Προκαλούν γέλιο τα κροκοδείλια δάκρυα για το τουρκικό δημοψήφισμα...


Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
http://nikosklitsikas.gr/

Προκαλούν γέλιο οι "αντιδράσεις" Ευρωπαίων κι ειδικότερα της λεγόμενης ευρωπαϊκής "μεταρρυθμιστικής αριστεράς", στο...
αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Τουρκία.
Προς τι αυτή η "έκπληξη";
Για πολλά χρόνια η λεγόμενη "μεγάλη δημοκρατική ευρωπαϊκή οικογένεια" έφτιαξε το προφίλ του Ερντογάν. Δεν υπήρξε ούτε ένας Ευρωπαίος πολιτικός ηγέτης που τον επισκέφθηκε -ως πλασιέ εμπόρων όπλων- και δεν τον αποκάλεσε "μεγάλο μεταρρυθμιστή πολιτικό ηγέτη".
Η Τουρκία του Ερντογάν ήταν και είναι ο προνομιακός εταίρος της "δημοκρατικής" Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τις μεγαλύτερες εμπορικές και στρατιωτικές συμφωνίες, με πρόσφατη τη συμφωνία-δώρο των 10 δισεκατομμυρίων για τους "πρόσφυγες", που πληρώνουν οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι πολίτες.
Κανείς δεν ενοχλήθηκε στη διάρκεια αυτής της προνομιακής σχέσης για τις ατομικές ελευθερίες στη γείτονα χώρα, για την ελευθερία του τύπου, τα ανθρώπινα δικαιώματα και κυρίως πως από το 1974 κατέχει το 40% της Κύπρου, μιας κυρίαρχης χώρας, που είναι πλήρες μέλος της Ε.Ε.
Κανείς δεν ενοχλήθηκε από τις συνεχείς προκλητικές "διεκδικήσεις" του στο Αιγαίο, τη Θράκη και τις καθημερινές παραβιάσεις κυριαρχικών χώρων της πατρίδας μας. 
Ο Ερντογάν κρατάει τους άσσους στα χέρια του. Αυτός δεν πρόσφερε στη δύση την Τουρκία ως κέντρο εκπαίδευσης της τρομοκρατίας για να "εκδημοκρατιστεί" η Συρία και να επικρατήσει η "αραβική άνοιξη made in USA"; Αυτός δεν ανέλαβε την προώθηση της "αραβικής άνοιξης" στη Λιβύη;
Όμως, εκείνο που προκαλεί γέλιο είναι τα γαβγίσματα των Ευρωπαίων "δημοκρατών" αναφορικά με την ψήφο των Τούρκων πολιτών, με τις πάγιες και γνωστές "εκλογικές διαδικασίες" που πάντα υπήρξαν στη γειτονική χώρα. Αυτές οι "ανησυχίες" δεν εκφράστηκαν ποτέ όταν έμπαιναν οι υπογραφές σε συμφωνίες δισεκατομμυρίων με τον Ερντογάν.
Δηλαδή ήταν δημοκρατική η εκλογική διαδικασία, ή οι υπερεξουσίες που ζήτησε να έχει ο Ερντογάν;
Φυσικά όχι... Αλλά στις αστικές δημοκρατίες της δύσης είναι δημοκρατικές οι εκλογικές διαδικασίες όταν ελέγχεις τα ΜΜΕ, που κατευθύνουν τους πολίτες; Είναι δημοκρατική η Ε.Ε. (διοικούν "επίτροποι"-υπάλληλοι των τραπεζιτών χωρίς να έχουν καν εκλεγεί με αστικές εκλογικές διαδικασίες) κι η επιβολή του ιδιωτικού "νομίσματος" ευρώ; Πως και γιατί καταργήθηκαν τα δημοψηφίσματα για το περιβόητο "ευρωπαϊκό Σύνταγμα";
Κι η λεγόμενη "αντιπολίτευση" στην Τουρκία, αυτοί που δεν ήθελαν τις υπερεξουσίες του Ερντογάν, τι πολιτική προοπτική οραματίζονται;
Πρόκειται για αυτούς που θέλουν το θρόνο του Ερντογάν για τους ίδιους. Πρόκειται για την "αντιπολίτευση" που κατηγορεί τον φασίστα Ερντογάν για προδότη κι ενδοτικό απέναντι στην Ελλάδα. Είναι η "αντιπολίτευση" που θέλει εδώ και τώρα το Αιγαίο και τα νησιά μας. Μαζί και ένας κουρδικός χυλός, ένας κουρδικός μπαξές που έχει τα πάντα: τους Κούρδους της αυτονομίας, αυτούς που θέλουν τα νησιά του Αιγαίου, που θέλουν "κράτος" στα κυρίαρχα συριακά εδάφη και κυρίως τους Κούρδους που εξαγοράστηκαν από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.
"Divide and Conquer" τα  κροκοδείλια δάκρυα των "αριστερό"δεξιών Ευρωπαίων "δημοκρατών"... Κι από κοντά τα γαβγίσματα του πλέον γραφικού εγχώριου "αριστερού": για "οριακή και αμφισβητούμενη νίκη Ερντογάν"... μιλά ο Δ.Παπαδημούλης.

