[Αθήνα]ανταπόκριση από κινητοποιηση σχηματων σε μικελ και H&m

0

post image

Το απόγευμα της Πέμπτης 30/3 τα Ελευθεριακά Σχήματα από σχολές της Αθήνας και του Πειραιά και τα Αυτόνομα Σχήματα του ΕΜΠ πραγματοποιήσαμε κινητοποίηση σε καταστήματα των Μικέλ (Μητροπόλεως, Πανεπιστημίου) όσο αφορά το εργατικό ατύχημα που κόστισε τη ζωή σε έναν 22χρονο διανομέα και των H&M(Ερμού, Αιόλου, Σταδίου) αναφορικά με τις συμβάσεις ντροπής που προωθούσε η εταιρεία στους/στις εργαζομένους/ες της. Τη κινητοποίηση στήριξαν το Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων στον επισιτισμό, φοιτητές/ριες από άλλες σχολές της Αθήνας καθώς και σύντροφοι/ισσες από εργατικές συλλογικότητες και συνελεύσεις γειτονιάς. Η παρέμβαση ολοκληρώθηκε έξω από τα Μikel της Πανεπιστημιού, όπου παραμείναμε από τις 19.30 μέχρι και τις 21.00 (οπότε και έληγε το ωράριο του καταστήματος), συνομιλώντας με εργαζόμενους και καταναλωτές. Αξίζει να αναφερθεί ότι το σύνολο των υποψήφιων καταναλωτών, μετά την ενημέρωση σχετικά με τις εργασιακές συνθήκες των Mikel, επέλεξε να μην ψωνίσει από το συγκεκριμένο κατάστημα.

Προωθώντας την ενότητα της εργατικής τάξης και την οργάνωση γύρω από τις ανάγκες και τα συμφέροντά μας, επιδιώξαμε την επικοινωνία με τους/τις εργαζομένους/ες που συναντήσαμε είτε στα καταστήματα που παρεμβήκαμε είτε σε άλλα τριγύρω, συζητώντας τόσο για τις εργατικές δολοφονίες που ολοένα και πλυθαίνουν όσο και για το καθεστώς εργασίας που προωθούν τα αφεντικά στο εμπόριο και τον επισητισμό. Να μην ανεχτούμε άλλο την εργοδοτική τρομοκρατία και την υπερεντατικοποίηση της εργασίας μας. Να διεκδικήσουμε εργασιακές συνθήκες, δικαιώματα και μισθούς στο ύψος των αναγκών μας.

Ακολουθεί το κείμενο της κινητοποίησης καθώς και φωτογραφίες από αυτή:

Εικόνες:

Αρχεία:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License