ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. "ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ" ΤΟΥ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΟΥ

Το γεγονός πως υπάρχει μια μειοψηφία τέτοιων που ζουν και κυκλοφορούν δίπλα μας, ούτε έκπληξη είναι ούτε πρωτόγνωρο και πρωτοφανές γεγονός .Στις ανθρώπινες κοινωνίες από καταβολής κόσμου ενδημούσαν ανάμεσαν στα μέλη τους και παθογενείς μειοψηφίες. Υπήρχαν και υπάρχουν πάντα οι παρανοϊκοί, οι διεστραμμένοι, οι εγκληματίες. Είναι συνυφασμένη αυτή η ιστορική αλήθεια με όλες τις εποχές.

α. Ισλαμική τρομοκρατία -Με αυτό το θέμα κερδίζει η Λεπέν β. Αποτελέσματα γαλλικών εκλογών 2017 – Bloomberg: Νικήτρια είναι η Λεπέν

 

Το πρακτορείο Bloomberg που επικαλείται το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών, μεταδίδει πως σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των γαλλικών προεδρικών εκλογών, η Μαρίν Λε Πεν είναι εκείνη που κερδίζει τον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών!

 

Ακροδεξιό ντελίριο και παραλήρημα   στη βιομηχανία παραπληροφόρησης να βγάλει, ντε και καλά,  πρώτη στις γαλλικές εκλογής την ακροδεξιά  αρχηγό των Γάλλων φασιστών-ρατσιστών, Μαρί Λεπέν.  Και δε σκίζονταν να τη βγάλουν πρόεδρο μόνο οι φυλλάδες. Σοβαρές (διάβαζε σοβαροφανείς) δημοσιογραφικές πηγές, εδώ και πολλές μέρες,  είχαν εξυφάνει σχέδια και σενάρια για την επερχόμενη…Λεπενική εποχή, όταν θα ηγείτο της χώρας, που γέννησε τη Γαλλική επανάσταση, μια   πρόεδρος, η οποία ομνύει σε ακραιφνή,  φασιστική ακροδεξιά. Τί επιστροφή στο φράγκο, αποχώρηση από την Ε.Ε, απαγόρευση εισόδου στη χώρα , όχι μόνο Μουσουλμάνων,  αλλά παντός θεωρούμενου ως  επικίνδυνου…δημοκράτη  Ευρωπαίου. Τέτοια σενάρια και προβλέψεις μαύρες και άραχνες.

Να μην επαναλαμβανόμαστε.. Ο υπ΄αριθ,1 κίνδυνος της παγκόσμιας ειρήνης δεν ειναι ο τραμπούκος Ταμπ, ο δικτάτορας Πούτιν και ο τρελαμένος «μπούλης»  της Πιονγιάνγκ. Είναι τα αρπαχτικά της εμπορικής δημοσιογραφίας. Αδίστακτοι, καιροσκόποι, αριβίστες, χαλκείς. Στο βωμό του κέρδους δε γίνονται  θυσία μόνο   η ενημέρωση και η πληροφορία. Κινδυνεύει ή ίδια ύπαρξη της ζωής στον πλανήτη με τον τρόπο που χειρίζονται  το υπερ- όπλο της προπαγάνδας.

Αν ρίξει κανείς μια ματιά στον «Τύπο» στα νεότερα χρόνια,  θα διαπιστώσει με πόση ανευθυνότητα, φανατισμό, εθνικισμό-ρατσιμό διαπραγματεύονταν θέματα, που αφορούσαν την περιφερειακή ή την παγκόσμια ειρήνη, κάποιοι, θεωρούμενοι,μάλιστα,  κορυφαίοι «κονδυλοφόροι» για την εποχή τους. Να θυμίσουμε στην Ελλάδα, τα πύρινα εθνικιστικά άρθρα και το  "πατριωτικό μεθύσι" των εφημερίδων, λίγο πριν τον καταστροφικό γα τη χώρα Ελληνο-Τουρκικό πόλεμο του 1897.΄Ηταν αυτά, ακριβώς,  που έσυραν τότε μια φτωχή και ανέτοιμη πολεμικά Ελλάδα,  να κηρύξει πόλεμο σε μια ισχυρή τότε (ακόμα)  Τουρκία. Το ίδιο ακριβώς φαινόμενο , σχεδόν ως αντιγραφή , το συναντάμε και στις παραμονές της Μικρασιατικής εκστρατείας. Πάλι ο Τύπος με τις ακρότητες, την προπαγάνδα,  τα ανεύθυνα και κατασκευασμένα  δημοσιεύματα,   οδήγησε στην τραγωδία της προσφυγιάς.

