ΥΠΟΠΤΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΤΟΧΩΝ ΤΗΣ "ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ"

Οι Ισλαμιστές ,άλλωστε, έχουν πολλά ιστορικά προηγούμενα με τους Ρώσους. Και για να μη χανόμαστε στις παλιές ιστορικές σελίδες, να θυμίσουμε τη νεότερη εισβολή των Ρώσων στο Αφγανιστάν (1978-79, τη χώρα των Ταλιμπάν («το Βιετνάμ" της Σοβιετικής ΄Ενωσης ) με τις χιλιάδες νεκρούς.

Σουηδία. Συνέλαβαν τον οδηγό του φορτηγού -Είχε και εκρηκτικά  

 

Ο άνδρας που συνελήφθη χθες σε σχέση με την επίθεση με φορτηγό στο κέντρο της Στοκχόλμης που προκάλεσε τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, πιστεύεται ότι είναι ο οδηγός του οχήματος, ανακοίνωσε σήμερα η σουηδική αστυνομία.

«Πιστεύουμε ότι ο άνδρας που έχει τεθεί υπό κράτηση είναι ο δράστης» της επίθεσης. «Το συγκεκριμένο πρόσωπο έχει συλληφθεί ως ένοχος … σε αυτή την περίπτωση ως ο οδηγός», είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Λαρς Μπάιστρομ. «Επίσης, μπορεί να υπάρχουν και άλλα πρόσωπα που να συνδέονται με αυτόν, αλλά αυτό δεν το γνωρίζουμε επί του παρόντος».

Σύμφωνα με σουηδικά μέσα ενημέρωσης, ο ύποπτος είναι ένας 39χρονος Ουζμπέκος, υποστηρικτής της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Ο άνδρας φέρεται να είχε προβεί σε αναρτήσεις στην προσωπική του σελίδα στο facebook με προπαγανδιστικό υλικό του Ισλαμικού Κράτους. Οι φίλοι του όμως τόνισαν στην Aftonbladet ότι ο 39χρονος δεν είχε ενδιαφέρον στην πολιτική και την θρησκεία και μιλούσε μόνο για το πώς θα αποκτήσει χρήματα για την οικογένεια του.

Περίεργες επιθέσεις! .Και η  χτεσινή  στη Στοκχόλμη και η πρόσφατη στην Αγ. Πετρούπολη. Και στις δύο οι δράστες ΔΕΝ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ικανοποιητικά. Και δεν είναι καθόλου σίγουρο πως είναι οι πραγματικοί. Θεωρούνται  ύποπτοι, παρά τη σπουδή των αρχών και των δύο χωρών, αλλά και της παγκόσμιας βιομηχανίας παραπληροφόρησης να τους χρεώσουν τα ειδεχθή εγκλήματα. Ο  22χρονος νεκρός Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ, από το Κιργιστάν στο μετρό της Πετρούπολης, (περισσότερο)  και (λιγότερο)  χτες ο Ουζμπέκος που συνελήφθη   στη Στοκχόλμη και κατηγορήθηκε πως έριξε το φονικό φορτηγό πάνω στον κόσμο,  δεν πείθουν πως ανήκαν στο σκληρό πυρήνα της τρομοκρατίας  και μάλιστα  ως   «μάρτυρες».

Συμβαίνουν, όπως πάντα άλλωστε, πολλά περίεργα και ύποπτα σ΄αυτό που (αδόκιμα ως όρος) αποκαλούμε τρομοκρατία. Και όχι μόνο την Ισλαμική.  Σε ένα σκοτεινό, περίπλοκο κόσμο ανήκουν  οι φορείς της,  όπως βέβαια κι αυτός των μυστικών υπηρεσιών, που υποτίθεται πως  καταπολεμούν την τρομοκρατία, όταν ,όπως έχει δείξει η ιστορία, δεν είναι οι ίδιες που  υποδύονται  τους τρομοκράτες.  Ουδείς μπορεί να ξέρει ποτέ σίγουρα τί παίζεται σε τέτοιους άβατους, απλησίαστους και εγκληματικούς χώρους.

Στο μεταξύ, οφείλουμε να τονίσουμε πάλι εδώ πως είναι από τα εντελώς περίεργα κα ανεξήγητα φαινόμενα να χτυπιέται τα τελευταία χρόνια τρομοκρατικά ΜΟΝΟ η Ευρώπη  (και λιγότερο η Αμερική).  Και  το ακόμα πιο ύποπτο (όχι μόνο  περίεργο), ο υπ΄αριθ. 1 εχθρός του ριζοσπαστικοποιημένου  Ισλάμ , ο δικτάτορας  Πούτιν, που ισοπέδωσε την Τσετσενία και συντηρεί, αν δεν προκάλεσε κιόλας,  το φρικτό πόλεμο στη Συρία,   να μένει στο απυρόβλητο.

