Για τη συμμετοχή της ΜΚΟ κόσμος χωρίς πολέμους και βία στο gay pride της Αθήνας

http://www.kosmosxorispolemous.gr/

Υπάρχει μια ΜΚΟ που συμμετέχει σταθερά στα gay pride της Αθήνας, χωρίς να έχει καμιά σχέση με τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και την καταπίεσή τους από το κράτος και την αστυνομία, που είναι ο αρχικός λόγος που ξεκίνησαν να γίνονται οι gay parades (Stonewall, 1969, 28 Ιουνίου και μετά, εξεγέρσεις κατά της εισβολής της αστυνομίας σε ένα gay bar με LGBT άτομα και τις συλλήψεις LGBT ατόμων, μόνο επειδή ήταν LGBT). Είναι η ΜΚΟ Κόσμος χωρίς πολέμους και βία, που προβάλλει ένα θέμα παράταιρο σε αυτό της ομοφυλοφιλίας, αυτό των πολέμων γενικά, άσχετα με το θέμα και το αντικείμενο του gay pride.

Στην Ελλάδα πάγιο παράπονο των συμμετεχόντων στο pride είναι ότι δεν έχει πολιτικό νόημα και περιεχόμενο ως pride, αλλά είναι απλά μια μέρα που τα gay μαγαζιά κάνουν μεγάλο τζίρο και είναι οι μόνοι που πραγματικά ωφελούνται και χαίρονται το pride, αντί για τα LGBT άτομα που γιορτάζουν εκείνη τη μέρα την ανύπαρκτη και πολυπόθητη απελευθέρωσή τους από την αστυνομική καταπίεση και βία.

Τα LGBT άτομα δεν παραπονιούνται άδικα για το pride και την πολιτική ένδειά του, καθώς δεν ζουν και κινούνται τόσο ελεύθερα όσο το pride θα ήθελε να παρουσιάσει. Αντίθετα, τον Αύγουστο του 2014 έγινε νομική κίνηση κατά αστυνομικών για παρενόχληση gay (κοροϊδίες, βρισιές κλπ.) στον δρόμο, φαινόμενο καθόλου σπάνιο στους δρόμους της Αθήνας όλα αυτά τα χρόνια σε LGBT άτομα.

Το 2015 έγιναν πολλοί πυροβολισμοί κατά trans ατόμων, δεν υποστηρίχτηκαν αρκετά από κανένα και ως αποτέλεσμα δε συμμετείχαν, ως κίνηση διαμαρτυρίας, στο pride του 2015, βγάζοντας ανακοίνωση για τους λόγους που τους οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Επίσης, υπήρχε η δολοφονία του Βαγγέλη Γιακουμάκη, που τις ημέρες του pride αναφέρθηκε από κάπηλους gay ότι ήταν και αυτός ομοφυλόφιλος, σε μια άσκοπη προσπάθεια να εκμεταλλευτούν τον θάνατο ενός παιδιού για να εξυπηρετήσουν ανόητα μικρο-συμφέροντά τους, που βλάπτουν την εικόνα των gay και τον θεσμό του pride συνολικά.

Η λεσβιακή ομάδα Αθήνας, επίσης, δε συμμετείχε τότε στο pride, καταγγέλοντας τη μη συμμετοχή τους στη λήψη αποφάσεων για το pride και την περιχαράκωση μιας μικρής ομάδας ατόμων, που έπαιρναν μόνα τους αποφάσεις για το pride, αγνοώντας όλους τους υπόλοιπους και στερώντας το pride από την ουσία και το νόημά του ως συλλογικού έργου από διαφορετικές ομάδες.

Το 2015 η κρατική προπαγάνδα εμφανίστηκε με το νήμα "τρανσφοβικός μαρξιστής" στο indymedia, που γράφτηκε προβοκατόρικα για να πει ότι τα LGBT δεν είναι αποδεκτά από την κοινωνία. Προκάλεσε πολλές αντιδράσεις από LGBT άτομα και αναρχικούς, αλλά τελικά η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το πολιτικό σκέλος της καταπίεσης από τον καπιταλισμό και όχι της καταπίεσης κατά LGBT ατόμων από το κράτος και την αστυνομία, που συνεχίζονται ακόμα. Για μια ακόμα φορά, τα LGBT άτομα βρέθηκαν εκτός της συζήτησης, στο περιθώριο, αποκλεισμένα μέσα στην καταπίεση που ακόμα δέχονται.

