Δωρεάν μετακινήσεις για όλους, κίνημα.


Ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκα αυτή τη σελίδα https://farefreepublictransport.com/.

Μήπως, μετά την καταστροφή πολλών ακυρωτικών, και με δεδομένο το κόστος που έχουν άλλα πράγματα, όπως για παράδειγμα η άχρηστη άσκηση ενός F-16 στα πλαίσια νατοϊκής επίδειξης ισχύος στην περιοχή, θα έπρεπε να περάσουμε σε κάτι πιο σοβαρό και οργανωμένο, σε διεθνές και πανεθνικό επίπεδο;

Για όλη την Αθήνα, θα μπορούσαμε να θέσουμε ως θέμα τα δωρεάν εισιτήρια; Σοβαρά ως αίτημα, με δεδομένο ότι το κόστος μπορεί ανετότατα να καλυφθεί από το κράτος και θα μπορούσε να βοηθήσει πολλούς, ενώ αποτελεί ήδη αίτημα και το αντικείμενο των επιδιώξεων της καταστροφής των ακυρωτικών. Να το ζητήσουμε πιο σοβαρά; Να τεθεί ως θέμα στην κυβέρνηση;

Έτσι και αλλιώς, τόσα λεφτά κατασπαταλώνται σε βλακείες, όπως οι νατοϊκές ασκήσεις και η πτήση ενός (ή πολλών) F-16, γιατί να μην είναι ένα δωρεάν λεωφορείο ή τρόλεϊ και τα αντίστοιχα έξοδα να καλυφθούν από το κράτος, με αντάλλαγμα μια νατοϊκή ηλιθιότητα λιγότερη;

Νομίζω μπορούμε να το σκεφτούμε σοβαρά.

από ΚΚΛ 06/04/2017 7:48 πμ.


Εξαιρετική ιδέα!!! Και να σου πω, αφού πάμε να διεκδικήσουμε δωρεάν μετακινήσεις για όλους, δεν ζητάμε και δωρεάν φαγητό και ένδυση για όλους?

Και γιατί να το περιορίσουμε στο λεκανοπέδιο? Παντού! Δωρεάν μετακινήσεις, φαγητό και ένδυση για όλους! Να βάλουμε και δωρεάν ρεύμα, νερό, τηλέφωνο… γιατί όχι?  


Όσοι συμμετέχουν στον ακτιβισμό και τις διαδηλώσεις για δωρεάν μετακινήσεις φαίνεται ότι δεν είναι μόνοι, χιλιάδες άλλοι στον κόσμο επιδιώκουν ακριβώς το ίδιο, ενώ στην Αμερική, η αστυνομία συλλαμβάνει για τη μη κατοχή εισιτηρίου κυρίως Αφροαμερικανούς και Ισπανόφωνους.

Παραθέτω μερικά links:

http://www.amny.com/transit/free-subway-rides-offered-in-protest-over-nypd-fare-beating-policing-1.11890055

http://www.nytimes.com/2013/06/14/world/americas/bus-fare-protests-hit-brazils-two-biggest-cities.html

Να θυμίσω ότι στις αυθαίρετες και ανόητες συνεχείς αυξήσεις του κομίστρου, μέσα στα πλαίσια της γενικότερης διάλυσης και απορρύθμισης της ελληνικής οικονομίας, δε διαμαρτυρήθηκε ούτε ένας. Αντίθετα, ενώ παλιότερα υπήρχε και ένα φτηνότερο εισιτήριο για μετακινήσεις με ένα μόνο λεωφορείο χωρίς να χρησιμοποιηθούξν και τα 90 λεπτά με διαφορετικά μέσα, γρήγορα καταργήθηκε και αυτό. Τώρα, με το ηλεκτρονικό εισιτήριο, είναι πολύ χειρότερα.

Νομίζω ότι το θέμα θα πρέπει να το πάρουμε πιο σοβαρά. Δεν αρκούν οι επιθέσεις σε ακυρωτικά και οι (λίγες) διαδηλώσεις, χρειάζεται δραστικότερη και ουσιαστικότερη παρέμβαση επί της ουσίας.

Θα μπορούσε να κατέβει η τιμή του εισιτηρίου στο 1 ευρώ ή λιγότερο, και να είναι 0,50 ευρώ για μια μόνο διαδρομή, χωρίς αξιοποίηση της μιάμιση ώρας που θα δίνει το άλλο. Να το προτείνουμε μαζικότερα. Έτσι και αλλιώς, οι αυξήσεις του κόμιστρου τα τελευταία χρόνια ήταν αδιανόητες, άσκοπες και απαράδεκτες. Και συνεχείς.

 

από @ 06/04/2017 2:11 μμ.


Η άποψη μου είναι οτι η κατάργηση του εισιτηρίου ούτε ρεαλιστική είναι, ούτε και δίκαιη. Σκεφτείτε οτι αν καταργηθούν τα εισιτήρια, τότε ο φτωχός μέσα απο τους φόρους του θα πληρώνει για τις μετακινήσεις ενός πλουσιότερου απο αυτόν ή ενός τουρίστα που ήρθε στην Αθήνα για να βολτάρει στην Ακρόπολη. Ουσιαστικά οι μηνιαίες κάρτες βγαίνουν 1 ευρώ την ημέρα (30 ευρώ τον μήνα) η κανονική και 50 λεπτά την ημέρα η μειωμένη (15 ευρώ τον μήνα), που δεν θεωρώ οτι είναι μια παράλογη τιμή. Τα μεμονωμένα εισιτήρια για τους κατοίκους της πόλης είναι ακριβά όμως. 1,40 ή 0,70 για 90 λεπτά. Η κάρτα ημέρας έχει 4,50 ευρώ. Αυτό είναι μεν θετικό για να μαζεύεις χρήματα απο τους τουρίστες, απαγορευτικό για εναν κάτοικο της πόλης όμως. Πολλές φορές έχει χρειαστεί να πάω κάπου (δεν έχω κάρτα) και να πληρώσω 1,40 και μετά απο 2 ώρες άλλο 1,40, εξαφανίζοντας το μισό πορτοφόλι μου. Για αυτούς τους λόγους πιστεύω οτι θα έπρεπε το κανονικό εισιτήριο να πέσει στο 1 ευρώ την ημέρα και το μειωμένο στα μισά. Τα μηνιαία να πέσουν στα 20 ευρώ και 10 ευρώ αντίστοιχα. Να υπάρχει ένα τουριστικό εισιτήριο που με κάποιον τρόπο (ίσως με το ηλεκτρονικό εισιτήριο αυτό να είναι τεχνικά εφιχτό) να κοστολογείται στις διπλάσιες ή και τριπλάσιες τιμές, δηλαδή στα 2 με 3 ευρώ την ημέρα. Αυτή είναι μια άποψη που κατα την γνώμη μου γίνεται να εφαρμοστεί. Επίσης για όποιον δεν έχει ούτε τα 50 λεπτά προφανώς να υπάρχει μια ενίσχυση μεταφορικών, είτε μέσω επιδόματος, είτε μέσω κάρτας. Το ηλεκτρονικό εισιτήριο δεν είναι απαραίτητα κακό, φτάνει να υπάρχει ανάλογη τιμολογιακή πολιτική. Αν ήταν έξυπνη η κυβέρνηση θα έριχνε τις τιμές για να γλυκάνει τις αλλαγές.


Ένα F-16 να μην πετάξει, θα έχουμε δωρεάν εισιτήρια για όλους για μήνες.

Προτείνω το ένα ευρώ για μιάμιση ώρα και μισό ευρώ για μια διαδρομή, είναι πολύ λογική και ισότιμη με την αξία που παρέχεται πρόταση, με δεδομένο ότι κανείς δεν παίρνει λεωφορείο κάθε μέρα και κανείς δεν χρειάζεται συνέχεια τη μιάμιση ώρα, που ήταν απλώς το καροτάκι για τις αυξήσεις. Θα μπορούσε και να κοπεί το μιάμιση ώρα, αυτοί που το χρειάζονται ίσως καλύπτονται καλύτερα από μηνιαία κάρτα. Να γίνει 0,50 ευρώ για όλους, μια μετακίνηση με οποιοδήποτε μέσο.

Αν κοπεί το >2% του ΑΕΠ για εξοπλισμούς και πολεμικές ασκήσεις, από τα υψηλότερα στο ΝΑΤΟ μετά τις ΗΠΑ, θα μπορέσουμε να έχουμε λελογισμένη αξιοποίηση του δημόσιου χρήματος και όχι σπατάλες σε επίδειξη βίας και φτώχια και εξαθλίωση για τον λαό.

Το θέμα πρέπει να συζητηθεί.

από Πατήστε το μηδέν 06/04/2017 9:26 μμ.


Για τον πραγματικό κόσμο διαβάζουμε σήμερα ΣΤΟ INDYMEDIA: "Στις 12 Απρίλη στο ειρηνοδικείο Αθήνας βγάζει στο σφυρί διαμέρισμα (πρώτη κατοικία) για οφειλή 2.000 ευρώ."

