ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΤΟΥ ΚΟΥΚΑΚΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΣΟΙ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ, ΟΣΟΙ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΘΝΩΝ. ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΦΤΗΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΙΧΩΣ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΤΟΥ ΚΟΥΚΑΚΙΟΥ

 

Τι είμαστε και τι ζητάμε στην λαϊκή

Στις 14/4, ημέρα Παρασκευή, σύντροφοι-συντρόφισσες μέλη της κατάληψης στέγης και αγώνα Ματρόζου 45 πήγαμε για το εβδομαδιαίο μάζεμα τροφής στην λαϊκή του Κουκακίου, λίγα μέτρα πάνω από το σπίτι μας. Σε συγκεκριμένο πάγκο της λαϊκής, μετά την ανακοίνωσή μας περί  του ποίοι είμαστε και από που, πελάτισσα ρώτησε αν είμαστε έλληνες  και μετά την αρνητική μας απάντηση  ξεκίνησε να λέει  ότι δουλεύουμε για τον δισεκατομμυριούχο Σώρος, συμμετέχουμε στο σχέδιο διάλυσης του ελληνισμού, και ότι στο τέλος της μέρας εξυπηρετούμε το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με την Χρυσή Αυγή και δήλωσε περήφανη δημοκράτης,  παρά το ότι  ο πολιτικός διάλογος μαζί της ήταν αδύνατος καθώς αρνούνταν να συζητήσει οτιδήποτε.  Στην συνέχεια, ξεκίνησε να παραληρεί περί μολυσμένων μουσουλμάνων  και τότε σύντροφος μετανάστης, παρ’ ότι άθεος, κατανοώντας ότι η επίθεση στρέφεται ξεκάθαρα και προς τον ίδιο, της ζήτησε το λόγο την αποκάλεσε ρατσίστρια και ύστερα αποχωρήσαμε.
Να σημειώσουμε ότι η κύρια  που κατείχε τον πάγκο της λαϊκής ,όπου και εξελίχθη  το σκηνικό ,συμφώνησε απόλυτα με την θέση της πιο πάνω και δήλωσε ότι τόσο καιρό έδινε φαγητά αλλά, τώρα που κατάλαβε ότι δεν είμαστε μόνο έλληνες, δεν θα ξαναδώσει .Το θετικό ήταν ότι διάφορος κόσμος στην λαϊκή επέδειξε φανερά την άρνηση του προς την στάση των δύο κυρίων δίνοντας μας επιδεικτικά τρόφιμα μπροστά τους, ενώ άλλοι γιούχαραν την ελληνική μεγαλοψυχία.

Με αφορμή αυτήν την εμπειρία, εμπειρία που αντίστοιχή της  έχουν ζήσει πολλοί άνθρωποι προερχόμενοι από μη-ελληνικές κοινότητες, αποφασίσαμε να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα τόσο ως καταληψίες όσο και ως αντιφασίστες αντιφασίστριες.

1) Δεν είμαστε επαίτες. Είμαστε άτομα που αγωνίζονται καθημερινά ενάντια στα συμφέροντα του κράτους και του κεφαλαίου και προσπαθούμε να λύσουμε όλοι μαζί το καθημερινό πρόβλημα της επιβίωσης. Το φαγητό που παίρνουμε από την λαϊκή είναι είτε  πλεόνασμα του οποίου οι ιδιοκτήτες αδιαφορούν παντελώς για το που θα καταλήξει, είτε μας δίνεται ως μια κίνηση αλληλεγγύης προς την κατάληψη μας, ως μια αναγνώριση του αγώνα μας. Δεν επιθυμούμε να μας προσφέρουν τίποτα από λύπηση ή από φιλανθρωπία. Η φιλανθρωπία και η λύπηση χτίζουν σχέσεις ανώτερου και κατώτερου και εμείς εναντιωνόμαστε κάθετα σε κάθε τέτοιου είδους σχέση.
Επίσης δεν επιθυμούμε να έχουμε μια σχέση μεταξύ αγνώστων. Για αυτό η καταλήψή μας είναι πάντα ανοικτή στους ανθρώπους που αναγνωρίζουν τον αγώνα μας ή αγωνίζονται πολιτικούς-κοινωνικούς αγώνες ώστε να μας γνωρίσουν από κοντά και να αποκτήσουμε κάτι παραπάνω από μια σχέση ανώνυμής στιγμιαίας  αλληλεγγύης.

2) Δεν θα ανεχτούμε την επίθεση και την υποτίμηση από κανέναν, είτε αυτός προσφέρει φαγητό είτε όχι. Είμαστε απόλυτα ανοικτοί προς τον διάλογο, πάντα σε πλαίσια ήρεμης παραγωγικής συζήτησης με επιχειρήματα και κατανόηση της θέσης του καθενός. Αυτό σημαίνει ότι προσβολές προς διαφορετικές εθνικότητες ή θρησκείες, υποτίμηση των γυναίκων και επιθετικές κινήσεις προς ανθρώπους με άλλες διαφορετικές σεξουαλικές επιλογές ή φύλα ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΕΚΤΕΣ. Και αυτό δεν είναι κάτι που έχει να κάνει με την αξιοπρέπεια της δικής μας μόνο κοινότητας. Είναι μέρος του καθημερινού μας αγώνα και ταυτόχρονα η επιδίωξη μας να χτίσουμε ένα κόσμο ίσοτητας και αλληλεγγύης στο μέτρο του δυνατού.

