεκόμαστε στη θέλησή της να δοθεί κινηματική λύση, όσο και στην στάση τους απέναντι στην κριτική μας και στη διάθεσή τους να εξελιχθούν μέσα απο τις αδυναμίες τους. Τους αναγνωρίζουμε ως συντρόφους, μέχρι και σήμερα.

Όλα τα παραπάνω τα επικοινωνήσαμε προς όλους τους εμπλεκόμενους συντρόφους, ζητώντας τους να σταματήσουν τις εχθροπραξίες και προσπαθώντας να δώσουμε όσες παραπάνω εγγυήσεις μπορούσαμε γι' αυτό.

Καταληκτικά ξεκαθαρίζουμε οτι θεωρούμε καίρια την ευθύνη της Θ58 για δυσανάλογη βία και υπερβολή σε σχέση με όσα θεώρησε εχθρικά εναντίον της, όσο και σε σχέση με τις δυνάμεις και τη θέση της. Παρόμοια αντιλαμβανόμαστε και την ευθύνη της πάνω στη μεγένθυνση των κατηγοριών και τη σχέση φιλίας-εχθρότητας μέσα στα πεδία αγώνα και στο κίνημα.

Επίσης, ξαναθυμίζουμε, τουλάχιστον όσον να αφορά εμάς, οτι μέσα στα πλαίσια των ενδοκινηματικών εχθροπραξιών ''χωρίς αρχές'' αντιλαμβανόμαστε οχι μόνο τη φυσική και πολιτική βία, αλλά και τον υπόγειο πόλεμο της μικροπολιτικής. Αποτελούν και τα 2 εχθρική συνθήκη για εμάς ειδικά για ην συγκεκριμένη περίπτωση και όσους έχουν εμπλακεί σε αυτό.

Για τους αγωνιστές τα ζητήματα λύνονται ανοιχτά και δημόσια όταν δεν βρίσκουν απαντήσεις στη βάση του αγώνα τους. Κάθε νέα επίθεση σε συντρόφους μας οποιασδήποτε πλευράς, θα θεωρηθεί επίθεση προς εμάς.

 

2/4/2017

Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License