ΟΜΗΡΟΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ"

Δίπλα στο ΔΕΗτζη και τον ΟΤΕτζη με μισθό και σύνταξη 4 και 6 χιλιάρικα, το φαρμακοποιό με την άγρια κερδοφόρα εκμετάλλευση-ληστεία του ελληνικού φάρμακου, το μεγαλοδικηγόρο, το φοροκλέφτη ιδιωτικό γιατρό και επιχειρηματία, στήθηκαν ο εργάτης των ναυπηγείων με το πενιχρό μεροκάματο, ο δάσκαλος των 1.200 (τότε) ευρώ, ο μικροσυνταξιούχος του ΙΚΑ –ΤΕΒΕ και ο άνεργος. Αλλά, ανάμεσα τους, ευρύ χώρο διεκδίκησαν και κατάλαβαν οι Ελληνάρες, οι Ναζί, οι «παπάδες», οι πάσης φύσεως εθνικιστές και «φονταμενταλιστές».

Στήριξαν τον Μαδούρο οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι κατά του ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου που καταδικάζει τον αυταρχισμό του Μαδούρο τάχθηκαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, Στέλιος Κούλογλου και Κωνσταντίνα Κούνεβα.

 

 

 751 βουλευτές στο Ευρωκοινοβούλιο έστειλαν, έστω και δια  ψηφίσματος, στα τάρταρα των τύραννο «Αρδιαίο» της Βενεζουέλας. Και  35   με την ψήφο τους πάλι,  επικρότησαν την πολιτική του Μαδούρο και  συνυπόγραψαν  τα εγκλήματα του  δικτάτορα με τους πάνω από 30 νεκρούς στις πρόσφατες διαδηλώσεις, τους εκατοντάδες τραυμματίες και τις χιλιάδες συλλήψεις και τους βασανισμούς. Και ανάμεσα σ΄αυτά τα 35 τέρατα  που  είναι αλληλέγγυοι στη δυναστεία «Τσάβες» και επιχαίρουν για τις σφαγές των αντιφρονούντων στην ταλαίπωρη χώρα, είναι οι βουλευτές από τα κομματικά μορφώματα του ΣΥΡΙΖΑ και της Χ.Α.

Και για όσους αναρωτιούνται ποια  σχέση μπορεί να έχουν μεταξύ τους οι δυο αυτοί  κομματικοί σχηματισμοί ,φοβόμαστε  πως η ερώτησή τους ή είναι ρητορική ή  "υπνώττουν ύπνον" μακαριότητας και αφέλειας (αν δεν υποκρύπτει σκοπιμότητα). Τα πράγματα μιλούν μόνα τους και συνηγορούν στην πανθομολογούμενη πια   διαπίστωση της ιδιότητας του   «αδερφοποιτού», που δένει στενά  ΣΥΡΙΖΑ και Χ.Α   και δε χρειάζονται καμιά ιδιαίτερη  ανάλυση ειδικού. Υπενθυμίζουμε:

  1. Τα φαινομενικά διαφορετικής ιδεοληπτικής κατεύθυνσης  κομματικά αυτά εκτρώματα, και πολλά κοινά χαρακτηριστικά  έχουν μεταξύ τους  (και μάλιστα στο συστατικό τους πυρήνα),αλλά και η γκάμα των οπαδών τους, αν και δείχνει να εξικνείται  από  διαφορετικής αφετηρίας προέλευση, στην ουσία έχουν κοινή ρίζα και σύγκειται από τους ευκαιριακούς ψηφοφόρους τους συστήματος, που ευφυώς αποκαλούνται "κινούμενη άμμος ". Είναι αυτοί, ακριβώς, οι  κομματικοί πελάτες που ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις και είναι πιο απαραίτητη  για τα  κόμματα εξουσίας η δική τους στήριξη ,παρά η, ούτως ή άλλως, εξασφαλισμένη ψήφος της τσιμεντένιας βάση   τους.