Λες και δεν σέρναμε εμείς, η σημερινή Ελλάδα, το χορό των φονιάδων στην Αττάλεια...
Λες και δεν είναι η σημερινή Ελλάδα που έχει διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με τη Συρία κι εφαρμόζει φονικό εμπάργκο εναντίον του λαού της Συρίας...
Λες και η σημερινή Ελλάδα δεν επιζητεί διζωνική (διάβαζε διχοτόμηση) στην Κύπρο κι απαιτεί την καταδίκη τους εισβολέα, βάρβαρου κατοχικού κατακτητή...

 

Οι Ευρωπαίοι "πρωθυπουργοί" ασκούν πολιτική, ή απλώς συμπεριφέρονται ως πλασιέ των πολυεθνικών και των εμπόρων όπλων; Αυτοί δεν έχουν αναγάγει τον Ερντογάν στο θρόνο του μεγάλου "εκσυγχρονιστή" και "μεταρρυθμιστή" του φασιστικού τουρκικού καθεστώτος;
Η ανεπάγγελτη "αριστερή" Φεντερίκα Μογκερίνι δεν είναι ένας από τους πλασιέ των πολυεθνικών στην Τουρκία, στο σκοταδιστικό δικτατορικό καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας κι όπου επιτάσσουν τα συμφέροντα των πολυεθνικών;
Αυτή η τραπεζοϋπάλληλος, η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, υπέκυψε στις πιέσεις του Ερντογάν κι απέλυσε τον Γερμανό διπλωμάτη Hansjörg Haber, πρεσβευτή της Ε.Ε. στην Τουρκία; (Προσκύνησε τον σουλτάνο η Ε.E.... Η Federica Mogherini... απέλυσε τον πρεσβευτή της Ε.Ε. στην Τουρκία!). Μήπως ως μοναδική αρμόδια της "μεγάλης δημοκρατικής ευρωπαϊκής οικογένειας" για "θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας", έδειξε ποτέ ενδιαφέρον για την εισβολή και μέχρι σήμερα κατοχή της Κύπρου; Για τις προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, ποιες πρωτοβουλίες πήρε;
Η απόλυτη υποκρισία!

Επισημαίνει εύστοχα ο φίλος Ιταλός Γερουσιαστής Fernando Rossi:
"Αν υπήρχε μια ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική βασισμένη στην κοσμικότητα των κρατών, στα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία... αν στον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, στην αποστολή τρομοκρατών στη Συρία και τα δισεκατομμύρια που δόθηκαν στην Τουρκία[χρήματα Ευρωπαίων φορολογούμενων πολιτών, που επέστρεψαν ως κέρδος στις δυτικές πολεμικές βιομηχανίες]... το δημοψήφισμα Ερντογάν υπέρ μιας δικτατορίας, θα αντιπροσώπευε την απόλυτη αποτυχία.
Όμως, η Ε.Ε. δεν διαθέτει καμία εξωτερική πολιτική, πόσο μάλλον γεωπολιτική αντίληψη... απλώς εκτελεί τις εντολές του μεγάλου χρηματοπιστωτικού συστήματος, που υλοποιούν οι κυβερνήσεις του"

 

