Την Δευτέρα 10 /4 η απόφαση για τον Μ. Σεϊσίδη-Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Εφετείο

Συγκέντρωση αλληλεγγύης τη Δευτέρα 10 Απριλίου, στο εφετείο Αθηνών - Ημέρα απόφασης του προεδρείου.

post image

Η δίκη του συντρόφου Μάριου Σεϊσίδη, μετά από σχεδόν 5 μήνες, φτάνει στο τέλος της. Εντός και εκτός της δικαστικής αίθουσας δόθηκε μία ακόμη μάχη, τόσο από όσους-ες στάθηκαν στο πλερό του Μάριου, όσο και από τον ίδιο, ενάντια στην αστική δικαιοσύνη και τους διωκτικούς μηχανισμούς του κράτους, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις ανάδειξης μιας αδιαπραγμάτευτης πραγματικότητας.

Κι αυτή δεν είναι άλλη από το ότι, στο πρόσωπο του Μάριο, όπως και σε όσους κατηγορήθηκαν για την ίδια υπόθεση, στήθηκε ένα υπέρογκο και αβάσιμο κατηγορητήριο, εξαπολύθηκε ένα χρόνιο και λυσσαλέο ανθρωποκυνηγητό από τους διώκτες του και κατασκευάστηκε με τρομερή ένταση η υποτιθέμενη συμμετοχή του, στο δημοσιογραφικό και αστυνομικό εφεύρημα των «ληστών με τα μαύρα».

Την ημέρα της απόφασης, από το προεδρείο της δίκης, που έχει οριστεί στις 10 Απριλίου, στεκόμαστε δίπλα στον Μάριο και υψώνουμε στην δικαστική αίθουσα τη σφιγμένη γροθιά της αλληλεγγύης. Απέναντι στο κράτος και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του, βάζουμε ανάχωμα το ηθικό ανάστημα εκείνων που έχουν το δίκιο με το μέρος τους. Αυτών που αντιπαρατάσσουν το δίκιο του αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα και ελευθερία, στη σφοδρή σύγκρουση με τους επικυρίαρχους αυτού του κόσμου.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης τη Δευτέρα 10 Απριλίου, στο εφετείο Αθηνών, στον 6ο όροφο(αίθουσα 120Β), ώρα 11.00π.μ.

 

Ακολουθει το κείμενο της αφίσας.

«Δηλώνω αναρχικός αγωνιστής, δραστηριοποιούμαι στον ευρύτερο αναρχικό-αντιεξουσιαστικό χώρο σχεδόν 20 χρόνια και θεωρώ τον α/α χώρο το πιο ριζοσπαστικό και δραστήριο κομμάτι της κοινωνίας... Ενός  χώρου που οραματίζεται μια κοινωνία χωρίς κοινωνικές ανισότητες, χωρίς πλούσιους και φτωχούς, χωρίς τράπεζες και άλλους οικονομικούς μηχανισμούς εκμετάλλευσης. Εμένα η θέση μου είναι πως η επιλογή απαλλοτρίωσης μίας τράπεζας αποτελεί μια πράξη αντίστασης ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και τον οικονομικό φασισμό που σήμερα βιώνουμε εντονότερα από κάθε άλλη εποχή.

...Τρομοκράτες και ληστές είναι το κράτος και το αστικό προσωπικό του...Αυτά τα 11 χρόνια φυγοδικίας που έζησα, δέχθηκα ένα ανελέητο κυνηγητό και τόνους λάσπης. Τα  Μ.Μ.Ε με φωτογράφιζαν συνεχώς ως δράστη ληστειών και ενεργειών αντάρτικου πόλης...

... Όποια απόφαση πάρει το δικαστήριο εγώ προσωπικά ως αναρχικός θα συνεχίσω να αντιστέκομαι και να αγωνίζομαι με όλες μου τις δυνάμεις στο πλευρό των καταπιεσμένων και των αδύναμων, εξάλλου κομμάτι αυτών αποτελώ κι εγώ ο ίδιος. Δηλώνω την αλληλεγγύη μου σε όλους τους αιχμάλωτους συντρόφους του κοινωνικού και ταξικού πολέμου.»

Αποσπάσματα από τη πολιτική δήλωση του Μάριου Σείσίδη στο δικαστήριο

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License