Δήλωση της Επιτροπής Παρακολούθησης για την Απεργία Πείνας

Δήλωση της Επιτροπής Παρακολούθησης για την Απεργία Πείνας του Εθνικού Κινήματος Παλαιστίνιων Κρατούμενων

Στο όνομα του ελεήμονος Θεού

«Αυτοί στους οποίους οι υποκριτές είπαν, “Πράγματι, ο λαός βρίσκεται απέναντί σας, και να τον φοβάστε”. Αλλά αυτό μόνο δυνάμωσε την πίστη τους, και είπαν, “Μόνο ο Θεός είναι αρκετός για εμάς και είναι ο καλύτερος κριτής για τις υποθέσεις”.» – Το Κοράνι

Ανακοίνωση της Επιτροπής Παρακολούθησης για την Απεργία Πείνας του Εθνικού Κινήματος Παλαιστίνιων Κρατούμενων

Καθώς η μάχη του άδειου στομαχιού (η Mάχη για Eλευθερία και Aξιοπρέπεια) συνεχίζεται για δέκατη μέρα, η κατοχική σωφρονιστική διοίκηση στοχοποιεί μαζικά ακτιβιστές και αγωνιστές απεργούς πείνας, έχοντας την πλήρη υπστήριξη του σιωνιστή εχθρού. Ο πρωθυπουργός του και οι αξιωματούχοι του εξαγγέλλουν καθημερινά την άρνησή τους να εκπληρώσουν τα δίκαια αιτήματα των κρατούμενων, οδηγώντας στα ύψη τη ρατσιστική υποκίνηση και υποσχόμενοι περισσότερη καταστολή και κακομεταχείριση. Δεν επωφελούνται από τα μαθήματα του παρελθόντος, όταν οι κρατούμενοι ανέτρεψαν τις επιδιώξεις των σωφρονιστικών αξιωματούχων, των μυστικών υπηρεσιών και του κατοχικού κράτους μέσα από τη σταθερότητα και την αποφασιστικότητα του αγώνα τους. Αυτή είναι ακόμα μια μάχη σε μια μακρά σειρά μαχών του κινήματος των κρατούμενων στη διάρκεια της ιστορίας του. Είναι ένα ορόσημο επιμονής και αγώνα, που τονίζει το δρόμο της αντίστασης, της ενότητας, της απελευθέρωσης και της νίκης.

 

Σ’ αυτό το πλαίσιο, στέλνουμε μέσα από αυτή την ανακοίνωση μια σειρά μηνυμάτων στους απεργούς πείνας κρατούμενους και σε όσους ετοιμάζονται να δώσουν αυτή τη μάχη, στον απανταχού παλαιστινιακό λαό, στις εθνικές και ισλαμικές δυνάμεις, και σε όλες τις δυνάμεις της λευτεριάς ανά τον κόσμο, στις οποίες δηλώνουμε την ανάγκη ως φυλακισμένοι για στήριξη, αλληλεγγύη, συμμετοχή και ενότητα για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που επιβάλλει η κατοχική κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο αυτό, τονίζουμε τα εξής:

Πρώτο, στους ηρωικούς απεργούς κρατούμενους που διεξάγουν τη μάχη του άδειου στομαχιού για δέκατη συνεχόμενη μέρα, είμαστε όλοι μαζί σας και σας στηρίζουμε όχι μόνο στα λόγια. Η κατοχική σωφρονιστική διοίκηση θα λυγίσει στην ελεύθερη βούληση των αιχμαλώτων της. Δηλώνουμε με επιμονή πως θα προχωρήσουμε μέχρι την επίτευξη των στόχων μας. Είμαστε τώρα στο στάδιο που δαγκώνουμε τα δάχτυλά μας. Στεκόμαστε μαζί ως αδελφοί, μουτζαχεντίν και σύντροφοι από την πρώτη στιγμή. Η υποστήριξή μας καταφτάνει, και τις ερχόμενες μέρες θα αναλάβει καινούργιες δράσεις για την κλιμάκωση της έντασης της απεργίας και την επίτευξη των στόχων της. Το μήνυμα τώρα είναι, πρώτοι στον ξεσηκωμό, πρώτοι στην επιμονή, και πρώτοι στην πίστη στα αιτήματα μας, όλοι μας ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε τον δήμιο.

Δεύτερο, κάθε διάλογος θα γίνεται με τους απεργούς κρατούμενους και δεν θα επιτρέψουμε καμία διαμεσολάβηση οποιουδήποτε είδους. Προειδοποιούμε ακόμη για τις φήμες που κυκλοφορούν για την απεργία και στοχεύουν να ρίξουν το ηθικό των αγωνιστών, να περιορίσουν τη λαϊκή υποστήριξη για την απεργία και να δημιουργήσουν κλίμα σύγχυσης και δισταγμού. Καλούμε όλους να αρνηθούν να κυκλοφορήσουν τις ειδήσεις που η κατοχή προσπαθεί να μεταδώσει και να προωθήσει.

Τρίτο, καλούμε τις μάζες του παλαιστινιακού λαού να δείξουν περισσότερη στήριξη και αλληλεγγύη στον καθημερινό αγώνα και να συγκρουστούν με την κατοχή σε όλους τους τόπους. Κάθε σοβαρή δράση και κίνηση μειώνει τη διάρκεια της απεργίας και καθιστά ξεκάθαρο στην κατοχή πως οι φυλακισμένοι δεν είναι μόνοι. Στην κατεχόμενη Παλαιστίνη του ’48 και στην Ιερουσαλήμ, μπορείτε να βρίσκεστε μπροστά στις φυλακές, στη Δυτική Οχθη, στα πεδία σύγκρουσης με τις δυνάμεις κατοχής, στη Γάζα, που στέκεται πάντοτε επίμονα, η στήριξή σας είναι σημαντική, και έξω από την Παλαιστίνη, είστε το κάλεσμα της καμπάνιας και η φωνή της λευτεριάς, ώστε η παλαιστινιακή υπόθεση να κυριαρχήσει.

Τέταρτο, καλούμε τις εθνικές και ισλαμικές δυνάμεις να ενωθούν κάτω από ένα συγκροτημένο πρόγραμμα για παλαιστινιακή, αραβική και διεθνή στήριξη και να καταβάλλουν όλες τις προσπάθειες για να στηρίξουν αυτή την απεργία για λευτεριά.

Καταλήγοντας, δηλώνουμε πως οι ερχόμενες μέρες φέρουν την υπόσχεση της νίκης, «και εκείνοι που κάνουν το κακό θα μάθουν σύντομα πως θα ανατραπούν».

Τα αδέρφια σας, μουτζαχεντίν και σύντροφοι 
Εθνικό Κίνημα Παλαιστίνιων Κρατούμενων
26 Απρίλη 2017
Δέκατη μέρα της απεργίας πείνας για ελευθερία και αξιοπρέπεια

 

http://palestineresist.gr/palestine/palestine-news/540-δήλωση-της-επιτροπής-παρακολούθησης-για-την-απεργία-πείνας-του-εθνικού-κινήματος-παλαιστίνιων-κρατούμενων.html

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License