{Π.Ράλλη}ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ/ΡΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΛΛΗ

παρέμβαση στα κρατητήρια της Πέτρου Ράλλη

post image

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ/ΡΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΛΛΗ

 

Οι δράσεις αλληλεγγύης και στήριξης των έγκλειστων μεταναστών/ριών που κρατούνται στα κρατητήρια του Αλλοδαπών συνεχίζονται. Την Παρασκευή 31/3 το απόγευμα, 40 περίπου σύντροφοι και συντρόφισσες συγκεντρωθήκαμε έξω από τα κάγκελα της Πέτρου Ράλλη, φωνάζοντας συνθήματα και στέλνοντας μηνύματα αλληλεγγύης στους έγκλειστους.  Επικοινωνήσαμε μαζί τους στη γλώσσα τους και μας μετέφεραν πληροφορίες για την κατάσταση που βιώνουν και τις αντιστάσεις τους.

 Πιο συγκεκριμένα, ακούσαμε καταγγελίες για βασανιστήρια και ξυλοδαρμούς από τους φύλακές τους, ακόμα και παραδειγματικό ξυλοδαρμό στο προαύλιο ενός μετανάστη από 20 μπάτσους, για βίαιες απελάσεις, άθλιες συνθήκες υγιεινής και εγκλείστους με σοβαρά προβλήματα υγείας που κρατούνται στην απομόνωση. Ο χρόνος κράτησης τους ποικίλει και πολλοί έχουν ξεπεράσει το προβλεπόμενο 6μηνο, ενώ ακούσαμε και για έγκλειστο που είναι μέσα 15 μήνες.

 Απέναντι σε αυτήν την πραγματικότητα οι μετανάστες/ριες αντιστέκονται με διάφορους τρόπους. Μας ενημέρωσαν ότι το αμέσως προηγούμενο διάστημα, μετά και από απεργία πείνας, εκδηλώθηκε εξέγερση με κάψιμο στρωμάτων και διαμαρτυρίες προς τους ανθρωποφύλακες τους. Είδαμε και εμείς την οργή τους απέναντι στους μπάτσους, καθώς την ώρα της παρέμβασης, τους "έλουσαν" με  μπουκάλια γάλα και άλλα αντικείμενα, αναγκάζοντάς τους να κρυφτούν.

 Αποχωρήσαμε μετά από 1 ώρα χαιρετώντας τους μετανάστες και τις μετανάστριες και ανανεώνοντας την υπόσχεση μας ότι  θα είμαστε δίπλα τους - μέχρι το κλείσιμο των κέντρων κράτησης και την απελευθέρωση των έγκλειστων μεταναστών/ριων.

συλλογικότητα αλληλέγγυες/οι κρατουμένων στα νότια

https://allilegioikratoumenonstanotia.wordpress.com/

μέηλ/allileggyoikratoumenon@gmail.com

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License