  2. Αν δούμε ιστορικά τα εκλογικά αποτελέσματα από τη (λεγόμενη) Μεταπολίτευση και μετά, θα διαπιστώσουμε πως οι συγκεκριμένοι ψηφοφόροι α. δεν είναι σε κάθε εκλογική αναμέτρηση περισσότεροι από 300-600.000 . β. κινούνται πελατειακά ανάμεσα στα κόμματα εξουσίας  ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ-ΣΥΡΙΖΑ. γ. Οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, εξασφαλίζουν αυτοδυναμία με μια διαφορά ψήφων του πρώτου από το δεύτερο κόμμα, τον αριθμό αυτό που μνημονεύσαμε παραπάνω και στον οποίο συμποσούνται τα μέλη της "κινούμενης άμμου". Το δε σύνολο των ψήφων που δίνουν τη νίκη στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις στο πρώτο κόμμα, είναι κάτω από 2 εκατομμύρια.

  3. Τους νέους αυτούς κομματικούς σχηματισμούς του ΣΥΡΙΖΑ ,της Χ.Α και των ΑΝ.ΕΛ, τους αποκαλέσαμε "μορφώματα", επειδή δεν είναι ούτε παραδοσιακοί, κομματικοί κορμοί, ούτε καν κλάδοι ή παραφυάδες τους. Είναι καρκινικά ογκώματα πάνω σ΄αυτούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μια εκφυλιστική  απόληξη του παλιού  σχηματισμού του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και του ΠΑΣΟΚ, που λεηλάτησε στην κυριολεξία τα δύο αυτά «αριστερά» ή  έστω κεντροαριστερά κόμματα. Οι ΑΝ.ΕΛ και η Χ.Α  αποσκίρτησαν ως κακοήθη κύτταρα από τον κορμό της παλιάς ΕΡΕ-ΝΔ και εμφανίστηκαν παλιότερα, ως ένα συνονθύλευμα οπαδών χουντικών, ακροδεξιών, βασιλικών και Ναζί. ‘ Ολος αυτός ο συρφετός στη λεγόμενη εποχή της Μεταπολίτευσης στεγάστηκε σε οργανώσεις με ευκαιριακές ταμπέλες. Μια, η πιο σημαντική, ήταν εκείνη   της ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΙΣ το 1977, που απέσπασε στις τότε εκλογές το σεβαστό  ποσοστό του 6,82%.   Αυτή η δεξαμενή τροφοδότησε στις μέρες μας τους ΑΝ.ΕΛ και τη Χ.Α .Και για πάνω από 40 χρόνια, παραμένουν ίδιοι σε αριθμούς. Το σύνολο, δηλαδή, των ψηφοφόρων  ΑΝ.ΕΛ και Χ.Α, όπως έχουμε αναλύσει αλλού,  δεν υπερβαίνει στον πυρήνα  τις 400  και ευκαιριακά τις 600 χιλιάδες ή λίγο περισσότερες ψήφους (σε σύνολο   10 εκατομμυρίων του εκλογικού σώματος).