Κι ακόμα, να υπενθυμίσουμε την τεράστια συμβολή του αμερικανικού τύπου, αλλά και του Ιαπωνικού αντίστροφα στην εμπλοκή της Αμερικής στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο με την απρόσμενη   αεροπορική επίθεση  στο Περλ Χάρμπορ,αλλά  και την εγκληματική  ρήψη αργότερα της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα και Ναγκασάκι.  Και φυσικά, ουδείς μπορεί να αγνοήσει  την πολεμοχαρή μανία-υστερία του γερμανικού τύπου, μετά το 1920 ως τις παραμονές του 2ου παγκόσμιου πολέμου. Τον  ιδιαίτερα καταστροφικό και ρατσιστικό  αυτό πόλεμο δεν τον κήρυξε στην πραγματικότητα ο παρανοϊκός Χίτλερ, αλλά η πολεμοχαρής, ναζιστική  προπαγάνδα του γερμανικού  τύπου  στις παραμονές του  μεγάλου πολέμου.

Σήμερα ,  ακολουθείται η ίδια τακτική στην παγκόσμια βιομηχανία προπαγάνδας και  χάλκευσης της είδησης. Με φλάμπουρο   την Ισλαμική απειλή, ακόμα και εφημερίδες ή κανάλια-ραδιόφωνα που θεωρούνται «σοβαρά», εξαπολύουν  συντονισμένες επιθέσεις  κατά του Ισλάμ συλλήβδην, χτίζουν με αισχρή και ανυπόστατη προπαγάνδα τείχη μεταξύ των λαών, αποπροσανατολίζουν και ψευδολογούν.

Μια ματιά μόνο στον ευρωπαϊκό Τύπο με αφορμή της γαλλικές εκλογές, πείθει  και τον πιο καλόπιστο πως δε διστάζουν  πάλι  οι δημοσιογράφοι  να κηρύξουν πόλεμο ανάμεσα στους λαούς. Έναν πόλεμο  εθνικιστικό  και ρατσιστικό . Γαλλία,  Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα, Σερβία, Αλβανία και φυσικά πρώτη και καλύτερη η Ρωσία , καταναλώνουν τόνους  εθνικιστικό και ρατσιστικό μελάνι στην  προπαγάνδα, για να μας πείσουν πως είμαστε «διαφορετικοί»  μεταξύ μας οι λαοί   ως ράτσα, γλώσσα  ,θρησκεία, κουλτούρα.  Κι αν δεν το λένε, μερικές φορές τα ίσια, για να κρατούν προσχήματα, το υπονοούν με κάθε τρόπο. Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ  κυριαρχεί στην αρθογραφία του ευρωπαϊκού τύπου. Κι αυτή «πουλάει» κατεξοχήν στους πελάτες του.  Εχθρός του Γερμανού ο ΄Ελληνας. Ο Βόρειο-Ευρωπαίος  του  Βαλκάνιου. Ο Τούρκος  της Ε.Ε  Ο  Ισλαμιστής του Χριστιανού.   Και…καταλυτικός εχθρός όλων  μας ο «ξένος» ο μετανάστης, ο πρόσφυγας. Αλλά και ο οποιοσδήποτε «άλλος» που δεν είμαστε εμείς, ως έθνος και κοινωνία.

Ας δούμε προς ενίσχυση αυτής της θέσης, με  αφορμή τις γαλλικές εκλογές, ποια είναι η αλήθεια που κρύβει επιμελώς η βιομηχανία παραπληροφόρησης, για να προπαγανδίσει τον κίνδυνο που διατρέχει η Ευρώπη  από τη  «διαφορετικότητα». Και με αυτή ακριβώς την προπαγάνδα, κέρδισε, όσες ψήφους κέρδισαν τελικά οι φασίστες-ρατσιστές  του Εθνικού Μετώπου στις γαλλικές εκλογές:

  1. Αποκρύπτουν εντελώς την τεράστια ΑΠΟΧΗ και σ΄αυτές τις κρίσιμες εκλογές. «Φτύνεις αίμα» να βρεις πηγές στο διαδίκτυο,αλλά και στον έντυπο ευρωπαϊκό τύπο που να ενημερώνουν αναλυτικά  και με στοιχεία ηλεγμένα ,τί ποσοστά χτύπησε  η ΑΠΟΧΗ. Κα φυσικά πουθενά ενημέρωση για τα  λευκά και τα άκυρα (ούτως ή άλλως, οι Γάλλοι δεν τα μετράνε και με το…νόμο!)

  2. Καμιά  υπεύθυνη  πληροφορία  για τον αριθμό των Γάλλων ψηφοφόρων . Σε ποια πραγματικά  νούμερα ανέρχεται το γαλλικό εκλογικό σώμα.

