Μήνυμα αλληλεγγύης στους παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους

................

Ζούμε, τα τελευταία χρόνια, στις απολήξεις της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, την προσπάθεια των ελίτ να μετασχηματίσουν το διεθνή συσχετισμό δύναμης προς όφελος των πιο ισχυρών. Κι ενώ η αμιγώς οικονομική κρίση έχει εξισορροπηθεί, στα κατάλοιπά της μαίνεται ένας αδυσώπητος πόλεμος μεταξύ ιμπεριαλιστικών και περιφερειακών δυνάμεων. Ο πόλεμος στη Συρία, ο οποίος, παρά τα αρχικά ιδιαίτερά του χαρακτηριστικά, έχει μετατραπεί εν πολλοίς σε διαμάχη 'δια αντιπροσώπων', τείνει να εξελιχθεί σε ανεξέλεγκτη θερμή σύγκρουση όπου θα εμπλέξει άμεσα κι αμέτοχες προς το παρόν χώρες.

Το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ, ως μόνιμος αντιπρόσωπος και σύμμαχος του αμερικανικού ιμπεριαλισμού προετοιμάζεται να αναλάβει έναν τέτοιο ρόλο. Με την προωθητική δύναμη που του ασκείται από την εκλογή Trump, προβάλλεται ως άλλος ένας αξιόμαχος εταίρος στην περιοχή. Δεν είναι κρυφός, άλλωστε, ο φόβος για μια νέα σύρραξη στα εδάφη του Λιβάνου με τη σιιτική οργάνωση της 'χεζμπολα' που, αγχέμαχη πια, πολεμά στο πλευρό του Άσαντ.

Κι ενώ ολόκληρος ο κόσμος κινείται με απίστευτες ταχύτητες κι η πραγματικότητα αλλάζει από μέρα σε μέρα, μερικά πράγματα μένουν διαρκώς σταθερά. Όπως η παλαιστινιακή αντίσταση και οι αγώνες των κρατουμένων της στις φυλακές του κράτους του Ισραήλ, που με την αταλάντευτη στάση τους εμπνέουν εδώ και δεκαετίες τα κινήματα σε ολόκληρο τον κόσμο. Υποδείγματα θάρρους και πίστης στην υπόθεση της απελευθέρωσης του Παλαιστινιακού λαού από τη σιωνιστική κατοχή και πραγματικό στολίδι στην ιστορία των αγώνων στην ευρύτερη περιοχή.

Από τις ελληνικές φυλακές, ένας θερμός εναγκαλισμός με τους συντρόφους που βρίσκονται σε απεργία πείνας…

Μέχρι την τελική νίκη, να ενδυναμώσουμε το όπλο της αλληλεγγύης.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License