Το 2015, επίσης, εμφανίστηκαν συνθήματα στη Φιλελλήνων και αλλού για την καταπίεση κατά των gay από το κράτος και την κοινωνία συνολικά, που σβήστηκαν με μπλε φασιστικό-εθνικιστικό σπρέι, για να δώσουν το μήνυμα "ναι, ρε, είμαστε φασίστες". Θα μπορούσε να είναι μαύρο σπρέι αν δεν ήταν ή να μη σβήνονταν καθόλου, όμοια.

Το 2016 την επομένη του pride θυμήθηκαν δήθεν gay αστυνομικοί να μπουν στον πόλεμο της κρατικής προπαγάνδας κατά των gay, με κύριο αντικείμενο "οι gay δεν καταπιέζονται από την αστυνομία, να, και εμείς gay είμαστε" σε gay περιοδικό. Η κρατική προπαγάνδα και τα ψεύδη για κοινωνικό κανιβαλισμό από τα κρατικά παράσιτα, που αδιαφορούν για όλα και όλους και είναι εντολοδόχοι αποκλειστικά ξένων κέντρων λήψης αποφάσεων, ήδη κρατούσε καιρό και συνεχιζόταν ακάθεκτη, είναι η ίδια που επιδιώκει την προβατοποίηση και σφαγή του συνόλου του πληθυσμού, μέσα από τα μνημόνια και το ξεπούλημα όλης της χώρας, τους παράνομους ληστρικούς φόρους, το ασφαλιστικό, τα εργασιακά κλπ.

 

Σε όλα αυτά, με τον αμφίβολο ρόλο του pride σε μια κοινωνία που έχει πολλά φασιστικά στοιχεία και συζητάει ακόμα για το ατιμώρητο του βιασμού κατά γυναικών και με τα LGBT άτομα ακόμα και πάντα να γίνονται συχνά αντικείμενο χλευασμού και επιθέσεων στους δρόμους της Αθήνας (ίσως όχι τόσο άλλων πόλεων, όπου η καταπίεση είναι μεγαλύτερη και τα LGBT άτομα μπορεί και να δυσκολεύονται ακόμα και να γίνουν ορατά σε μια καταπιεστική, μικρή κοινωνία), εμφανίζεται εδώ και χρόνια μια ΜΚΟ στο pride και ακόμα ο ρόλος και ο σκοπός της παρουσίας της εκεί είναι ασαφής και τελείως άσχετος με το ίδιο το pride. 

Ως LGBT άτομα αισθανόμαστε αυτούς που καπηλεύονται για δικούς τους σκοπούς τις εκδηλώσεις μας ως ξένους, παρείσακτους και δυνητικά επικίνδυνους ως προς το pride και αναρωτιόμαστε για ποιον λόγο μια εκδήλωση που υποτίθεται ότι είναι αποκλειστικά για τα θέματα των LGBT ατόμων, που παραμένει η καταπίεση από το κοινωνικό σύνολο με χιλιάδες μορφές, δέχεται τη συμμετοχή μιας τελείως άσχετης ΜΚΟ, που δεν προσφέρει τίποτα στο pride και που εμφανέστατα το καπηλεύεται για να προβληθεί και να προβάλλει τους στόχους της.

Θα θέλαμε, επίσης, να θέσουμε το ζήτημα του ποια είναι αυτή η ΜΚΟ και ποιος ο ρόλος της, να τοποθετηθούν όσα άτομα ξέρουν και να μας πουν ποιοι είναι και τι θέλουν από εμάς σε αυτή τη ΜΚΟ. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που ανοίξαμε το θέμα, η ενημέρωση ως προς τον συγκεκριμένο παρείσακτο στο pride, που εμφανώς και επί χρόνια το καπηλεύεται, χωρίς να του προσφέρει τίποτα απολύτως.

