Ανατροπή στην έκρηξη βόμβας του λεωφορείου της Ντόρτμουντ: Νεοναζί νοσταλγοί του Χίτλερ και όχι Μουσουλμάνοι ανέλαβαν την ευθύνη

Ανατροπή στην έκρηξη βόμβας του λεωφορείου της Ντόρτμουντ: Νεοναζί νοσταλγοί του Χίτλερ και όχι Μουσουλμάνοι ανέλαβαν την ευθύνη

Από την πρώτη στιγμή οι Γερμανικές αρχές διατηρούσαν επιφυλάξεις κατά πόσο ήταν Μουσουλμάνοι οι δράστες των εκρηκτικών μηχανισμών που στόχο είχαν το λεωφορείο της Ντόρτμουντ, το βράδυ της Τρίτης.

dortmund.jpg  

 

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, η εφημερίδα Tagesspiegel έλαβε ανώνυμο email, που αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση με εκρηκτικούς μηχανισμούς στο λεωφορείο της ομάδας. Στο mail, γίνεται επίσης λόγος για νέο χτύπημα που πρόκειται να υπάρξει, ενώ σε πολλές παραγράφους εξυμνείται ο Αδόλφος Χίτλερ.

Κατακρίνεται η «πολυπολιτισμικότητα» που αποδέχεται η Γερμανία, πλέον, ενώ αναφέρει την ύπαρξη μιας «ομάδας της Κολωνίας»που  είναι έτοιμη για να χύσει «πολύχρωμο αίμα». Οι αρχές πιάστηκαν από τη λέξη «πολύχρωμο αίμα» μια λέξη που χρησιμοποιούν οι εθνικιστές νεοναζί του AfD, για τους ξένους και πλέον στρέφει και προς την ακροδεξιά τις έρευνες της. 

Εκρηκτικά από το στρατό 

Τα εκρηκτικά που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση κατά του λεωφορείου της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπορούσια Ντόρτμουντ, είναι πιθανό να προέρχονται από πυρομαχικά που ανήκουν στις ένοπλες δυνάμεις της Γερμανίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Welt am Sonntag” που επικαλείται πηγή που συμμετέχει στις έρευνες.

Οι αρμόδιες αρχές στην Γερμανία δεν έχουν ακόμη προσδιορίσει ποιος έκανε την επίθεση, ενώ οι εισαγγελείς που ασχολούνται με τη διερεύνηση της υπόθεσης εκφράζουν αμφιβολίες για τη γνησιότητα των επιστολών, σύμφωνα με τις οποίες, την επίθεση έκαναν έμπιστοι στο Ισλαμικό Κράτος. Η εφημερίδα “Bild” έχει δημοσιεύσει την άποψη ενός λειτουργού που συμμετέχει στις έρευνες, σύμφωνα με την οποία, είναι ενδεχόμενο εξτρεμιστές να βρίσκονται πίσω από την επίθεση.

“Τα εκρηκτικά στους σωλήνες-βόμβες που ήταν γεμάτες με μεταλλικά καρφιά, είναι πιθανό να προέρχονται από αποθέματα των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων. Ωστόσο, το ενδεχόμενο αυτό, βρίσκεται ακόμη υπό διερεύνηση,” δημοσιοποίησε σήμερα η εφημερίδα “Welt am Sonntag,” επικαλούμενη πηγή των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η ίδια πηγή, δήλωσε ότι για τη χρήση των πυροκροτητών απαιτούνταν ειδικές γνώσεις, οι οποίες δεν είναι εύκολο ν' αποκτηθούν.

 Αναδημοσίευση από 

https://left.gr/news/anatropi-stin-ekrixi-vomvas-toy-leoforeioy-tis-ntortmoynt-neonazi-nostalgoi-toy-hitler-kai-ohi

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License