Εν τω μεταξύ το εισιτήριο στα Μ.Μ.Μ είναι μακράν η πιο "τίμια" συναλλαγή ως προς την ανταποδοτικότητα στη σχέση κράτους-πολίτη, αλλά εντάξει που να ασχοληθούμε με το νταβατζιλίκι 6χίλιαρο στο στρατό πχ που είναι και άκρως πολιτικό ζήτημα. Εκεί ανοίγουμε θεματάκια "πως πέρνουμε Ι5". Την καβάντζα τους αυτοί, την καβάτζα μας εμείς. 

από όλα ίσωμα 06/04/2017 9:31 μμ.


Καταλαβαίνει κανένας άραγε ότι με το να εξισώνεται το έξοδο καυσίμων των πολεμικών αεροσκαφών με "δωρεάν εισιτήρια" για τα ΜΜΜ, στην ουσία γίνεται αποδεκτό πολιτικά το εισιτήριο στα ΜΜΜ;

 


Συγκρίνοντας τα νούμερα για τα F-16, τις υπέρογκες σπατάλες για εξοπλισμούς, περισσότερο από όλες τις άλλες χώρες του ΝΑΤΟ, με τα καταστροφικά μέτρα κατά του λαού και την τρομακτική κατασταλτική βία του 2010-2011, ακόμα και με νεκρούς (Marfin) και με απίστευτη βία, πάντα παράλογη και υπερβολική, είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση, να πάει το εισιτήριο στο μισό ευρώ, με δεδομένο και το κίνημα για σπάσιμο των ακυρωτικών.

από @antiDC 07/04/2017 1:07 πμ.


Για να υπάρχει μια αίσθηση των μεγεθών το ελλειμμα της ΣΤΑΣΥ(ΗΣΑΠ+ΜΕΤΡΟ+ΤΡΑΜ)

https://www.metaforespress.gr/mesa-mazikis-metaforas/έλλειμμα-εκμετάλλευσης-6107-εκατ-προβλέ/

ειναι 61 εκατομμύρια. Το ελλειμμα του ΟΑΣΑ (τρολευ+λεωφορεία) ειναι 77 εκ

http://www.athenstransport.com/2016/11/oasa-elleima/

Δεν μπαίνω στον κόπο να συμπεριλάβω στα ελλειμματα τα ληξιπροθεσμα χρέη(200εκ+) ούτε τη γήρανση του στόλου που δεν θα κυκλοφορεί τίποτα σε λίγο λόγω ελλειψης ανταλλακτικών. Προσοχή, ολα αυτά με τις ΠΑΡΟΥΣΕΣ τιμές εισιτηριών. Λιαν συντόμως η ικανότητα του κράτους να παρέχει μαζικές μεταφορές θα εξαφανιστεί ή θα είναι αδιάφορη(ειδικά τρόλευ+λεωφορεία). Ουτε για τα πετρέλαια δεν θα έχει.

Σαν αναρχικούς αυτό που θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει είναι η προετοιμασία για τέτοιο ενδεχόμενο και η συγκρότηση αυτοοργανωμένων κινήσεων για μεταφορές απο τα κάτω. Ισως μέσω carpooling(π.χ κινηματικό blabla car) ή μίσθωση μινι-βαν απο συνελεύσεις και η δημιουργία εναλλακτικού δικτύου με φιλική τιμή εισιτηρίου.


"Σκεφτείτε οτι αν καταργηθούν τα εισιτήρια, τότε ο φτωχός μέσα απο τους φόρους του θα πληρώνει για τις μετακινήσεις ενός πλουσιότερου απο αυτόν ή ενός τουρίστα που ήρθε στην Αθήνα για να βολτάρει στην Ακρόπολη....Να υπάρχει ένα τουριστικό εισιτήριο που με κάποιον τρόπο (ίσως με το ηλεκτρονικό εισιτήριο αυτό να είναι τεχνικά εφιχτό) να κοστολογείται στις διπλάσιες ή και τριπλάσιες τιμές, δηλαδή στα 2 με 3 ευρώ την ημέρα."

Εδώ έχουμε τον ελληναρά πατριώτη, άρπαγα ο οποίος στην προσπάθεια του να τα κονομήσει πασπαλίζει τη εθνικοφιλελέ ρητορική του με ολίγη από ταξική λουκουμόσκονη, ως σωστός φασίστας. Αυτός, λοιπόν ο φίλτατος δημαγωγός, θέλει τα πάντα να είναι ατομικά καταναλωτικά αγαθά, δεν αντιλαμβάνεται την έννοια του δημόσιου αγαθού και το γεγονός ότι αυτό δεν κάνει καμία διάκριση ανάμεσα σε φτωχούς, πλούσιους και τουρίστες, ειδικά αν μιλάμε για τα Μ.Μ.Μ.

Αλλά ακόμα κι έτσι να το δούμε ως ατομικό καταναλωτικό αγαθό, ξεχνά πάλι ότι η φορολόγηση γίνεται μέσω Φ.Π.Α κι έμμεσων φόρων κυρίως κι ο "πλουσιότερος" πληρώνει τον ίδιο Φ.Π.Α με εμάς τους φτωχούς και μόνους ινδιάνους της μητρόπολης στα καταναλωτικά αγαθά και δεν υπάρχει κάποιος άμεσος φόρος ξεχωριστός για τα Μ.Μ.Μ ώστε να καταλήγει σε αυτό το αυθαίρετο συμπέρασμα περί αδικίας η ιντερνετική ενσάρκωση του Λαλιώτη. Άρα λοιπόν και πάλι, αν ίσχυε αυτή η υπόθεση εργασίας του, τότε η αδικία είναι φορολογική στο επίπεδο της παραγωγής δηλ, στους άμεσους φόρους και δεν έχει καμία σχέση με τη μη αγορά εισητηρίου στα Μ.Μ.Μ, δηλ, στο επίπεδο της κατανάλωσης. Αν λοιπόν, κόπτεται τόσο πολύ για την αδικία ας ζητήσει αύξηση των άμεσων φόρων των "πλουσιότερων" κι όχι φτηνότερο εισητήριο για όλους, γιατί και πάλι το να πληρώνει ο πλουσιότερος φτηνότερο εισητήριο ή το να δίνονται κάρτες στους μη έχοντες είναι αδικία για το φτωχό με βάση τη δαρβινιστική λογική του...

Από την άλλη, πάλι, ο πλούσιος με τη λογική της παραπάνω διάννοιας δεν έχει ανάγκη να πάρει Μ.Μ.Μ, παίρνει ταξί, το πολυτελές αυτοκίνητο του, τον ασφαλιτοσωματοφύλακα του με τη μηχανή κ.ο.κ για να πάει όπου θέλει, οπότε πάλι άκυρο το σενάριο.

Τέλος η ρατσιστική (αφού αντιλαμβάνεται τον "τουρίστα", ως τον "ξένο") ελληνοκουτοπονηριά ταριφομοναστηρακονησιώτικης καταγωγής θέλει να μαδήσει τον τουρίστα και με το έτσι θέλω να τον βάλει να πληρώσει 3 φόρές πάνω το εισητήριο. Και μόνο από αυτό φτάνει να βγάλουμε τα συμπεράσματα για το ποιόν του ανδρός(;), απλά αυτή τη φορά ο κατά τα άλλα αγχωμένος με την κοινωνική δικαιοσύνη φίλτατος ξεχνά ότι ο τουρίστας πληρώνει κι αυτός μέσω του Φ.Π.Α τους φόρους που του αναλογούν για το ελάχιστο διάστημα που παραμένει στη χώρα κι ότι ο τουρίστας δεν είναι εισοδηματίας για να φορολογηθεί άμεσα εδώ, αυτό αφορά την παραγωγή, άρα και γι' αυτόν τα Μ.Μ.Μ θα πρέπει να είναι δωρεάν, αφού φορολογούμαστε εξίσου κι αναλογικά μέσω της κατανάλωσης όλοι.

Όλα αυτά που υποστηρίζει τα λένε μόνο όσοι δε θέλουν να θίξουν τις σχέσεις εκμετάλλευσης στην παραγωγή και τα ταξικά προνόμια που προκύπτουν από αυτές, δηλ. από σοσιαλδημοκράτες μέχρι φασίστες.

ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΟΤΑΝ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΙΛΑΝΕ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΑ.

 

Όσον αφορά τον άλλο με την κριτική σκέψη και καλά:

"Εν τω μεταξύ το εισιτήριο στα Μ.Μ.Μ είναι μακράν η πιο "τίμια" συναλλαγή ως προς την ανταποδοτικότητα στη σχέση κράτους-πολίτη..."

Από που προκύπτει αυτό; Με ποιά κριτήρια; Συναλλαγές κάνουν οι πελάτες όχι οι πολίτες...

"...αλλά εντάξει που να ασχοληθούμε με το νταβατζιλίκι 6χίλιαρο στο στρατό πχ που είναι και άκρως πολιτικό ζήτημα. Εκεί ανοίγουμε θεματάκια "πως πέρνουμε Ι5". Την καβάντζα τους αυτοί, την καβάτζα μας εμείς."