από @αναρχο-κομμουνιστ@ 29/04/2017 1:43 πμ.


Δηλαδη αυτη η  μκο παλευει για εναν κοσμο χωρις πολεμους και βια;
ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ. Ας μας πει η ΜΚΟ αυτη πως θελουν εναν κοσμο χωρις πολεμους και βια. Αν το εννοουν τοτε θα πρεπει να παλευουν για εναν κοσμο χωρις κρατη. Μιλανε επισης για μη βιαιη - επανασταση. Στην πραγματικοτητα αυτη η μκο θα πρεπε να ονομαζεται «για ενα κοσμο με βια και πολεμους». Οι θεσεις τους ειναι δημοκρατικες μιλανε για ισα δικαιωματα και για ισοτητα στον νομο. Δεν εξεταζουν τι παει να πει ανθρωπινο δικαιωμα, ουτε εξεταζουν τι ειναι οι νομοι φυσικα. Η «μη βιαιη επανασταση» και γενικοτερα οι δημοκρατικες τους θεσεις βολευουν τον κρατικο καπιταλισμο να συνεχιζει την δουλεια του και βολευει το κρατος στο να εχει το κρατος το μονοπωλειο της βιας. Οπως καθε μκο κινειται με βαση την νομιμοτητα με βαση τα συμφεροντα δηλαδη των απο πανω (αυτο ειναι οι νομοι) και οπως καθε μκο, δεν στοχευουν στο να λυσουν ριζικα ενα προβλημα, αλλα να το διαχειριστούν ή ακομα και να το μεγενθύνουν.
Οπως καθε μκο, ψαχνει να βρει ατομα με ευαισθησιες και να δημιουργησει αυταπατες σε αυτα με σκοπο να πετυχουν αυτα που θελουν. Τα πληρη μελη λεει, πληρωνουν 50 ευρω ετησιως. Λειτουργουν με εθελοντισμο και παιρνουν χορηγιες για να κανουν οτι κάνουν..
Ολα τα κρατη λειτουργουν με βια. Οποιο ατομο λεει οτι ειναι κατα της βιας, ή θα ναι εναντια σε ολα τα κρατη, ή λεει μπαρουφες. Εναντια στην βια του κρατους βλεπεις.. Δεν υπαρχουν πολλοι.
1)ο τρανσφοβικός μαρξιστής ελεγε αηδίες στο βιντεο που ειχε αναιβει και ηταν οντως τρανσφοβικος.
2)θεωρω οτι τα pride οταν εχουν κρατικες σφραγιδες κλπ.. ειναι απλα πανυγηρικια.
3)για να παλεψουμε την ομοφοβια,τον σεξισμο. δεν εχουμε παρα να συγκρουστουμε με το κρατος , τον καπιταλισμο και την πατριαρχια. Τα κρατη τους, οι μκο τους κλπ ειναι απλα εχθροι..


Ειναι γωστο σε όλους και όλες ότι το athens pride ειναι σε -πολυ μεγαλο βαθμο- ενσωματωμενο στο συστημα. Kαι ΜΚΟ και εταιριες και απο όλα... Αυτο ομως δεν κανει το αρχικο post λιγοτερο προβοκατορικο. Γιατι αυτη ο αρχικος στοχευει -προνομιακά- εναν θεσμο της lgbt κοινοτητας, εστω και αν ειναι οντως σε πολυ μεγαλο βαθμο ενσωματωμενος στο συστημα; Απο όσα γινονται γυρω μας μεσα στην κοινωνια το 95% και βαλε ειναι πληρως ενσωματωμενα στο συστημα. Αλλα δεν βλεπω να δειχνει αντιστοιχη ευαισθησια. Γιατι δεν ριχνει τα βελη της κριτικης του στους ...γαμους ετεροφιλοφιλων, ή στις μύριες οσες εκδηλωσεις μεσα στην κοινωνια μας, της ...στρεητ περηφανιας;

Το χειροτερο απο όλα ομως ειναι ότι θέλει να καλυψει τις απαραδεκτες τρασφοβικες αποψεις του γνωστου τρανσφοβικου μαρξιστή, πισω απο μια περισσοτερο διακαιολογημενη, προφανως, κριτική στις ΜΚΟ...