 

 

Απάντηση στην φασιστική προπαγάνδα

Κάποια τελευταία λόγια για το παραλήρημα που ξέρασαν οι δυο κυρίες, πελάτισσα και ιδιοκτήτης πάγκου, ενάντια στους αντιεξουσιαστές και στους  μετανάστες.

1) Ενώ οι κυρίες εξαπέλυαν αυτή τη ρατσιστική επίθεση, παράλληλα μετανάστες ξέστηναν  τους πάγκους  της  λαϊκής ή δούλευαν σε αυτούς ως πωλητές. Την ίδια στιγμή που οι ελληνίδες αγόραζαν και πουλούσαν όσα παράγονται και από τον κόπο των μεταναστών, τους κατηγορούσαν. Με λίγα λόγια, όσο οι περήφανες ελληνίδες απολάμβαναν το κέρδος και τα αγαθά, από την εργασία των μεταναστών, ταυτόχρονα μίλαγαν για αυτούς σαν απειλή και μόλυνση, τονίζοντας την ελληνική καθαρότητα. Αυτός είναι ο ελληνικός φασισμός και, όπως διαπιστώνουμε καθημερινά, υπάρχει και χωρίς τις σβάστικες και τα σύμβολα της χούντας. Και η ιστορία αυτή εδώ στην Ελλάδα κρατάει τις τελευταίες δεκαετίες ειδικά μετά την μετανάστευση από τα βαλκάνια.

2) Την ίδια στιγμή που η κυρία μας κατηγορεί περί εξυπηρέτησης συμφερόντων του παγκόσμιου κεφαλαίου και του σχεδίου του να πλήξει τον, κατά τ’ αλλά σουπερ, ελληνισμό που ονειρεύεται, δεκάδες αγωνιστές του κινήματός  μας διώκονται ποινικά ή βρίσκονται φυλακισμένοι, ως  πολιτικοί κρατούμενοι,  για την έμπρακτη εναντίωσή τους στα συμφέροντα του κεφαλαίου:  Συγκρούσεις  απέναντι στον αστυνομικό στρατό του κράτους  κατά την ψήφιση νομοσχεδίων ή ενάντια στην επέλαση των πολυεθνικών στις πόλεις και το περιβάλλον, επίθεση σε κυβερνητικά πρόσωπα, γραφεία κομμάτων και διεθνών οργανισμών, απαλλοτρίωση και καταστροφή τραπεζών, επίθεση σε  μηχανισμούς παγκόσμιας  εκμετάλλευσης, όπως το ΔΝΤ ή τοπικούς όπως το ΤΑIΠΕΔ. Οι πράξεις των αγωνιστών και των αγωνιστριών του κινήματός  μας  μιλάνε ξεκάθαρα. Σε αντίθεση με τα σκουπίδια της  Χρυσής Αυγής και άλλων φασιστικών οργανώσεων που έχουν μπει φυλακή ή απλά διώκονται γιατί έχουν βασανίσει και σκοτώσει μετανάστες και αντιφρονούντες. Φασίστες που η ελληνική κοινωνία έχει γεννήσει , θρέψει και συγκαλύψει.

3) Όσο αφορά τον ελληνισμό, οφείλουμε να είμαστε ξεκάθαροι. Η γενιά μας δεν είναι ελληνική. Οι  παρέες και οι κοινότητες που χτίζονται στις πλατείες και στα στέκια μας,  στις σχολές και στις δουλειές μας, στον δρόμο του αγώνα, δεν είναι ελληνικές. Είναι πολυεθνικές ή σωστότερα πολύ-καταγωγικές, γιατί ανάμεσα μας το έθνος δεν παίζει κανένα ρόλο. Είμαστε άτομα από την Ελλάδα, από τα Βαλκάνια, την Ευρώπη, την Αφρική, την Ανατολή, από κάθε γωνία αυτού του κόσμου. Και είμαστε περήφανοι για αυτήν την πραγματικότητα διότι είμαστε απόδειξη ότι οι άνθρωποι μπορούν να φτιάξουν κοινωνίες πέρα από τα έθνη. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως ο τελευταίος που ευθύνεται για την αναγκαστική μετάναστευση, για την προσφυγιά,  είναι ο ίδιος ο μετανάστης. Οπότε, ναι. Οποιοσδήποτε άνθρωπος, φορέας, οργάνωση, θεσμός προσπαθεί να μας πείσει πως το ελληνικό έθνος είναι ανώτερο από τα υπόλοιπα  προσπαθώντας να μας μπλέξει στους πολέμους του, πως οι μετανάστες είναι εχθροί μας και πρέπει να τους πολεμήσουμε, πως πρέπει να υποκύψουμε κάτω από τα εθνικά συμφέροντα (του κράτους και των αφεντικών μας) και όλα τα συναφή, αποτελεί φυσικό εχθρό της κοινότητας και της γενιάς μας γιατί οπλίζει τα χέρια των φασιστών δολοφόνων απέναντι μας, γίνεται συνένοχος στο θάνατο  στα σύνορα και στις ακτές, στον εγκλεισμό και στις απελάσεις των μεταναστών. Αυτά είναι αιτίες για τον διχασμό μας και την εξόντωσή μας.  

 

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΣΟΙ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ, ΟΣΟΙ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΘΝΩΝ.

ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΦΤΗΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥΣ 
ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΙΧΩΣ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ


Κατάληψη στέγης και αγώνα, ματρόζου 45
Antifa Petralona-Koukaki

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License