Ο συριζαίος,νυν σύμβουλος του Τσίπρα, πρώην αρνητής στράτευσης είσαι κι έχεις τέτοιο υπαρξιακό κόλλημα με το νταβατζηλίκι του 6χίλιαρου των αρνητών, σε σημείο που όλα τα άλλα να σου φαίνονται αδιάφορα; Εντάξει, κι άλλοι γίναν αρνητές αλλά δε δομήσανε και ψυχοπαθολογική ταυτότητα, γύρω από αυτό το γεγονός. Χαλάρωσε εκεί στην Κουμουνδούρου...

Παρεπιπτόντως, μήπως ξέρεις πόσο κοστίζει σε έναν νέο όχι το να πάρει Ι5 για να "καβαντζωθεί", αλλά το να παρουσιαστεί και να υπηρετήσει στο στρατό; Εκεί να δείς πολιτικό ζήτημα και χιλιάρικα νταβατζηλίκι...

Και μη ξεχνάς: Έτσι είναι ο πόλεμος ενάντια στην αδικία. Καβάντζα εναντίον καβάτζας ή τάξη εναντίον τάξης.

Τώρα αν εξισώνεις θύματα με θύτες κακό του κεφαλιού σου, είσαι το επόμενο θύμα.

από @καχυποπτος 07/04/2017 11:23 πμ.


Μπαινουν στα βιογραφικα πια για θεσεις σε μκο & θεσουλες στο κρατικο μηχανισμο προτασεις στο ιντιμιντια "συμμετοχικα δικτυα βιωσιμες λυσεις απο τα κατω"; πηξαμε στον εναλλακτισμο και στους περαστικους


Για τα F-16 ποτέ δεν τέθηκε θέμα χρημάτων, και η χώρα μας είναι από τις πέντε κορυφαίες στο ποσοστό για εξοπλισμούς στο ΝΑΤΟ, πανω από 2%, ακολουθώντας παράλογα και άσκοπα τις ΗΠΑ, αφού τα όπλα δε μας χρειάζονται παρά για να συνοδεύσουν τους Αμερικανούς στο Αφγανιστάν και να πουλάει μούρη το παχύδερμο σκουπίδι αλά Βενιζέλος στα κέφια του, ο υπουργός εθνικής άμυνας.

Δυστυχώς, η επίδειξη βίας και ηλιθιότητας και η οργανωμένη καταλήστευση του πληθυσμού δεν έχουμε κανένα λόγο να τις αφήσουμε να γίνουν ανεκτές. Ειδικά όταν όλοι στρέφονται κατά των ΜΜΜ, των ελεγκτών και των ακυρωτικών μηχανημάτων μαζικά. 

Άμεση μείωση του εισιτηρίου. Να σταματήσει η λαίλαπα των εισπρακτικών μέτρων και των περικοπών. Να γίνει το εισιτήριο 0,50 ευρώ για μια μόνη μετακίνηση. Να καταργηθεί το καρότο της μιάμισης ώρας, για αυτούς βολεύει καλύτερα η κάρτα. Να σταματήσει ο εμπαιγμός του πληθυσμού από τους κυβερνώντες. Να επιστραφούν άμεσα τα "κεκτημένα" ΛΗΣΤΕΥΜΈΝΑ των κυβερνώντων. Κάθε κατεργάρης να τιμωρηθεί δεόντως. Να τελειώσει η λιτότητα και η εκπτώχευση του πληθυσμού, οι αυξήσεις και η ΛΗΣΤΕΊΑ.

Εισιτήριο 0,50 ευρώ και χωρίς τη μιάμιση ώρα. Κάρτες όσοι τις χρειάζονται. Να μην πληρώνουμε ό,τι δε χρησιμοποιούμε ποτέ και να μην χρεωνόμαστε αυξήσεις άδικα.

από Νεοφιλαίλαπα 07/04/2017 2:17 μμ.


Κάποιος αναφέρει επάνω ότι οι μετακινήσεις είναι άδικο να είναι δωρεάν.....! Κάποιες δεκαετίες πριν που άρχισαν τα αστικά κέντρα να πνίγονται στα ΙΧ, στο καυσαέριο, και στην κίνηση, η λύση διεθνώς ήταν να προαχθούν τα ΜΜΜ που ωφελούν το σύνολο σε κόστος και περιβαλλοντική επιβάρυνση, γιατί αυτό έλεγε η επιστήμη. Λιγότερα καύσιμα (κατά πολύ) λιγότερα καυσαέρια (κατά πολύ), λιγότερος συνοστισμός στους δρόμους (κατά πολύ), και ελάχιστα θανατηφόρα τροχαία (κατά πολύ). Για να προαχθούν τα ΜΜΜ και να μειωθεί η λαίλαπα του ΙΧ (γιατί η ατομική ελευθερία έρχεταί ΠΑΝΤΑ εις βάρος της συλλογικής - κατά πολύ) το κόστος των ΜΜΜ έπρεπε να επιβαρύνει τα ΙΧ (η ατομική ελευθερία σε κόστος της συλλογικής θα πρέπει να επιβαρύνει το ατομικό - κατά πολύ λογικό). Κι έτσι φτιάχτηκαν τα δαιδαλώδη δίκτυα της "απάνθρωπης" μαζικής μεταφοράς. Το απάνθρωπο βέβαια δεν είναι το μεταφορικό μέσο αλλά ο αστικός τρόπος ζωής που παραβιάζει κάθε φύση της κάθε μορφής ζωής. Τα δε μέσα σταθερής τροχιάς σε οποιαδήποτε μεταφορά είναι πολύ οικονομικότερα (για την ανθρώπινη κοινωνία) από αυτά με τα λάστιχα και τις λίγες ρόδες. Ναι, και αυτή η διαφορά είναι "κατά πολύ" .... 1 τραίνο = Χ νταλίκες = με 40Χ ιχ ... είτε αυγά κουβαλάς, είτε ανθρώπους, είτε κολώνες χρυσού το ίδιο κάνει. Η δε θάλασσα είναι έτη φωτός οικονομικότερο μέσο μεταφοράς από οτιδήποτε μέσο ανεβοκατεβαίνει βουνά!

 

Αυτό βέβαια έγινε μια εποχή που τα κράτη, υπό τον (σύντομο) σοσιαλδημοκρατικό τους μανδύα, δημιουργούσαν θεσμούς στηριγμένους στην λογική και στην έρευνα για να λύσουν κοινωνικά προβλήματα (άλλα και πρακτικά - ανθρωποδυναμικά - εργατικά - άρα και των αφεντικών των προβληματισμένων). Μετά ξύπνησαν τα αφεντικά και "οργανώθηκαν". Βρήκαν ότι η σπατάλη ήταν καλή μπίζνα. Η μείωση των καυσαερίων σήμαινε μείωση των πωλήσεων καυσίμων και των αναλώσιμων της καύσης. Η μείωση του μποτιλιαρίσματος σημαίνει μείωση στις πωλήσεις, Τα ρυθμισμένα φανάρια, η έλλειψη διοδίων, η μείωση του ορίους ταχύτητας, η μείωση των ατυχημάτων ήταν αντικαπιταλιστικά μέτρα. Οι δε σπατάλη ασφάλτου έναντι στις οικολογικές αιωνόβιες γραμμές τραίνου, έφερε τις οτοστράτες και την φτήνια της νταλίκας που τελικά πληρώνει ο ΙΧ με την Καβασάκι.

Οι οργανωμένοι (αστοί και το μικροαστικό τους σκυλολόϊ) είπαν δεν θα περάσει ο "αντι-καπιταλισμός", νο πασαράν! Θες εργάτη να κυκλοφορείς με τα απάνθρωπα μαζικά μέσα, θα πλερώσεις, δεν μπορεί ο εξέκιουτιβ με την ΜπενΒιέν να πλαιρώνει τη σαπιοσακαράκα εΚείφυσά - Περαία! Να πλαιρώσεις την πολυτέλεια σου. Ήρθαν και οι αρουραιοσήραγγες του μετρού και αγαλλίασε η ψυχή της εργατιάς να κυκλοφορεί υπογείως και αστραπιαία, σαν πόντικας με υπερδόση ΠιΣιΠί! Αλλά είναι δίκαιο να πληρώνει ο πόντικας για αυτή του την ελευθερία.

Και ζούμε την νεοφιλελέ πραγματικότητα και τον άκρατο νεοφιλελεύθερο καπιταλισμό όπου "αριστεριστής" συγγραφέας σχολίου στο Ιντιμίντια λέει ότι είναι άδικο το δωρεάν εισητήριο .... άντε και αναρχικός φίλε μου, αναρχο-νεοφιλέρα! Η ΔΟ δεν βρήκε και πάλι κανένα πρόβλημα με τέτοια σχόλια να αναρτούνται εδώ, καλύπτεται πλήρως!

Δε κόβεται εμένα να πάω στο διάολο γιατί δεν ξέρω τι άλλο "αντι-αναρχικό" σχόλιο θα δώ εδώ μέσα!

Φωτιά στον απάνθρωπο βιομηχανικό αστικό πολιτισμός σας, αναγνώστες ΚΑΙ του ιντιμίντια!