Οι Ισλαμιστές ,άλλωστε, έχουν πολλά ιστορικά προηγούμενα με τους Ρώσους. Και για να μη χανόμαστε στις παλιές ιστορικές σελίδες,  να θυμίσουμε τη νεότερη εισβολή των Ρώσων στο Αφγανιστάν (1978-79,  τη χώρα των Ταλιμπάν («το Βιετνάμ" της Σοβιετικής ΄Ενωσης ) με τις χιλιάδες νεκρούς.

  Χώρες,  όπως η Τσετσενία, αλλά και άλλες ολόγυρα Ισλαμικές ,όπως το Ουζμπεκιστάν από την οποία λένε πως κατάγεται ο φερόμενος  ως δράστης στη Σουηδία,  έχουν καλύτερη (με την έννοια ευκολότερη) πρόσβαση στη Ρωσία για χίλιους λόγους. Και πρώτα  η γλώσσα, η εμφάνιση, η συγγένεια των λαών. Είναι πολύ πιο «άνετες» τόσο η  ενσωμάτωσή τους ,όσο και οι  σκοτεινές δραστηριότητές τους στη ρώσικη κοινωνία .  Στην Ευρώπη είναι «σαν τη μύγα μέσα  στο γάλα».

 Κι όμως! Κανείς ντόπιος , ακραίος  Ισλαμιστής,  δεν προτιμά τον εύκολο τρομοκρατικά  στόχο, αλλά και  φορωμένο με πολύ ισλαμικό αίμα,  όπως είναι η Ρωσία. Αντίθετα,  τα μεγαλύτερα χτυπήματα τα δέχεται η Ευρώπη, που στο κάτω-κάτω σε σχέση με τους Ρώσους και τους Αμερικανούς, έχει τη λιγότερη ευθύνη για ό τι συνέβη και συμβαίνει, τουλάχιστον στη Συρία.

Βέβαια, από τη μια μεριά είναι ευτύχημα πως δεν χτυπήθηκε αθώος κόσμος και στη Ρωσία, με τον τρόπο που συνέβη στην Ευρώπη . Ευχή όλων είναι να μείνει η χώρα ήσυχη από τέτοιες εγκληματικές ενέργειες. Να μην υπάρξουν νέα θύματα, όπως  αυτά στην Αγ.Πετρούπολη. Γι΄αυτό,  είναι και απαίτηση  όλων ,αλλά περισσότερο  εκείνων που έχασαν ανθρώπους τους στο μετρό της Πετρούπολης, να ξεκαθαριστεί αυτή η ιστορία με τις   «αδέσποτες»  τρομοκρατικές επιθέσεις. Υπάρχει η πιθανότητα να πρόκειται για προβοκατόρικες ενέργειες, που  ο καθένας αντιλαμβάνεται ποιους εξυπηρετούν αυτή την ώρα.

Σε όλες τις ανάλογες τρομοκρατικές επιθέσεις, μικρές και μεγάλες, σε Ευρώπη και Αμερική, είχαμε και   συλλήψεις  και εκτελέσεις επιτόπου των πραγματικών  δραστών. Παράλληλα, υπήρξαν και κείμενα ανάληψης ευθύνης από ισλαμικές οργανώσεις (αν και πάντα τέτοιες ανακοινώσεις δεν είναι και αυθεντικές).  Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι πως από την εποχή των «Δίδυμων Πύργων» στην Αμερική μέχρι την  πρόσφατη επίθεση   με αυτοκίνητο στο Λονδίνο, ΟΛΟΙ οι δράστες ταυτοποιήθηκαν.  Γι΄αυτές της Αγ. Πετρούπολης (περισσότερο) και (λιγότερο)  χτες  στη Στοκχόλμη, έχουμε περίεργες   ταυτοποιήσεις δραστών, που δεν πείθουν με αδιάσειστα ντοκουμέντα πως όντως πρόκειται για  οπαδούς του ISIS ή άλλων ακραίων Ισλαμικών οργανώσεων.