  4. Ως κομματικά μορφώματα, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ-Χ.Α εξαπλώθηκαν  ραγδαία, μεταστατικά και επιθετικά, κατατρώγοντας το σώμα   ΟΛΩΝ των  παραδοσιακών κομμάτων   με αφετηρία τη χρονιά της εμφάνισης των αποκαλούμενων ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΠΛΑΤΕΙΩΝ (2011  και με κορύφωση το 2012). Οι διαδηλώσεις εκείνες υπήρξαν μεν  αυθόρμητες ,μαζικές και μαχητικές, πλην όμως δεν χαρακτηρίζονταν από ιδεολογική συνοχή. ΄Ηταν  «κέραμοι, λίθοι, πλίνθοι ατάκτως ερριμένα». Χέρι -Χέρι οι Χρυσαυγίτες του  Μιχαλολιάκου  με Συριζαίους του Τσίπρα  και Ελληνάρες του Καμμένου. Και  η εμφάνισή τους , τόσο μαζική και πολεμοχαρής (με "κρεμάλες"),  ήρθε ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης και της επαπειλούμενης χρεοκοπίας της χώρας. Δεν είχαν με άλλα λόγια καμιά "ταξική" διάκριση, πόσο μάλλον ιδεολογική. Ούτε λέξη για τη γενοκτονία (πείνα –εμφύλιοι)  της Αφρικής, την οικουμενική μετανάστευση-προσφυγιά, το περιβάλλον, τα παιχνίδια των Μεγάλων στη Μ. Ανατολή. Τίποτα για όλα αυτά.  Δίπλα στο ΔΕΗτζη και τον ΟΤΕτζη με μισθό και σύνταξη  4 και  6 χιλιάρικα, το φαρμακοποιό με την άγρια κερδοφόρα εκμετάλλευση-ληστεία του ελληνικού φάρμακου, το  μεγαλοδικηγόρο,  το φοροκλέφτη ιδιωτικό γιατρό και επιχειρηματία,    στήθηκαν  ο εργάτης των ναυπηγείων με το πενιχρό μεροκάματο, ο δάσκαλος των 1.200 (τότε) ευρώ, ο μικροσυνταξιούχος του ΙΚΑ –ΤΕΒΕ  και ο άνεργος. Αλλά, ανάμεσα τους, ευρύ χώρο διεκδίκησαν και κατάλαβαν  οι Ελληνάρες, οι Ναζί, οι «παπάδες», οι πάσης φύσεως εθνικιστές και «φονταμενταλιστές».

  5. Τα συνθήματα όλου εκείνου του αχταρμά των  ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ είχαν να κάνουν α. με την οργή του κόσμου για τις μειώσεις μισθών και συντάξεων και β. το μένος κατά της παλιάς κομματικής  φρουράς (παλιάς κοπής πολιτικοί) γ. την απαίτηση για ανάδειξη  νέων πολιτικών, διαφορετικής νοοτροπίας από εκείνους που έστειλαν τη χώρα στη χρεοκοπία. Σε καμιά περίπτωση δεν υπήρξε διεκδίκηση νέου πολιτειακού συστήματος και αναζήτηση καινούριας μορφής πολιτικής  διαχείρισης των κοινωνιών. Οι ελάχιστες φωνές που ακούστηκαν από «αιθεροβάμονες» για άμεση δημοκρατία και αυτοδιαχείριση, πνίγηκαν σύντομα από τα συνθήματα για «άρτον και θεάματα» .  Με άλλα λόγια ο όχλος εκείνος απαίτησε η διαχείριση της εξουσίας να περάσει σε νέα χέρια  "καθαρά" τούτη τη φορά. Όχι την κατάργηση του συστήματος.

  6. Κι αυτά τα χέρια όντως αναδείχθηκαν, αλλά μόνο ως...μούτζες στο παλιό κομματικό σύστημα ,όχι ως καθαρότερα των παλιών .Και δυστυχώς , σήμερα το βλέπουμε πια εναργέστερα ,  δεν ήταν τίποτα περισσότερο ή διαφορετικό από  «χείρες Ησαύ και φωνή Ιακώβ».   Στη νέα θεατρική-κομμματική  σκηνή ανέβηκαν και έπιασαν πρωταγωνιστικό ρόλο  θρασύτατοι ηθοποιοί- Μαυρογυαλούροι, που ναι, μεν,  ανάρτησαν  στη «μαρκίζα» νέα ονόματα   (Τσίπρας ,Μιχαλολιάκος, Καμμένος) ,το παίξιμο, όμως, και η εξέλιξη της παράστασης  ήταν… μια από τα ίδια. Ακριβώς, όπως των παλιότερων και κάποτε χειρότερα.

  7. Είναι, επομένως, κατανοητό γιατί  και τα τρία αυτά κομματικά μορφώματα άρθρωσαν ίδιο κομματικό λόγο, βγαλμένο από την «πλατεία Συντάγματος» και όπως εκφράστηκε τότε. Δεν υπήρξαν άλλα ιδεολογικά "εσκαμμένα" μεταξύ τους και διαχωριστικές γραμμές, παρά μόνο φραστικές και αστείες διαφοροποιήσεις. Η ουσία, τα κομματικά προγράμματα, ο  ανύπαρκτος πολιτικός λόγος ήταν τόσο ίδια, που δε διέκρινες αν ήταν του Τσίπρα ή του Μιχαλολιάκου,παρά μόνο από τη χροιά, το χρωματισμό της φωνής. Και πάντα σε  λόγο παραληρηματικό και ψυχωτικό.