Και ένα F-16 έχει φοβερούς ρύπους και τεράστια κατανάλωση, αν κόψουμε κάτι πρέπει να ξεκινήσουμε οπωσδήποτε από εκεί.

Άλλωστε, οι ασκήσεις είναι όπλο των Αμερικανών και των φασιστών που μας κυβερνάνε και όχι του λαού και της χώρας, ως εκ τούτου η χρήση του είναι άδικη, άσκοπη και καταχρηστική.

Να κόψουμε από τα F-16 να πάνε στις αστικές συγκοινωνίες, στην καθημερινότητά μας, όλων.

Αρκετά με την επίδειξη τυφλής και άσκοπης βίας και υπέρογκης και τρομακτικής σπατάλης χρημάτων, όταν ο λαός κάθε μέρα ΛΗΣΤΕΎΕΤΑΙ.


Οι οποίοι εφοπλιστές έχουν συμφέρον να κάνουν τέτοιες χορηγίες, για να τους αφήνει ήσυχους το υπουργείο οικονομικών.

Τα καύσιμα του F-16 για την επίδειξη αντιστοιχούν σε ένα τυπικό παραστατικό, με βάση το οποίο το ελληνικό δημόσιο δεν έχει ζημιά αλλά κέρδος (δεν ξόδεψε χρήματα για να αγοράσει τη συγκεκριμένη ποσότητα καυσίμων).

Αυτοί λοιπόν που γράφετε ότι τα μέσα μαζικής μεταφοράς μπορούν να κινηθούν με εξοικονόμιση χρημάτων από επιδείξεις αεροσκαφών, προφανώς δεν το έχετε ψάξει το θέμα, απλά ακούσατε τα αεροπλάνα να πετάνε προχτές και γράψατε κάτι στο πόδι.


Είναι απορίας άξιο γιατί έγιναν τόσες συνεχείς αυξήσεις στην τιμή του εισιτηρίου των ΜΜΜ, γιατί μπήκαν τα νέα ακυρωτικά για ηλεκτρονικό εισιτήριο, με κατακράτηση προσωπικών δεδομένων κλπ., γιατί τα μέτρα πλήγουν τον λαό χωρίς οι κυβερνώντες να ακούνε κανένα, ούτε αυτούς που διεκδικούν δωρεάν εισιτήριο για όλους, ακόμα και αν είναι αριστεροί και ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ. Φαίνεται ότι υπάρχει μια μεγάλη διάσταση απόψεων ως προς το θέμα. 

Η μείωση του εισιτηρίου των ΜΜΜ και η κατάργηση του καρότου της μιάμιση ώρας, που ήρθε με την αύξηση του εισιτηρίου για να χρυσώσει το δηλητήριο, είναι επιτακτική και αυτονόητη ανάγκη. Είναι κάτι άμεσα διεκδικήσιμο και πολύ αυτονόητο και λογικό να επιτευχθεί.

Μαζί με το να μην κρατάνε κανένα δεδομένο τα ηλεκτρονικά εισιτήρια, όπως είναι τα αντίστοιχα εισιτήρια στην Τουρκία, ίδια με τοο κλασικό που έχουμε τώρα, αλλά φορτίζονται ηλεκτρονικά, χωρίς κατακράτηση δεδομένων, που παραβιάζει τα βασικά μας δικαιώματα.

Να μην επιτραπεί αυτό το έκτρωμα, να μην κρατάει κανένα δεδομένο το ηλεκτρονικό εισιτήριο.


Ο εμπλουτισμός των βάσεων δεδομένων των διάφορων εταιρειών είναι πάγια ανάγκη και απαίτηση τους. Όσοι δηλώνετε ότι έχετε πρόβλημα με αυτό, ελπίζω να έχετε τη συνέπεια να μη διατηρείτε λογαριασμό στο ρουφbook, μαζί με τα προσωπικά δεδομένα όλων των οικείων σας από το τηλέφωνο σας...

Παρατηρείστε πως δουλεύει το marketing αυτών των εταιρειών. Μιλάνε εμμέσως για "ψεκασμένους", που τάχα δεν καταλαβαίνουν από τεχνολογία.

 


Είναι αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό να κρατάνε το παραμικρό, τα εισιτήρια και στην Τουρκία είναι ηλεκτρονικά και δεν κρατάνε τίποτα, αυτό είναι μέρος της σκληρής και βάναυσης καταστολής του τυραννικού κράτους, που από το 2008 καταδυναστεύει, συκοφαντεί και κοροϊδεύει τους πολίτες του. Και σίγουρα η κλοπή προσωπικών δεδομένων από το κράτος μέσω του εισιτηρίου έχει να κάνει με τον σκληρό κρατικό και οργανωμένο, αδυσώπητο φασισμό των ΗΠΑ, που σε πολλά βρίσκονται πίσω από τις κινήσεις των κυβερνώντων της χώρας μας, χωρίς να το ξέρουμε.

από @tzabatzis 09/04/2017 3:01 μμ.


Βλέπω πως πολλοί έχουν πιστεί πως το εισητήριο είναι αναγκαίο για την λειτουργία των μέσων μαζικής μετ. 

Είναι το γνωστό παραμυθάκι του καπιταλισμού που δεν μπορεί να επιτρέψει το οτιδήποτε να είναι δωρεάν.

Η λειτουργία των ΜΜΜ στηρίζεται σε τεράστιο ποσοστό από τους φόρους.

Μια έρευνα που έγινε από ακτιβιστές στο Παρίσι έδειξε πως τα έσοδα εισητηρίων και τών καρτών συμμετείχαν σε ποσοστό 15% στην λειτουργία των ΜΜΜ. Το υπόλοιπο 85% πήγαινε απευθείας στην ίδια την παραγωγή, συντήρηση, έλεγχο των εισητηρίων, κτλ. Δηλαδή για να το κάνουμε λιανά πληρώνουμε εισητήρια για να έχουμε εισητήρια, αυτόματους πωλητές, λακέδες στους γκισέδες και ελεκτές στα τρένα. ΟΧΙ για να πληρώνεται το ρεύμα του Μετρο η να καθαρίζονται οι σκάλες.

Αυτή η έρευνα ήταν στο Παρίσι, οπότε τα αποτελέσματα μπορεί να μην αντιστοιχούν ακριβώς στα ΜΜΜ των Αθηνών ή μιας μικρότερης επαρχιακής πόλης, όπου το εισητήριο μπορεί όντως να συνεισφέρει συμαντικά στην πραγματική λειτουργία. Θα ήταν ενδιαφέρων να δούμε πιο είναι το κόστος της "υπηρεσίας" εκδοσης και ελέγχου εισητηρίων στην Αθήνα, που σίγουρα θα την έχει αναλάβει μια εταιρία μέσω διαγωνισμού. Αν προσέξει κανείς δεν θα βρει μεγάλες διαφορές από τα διόδια όπου πληρώνουμε τα χιλιοπληρωμένα έργα ξανά και ξανά σε κάποιο νταβατζή που έχει πάρει ένα δημόσιο αγαθό και του έχει βάλει ταρίφα.

Αυτά για όσους τους φαίνονται φτηνές και δίκαιες οι κάρτες. Όσο φτηνές κι αν είναι, είναι νταβατζιλίκι να πληρώνεις κάτι δυό φορές.

 


Ελάχιστοι χρησιμοποιούν το εισιτήριο μιάμιση ώρας και συνήθως έχουν κάρτα. Εισήχθηκε με τις παράλογες αυξήσεις του εισιτηρίου, χωρίς κανένα λόγο, σαν καρότο και γνωρίζοντας ότι κανείς δεν το χρησιμοποιεί, για να καλύψει ψευδώς την αύξηση του εισιτηρίου.

Να πολεμήσουμε τις αυξήσεις των εισιτηρίων και το εισιτήριο μιάμιση ώρας.

Να μειωθούν οι τιμές των εισιτηρίων και να κοπεί η μιάμιση ώρα εντελώς.

Δραστικές μειώσεις τώρα, στα προ των αυξήσεων επίπεδα. Να πάει στις τιμές του 2008, όταν άρχισε η ληστρική λαίλαπα. Να τελειώσει ο εμπαιγμός των Ελλήνων από τους κυβερνώντες τους.

από @Telostafroufrou 09/04/2017 8:27 μμ.


Aπό ό,τι έχει γραφτεί ως τώρα εξάγουμε δύο συμπεράσματα:

1) Και στα ΜΜΜ επικρατεί κλίμα ακραίας παραπληροφόρησης περί οικονομικών και επί της ουσίας κάνουν μεσάνυχτα οι περισσότεροι για το πάρτυ που γίνεται με μέσα μεταφοράς και δρόμους που έχουμε πληρώσει και για τα δισέγγονά μας.

 

2) Αφού έχουν παραμυθιάσει τον κόσμο περί του "δίκαιου των εισιτηρίων στις μεταφορές" και τον έχουν βάλει με τα μπούνια στην ηθική των αφεντικών τώρα χρησιμοποιούν αυτό το υπόστρωμα για να ελέγχουν τις κινήσεις όλων μας. Με την συναίνεση των χαζών με ένα σμπάρο κερδίζουν δύο τριγώνια, και τρώνε και παρακολουθούν τι κάνουν οι "υποτακτικοί" τους μην και παρεκκλίνει κανείς!

