Είναι η δεύτερη φορά, μετά τον Φεβρουάριο του 2016 και τη συνάντηση με τον ανεκδιήγητο Τσίπρα στο διεθνές οικονομικό φόρουμ, οπότε και διαπιστώθηκε ότι είναι τελείως βλάκας και δε θα συναντήσουν αντιδράσεις, που οι Αμερικανοί προσπαθούν να κάνουν εισβολή στη Συρία.

Οι συνθήκες που έστησαν είναι ίδιες με το Ιράκ. Τότε ήταν οι σκορπιοί της ερήμου και τα όπλα μαζικής καταστροφής, σήμερα είναι το ISIS και η ψεύτικη χημική επίθεση, που υπερπροβλήθηκε όλως τυχαίως ταυτόχρονα παντού, λες και είναι οι πρώτοι νεκροί στη Συρία, όταν πριν λίγες βδομάδες είχαμε βομβαρδισμό τζαμιού στη Συρία και της αμάχων στη Μοσούλη από τους Αμερικανούς, με πάρα πολλούς νεκρούς, άμαχους, χωρίς καν να ενοχληθούν να μην πουν ψέματα ή να μην βάλλουν αδιάκριτα κατά αμάχων στη Μοσούλη, στους οποίους μάλιστα είχαν πει και να μη φύγουν.

Είναι οι μόνοι που δε νοιάζονται για τους νεκρούς και για τις χώρες.

Πριν από λιγότερο από μήνα έγινε αντιρατσιστική και αντιπολεμική πορεία (δύο, την ίδια μέρα). Εδώ όμως κρίνεται η επιβίωση της Συρίας ως χώρας και η δύναμη των λαών απέναντι στην ιμπεριαλιστικη τρισκατάρατη λαίλαπα των μεγαλοεταιρειών του πολέμου, που κυβερνάνε αντί για τον Τραμπ την Αμερική.

Ας δούμε επιτέλους ποιοι είναι οι αληθινοί αντι-ρατσιστές και οι αντι-φασίστες και όχι όσοι αυτο-προβάλλονται ως τέτοιοι, για λόγους πολιτικής και κοινωνικής ανωριμότητας και άγνοιας. Ας δούμε ποιος πολεμάει τον πόλεμο, τον φασισμό ως ιμπεριαλισμό, όπως και αυτοπροβάλλεται και επαίρεται συνεχώς, και ποιος σέβεται και ποιος όχι την ανθρώπινη ζωή.

Μιλήστε. Ετοιμάζουν ένα έγκλημα. Να μην τους αφήσουμε ανενόχλητους. Είναι το νέο Ιράκ. Πάντα με ψεύδη.

από αντι-ψυχωσικός 07/04/2017 1:26 πμ.


Εδώ όμως κρίνεται η επιβίωση της Συρίας ως χώρας και η δύναμη των λαών απέναντι στην ιμπεριαλιστικη τρισκατάρατη λαίλαπα των μεγαλοεταιρειών του πολέμου, που κυβερνάνε αντί για τον Τραμπ την Αμερική.

Απογοητεύτηκες που ο Τραμπ τελικά δεν δείχνει να υλοποιεί όσα περίμεναν από αυτόν με κρεμάμενα σάλια οι ντόπιοι και μη ακροδεξιοί, αριστεροί και λοιποί ιδεολόγοι του αντι"δυτικού" μπλοκ; Τελικά το αμερικάνικο κράτος έχει κι αυτό συνέχεια ε; Και αφού έκανες τότε λάθος, γιατί τώρα ξανά τέτοια σιγουριά και φανατισμός; 

Επίσης λες ότι οι Αμερικάνοι "είναι οι μόνοι που δεν νοιάζονται για τους νεκρούς και για τις χώρες". Ασχολίαστο. Και λές ότι ο Τσίπρας είναι "βλάκας". (Άσε να μαντέψω: είχες ψηφίσει "όχι" στο δημοψήφισμα, και σ'απογοήτευσε κι αυτός.).

Πρέπει να υπομείνουμε κι άλλο οι αναγνώστες του ιντυμήντια τον εμετό της ελληνικής αριστεράς;


http://www.kathimerini.gr/904198/gallery/epikairothta/kosmos/pyraylikh-epi8esh-twn-hpa-enantion-ths-syrias---59-pyrayloi-tomaxok-kata-aeroporikhs-vashs


Απλά, πρώτη φορά χτυπάει τον Άσαντ.

Εννοείται ότι έχει κάνει εγκλήματα πολέμου και στη Συρία. Εκεί όμως, ο μεγαλύτερος σφαγέας και εχθρός της ελευθερίας είναι το καθεστώς. Και ως τώρα το καθεστώς Άσαντ, απολάμβανε και αεροπορική κάλυψη από τις ΗΠΑ σε επιθέσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, καθώς και μία σειρά από επιθέσεις με drone εναντίον στελεχών της "αντιπολίτευσης" που πρόσκεινται στην Αλ Κάιντα, επιθέσεις με πολλούς νεκρούς αμάχους για τις οποίες δεν παραπονέθηκαν αριστερουληδες σαν τον παραπάνω, καθώς θα αναδείκνυαν την πραγματική πολιτική των ΗΠΑ στην Συρία, που δεν ήταν η πτώση του καθεστώτος.