Ο κλασικός φασίστας, αρνείται την καταπίεση των gay, γεμίζει την πόλη με μπλε σπρέι, καλύπτει τα gay συνθήματα στη Φιλελλήνων περί μη αναγνώρισης της ΥΠΑΡΞΗΣ των gay με μπλε φασιστικό-εθνικιστικό σπρέι, γιατί οι gay απαγορεύεται να υπάρχουν και απαγορεύεται και να το λένε και μετά αλλάζει θέμα, ούτε καν στον gay γάμο, στον str8 γάμο, και οι gay γάμοι ανύπαρκτοι ως αναποδιά της φύσης, στην οποία δεν πρέπει να αναφερόμαστε.

Πάγιο παράπονο μετά από κάθε pride είναι "και τώρα τι κάναμε", το pride δεν εξασφαλίζει τίποτα, οι επιθέσεις σε gay είναι και ήταν συχνές και το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας είναι κάτι που προκαλεί από αηδία ως μίσος στους εθνο-φασίστες.

Λοιπόν, όχι, υπάρχουμε. Πολύ πέρα από το pride και πολύ έξω από τον φασισμό σας. Πολύ μακριά από τα ψεύδη και την καθεστωτική προπαγάνδα. Και είναι δικαίωμα η διεκδίκηση χώρου και πολιτικής αναγνώρισης των LGBT ατόμων, που αν δε χρηματοδοτούνται από ξένα κέντρα, απαγορεύεται και να εκφραστούν.

Και φτάνει με το παλιό παράπονο ότι τα μαγαζιά μόνο βγάζουν τεράστιο τζίρο και δεν έχει άλλο νόημα το pride, ας έχει το νόημα που θα το δώσουμε. Είναι δική μας ευθύνη και όχι αυτών που μας χλευάζουν καθημερινά για χίλιους λόγους.

Στο εξωτερικό τα gay pride είναι απλά μια πολύ μεγάλη γιορτή επιβεβαίωσης της αναγνωρισιμότητας και της αποδοχής των LGBT ατόμων από το σύνολο της κοινωνίας και από τη νομοθεσία του κράτους. Και συνοδεύονται ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ από τρελά πάρτυ στα μαγαζιά της πόλης όπου γίνονται, που εκείνη τη μέρα έχουν την τιμητική τους. Αν το μόνο που έχετε να πείτε είναι βγάλανε τζίρο, αλλά εμείς πάλι είμαστε στο φτύσιμο από όλους, τότε αυτό ακριβώς πρέπει να το παλέψουμε για να αντιμετωπιστεί.

Σαν χώρα, είμαστε πάρα πολύ πίσω σε θέματα LGBT. Ακόμα συζητάνε στη Βιλαρίμπα με το φτηνό απορρυπαντικό για το ατιμώρητο των βιασμών κατά γυναικών, τόσο πίσω, και επιτίθενται ή πυροβολούν (2015) τρανς στον δρόμο, για να τους τρομοκρατήσουν και να τους κάνουν να τρέμουν την ίδια την πόλη όπου ζουν. Τόσο πίσω. Ακόμα και η μη συμμετοχή τους στο gay pride του 2015 δεν είχε κανένα αποτέλεσμα, σχεδόν κανένας δεν τους άκουσε, σε επίπεδο συλλογικό. Πρέπει να χρηματοδοτηθεί από ξένα κέντρα εξουσίας για να ανήκουν στο "σύστημα" για να έχουν δικαίωμα ύπαρξης στη γη. Τόσο πίσω.

Δεν είμαστε η ντροπή του έθνους, το έθνος είναι η δική μας ντροπή.

Για την ομοφοβία του και για χίλιους άλλους λόγους.

(για το σύνθημα που έχει κυκλοφορήσει).

από περιεργος 30/04/2017 1:19 πμ.


Παλια λεγονταν ανθρωπιστικο κινημα κ ειχαν δημιουργησει περιεργες καυαστασεις στο αντιρατσιστικο κινημα....

από Σωτηρης 30/04/2017 3:42 πμ.