 

Όχι ευχαριστώ δεν θα πάρω! Μαχητικές δράσεις για ελεύθερες μετακινήσεις παντού! Η μόνη ηθικά αιτιολογημένη πράξη, Πολιτική Ανυπακοή και Λαϊκή Αντιβία


Τα νέα ακυρωτικά, λες και τα κανονικά εισιτήρια δεν κάνουν τη δουλειά τους, δεν τέθηκε θέμα πόσο κόστισαν, μόνο πόσο κοστίζει καθένα που σπάνε. Το συνολικό κόστος είναι δώρο του κράτους στην εθελ, το ίδιο και οι κάμερες που θα έβαζαν για να επιτηρούν τον χώρο, λες και θα δούνε κάτι, απλώς δικτατορικές αντιλήψεις της συμφοράς.

Πάντα με το αζημίωτο η καταστολή, πάντα κλέβουν τον λαό, πάντα αυξήσεις άδικες και απαράδεκτες και χωρίς καμιά δικαιολογία. Κανείς δεν είπε πόσο κόστισαν τα νέα ακυρωτικά, μόνο να ακριβαίνουν τα εισιτήρια και να βάλουν και κάμερες κοιτάνε.

από Joe 11/04/2017 7:41 πμ.


Παίρνεις ένα καλό ποδήλατο και ένα καλό κράνος. Καλύπτεις το 80% του Λεκανοπέδιου σε μια ώρα! Κάνεις και γυμναστική, κάνεις και την βόλτα σου!!!

Το κάνω εδώ και 12 χρόνια, σχεδόν κάθε μέρα που δε βρέχει 16χλμ να πάω στην δουλεία και άλλα τόσα πίσω. Στην επαρχία βεβαία. 

από @ 12/04/2017 6:58 μμ.


Αν περιμένουμε να πληρώνουμε, εμείς και όλα τα έθνη, F-16 για να απλώνουν τα τοξικά νέφη τους πάνω από τις πόλεις, επιδεικνύοντας την τρομακτική σπατάλη χρημάτων που γίνεται με τις γελοίες επιδείξεις (αν)ικανότητάς τους, την ώρα που εμείς τρέχουμε σαν το 5χρονο πάνω σε ποδηλατάκια, ασθμαίνοντας πίσω από τα λεωφορεία και τα ΙΧ, εκτειθέμενοι σε κάθε κίνδυνο, τους δρόμους με τις λακούβες και τη γλίτσα όταν βρέχει και τα στοιχεία της φύσης, τότε ευχαριστώ, δε θα πάρω.

Συζητάμε για τον τρόπο με τον οποίο οι ΟΑΣΑ και ρέστα μας κλέβουν με δαπάνες για νέα ακυρωτικά χωρίς λόγο, συζητήσεις για άχρηστες κάμερες και το ηλεκτρονικό εισιτήριο, που επιδιώκει άσκοπα να κλέβει προσωπικά δεδομένα σωρηδόν. Όχι να μας πετάξουν έξω από τα λεωφορεία και το μετρό και να τρέχουμε με τα ποδηλατάκια μας από πίσω, σαν παιδάκια που δεν έχουν άλλο τρόπο να μετακινηθούν ή να ασκηθούν από τον αυτο-βασανισμό της μετακίνησης με ποδήλατο στους γεμάτους λακούβες και απρόσεκτους οδηγούς δρόμους της Αθήνας, ή οποιασδήποτε άλλης ελληνικής πόλης, ενάντια στα στοιχεία της φύσης και τους γεμάτους γλίτσα όταν βρέχει δρόμους, στην Αθήνα τουλάχιστον.

Προφανώς, πρέπει να ξεχωρίσουμε την ασφάλεια και την άνεση ως παρεχόμενη υπηρεσία από τις ψευτο-εναλλακτικές προτάσεις αυτο-βασανισμού και αυτο-δυσκόλευσης της ζωής μας. Ειδικά όταν ήδη πληρώνουμε για πανάκριβες επιδείξης χλιδής και σπατάλης, όπως είναι οι υπερπτήσεις αεροπλάνων πάνω από τις πόλεις μας, μόνο για να δείξουν πόσα λεφτά πετάξαμε πάλι σε άσκοπες ασκήσεις, για να εξυπηρετήσουμε ξένα συμφέροντα με τα δικά μας χρήματα από τους δικούς μας φόρους. Άλλη μια ληστεία του κράτους δηλαδή εναντίον του λαού, μαζί με τις περικοπές και την απάτη του χρέους και του ΔΝΤ.

Όταν μπορούμε, κόβοντας από άχρηστους εξοπλισμούς και ασκήσεις για ξένους, να έχουμε όλοι δωρεάν εισιτήριο, θα προτιμήσουμε να χάσουμε την ώρα και τον κόπο μας σε ψευδο-εναλλακτικό αυτο-βασανισμό στους επικίνδυνους δρόμους της κάθε αστικής περιοχής; Ευχαριστώ, θα πάω με το μετρό.

από @ 14/04/2017 2:59 μμ.


Και όταν θα σου πει "προσφέρεσαι να πλένεις με την ομάδα σου το λεωφορείο μια φορά τη βδομάδα;" τι θα απαντήσεις;

Καλή η κολλεκτιβιστική φαντασίωση αλλά έχει και ζόρικες δουλειές...

 


Θα του πω "όλο και κάτι θα περισσεύει από τα F-16 που δε χρειαζόμαστε και πάνε Αφγανιστάν και Συρία και για σένα. Βολέψου με την άνεσή σου, δισεκατομμύρια στον αέρα" και θα φύγουμε και οι δύο χαρούμενοι.


Και νύχτα θα πρέπει να τα ξαναβγάλουν και να αφήσουν τα παλιά. Το ηλεκτρονικό εισιτήριο δεν είναι καμιά καινοτομία, η μόνη διαφορά είναι η παράνομη συλλογή προσωπικών δεδομένων και ότι φυσικά, ως αντιδημοκρατικό και αντιλαϊκό μέτρο, πέρασε νύχτα, όπως και οι παράνομες αυξήσεις της τιμής του εισιτηρίου και η εισαγωγή της μιάμιση ώρας, που κανένας δε χρησιμοποιεί και όσοι το κάνουν έχουν κατά κανόνα κάρτα για τις μετακινήσεις τους.

Στην αρχή, το 2015, θέλανε να βάλουν κάμερες, κολλήσανε και τώρα αλλάξανε τα ακυρωτικά στην κυριολεξία νύχτα και χωρίς να ενημερώσουν κανένα. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κατασκοπεύουν βλακείες και να ξοδεύουν τα λεφτά μας σε παράνομα μέτρα παρακολούθησης και εκσυγχρονισμού των συστημάτων καταστολής.

Όπως μπήκαν να βγουν και τη ζημιά να την πληρώσει αυτός που το σκέφτηκε. 

Είναι αντιδημοκρατικό και αντιλαϊκό μέτρο, που έγινε με το αζημίωτο και με δεδομένα τα δήθεν ελείμματα του ΟΑΣΑ. Να 'χουμε να τους κοροϊδεύουμε μας έχουν οι κυβερνώντες από πάντα.


Γιατί, και μάλιστα με τον χυδαίο τρόπο της αποσιώπησης του θέματος μέχρι να αλλαχτούν όλα τα ακυρωτικά, να προβεί η κυβέρνηση σε μια τέτοια παράνομη ενέργεια συλλογής προσωπικών δεδομένων, που απλά παραβιάζουν το Σύνταγμα και σειρά από νόμους και προσβάλλουν την προσωπικότητα και τα δικαιώματα των επιβατών των ΜΜΜ; Γιατί να δείξει τόσο χυδαία εγκληματικό και ανόητο πρόσωπο;

Ποιος ο λόγος να συλλέγουν τέτοια δεδομένα, και μάλιστα ζητώντας και επιπλέον άχρηστα στοιχεία, για μια σειρά από προσωπικούς αριθμούς σε διάφορες υπηρεσίες; Δεν είναι αδιανόητος εμπαιγμός όλων μας οι εγκληματικές προκλήσεις της κυβέρνησης; Δε θα πρέπει να εμποδιστεί ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ παράνομη συλλογή δεδομένων μετακινήσεων και να εμποδιστεί το ρουφιάνεμα των ζωών μας από τα ΜΜΜ;

Τόσο καιρό τι πρόβλημα είχαν χωρίς τη συλλογή αυτή και ξαφνικά τους έγινε αναγκαία, και μάλιστα να την περάσουν με τον πλέον δόλιο τρόπο της κρυφής αλλαγής ακυρωτικών με το νέο σύστημα χωρίς να ακουστεί το παραμικρό μέχρι να ολοκληρωθεί πλήρως η διαδικασία;

Ωραία αριστερά, συνεχίζουμε τη φασιστερή διακυβέρνηση.

από NeoFileleresErxomaste 10/05/2017 2:36 μμ.


Δωρεάν εισιτήριo;

από @ 14/04/2017 2:59 μμ.