Από την άλλη οι ΗΠΑ είναι ιστορικά ο μεγαλύτερος εγκληματίας πολέμου παγκοσμίως. Ακόμα και τώρα στην Υεμένη στηρίζει μία στρατιωτική επιχείρηση της Σαουδικής Αραβίας που δολοφονεί μέσω της λιμοκτονίας, χτυπώντας στοχευμένα τις υποδομές και τις προμήθειες τροφίμων.

Δεν συγκινήθηκε ο Τραμπ από τα παιδιά που δολοφονήθηκαν από τα χημικά του Άσαντ. Διαπραγματεύεται σαν έμπειρος επιχειρηματίας με τους ομόλογούς του που εμπλέκονται, δείχνοντας τη στρατιωτική του δύναμη και αποφασιστικότητα και εκφράζοντας προφανώς την συνέχεια των πολεμικών επιχειρήσεων του Αμερικανικού κράτους, που προεκλογικά είχε αμφισβητήσει.

Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς. Δεν πρέπει να συγκαλύπτουμε τα εγκλήματα πολέμου και να γινόμαστε κομμάτι της πολεμικής προπαγάνδας του ενός ή του άλλου ιμπεριαλιστη. Κάθε δολοφονία αμάχου είναι έγκλημα πολέμου της αστικής τάξης κάθε κράτους εναντίον μας. Για μας τα κράτη είναι οι εχθροί σε κάθε γωνιά της γης. Οι εξεγερμένοι είναι οι εν δυνάμει σύντροφοι μας, ακόμα και αν δεν φέρουν το σύνολο των χαρακτηριστικών ή της ανάλυσης μας. Σε αυτούς απευθύνουμε τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη και όχι στα συμμετρικά των ΗΠΑ ιμπεριαλιστικά κράτη, όπως η Ρωσία και η Κίνα.

Καμία ξένη δύναμη στη Συρία

Νίκη στα όπλα των εξεγερμένων

 

 


Στο Ιράκ έχει εισβάλει, στο Αφγανιστάν έχει εισβάλει, στην Ουκρανία έχει εισβάλει η Ρωσία, για όσα είναι ιμπεριαλιστικά σε εξέλιξη. 

Αν είχαν εισβάλει στη Συρία, ο Ασάντ θα ήταν ήδη νεκρός, όπως ο Σαντάμ Χουσεΐν και ο Καντάφι, ώστε να μην εμποδίσει η παρουσία του την αλλαγή καθεστώτος στη χώρα, η οποία επέδειξε σθεναρή αντίσταση και δε χτυπήθηκε ακόμα από ύπουλες κινήσεις, όπως η no-fly zone που είχε ο Καντάφι από τον ΟΗΕ στη Λιβύη, ενώ τα Αμερικανικά αεροπλάνα βομβάρδιζαν τη χώρα του και υποκινούσαν τους αντάρτες σε εξέγερση. Τους ίδιους ακριβώς αντάρτες που, φυσικά, εκτέλεσαν και τον Αμερικανό πρέσβη, άλλους υπαλλήλους και στελέχη της CIA σε άλλο χώρο, λίγες ώρες αργότερα, το 2012, ένα χρόνο μετά τη δολοφονία Καντάφι στα χέρια των ίδιων ανταρτών που υποκινούσαν και με τους οποίους συμφωνούσαν οι Αμερικανοί.

Έτσι λειτούργησε και το ISIS. Στο πρώτο του βίντεο έστειλε μήνυμα τρόμου στον Ομπάμα, που απάντησε με βομβαρδισμό των μισθοφόρων, πιο πολύ για επίδειξη δύναμης παρά ως πόλεμο κατά του ISIS, που οι ίδιοι χρηματοδοτούσαν. Η δε προπαγάνδα εναντίον του είχε στόχο να τρομάξει και υποκινήσει την Ευρώπη αλλά θολώνοντας τα νερά, μετά από το μέγα λάθος που είχαν κάνει να βάλουν μισθοφόρους και όπλα από την Τουρκία. 

Ο ίδιος ο Ασάντ αναφέρει εύλογα σαν εισβολή τις μονομερείς ενέργειες των ΗΠΑ στο έδαφος της Συρίας χωρίς συμφωνία με τη Συρία, όπως οι βομβαρδισμοί κατά του ISIS, ακόμα και αν είναι κάτι που φαίνεται ότι ανακουφίζει τη Συρία από τις πολλές πιέσεις που δέχεται από τους αντάρτες και τους μισθοφόρους.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License