Πρόκειται πραγματικά για τα κροκοδείλια δάκρυα κι ανησυχίες που στοχεύουν απλώς νέα υπερκέρδη για το υπερεθνικό κεφάλαιο.
Μια απλή ανάγνωση, ούτε καν ανάλυση και μελέτη των επίσημων και δημόσιων στοιχείων που παραθέτει το Stockholm International Peace Research Institute(SIPRI), μας δίνει όλες τις απαντήσεις: "Άγκυρα και Ριάντ είναι οι μεγαλύτεροι πελάτες της Γερμανίας στις πωλήσεις όπλων".
Στα δημοσιοποιημένα στοιχεία του πρώτου τριμήνου 2016, για τις γερμανικές πωλήσεις όπλων στην Τουρκία: "Η Άγκυρα αγόρασε όπλα αξίας 76,4 ευρώ, εκ των οποίων τα 2/3 για αεροπορικό υλικό, μη επανδρωμένα αεροσκάφη [dron] και κινητήρες αεροσκαφών".
Ποιοι είναι οι βασικοί "παίκτες" της "αραβικής άνοιξης" στη Μέση Ανατολή; Ποιοι θέλουν να "εκδημοκρατιστεί" η Συρία και ασκούν πόλεμο γενοκτονία στη μαρτυρική Υεμένη -τίποτα δεν αγγίζει τα ΜΜΕ για τη σφαγή στην Υεμένη-, για λογαριασμό της δύσης; Άγκυρα, Ριάντ, Τελ Αβιβ...  
Στην επίσημη Έκθεση για το διεθνές εμπόριο και παραγωγή όπλων του Stockholm International Peace Research Institute, η Τουρκία κατέκτησε την 6η θέση στον παγκόσμιο χάρτη εισαγωγής όπλων. Μάλιστα, τα τελευταία 5 χρόνια στη Μέση Ανατολή κι ειδικότερα την Τουρκία "οι πωλήσεις όπλων αυξήθηκε 61%"!
Υπάρχει στρατιωτική απειλή εναντίον της Τουρκίας, από κάποια χώρα; Την απειλεί η Ελλάδα;
Τα συμπεράσματα θα έπρεπε να απασχολούν τη δημοσιογραφία και τα πολιτικά κόμματα που δήθεν αγωνιούν για το δημοψήφισμα Ερντογάν... Η Τουρκία έχει αναλάβει το ρόλο της στην "αραβική άνοιξη made in USA".
Αντίστοιχες είναι οι "δουλειές" της Μεγάλης Βρετανίας, του Βελγίου, της Ολλανδίας, της Αυστρίας και φυσικά της "σοσιαλιστικής" Γαλλίας!
Για τη Γαλλία έχουμε επισημάνει από το Νοέμβρη του 2015 τον ειδικό της ρόλο στη Μέση Ανατολή: 

Αφήσαμε στο τέλος την Ιταλία της "αριστεράς", τη φίλη και συμπαραστάτη μας στον αγώνα δρόμου των μνημονίων, αφού είναι ο μεγάλος κερδισμένος από το καθεστώς Ερντογάν.
Οι εξαγωγές όπλων της Ιταλίας προς την Τουρκία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, από τα 53 έφθασαν τα 129 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης κάνει και συμπαραγωγή με την Τουρκία, των ελικοπτέρων T129, με την κρατική της πολεμική βιομηχανία της Finmeccanica. Να μην μας διαφύγει κι η συνεργασία της ιταλικής Agusta με τη βρετανική Westland και το συμβόλαιο δισεκατομμυρίων με τον Ερντογάν, για τη συμπαραγωγή τουλάχιστον 50 επιθετικών ελικοπτέρων. Μάλιστα η AgustaWestland διαπραγματεύεται με την ανταγωνίστρια αμερικάνικη Sikorsky Aircraft, τη συμπαραγωγή περισσοτέρων από 100 στρατιωτικών και πολιτικών ελικοπτέρων. Ακόμη η ιταλική
Telespazio, συνέταιρος της γαλλικής Aerospatiale, πήραν φέτος το συμβόλαιο των 200 εκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή του πρώτου τουρκικού δορυφόρου. Ήδη έχουν "κερδίσει" τα μελλοντικά προγράμματα του Ερντογάν για ένα νέο δορυφόρο στρατιωτικής και πολιτικής χρήσης.
Αν σε όλες αυτές τις μπίζνες της Ε.Ε. προσθέσουμε τον κύριο προμηθευτή όπλων στην Τουρκία, τις ΗΠΑ, τα μεγέθη της "ανησυχίας" για το δημοψήφισμα είναι για γέλια.
Η πολεμική αεροπορία της Τουρκίας είναι αποκλειστικά αμερικάνικη. Ήδη ο Ερντογάν προχωρεί στην αγορά 30 F 16 μέσω της Lockheed Martin κι έχει εγκριθεί ο σχεδιασμός αγοράς 100 F-35, της τάξης των 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Μετά από αυτά και τη μεγάλη νέα μπίζνα της παγκοσμιοποίησης (παράνομοι μετανάστες-πρόσφυγες), τι προσφέρουν οι ανησυχίες για τον τρόπο διεξαγωγής του δημοψηφίσματος υπερεξουσιών του Ερντογάν;

 

 

http://www.press-gr.com/2017/04/blog-post_1739.html

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License