Και όταν θα σου πει "προσφέρεσαι να πλένεις με την ομάδα σου το λεωφορείο μια φορά τη βδομάδα;" τι θα απαντήσεις;

Καλή η κολλεκτιβιστική φαντασίωση αλλά έχει και ζόρικες δουλειές...

Η λογική αυτή στηρίζεται στο ότι "οι χρήστες της δομής θα πληρώνουν με χρήμα ή με κόπο την κοινωνική τους δομή" αφήνοντας ελεύθερο και ανέπαφο το υπόλοιπο βίαιο σύστημα εκμετάλλευσης και καταπίεσης. ΔΕΝ ΣΦΑΞΑΝΕ! Με αυτή τη λογική οι κάτοχοι ΙΧ βάση της κατανάλωσης καυσίμων θα έπρεπε να πλένουν την καταστροφή στο περιβάλλον και τα ΜΜΜ λόγω της "ελευθερίας" τους να ζημιώνουν τον άνθρωπο και το περιβάλλον του. Αν το πάμε έτσι κωλοσυριζέοι και υπόλοιπο ρεφορμιστές δεν τελειώνει ο κανιβαλισμός. Θα πρέπει για να φας φασόλια μη οργανικά, μη βιολογικά, μη τοπικά καλλιεργημένα να πληρώνεις την αντίστοιχη "τσάμπα" καταστροφή που έχεις προκαλέσει. Έχετε μπερδέψει τις διεκδικήσεις για τις αντιφάσεις του καπιταλισμού με το πρόταγμα μερικές/οι. Ο αγώνας επι μέρους και οι διεκδικήσεις δεν είναι ούτε για να ρεφορμίσουμε τον καπιταλισμό ούτε να πετάξουμε το μπαλάκι των ευθυνών σε λιγότερο οργανωμένους. Ο αγώνας είναι το σύνολο των αγώνων ενάντια στην καταστροφή, τον θάνατο, την εκμετάλλευση, την καταπίεσης, και την εξαθλίωση που βιώνουμε. Τα σκουλήκια των ρεφορμιστών σωτήρων του καπιταλισμού πρέπει να κομποστοποιηθούν πλήρως.


Τα σώματα (αν)ασφαλείας κυκλοφορούν δωρεάν, για μαζική αγορά καρτών έχουν και έκπτωση, εργοδότες, υπηρεσίες κλπ., δεν μπορεί να είναι και τόσο σπουδαία τα κέρδη από τα εισιτήριά τους, αν ήταν, δε θα πετάγανε τόσα λεφτά να βάλουν ηλεκτρονικό εισιτήριο και με παράνομη παρακολούθηση πακετάκι, θα μπορούσαν να μειώσουν τα χάρτινα εισιτήρια ή να τα κάνουν δωρεάν για μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου, π.χ. για μαθητές, φοιτητές κλπ.

Αντ' αυτού, βάλανε ηλεκτρονική παρακολούθηση στα ΜΜΜ κρυφά από όλους και παράνομα και επιμένουν ότι θα χρησιμοποιούμε το νέο σύστημα ληστείας προσωπικών δεδομένων μας.

Τα σώματα (αν)ασφαλείας γιατί κυκλοφορούνε δωρεάν και δεν είναι δωρεάν π.χ. και για όλους τους φοιτητές, και για δεύτερο πτυχίο κλπ., που τους κόψανε συγγράμματα και παροχές γιατί τους έδερνε η μαλακία τους θανατηφόρα και δεν κρατιόνταν το 2011 και το προπαγάνδιζαν χρόνια ότι τους κοστίζουν δήθεν και χαλάνε τη μόστρα, ενώ δεν τους τη χαλάγανε τα ψυχοπαθή δελτάκια που σκοτώνανε τον κόσμο, το χαράτσι και οι φόροι και οι περικοπές, που μας κάνουνε Ουγκάντα και δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει;

Όχι, να πληρώσουμε ότι πληρώνουν τα σώματα μαζικής (αν)ασφαλείας στα ΜΜΜ, δωρεάν και να πληρώνει το κράτος, με το παλιό σύστημα και να τα βγάλει όπως τα έβαλε τα ηλεκτρονικά μέσα παράνομης ληστείας προσωπικών δεδομένων στα ΜΜΜ. Σιγά το μέτρο, αν είχε λεφτά για να κλέβει δεδομένα, έχει και για δωρεάν μετακινήσεις, να επεκταθεί και σε υπεραστικά λεωφορεία, πλοία, αεροπλάνα κλπ. Τόσο πλεόνασμα, τόσοι φόροι, τόσες περικοπές, ο φασισμός τους έχει καλπάσει και καλπάζει ανεξέλεγκτος.


Δεν είναι καθόλου τυχαίος ούτε ο χρόνος που εισήχθηκε το νέο εισιτήριο ούτε ο τρόπος, αρχικά θέλανε να βάλουνε και κάμερες στα ΜΜΜ, το 2015, και υποχώρησαν για να επανέλθουν λάθρα με το ηλεκτρονικό εισιτήριο, που, όπως και κάθε άλλο ηλεκτρονικό μέσο που χρησιμοποιούμε, δίνει τη δυνατότητα και σε ξένες κυβερνήσεις να κατασκοπεύουν μέχρι και τις μετακινήσεις του συνόλου των πολιτών και σε αυτή τη χώρα, κάτι που το απλό χάρτινο εισιτήριο δε θα μπορούσε να τους επιτρέψει και ούτε καν και οι κοινές παρακολουθήσεις όσων έχουν επιλέξει να κατασκοπεύουν συστηματικά δε θα τους επέτρεπαν τόσο μαζικά και σε τόσο μεγάλο βαθμό.

Με τη χαρακτηριστική προκλητικότητα, αναίδεια και θρασύτητα του άνομου, ανεύθυνου, ηλίθιου και προδότη που είναι όλοι τους, μας ενημερώνουν ότι θα κάνουν και έρευνα πάνω στο ποιοι χτυπάνε εισιτήρια, λες και δεν ξέρουν ήδη, λες και θα ανακαλύψουν τώρα πόσοι μετακινούνται, πόσα μέσα χρειάζονται και πόσο συχνά και πόσα εισιτήρια και κάρτες χρεώνονται καθημερινά, κάτι που φυσικά είναι ήδη γνωστό για την ομαλή λειτουργία των ΜΜΜ. Και θα το αναθέσουν και σε ιδιώτες και το λένε εδώ για να προκαλέσουν, γιατί ο ΟΑΣΑ δεν έχει προσωπικό και ψάχνει και λύσεις τώρα και του φέρνουν και ανέργους, με μηδενικά δικαιώματα και υποχρεώσεις του κράτους απέναντί τους, κλασικά. 

Το διακύβευμα είναι η παράνομη κατασκοπεία των πολιτών σε βαθμό εξωφρενικό για τα σημερινά δεδομένα, κάτι που ξένοι απατεώνες θεωρούν δεδομένο και φυσικό δικαίωμά τους, αναθέτοντας σε ιδιώτες παρανομίες τέτοιου είδους κατά των πολιτών και περνώντας την παρανομία σε επίπεδο "ανάπτυξης" του κράτους, προς την κατεύθυνση της στρατιωτικοποίησης και της κατασκοπείας κατά πολιτών, που θεωρούνται και ο εχθρός σε τέτοιες μονομερείς "μάχες" που δίνουν απέναντι σε κανένα οι μεγαλοαπατεώνες των στρατιωτικών και κατασκοπευτικών επιχειρήσεων, ιδίως στην Αμερική, που έχει χάσει από χρόνια κάθε έλεγχο και νομιμότητα σε κάθε ενέργειά της, μέσα και έξω από το έδαφός της, κυρίως μέσα, με δεδομένο ότι ζητάνε από τους Αμερικανούς να πληρώνουν για τις αηδίες που τους κατασκοπεύουν ανατριχιαστικά, πολύ επιθετικά, δολοφονικά και χωρίς κανένα λόγο και νόημα.

Το νέο ηλεκτρονικό εισιτήριο δεν πρέπει με καμιά δύναμη να περάσει. Οι προσπάθειές τους είναι στην κατεύθυνση της παγίωσης της ευρείας παράνομης κατασκοπείας εναντίον του συνόλου του πληθυσμού χωρίς άλλο στόχο από το να μας αντιμετωπίσουν σαν εχθρό μέσα στην ίδια μας τη χώρα και να επιβάλλουν παράνομες, αντισυνταγματικές και αντεθνικές στρατιωτικές και κατασκοπευτικές λογικές, που δεν εξυπηρετούν κανένα άλλο από τις τσέπες λίγων απατεώνων που θα καρπωθούν τη βρωμοδουλειά και όσους θέλουν να αντιμετωπίζουν τα πάντα σαν "παιχνίδι" στο οποίο νικάνε πάντα χωρίς να γίνει ποτέ καμία μάχη, εξαπατώντας και κοροϊδεύοντας τους ηλίθιους που οι ίδιοι τοποθετούν στη θέση των αντιπάλων τους. Η παράνομη κατασκοπεία τους πρέπει να συναντήσει κάθε δυνατό εμπόδιο και να μην υλοποιηθεί ποτέ. Κλέφτες είναι έτσι και αλλιώς, τα λεφτά ποτέ δεν τους νοιάζουν, να βγει το παράνομο και αντισυναγματικό νέο σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης όλων των μετακινήσεών μας και να πληρώσουν τη ζημιά όσοι είχαν την ιδέα. Κανένα ηλεκτρονικό εισιτήριο ποτέ και πουθενά.