8.Κι αφού δεν υπήρχαν  ιδεολογικά όρια- "εσκαμμένα", εύκολα μπορούσες να δεις ο ένας να σουλατσάρει  στα οικόπεδα του άλλου με τέτοια άνεση που δεν ήξερες-ξέρεις πια ποιος είναι ο νοικοκύρης και ποιος ο επισκέπτης.  Να θυμηθούμε τέτοιες ιλαροτραγικές  στιγμές. α. Από το πρόγραμμα (προεκλογικά)  του ΣΥΡΙΖΑ και της Χ.Α, μετρήσαμε  σε ποσοστό 85% κοινές εξαγγελίες και δεσμεύσεις. β. Την (κεραυνός εν αιθρία για τους αμύητους τότε )  αγαστή μέχρι σήμερα  συνεργασία στην άσκηση της κυβερνητικής εξουσίας, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ («Ναζί χωρίς στολή») γ. Πρωτοκλασάτα στελέχη του  ΣΥΡΙΖΑ παλιότερα, όπως ο Μ. Γλέζος και η  Ζωή Κωνσταντοπούλου διακήρυσσαν ανερυθρίαστα πως ο Ναζισμός πολεμιέται μόνο με...πολιτικά μέσα! Λίγο μετά οι Ναζί έδωσαν τη δική τους απάντηση με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Και ως τότε, στο μεταξύ,  είχαν χρεωθεί με 3.500 κακοποιήσεις συνανθρώπων μας  και 60 δολοφονίες, που δεν κατάφερε να  τις διακρίνει  ο Μανώλης Γλέζος! δ. Μέχρι σήμερα, η συνοδοιπορούσα με τον Καμμένο και το Μιιχαλολιάκο κυβέρνηση, δεν μπόρεσε (δεν ήθελε) ούτε τη δίκη των στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης να  ξεκινήσει (δεν έχει...αίθουσα!), αλλά ούτε οι  φονιάδες του Παύλου Φύσσα να έχουν ακόμα μπει στη φυλακή. ΄Ολος ο ναζιστικός συρφετός κυκλοφορεί σήμερα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, επειδή, είχε  εκπνεύσει, δικαιολογήθηκαν ,  το 18μηνο προφυλάκισης. Μόνο που αυτή η συνταγματική επιταγή ισχύει για τους Ναζί , όχι όμως ,  για άλλους πολιτικούς χώρους.

Συμπεράσματα:

1. Ας μην απορεί κανείς γιατί ΣΥΡΙΖΑ και Χ.Α συμπαρατάχτηκαν στην καταψήφιση  της καταγγελίας κατά του δικτάτορα Μαδούρο. ΄Οποιος κάνει τάχα πως εκπλήσσεται ή δυσανασχετεί μετά κι απ΄ αυτή τη συμπόρευση, είναι σαν να μας κοροϊδεύει.΄ Η, αν είναι αφελής και καλόπιστος, κλείνει τα μάτια  σε όσα  διέπραξαν στο  παρελθόν  τα τρία κομματικά μορφώματα. ΄Ομως, ας γνωρίζουν και οι μεν και οι δε πως ιστορικά τέτοιες τερατογεννήσεις   δεν μπόρεσαν να επιβιώσουν . Κατέρρευσαν, αφού στον  ίδιο τον πυρήνας τους,  το DNA τους,  είχε εξαπλωθεί   δεινή καρκινική κακοήθεια. ΄Ηταν αδύνατον να δια- σωθούν.

2. ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ και Χ.Α πολύ σύντομα θα διαλυθούν στα «εξ ων συνετέθησαν». Αλλά, κι αν επιβιώσουν, θα καρκινοβατούν ως τραγικές φιγούρες ως κομματικές καρικατούρες στο πολιτικό μέλλον της χώρας, που οφείλουμε, όσοι παλεύουμε αυτό το σύστημα,  να το κάνουμε διαφορετικό από το χτεσινό και το σημερινό .  Νέοι καιροί ανατέλλουν. Είναι φανερό πως το παλιό  «πνέει τα λοίσθια».  Το αναγνωρίζεις πως πλησιάζει το τέλος  του από  τις κραυγές απόγνωσης  και τους βρυχηθμούς που αφήνει πίσω του. 

 

 

 

 

 

 

από @ 29/04/2017 1:43 πμ.


Δεν θέλω να υποστηρίξω τον Μαδούρο με τους μαφιόζους παρατρεχάμενούς του, αλλά ο ρόλος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, και το χρήμα που ρέει, για να ρίξει όσους δεν είναι υποτακτικοί της είναι τοις πάσι γνωστός. Όσο για το "ο εργάτης των ναυπηγείων με το πενιχρό μεροκάματο" μιας και λίγο πιο κάτω γράφεις "(τότε)" να το εκλάβουμε ώς ανέκδοτο; Ας βγει κανένας συνδικαληστής να μας ενημερώσει πόσο κόστιζε προ κρίσης το "πενιχρό μεροκάματο" συνολικά (μεροκάματο + εισφορές) ανά ειδικότητα; μήπως 150, 200, ή παραπάνω;

από ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΣ (Homo-Naturalis.gr) 29/04/2017 12:21 μμ.


 

1. Αυτά είναι γνωστά . Και οι αμερικανικές και οι ρώσικες και οι κινέζικες μυστικές υπηρεσίες κάνουν τη δουλειά τους. Ούτε περίεργο ούτε ανεξήγητο είναι. ΄Ομως,  σίγουρα δε βάζει ο Αμερικανός τον 20χρονο φοιτητή από το Καράκας να πάει  να σκοτωθεί στη διαδήλωση κατά της πολιτικής του Μαδούρο. Τον  πυροβολεί ο Ματατζής  του δικτάτορα. Και ούτε  τα εκατομμύρια των διαδηλωτών  είναι μάζα που την κατευθύνει  ο Τραμπ από το οβάλ γραφείο.  Οι διαδηλωτές  βιώνουν καθημερινά στο πετσί τους την ανέχεια και τη δυστυχία .Και ξέρουν καλύτερα από μας, πότε και ενάντια σε  ποιους θα  αγωνιστούν. Να μη μένουμε συνέχεια στις γνωστές Κουκουεδίστηκες συνωμοσιολογίες (σταλινικά κατάλοιπα) που αμαυρώνουν ,δυναμιτίζουν τα κινήματα και είναι η χαρά των απανταχού της γης  τυράννων.

2. Μιλάμε συμβολικά για τον ευκαιριακό εργάτη, που προσλαμβάνεται με μεροκάματο για συγκεκριμένη εργασία. ΄Οχι για  το μισθωτό . ΄Εχω υπόψη μου πόσα έπαιρνε  ένας τέτοιος εργάτης ξυλουργός στα ναυπηγεία της Χαλκίδας και μάλιστα στις «καλές» ημέρες. Αλλά ο   "βιομηχανικός" εργάτης ,ο χειρώνακτας  στα μεταλλεία της Μεγαλόπολης ή ο εναερίτης τη ΔΕΗ, συγκριτικά με τους "Φωτόπουλους" και τους λοιπούς χαραμοφάηδες των γραφείων της ΔΕΚΟ, δεν  αμείβεται ικανοποιητιά για δουλειά που δεν την κάνει ο καθένας. Δε με νοιάζει να παίρνουν "καλά" λεφτά αυτοί. ΄Οχι, όμως,και  τα λαμόγια , οι υπάλληλοι γραφείων ,οι μηχανικοί, οι εισπράκτορες  που έπαιρναν και παίρνουν παχυλούς μισθούς και ψηλοτάβανες  συντάξεις. Λεφτά ,μια και μιλάμε για τη ΔΕΗ, που βγαίνουν από το πανάκριβο ρεύμα που αγοράζει ο ΄Ελληνας καταναλωτής  

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License