Στις 13/3 δυνάμεις καταστολής εκκένωσαν την κατάληψη Βίλλα Ζωγράφου ( όπου και συνελήφθησαν 7 σύντροφοι/ισσες που ανέλαβαν και την πολιτική ευθύνη της κατάληψης ), την κατάληψη προσφύγων/μεταναστών Δρακοπούλειο στην οδό Αλκιβιάδου στα Εξάρχεια, όπου και προσάγονται 127 μετανάστες/πρόσφυγες, ανάμεσά τους και 37 παιδιά, οι οποίοι και μεταφέρθηκαν στο κέντρο κράτησης της Πέτρου Ράλλη πριν οδηγηθούν οι περισσότεροι σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Τέλος, έγινε εισβολή από το κράτος και στο Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Αγρινίου ( στο οποίο στη συνέχεια οι σύντροφοι ξαναμπήκαν ).

Στα πλαίσια της αλληλεγγύης προς τους αυτοοργανωμένους χώρους, στις 29/3 τα ξημερώματα στην Πάτρα, επιτεθήκαμε στα διοικητικά γραφεία του Ερυθρού Σταυρού με μπογιές ενώ ταυτόχρονα και στην Υπηρεσία Ασύλου με μπογιές και σφυριά. Παράλληλα, γράφτηκαν συνθήματα και στις δύο τοποθεσίες.

Στις παραπάνω κατασταλτικές ενέργειες του κράτους, συγκεκριμένα για την κατάληψη στην Αλκιβιάδου, κομβικό ρόλο έπαιξε ο Ερυθρός Σταυρός, ο οποίος, όντας ιδιοκτήτης του κτηρίου, είχε υποβάλλει μήνυση για την εκκένωσή του. Οι μετανάστες/πρόσφυγες που διέμεναν εκεί οδηγήθηκαν όπως είπαμε στην Πέτρου Ράλλη και κατόπιν αρκετοί σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, αφού πέρασαν όλη τη διαδικασία καταγραφής και "φακελώματος" με τις οποίες συνδέονται άρρηκτα οι Υπηρεσίες Ασύλου.

Οι επιθέσεις αυτές από κράτος και κεφάλαιο, δεν αποτελούν μεμονωμένα, αποκομμένα περιστατικά, αλλά είναι κομμάτι ενός οργανωμένου και διαρκούς πολέμου εναντίον των αυτοοργανωμένων δομών. Αυτό συμβαίνει, επειδή σε τέτοιου είδους εστίες αγώνα, αναπτύσσεται η ζωή και η οργάνωση πέρα από το κράτος με βάση τις αξίες της αντιιεραρχίας και της ισότητας, αμφισβητώντας έμπρακτα της κυρίαρχη ιδεολογία. Αυτή που παρουσιάζει τους μετανάστες/πρόσφυγες ως ξένο σώμα, επιδιώκοντας την απομόνωσή τους και εγκλωβίζοντάς τους, φυλακίζοντάς τους σε κέντρα κράτησης, hot-spots, στρατόπεδα συγκέντρωσης. Κράτος και κεφάλαιο αδιαφορούν, αναγνωρίζοντας τους μετανάστες/πρόσφυγες σα φθηνά εργατιά χέρια.

Ο πόλεμος από τους εξουσιαστές μαίνεται, κάτι που δε μας εκπλήσσει, αλλά αντιθέτως ισχυροποιεί την επιθυμία μας για αναβάθμιση του αγώνα μέσω της δημιουργίας δομών, εργαλείων, κοινοτήτων, οριζόντια δομημένων, που θέτουν τις βάσεις για αδιαμεσολάβητη-αντικρατική-συγκρουσιακή δράση. Είμαστε πάντα έτοιμοι/ες, είμαστε πάντα απέναντί σας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕΤΑΞΥ ΟΣΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ, ΕΞΕΓΕΙΡΟΝΤΑΙ, ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΟΥΝ.

10, 100, 1000ΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.

Νυχτερινή περιπολία ενάντια στην καταστολή.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License