Αλλά είστε όλοι εθελοντές συνεργάτες του, φακελώνοντας και ανθρώπους που δεν έχουν καν προφίλ.

Ενημερωτική ιστοσελίδα για τα προσωπικά δεδομένα που καταβροχθίζει το Facebook


Αντιγράφω από το βοθρο-site των ζώων http://policenet.gr/article/δωρεάν-θα-γίνεται-η-μεταφορά-αστυνομικών-μέσω-αστικού-κτελ

"Δωρεάν θα γίνεται η μεταφορά αστυνομικών μέσω Αστικού ΚΤΕΛ

Την πρόθεση του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων να συνεχίσει την δωρεάν μετακίνηση του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας με τα λεωφορεία του, έκανε χτες γνωστή κατά την επίσκεψή του στην Διεύθυνση Αστυνομίας ο πρόεδρος, Στέφανος Μουστακλής.
 

Όπως ανέφερε, η απόφαση ελήφθη παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν κατέβαλε το σχετικό κονδύλιο.
 

Τις ευχαριστίες εξέφρασαν από την πλευρά τους τα συνδικαλιστικά σωματεία της Αστυνομίας.

ert.gr".

 

Μάλλον μας έχουν βρει για πολύ μεγάλους μαλάκες τα χθεσινά κατάλοιπα της χούντας, που νομίζουν ότι ακόμα θα ψάχνουν ξένους προστάτες για να πουλάνε μαγκιά και χούντα στους ντόπιους και γλείψιμο και κολακεία στους πολιτικούς τους προστάτες και εντολοδόχους των ξένων, που κρατάνε τους μπάτσους στην αυλή τους για να καλύπτουν τα πολλά και μεγάλα εγκλήματά τους, όσο οι πολιτικοί προστάτες διαλύουν τη χώρα με το αζημίωτο. 

Μάγκες, πιάστε τα ρουμάνια, είναι αλήτες στα φιρμάνια.


Προκλητικά ζητούν και έκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τα "σώματα ασφαλείας" οι μπάτσοι που τρώνε τον αγλέουρα, μετά από κάτι Βενιζέλους, Σαμαράδες, Παπασταύρου, Μαρινάκηδες πρεζέμπορες και Τσοχατζόπουλους, Σημίτηδες και λοιπούς.

Η ανάρτηση http://www.bloko.gr/2017/07/blog-post_979.html έχει ως εξής

"Την έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης, που θα ορίζει την έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τους υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας ζητούν τα μέλη της Ένωσης Κυκλάδων με έγγραφό τους 
προς τον γενικό γραμματέα:

Σε συνέχεια της συνάντησής μας, κατά την επίσκεψής σας, στη Σύρο, θα θέλαμε να σας θέσουμε και γραπτώς υπόψη ένα μείζον ζήτημα, που απασχολεί τους αστυνομικούς που υπηρετούν στην νησιωτική χώρα.   Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων, που υπηρετούν στα νησιά των Κυκλάδων, κατάγονται από την ηπειρωτική χώρα και όταν λαμβάνουν τις άδειές τους έχουν ως επί το πλείστον προορισμό τους, τον τόπο καταγωγής τους. Η μετακίνηση τους από τα περισσότερα νησιά προς την ηπειρωτική χώρα γίνεται αποκλειστικά με τα ακτοπλοϊκά μέσα συγκοινωνίας.   Είναι γνωστό πως τα τελευταία χρόνια οι αστυνομικοί έχουμε υποστεί σημαντικές μειώσεις στους μισθούς μας, γεγονός που σε συνδυασμό με το αυξημένο κόστος ζωής στην νησιωτική χώρα, και δη όπως αυτό μεταβλήθηκε με την τελευταία κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. και την  εξομοίωσή τους με την υπόλοιπη χώρα, δημιουργούν σημαντική οικονομική επιβάρυνση.   Ενδεικτικά σας  γνωρίζουμε ότι για να μετακινηθεί μια τετραμελής οικογένεια με αυτοκίνητο από κάποιο νησί των Κυκλάδων ως το λιμάνι του Πειραιά, μετ’ επιστροφή, χρειάζεται κατά μέσο όρο, περίπου, το ποσό των 450 ευρώ.

Σύμφωνα με την υπ' αριθ. 3324/1/15/03 από 03-04-2003 Κ.Υ.Α Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Ναυτιλίας και Αιγαίου(ΦΕΚ Β-438/11-04-2003), καθορίστηκαν για λόγους δημοσίου συμφέροντος οι κατηγορίες προσώπων που δικαιούνται έκπτωση επί του εκάστοτε ισχύοντος ναύλου κατά τη διακίνηση τους με όλα τα ακτοπλοϊκά πλοία, ανεξαρτήτως τρόπου δρομολογήσεως. Μεταξύ των κατηγοριών αναφέρονται και «...οι Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, οπλίτες των ένοπλων δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας εν ενεργεία ταξιδεύοντας ιδιωτικώς με τα ακτοπλοϊκά Ε/Γ πλοία όλων των γραμμών με έκπτωση 50% με την επίδειξη της υπηρεσιακής ταυτότητας». Για τις μετακινήσεις των προσώπων αυτής της κατηγορίας η δαπάνη βαρύνει τους οικείους φορείς μέσω του Υπουργείου Ναυτιλίας.   Στη συνέχεια εκδόθηκε η υπ’ αριθμ.3324.1/01/13 από 15/07/2013 Απόφαση κ. Υπουργού Ναυτιλίας & Αιγαίου, η οποία  κατάργησε πλήρως την έκπτωση στους αστυνομικούς, κ.α.   Κύριε Γενικέ Γραμματέα,   Φρονούμε ότι είναι επιβεβλημένη, η από μέρους σας παρέμβαση, προκειμένου εκδοθεί νέα Κ.Υ.Α που θα διασφαλίζει τις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις των συναδέλφων που υπηρετούν στην νησιωτική χώρα, με έκπτωση στην τιμή των εισιτηρίων κατά 50%, τόσο για τους ιδίους όσο και για τα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγο- τέκνα) κατά ανώτατο όριο δυο φορές το χρόνο [δηλαδή όταν λαμβάνουν την Κανονική και την Βραχεία άδεια, αρθ. 1 και 17 του Π.Δ 27/1986 (όπως τροποποιήθηκε και ισχύει) οι αστυνομικοί δικαιούνται δύο (2)  βασικές άδειες: α) Κανονική και β) Βραχεία και εφοδιάζονται από την υπηρεσία τους, κάθε φορά, με Φύλλο Αδείας, το οποίο αναγράφει τον τόπο διάνυσης και το χρόνο αναχώρησης και άφιξη].   Προτείνεται δε, προκειμένου να διασφαλιστεί η διαφάνεια για την λήψη της   έκπτωσης, να επιδεικνύεται το Φύλλο Αδείας από τον δικαιούχο αστυνομικό και όσον αφορά στα μέλη της οικογένειάς του (σύζυγος - τέκνα) τα Βιβλιάρια Υγείας ή οιοδήποτε Δημόσιο έγγραφο θεωρηθεί επαρκές για την πιστοποίηση της συγγενικής σχέσης.   Κύριε Γενικέ Γραμματέα,   Θεωρούμε δεδομένο ότι θα επιδείξετε προσωπικό ενδιαφέρον, όπως έχετε κάνει και στο παρελθόν, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημά μας ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς των αστυνομικών που υπηρετούν στη νησιωτική Ελλάδα".   Είναι οι ΜΟΝΟΙ Έλληνες που έχουν υποστεί περικοπές μισθών, γιατί οι άλλοι δε ζητάνε 50% έκπτωση σε όλα τα ακτοπλοϊκά για όλους και δωρεάν ΚΤΕΛ, αστικά Αθήνα κλπ., ως αναγνώριση στην προσφορά τους, όταν από τα αστικά της Αθήνας ζήταγαν π.χ. προκλητικά "δωρεάν εισιτήρια γιατί παρέχουν φύλαξη", λες και δεν πληρώνονται από το κράτος για αυτό, αλλά κάνουν τον σεκιουριτά εντός του πληρωμένου ωραρίου τους (3-4 ώρες με το ζόρι και χαλαρά αραλίκι και καφές και βρωμιές στους περαστικούς και τους καθήμενους) και πρέπει να αμειφθούν με ιδιωτικές αμοιβές προσωπικά από τα μετρό και λεωφορεία που δήθεν φυλάνε από σπασίματα ακυρωτικών. Τότε γιατί παίρνουν μισθό και γιατί εντός του ωραρίου τους; Να τα φυλάνε εκτός ωραρίου (και των 2 ωρών που δουλεύουν τη μέρα και αν) αμισθί και ζητήσουν και επιπλέον μηνιάτικο, τώρα που τους κάνανε περικοπές, στα καημένα τα φτωχά τα πειναλέα μέχρι και για μισό κομματάκι ανύπαρκτο κωλόχαρτο ακόμα. Ας τους πληρώσουν με τρια φύλλα κωλόχαρτο έκαστος ανά 3 μέρες υπηρεσίας 8ωρο στους σταθμούς μετρό κλπ., είναι τόσο απελπισμένοι που θα χαρούνε κιόλας.   Ή θα ζητήσουμε δωρεάν αστικά Αθήνα κλπ., ΚΤΕΛ αστικά, ακτοπλοϊκά 50% για όλους, ή θα τους κόψουμε κι άλλο τους μισθούς ή θα ξεχάσουν τα παράνομα δωράκια χωρίς καμία αιτιολογία, έτσι, "για χαβαλέ". Φαίνεται ότι σε αυτή τη χώρα πολλοί χρωστάνε πολλά σε κάποιους και εμείς τίποτα δε μαθαίνουμε.


