ΤΟ PFLP ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ


Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης καταγγέλλει την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα των ΗΠΑ εναντίον της Συρίας. Η επίθεση αυτή έχει ως στόχο να αποτρέψει κάθε σοβαρή διεθνή ή αμερόληπτη έρευνα σχετικά με τα γεγονότα στο Χαν Σεϊκούν και αντιθέτως λειτουργεί προς την κατεύθυνση της ρευστοποίησης της συριακής κυριαρχίας και της υποστήριξης προς τις πιο αντιδραστικές και βίαιες δυνάμεις, αποκαλύπτοντας τους ψευδείς ισχυρισμούς της κυβέρνησης Τραμπ ότι θέλει να «καταπολεμήσει την τρομοκρατία.»

Το Μέτωπο θεωρεί ότι αυτή η επιθετικότητα εκδηλώνεται σε πλήρη συντονισμό με τη σιωνιστική οντότητα και με εκείνες τις αραβικές αντιδραστικές δυνάμεις που εξακολουθούν να επιμένουν στον πλήρη διαμελισμό του συριακού κράτους. Πρόκειται για μία προσπάθεια να διακοπεί η οδός των πολιτικών διαδικασιών στα Ηνωμένα Έθνη και μίας πολιτικής λύσης που εγγυάται την ενότητα της Συρίας και του λαού της.

Αυτή η έμπρακτη εχθρότητα δεν μπορεί να διαχωριστεί από τη συνεχιζόμενη, παράνομη και βάρβαρη επίθεση των ΗΠΑ που βομβαρδίζουν τη βόρεια Συρία, σε μια προσπάθεια να εδραιωθεί η διαίρεση και η διχοτόμηση της χώρας και να στραφεί το μέλλον της Συρίας μακριά από τον εθνικό ρόλο που έχει της εναντίωσης στη σιωνιστική οντότητα και στις επεκτατικές της βλέψεις.

 Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης καλεί όλες τις αραβικές δυνάμεις να δείξουν την αλληλεγγύη τους στη Συρία και το λαό της καθώς και να καταγγείλουν και να καταδικάσουν την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα των ΗΠΑ. Είναι επειγόντως απαραίτητο να ενοποιηθούν οι προσπάθειες αντίστασης στην  επιθετικότητα των ΗΠΑ στην περιοχή αλλά και να καταδικαστούν και να αντιμετωπιστούν τα αντιδραστικά αραβικά καθεστώτα που συνεργάζονται με τον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ στην υποστήριξη αυτής της επίθεσης, υποστήριξη των πιο αντιδραστικών δυνάμεων που τρομοκρατούν τους λαούς και σχεδιάζουν να καταστρέψουν το συριακό κράτος τη ίδια στιγμή που προθυμοποιούνται πλήρως να εξομαλύνουν τις σχέσεις τους με την σιωνιστική οντότητα.

Πηγή: http://pflp.ps/english/2017/04/12/pflp-denounces-u-s-imperialist-aggression-against-syria/

Μετάφραση: Νικολέττα Κίτσου για το avantgarde

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License