  3. Σχεδόν το σύνολο του ευρωπαϊκού τύπου, μέχρι και λίγη ώρα πριν κλείσουν οι κάλπες, αφιόνιζε τον κόσμο με την προπαγάνδα της νίκης της Λεπέν, που θα ήταν …"περήφανη, καταλυτική, ανατρεπτική και άκρως επικίνδυνη»!

  4. Να, όμως, τί αποδεικνύει η ήσυχη, η καθημερινή  πραγματικότητα, που αναδύεται  από τα εκλογικά αποτελέσματα  και σιχαίνονται να τη βλέπουν   οι δημοσιογράφοι, αφού …«ο καλύτερος από δαύτους έχει σκοτώσει τη μάνα του» ,όπως έλεγε εδώ σε μας , ο επίσης (κακός) δημοσιογράφος Νίκος Κακαουνάκης για το συνάφι του. ΄Όμως, τέτοια ήρεμη, καθόλου φοβιστική και επικίνδυνη πραγματικότητα, δεν πουλάει.

  5. Η αλήθεια, λοιπόν,  είναι εντελώς διαφορετική και…ακίνδυνη για την Ευρώπη. «΄Ανθρακες ο θησαυρός» της τρομολαγνίας του Τύπου. Στρακαστρούκες οι απασφαλισμένες βόμβες που θα έπλητταν τη συνοχή  των λαών της Ευρώπης και την ειρήνη  της γηραιάς Ηπείρου. ΄Εχουμε, λοιπόν,  και λέμε:  α. Το εκλογικό γαλλικό σώμα δεν ξεπερνά τα 47 εκατομμύρια εγγεγραμμένους ψηφοφόρους. β. Απείχαν  από τις εκλογές της Κυριακής  περίπου 11 εκατομμύρια. γ. Ψήφισαν  36 εκατομμύρια.  δ. Τα 29 εκατομμύρια +τα 11 της ΑΠΟΧΗΣ δίνουν  σύνολο 40 εκατομμύρια από τα 47, που  έφτυσαν κατάμουτρα το φασισμό της Γαλλίας που εκφράζει η παρανοϊκή  Λεπέν  και οι   Λεπενίτες της. 

  6. Συμπεράσματα: α. Ουδείς φόβος και όχι ,μόνο για τη Γαλλία, υπάρχει πως οι Ακροδεξιοί, οι  Ναζί, οι Φασίστες έχουν ελπίδα να φέρουν τα πάνω κάτω στις χώρες της Ευρώπης. Μπορεί να γαυγίζουν, να ωρύονται, αλλά είναι ξεδοντιασμένες ύαινες. Τα ποσοστά τους είναι αμελητέα.  β. Το γεγονός πως υπάρχει μια μειοψηφία τέτοιων που ζουν και κυκλοφορούν δίπλα μας, ούτε έκπληξη είναι ούτε πρωτόγνωρο και πρωτοφανές γεγονός .Στις ανθρώπινες κοινωνίες από καταβολής κόσμου ενδημούσαν ανάμεσαν στα μέλη τους και  παθογενείς μειοψηφίες. Υπήρχαν και υπάρχουν πάντα οι παρανοϊκοί, οι διεστραμμένοι, οι εγκληματίες. Είναι συνυφασμένη αυτή η ιστορική αλήθεια με όλες τις εποχές.  γ. Με βάση  την ιστορική αυτή διαπίστωση, δεν μπορείς να  εξαφανίσεις τους «Λεπενίτες» στη Γαλλία  με μια μαγική ράβδο. ΄Οπως δεν μπορείς εύκολα να διακρίνεις και να απομονώσεις  τον  ανώμαλο, τον διεστραμμένο, το  κτήνος που κυκλοφορεί δίπλα στα παιδιά σου.  δ. Ένα, όμως, είναι το σίγουρο. Ποτέ οι αφύσικοι  δε θα γίνουν περισσότεροι από τους φυσιολογικούς.  Θα υπάρχουν μόνο,  για να θυμίζουν  στους   νουνεχείς ανθρώπους τη σοφή  ρήση του Μένανδρου:  «Ὡς χαρίεν ἄνθρωπος, ὅταν ἄνθρωπος ᾖ». (=πόσο χαριτωμένος είναι ο άνθρωπος, αν είναι άνθρωπος). και σίγουρα  μόνο …χαρίεσσα  δεν είναι η   Μαρί Λε -Πέν, το φασιστικό-ρατσιστικό όνειδος του 21ου αιώνα!

από ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΣ (Homo-Naturalis.gr) 26/04/2017 9:51 μμ.


ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ :

" ΑΓΩΝΙΑ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

Μπορεί η Λεπέν να κερδίσει τον Μακρόν στον δεύτερο γύρο;

Με διαφορά δύο μονάδων περίπου στον πρώτο γύρο (21,5%-23,8%), μπορεί η Μαρίν Λεπέν να κερδίσει τον Εμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο της εκλογής που θα γίνει στις 7 Μαίου;

Μπορεί δηλαδή να προκαλέσει έναν τρίτο σεισμό στον Δυτικό κόσμο, μετά την νίκη του Brexit στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιούνιο του 2016 και την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, τον Νοέμβριο του 2016;

Το ερώτημα βρίσκεται σε όλα τα χείλη, ειδικά στους ξένους παρατηρητές και αναλυτές.

 

Μπορεί να εκλεγεί από λάθος»
Σε μια συνέντευξη στο περιοδικό Échos που δημοσιεύτηκε κατά την προεκλογική εκστρατεία του 2017, ο Gilles Finchelstein, γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Jean-Jaurès, δήλωσε ότι «η Μαρίν Λεπέν [...] παραμένει η πιο μισητή πολιτικός. 
Ωστόσο, ο ίδιος αμφισβητούσε αυτή την θεωρία λέγοντας ότι «ίσως κάποιοι βλέπουν την Λεπέν νικήτρια, αλλά το σοκ που θα προκαλούσε θα ήταν τόσο μεγάλο [...] που κατά τη γνώμη μου η συμμετοχή δεν θα μειωθεί».
Στο ίδιο μήκος κύματος, ο δημοσκόπος Serge Galam, είχε προκαλέσει αίσθηση στην προεκλογική περίοδο δηλώνοντας ότι υπάρχει η πιθανότητα μιας νίκης του Εθνικού Μετώπου από λάθος, αν οι οπαδοί των αντιπάλων της χαλαρώσουν: «Αν κριθεί ότι πρόκειται για μια εκλογή όπως συνήθως, 100.000 ψήφοι παραπάνω, που a priori είναι ασήμαντες, θα δώσουν στην Λεπέν, προς γενική έκπληξη, το 100% της εξουσίας. Είναι αυτό που είχα πρόσφατα παρομοιάσει με μια σταγόνα νερού που δεν ξεχειλίζει απλά το βάζο αλλά το κάνει να εκραγεί».

 

Η κυρία 1/3
Η αποχή παραμένει πάντως μια άγνωστη παράμετρος. Το 1969, μια μαζική αποχή στον δεύτερο γύρο (επειδή το Κομμουνιστικό κόμμα είχε δώσει εντολή αποχής) είχε κάνει δυστυχισμένο πρόεδρο τον Ζωρζ Πομπιντού: βγήκε με το 37,5% μόνο των εγγεγραμμένων. Ο αρθρογράφος μάλιστα του κομμουνιστικού εντύπου «L'Humanité», René Andrieu, του είχε δώσει το παρατσούκλι «Ο κύριος 1/3».

Αν επαναληφθεί το ίδιο στις 7 Μαίου 2017, η Μαρίν Λεπέν θα μπορούσε να γίνει «Η κυρία 1/3».

 

Λέγαμε παραπάνω:

"Ο υπ΄αριθ,1 κίνδυνος της παγκόσμιας ειρήνης δεν ειναι ο τραμπούκος Ταμπ, ο δικτάτορας Πούτιν και ο τρελαμένος «μπούλης»  της Πιονγιάνγκ. Είναι τα αρπαχτικά της εμπορικής δημοσιογραφίας. Αδίστακτοι, καιροσκόποι, αριβίστες, χαλκείς. Στο βωμό του κέρδους δε γίνονται  θυσία μόνο   η ενημέρωση και η πληροφορία. Κινδυνεύει ή ίδια ύπαρξη της ζωής στον πλανήτη με τον τρόπο που χειρίζονται  το υπερ- όπλο της προπαγάνδας".

Τα όρνεα της εμπορικής δημοσιογραφίας συνεχίζουν ακάθεκτα να κράζουν.  Αδίστακτοι κονδυλοφόροι ,επιμένουν να καλλιεργούν το φόβο και τον πανικό,για να πουλάνε.

Μια τελειωμένη υπόθεση,οι εκλογές  στη Γαλλία, με νικητή 100% τον Μακρόν στον επόμενο γύρο και με υψηλά ποσοστά, ανακυκλώνεται, επαναλαμβάνεται, σεναριοποιείται από την αρχή.  ΄Ετσι για ...κουβέντα να γίνεται. Να έχουν να γράφουν και να  λένε.  Τόσο άθλιοι και αισχροί. Τόσο ανεύθυνοι.

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License