Πολλά ύποπτα "δωράκια" βλέπουμε να παίρνουν, όπως πάντα, οι πάντα παράνομοι και αυθάδεις μπάτσοι, και καθόλου δε μας ανησυχεί ούτε μας εκπλήσσει. Όλο αυτό το περιμέναμε, όλοι ξέρετε πολύ καλά τι σας έρχεται, από τη μεγάλη ιστορία που έχουν τα ζώα αυτά. Αναδημοσίευση από το http://policenet.gr/article/με-μπλοκάκι-η-μετακίνηση-των-αστυνομικών, το γνωστό βοθρο-site όπου οι μπάτσοι βγάζουν την κλάψα τους πόσο έντιμοι και άξιοι υπάλληλοι είναι και πόσα πολλά πρέπει διαρκώς να τους χαρίζουν για όσα κλέβουν, για να πουλάνε προστασία στον κάθε Μαρινάκη και τον κάθε Δένδια και Κικίλια:

 

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ Με μπλοκάκι η μετακίνηση των αστυνομικών

Με προϋπογεγραμμένα μπλοκ «ελευθέρας» και με μπλοκ «Έκπτωση 50%» θα μετακινούνται με το υπεραστικό ΚΤΕΛ στο εξής οι αστυνομικοί σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Λάρισας.

Μετά από συνάντηση με τη διοίκηση του υπεραστικού ΚΤΕΛ η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λάρισας διευκρινίζει ότι «οι συνάδελφοι που μετακινούνται για υπηρεσιακούς λόγους ή για λόγους υγείας των ιδίων ή μελών της οικογένειάς τους, θα λαμβάνουν “Ελευθέρας”. Για οποιεσδήποτε άλλες ανάγκες μετακίνησης θα δίδεται “Έκπτωση 50%”.

Οι συνάδελφοι να απευθύνονται όσο το δυνατόν νωρίτερα στο Προεδρείο του Σωματείου, ώστε αναλόγως το λόγο της μετακίνησης, να λαμβάνουν και το αντίστοιχο εισιτήριο», καταλήγει η ανακοίνωση.


Γιατί ασχολούμαστε τόσο πολύ με τις εκπτώσεις μετακίνησης μπάτσων (που υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια) και όχι με τους εργολάβους που εμπλέκονται με την όλη ιστορία των ηλεκτρονικών συστημάτων;

Πάλι στην εύκολη παγίδα "μπάτσοι! μπάτσοι! ντου!" πρέπει να πέσουμε δηλαδή...


Γιατί να σπάσεις ακυρωτικά, όταν οι μπάτσοι που σε σπάνε στο ξύλο κυκλοφορούν άνετα παντού χωρίς να πληρώσουν για τίποτα λεφτά και το μόνο που τους καίει είναι ο παράνομος μισθούλης τους και πώς θα κουκουλώσουν τις εκατομμύρια παρανομίες, ληστείες και δωροδοκίες τους;

Ξέρουμε ότι η καταστολή βολεύεται να κοροϊδεύει τον κόσμο, χτυπώντας αδιάκριτα εχθρούς και φίλους της, γιατί το υποταγμένο σκυλί στα αφεντικά του φίλους ποτέ δεν είχε (έτσι σχεδιάζεται η διάλυση μιας χώρας, με συστηματικές επιθέσεις, εμπρησμούς, καταστροφές και με την επακόλουθη ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα κατά του πληθυσμού που προκλητικά και θρασύτατα αυτοαποκαλείται στους δειλούς "καταστολή"). Αλλά δε φτάνει. Τα εισιτήρια και πολλά άλλα για τους μπάτσους είναι όλα δωρεάν και η ποινική ασυλία για άπειρα εγκλήματα μόνιμη, χώρια τους μόνιμους θαμώνες ψευδο-"αναρχικούς" που ρουφιανεύουν και προβοκάρουν και δημιουργούν τον υπερπληθυσμό της μπατσαρίας από αγράμματα κοπρόσκυλα που η θέση τους είναι στο βαθύτερο κελί λόγω ανεξέλεγκτης επικινδυνότητας, εγκληματικότητας και ανικανότητας για κάθε εργασία και μόνο.

Καιρός να λογαριαστούμε, αν έχετε τόσα πολλά για πάρτη σας ενώ μόνο κλέβετε, πρέπει να δοκιμάσετε το "φάρμακό" σας. Μπάτσοι, θα μας κάνει καλό.


Όπως όλα τα ηλεκτρονικά δήθεν υπερσύγχρονα μέσα, ξεβολεύεσαι, μπερδεύεσαι, ψάχνεις εκεί που δε βρίσκεις τίποτα, τώρα πια δεν έχει εισιτήρια παντού αλλά πρέπει να τα έχεις στο τσεπάκι, δεν παίρνεις από το περίπτερο ή άλλο τέτοιου είδους κατάστημα, μένεις να ψάχνεις μονίμως εισιτήρια και πόσο χρόνο έχεις ακόμα (που θέλεις σύνδεση με το ειδικό μηχάνημα για να το δεις και δεν το γράφει πάνω στο τυπωμένο εισιτήριό σου) και καμιά αίσθηση άνεσης και ελευθερίας στην κίνησή σου, πρέπει να τρέχεις να βρεις εκδοτήριο και να θυμάσαι πόσα εισιτήρια έχεις και πότε χτύπησες το τελευταίο.

Μεγάλη αρπαχτή μου μύρισε, κάτι σαν τα 2,4 δισ. ευρώ των F-16 για να ικανοποιήσουν τους προτέκτορές τους και ποτέ "συμμάχους" τους τα ορφανά απόβλητα του σταλινισμού της κακιάς ώρας, που έχουν και να αντιμετωπίσουν τη μηδενική ανυπαρξία των γύφτικων σκουπιδιών των κωλόπαιδων που δεν μπορούσαν να κάνουν ούτε εκλογές για πρόεδρο το 2016, γιατί κάποιο κωλόπαιδο από αυτά τα κορόιδεψε, μαζί με την εταιρεία που τους πρότεινε, γιατί δεν ήταν έτοιμοι για εκλογές και φαινότανε, οπότε "σαμποτάζ".

Τι διαφορά βλέπετε στο ηλεκτρονικό από το χάρτινο, για να κοστίσει τόσα "εν μέσω κρίσης'" (και τα 2,4 δισ. ευρώ έτσι τα πετάνε για την πλάκα τους, μπαξίσι για να πληρώσουν την επίσκεψη, μη βγει κερδισμένος ο Τσίπρας από την απάτη τους με τις ψεύτικες επισκέψεις και επίπλαστες "φιλίες" με άσχετους Ασιάτες και Αμερικάνους); Πέρα από τη μεγάλη φασαρία για τον πελάτη και το άσκοπο του όλου πράγματος;

Αξίζει τόσο πολύ μόνο το να μην μπορούμε να έχουμε όσα εισιτήρια θέλουμε στην τσέπη μας, αλλά ένα χάρτινο φορτισμένο με άγνωστο πόσα εισιτήρια, που μπορεί να θυμόμαστε, μπορεί και όχι;

Αυτή η κυβέρνηση εκτός από προτεκτοράτο και εντολοδόχος των ΗΠΑ, τι άλλο ακριβώς μπορεί να είναι, όπως και τα γυφτάκια απέναντί της, που δεν είχαν ούτε πρόεδρο το 2016 και τα σπάγανε στο ξύλο το 2015 στο Σύνταγμα και συλλαμβάνανε όποιον τα μάζευε από το ξύλο που τους ρίχνανε οι ασφαλίτες που χρεωθήκανε την κλασική λάσπη του παρακράτους προς τους χρυσαυγίτες και τον εκάστοτε εχθρό τους;

Πάλι μείναμε χωρίς επιλογές και με κυβερνώντες ανεύθυνους και τυχάρπαστους της αρπαχτής και των 2,4 δισ. ευρώ των F-16, αντί να πάνε π.χ. σε κοινωνικό μέρισμα, αντί για 1 δισ. ευρώ που προβλέπεται τώρα, να γίνει 3,4 δισ. ευρώ.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License