Λογικά, αν συμβαίνει να έχουμε προβοκατόρικα τέτοια φαινόμενα,  όπως, πιθανόν, το τελευταίο στη Ρωσία, θα πρέπει να περιμένουμε να συνεχιστούν εδώ  και τον επόμενο καιρό. Αν, όμως,  πρόκειται για  επιθέσεις, ειδικά του ISIS , το θέατρο των  νέων επιθέσεων δεν μπορεί να είναι  πάλι ούτε η Αμερική ούτε η Ευρώπη. Η πρόσφατη  επίθεση με πυραύλους Τόμαχοκ που διέταξε στη Συρία ο ακροδεξιός πρόεδρος Τραμπ, ενίσχυσε τις θέσεις και της αντιπολίτευσης και του  ISIS. Επομένως, όσο μένουν έτσι τα πράγματα και ο αλλοπρόσαλλος Αμερικανός πρόεδρος δεν  ανοίγει καινούρια μέτωπα στη Συρία, τέτοια φαινόμενα  επιθέσεων που χαρακτηρίζονται  ως τρομοκρατικά, δεν έχει νόημα να συμβαίνουν σε  εχθρικές με το καθεστώς ΄Ασαντ χώρες. Ο χρόνος ,όμως,όπως πάντα, είναι εκείνος  θα αποκαλύψει την αλήθεια. 

 

 

 

 

από @n 10/04/2017 11:43 πμ.


Ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης με φορτηγό στη Στοκχόλμη, ένας 39χρονος Ουζμπέκος φέρεται να ομολόγησε την ενοχή του, όπως μεταδίδουν τα σουηδικά μέσα ενημέρωσης. Νωρίτερα, χιλιάδες Σουηδοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Expressen ο ύποπτος που έχει συλληφθεί φέρεται να ομολόγησε την πράξη του και να δήλωσε ότι είναι «ικανοποιημένος με όσα έπραξε».

http://www.efsyn.gr/arthro/omologise-o-drastis-tis-epithesis-stin-stokholmi

 

από ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΣ (Homo-Naturalis.gr) 10/04/2017 6:28 μμ.


Στις χτεσινές  επιθέσεις στην Αίγυπτο, όπως είδαμε, είχαμε καθαρή ανάληψη ευθύνης από το ISIS καθώς και δημοσιοποίηση των ονομάτων  των "μαρτύρων" Τζιχαντιστών. Και όπως λέμε στο κείμενο,  σε ΟΛΕΣ τις επιθέσεις των ακραίων Ισλαμιστών στην Ευρώπη, έχουμε και ανάληψη ευθύνης αλλά και σύλληψη ή εκτέλεση ΟΛΩΝ των δραστών.

Μοναδικές εξαιρέσεις  οι επιθέσεις στην Αγ. Πετρούπολη και αυτή στη Στοκχόλμη. Στην πρώτη, ούτε ανάληψη ευθύνης έχουμε ούτε στοιχεία σοβαρά που να πείθουν πως ο 22χρονος νεκρός Κιρκιστανός ήταν ο δράστης. (Αν είχε ανατιναχθεί με τη βόμβα θα είχε γίνει σκόνη. Αλλά κι αν την τοποθέτησε αφού δεν την είχε ζωστεί (ως «μάρτυρας»),γιατί έμεινε  να σκοτωθεί;)

΄Οσο για τον Ουζμπέκο στη Στοκχόλμη ,μέρες μετά,  η Expressen ισχυρίζεται πως ομολόγησε. Επ΄αυτού:  1. Πώς παίρνονται  στα ανακριτικά γραφεία  οι ομολογίες σε τέτοιες  και όμοιες περιπτώσεις  το γνωρίζει και η «κουτσή Μαριώ». 2.Ανάληψη ευθύνης από οργάνωση δεν υπάρχει.3.Ο φερόμενος ως  δράστης όχι μόνο, λένε,  δεν ήταν  Τζιχαντιστής, αλλά από το  φιλικό και εργασιακό του περιβάλλον σε πολλές συνεντεύξεις γνωστών του δηλώθηκε πως ήταν και αντίθετος με τέτοιες  ενέργειες, αλλά και ανενεργός  Μωαμεθανός, που τον ένοιαζαν περισσότερο  «το χρήμα και οι γυναίκες».

Αν είναι αυτός ο δράστης, καθόλου βέβαια δεν αποκλείεται  να έπεσε στο πλήθος με το φορτηγό λόγω ψυχολογικών προβλημάτων ή άλλων παρεμφερών λόγων. Πάμπολλα τέτοια περιστατικά.  Περισσότερο μας κάνει αυτή η εξήγηση παρά πως ήταν  ένας ακραίος Τζιχαντιστής και δεν τον ήξερε ούτε η …μάνα του, ούτε η ίδια η οργάνωσή του.

 Γι΄αυτό είπαμε πως είναι πολύ περίεργες αυτές οι δύο «ισλαμικές τρομοκρατικές επιθέσεις». Ειδικα εκείνη της Αγ.Πετρούπολης   

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License