[Λάρισα] σχολείο αλληλεγγύης

αρχή συναντήσεων/μαθημάτων του σχολείου αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστ(ρι)ες στη Λάρισα, στον κοινωνικό χώρο paratod@s, Φαρμακίδου 4

post image

Μετά από ανοιχτό κάλεσμα και 3-4 συναντήσεις (μία μαζί με πρόσφυγες) αρχίζουν αύριο τα μαθήματα του σχολείου αλληλεγγύης της αντιρατσιστικής πρωτοβουλίας Λάρισας

ακολουθεί το κάλεσμα και η αφίσα με τις πρώτες ανάγκες...

πάνω από όλα θέλουμε την στήριξη με φυσική παρουσία και διαθεσιμότητες...

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Πέρασε πάνω από ένας χρόνος, που έκλεισαν τα σύνορα για τους ανθρώπους που δραπετεύουν από τον πόλεμο και την εξαθλίωση, προκειμένου να σώσουν τη ζωή τους.
Τα νησιά του Αιγαίου έχουν μετατραπεί σε φυλακές για τους πρόσφυγες, όπου τα δικαιώματα τους τίθενται σε αναστολή, ενώ κηλίδες σε όλο το χάρτη της ηπειρωτικής Ελλάδας είναι πλέον τα στρατόπεδα εγκλεισμού των προσφύγων . Σε άθλιες συνθήκες σε βιομηχανικά κτίρια , σε πρώην στρατόπεδα εκτός πολεοδομικού και κοινωνικού ιστού , ουσιαστικά τόποι εκτοπισμού και αποκλεισμού, που καθιστούν τους πρόσφυγες “αόρατους”. 
Η μετακίνηση των προσφύγων από τις πατρίδες τους λόγω του πολέμου χαρακτηρίστηκε «προσφυγική κρίση» (ο πόλεμος αντίθετα δεν χαρακτηρίστηκε ως τέτοια), ώστε να εμπεδωθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να νομιμοποιηθούν τα στρατόπεδα εγκλεισμού, ο ρόλος της αστυνομίας και του στρατού στη φύλαξη τους και οι δεκάδες ΜΚΟ στη διαχείριση τους. 
Είναι αυτονόητο πως η γκετοποίηση και ο αποκλεισμός αποτελούν το πρόσφορο έδαφος για τον φασισμό. 
Αυτή τη πραγματικότητα δεν μπορούμε να την αποδεχτούμε, ούτε την προσφιλή πλέον τακτική ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση.
Εναλλακτική όμως λύση υπάρχει , αλλά προφανώς δεν την περιμένουμε από τους κυβερνώντες. 
Και η λύση αυτή θα έρθει όταν ξαναφέρουμε στην επιφάνεια την αλληλεγγύη. Την αλληλεγγύη που επέδειξε η πλειοψηφία της κοινωνίας όταν τα καραβάνια των προσφύγων διέσχιζαν την χώρα. Αυτή θα επανακτήσουμε με άλλους τρόπους τώρα.
Γι’ αυτό σαν αντιρατσιστική πρωτοβουλία αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα εκπαιδευτικής υποστήριξης των προσφύγων, ένα μικρό σχολείο αλληλεγγύης . Γιατί όπου ανοίγει ένα σχολείο, σπάει ο αποκλεισμός.
Στόχος του σχολείου είναι να αποτελέσει κυρίως χώρο ανάπτυξης κοινωνικών και πολιτισμικών σχέσεων, χώρο που θα προωθεί τις αξίες του αλληλοσεβασμού, της συνεργασίας και της αλληλοβοήθειας.
Γι’ αυτό καλούμε εκπαιδευτικούς, μουσικούς, εικαστικούς, καθηγητές ξένων γλωσσών (ή όσους γνωρίζουν ξένες γλώσσες ), γνώστες πληροφορικής , αλλά και όσους/ες θέλουν να συμμετέχουν σε αυτό το εγχείρημα με όποια γνώση ή δεξιότητα μπορούν να μοιραστούν.
Σας περιμένουμε για να ενισχύσουμε την προσπάθεια της ομάδας και να παλέψουμε με όπλο μας την αλληλεγγύη ενάντια σε κάθε αποκλεισμό.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας:

f/b: Αντιρατσιστική πρωτοβουλία Λάρισας

email: antiratsistikilarisas@gmail.com

ή από κοντά: κοινωνικός χώρος paratod@s, Φαρμακίδου 4

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License