Ο τροπος που γινεται το γκει πραιντ στην Αθηνα ,ειναι τουλαχιστον για γελια.Οταν βλεπω τυπακια με δερματινα βρακακια .ημιγυμνα και συμπεριφορα, ειμαι αδερφαρα,κραχτεμε ,το μονο που μου προκαλει,ειναι εκνευρισμο.Θεωρω οτι οι ανθρωποι που εχουν διαφορετικο σεξουαλικο προσανατολισμο απο μενα και προσπαθουν να το εκδηλωσουν υστερικα ,εχουν θεμα.Τι σοι αντιδραση ειναι αυτη?Γιατι πρεπει να διαχωριζουμε την θεση μας,αντι να πολεμαμε τον ιδιο θεσμικο παραγοντα που δημιουργει δηθεν προτυπα?Μεγαλωσαμε με καποια συγγεκριμενα στανταρ,αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν ειμαστε μαζι,στην προσπαθεια για την ανατροπη τους.

από straightnotnarrow 01/05/2017 1:16 πμ.


Ο τρόπος που εστιάζεις την καταπίεση και εκμετάλλευση των LGBTQ σε ένα μόνο άξονα, την κρατική βία, είναι ακριβώς όπως οι ΜΛ ανάγουν τα πάντα σε οικονομική εκμετάλλευση στα μέσα παραγωγής. Αγνοείς ότι ενας/μία LGBTQ δέχεται καταπίεση σε πολλά επίπεδα, στο σχολείο, στο σπίτι, στην εκκλησία, στην διασκέδαση, και η ταξική του θέση αυτά τα κάνει πιο ήπια και πιο έντονα, αναλόγως που είχε την ατυχία να γεννηθεί και να μεγαλώσει. Η αφομοίωση του κινήματος του pride είναι ταξική ενωτική ώστε να εστιάσει στα προβλήματα των μικροαστών LGBTQ, ενώ ο ρατσισμός και ο σεξισμός αναπαράγονται μέσα σε αυτό το συνονθύλευμα. Δηλαδή πάλι λευκά ευκατάστατα αρσενικά σέρνουν τον χωρό της όποιας κίνησης και αυτών τα χαρακτηριστικά έχει. Αλλά βολεύει να βλέπεις κάθε κίνηση και κάθε πορεία ως μια ευκαιρία βίααις σύγκρουσης με το καθεστώς. Καθεστώς είναι και οι γονείς, οι συγγενείς, οι γείτονες, οι παπάδες, οι δάσκαλοι, τα αδέλφια και οι φίλοι τους, ..... και το pride γίνεται και για αυτούς, δεν έχει συγκεκριμένο στόχο τους μπάτσους.


Το προβλημα με το pride ειναι ότι ειναι σε -πολυ μεγαλο βαθμο- ενσωματωμενο στο συστημα. Οχι η αισθητικη του. 

Ουτε εμενα, προσωπικά, μου αρεσει η αισθητικη "αγορακια με πετσινα βρακακια" αλλα την σεβομαι. Ειναι δικαιωμα μου να μην  μου αρεσει αλλα δεν ειναι δικαιωμα μου να την κρινω απορριπτικά. Αν καποιους ανθρωπους τους εκφραζει, καλως κανουν και την υιοθετουν. Και θα μπορουσαν να υιοθετησουν αναλογη αισθητική (και συχνά το κανουνε) ακομα και σε ενα πλαισιο διαφορετικο απο του pride, σε ένα πλαισιο αντισυστημικο δηλαδη. Δικαιωμα τους. Πρεπει να καταλαβεις ότι ζουμε σε μια κοινωνια που αστυνομευει ασφυκτικα (και δια ...ροπάλου) την εκφραση και τις συμπεριφορες. Μπορει εσενα να το ρολακι του στρεητ ανδρα (ή γυναικας) να σου ταιριαζε λίγο ως πολύ (ή και ...γάντι), αλλα άλλοι ανθρωποι που τους ταιριαζουν αλλοι τροποι εκφρασης εχουν φαει απιστευη καταπιεση και φοβερα για αυτό. Λογικο ειναι οταν βρισκουν ευκαιρια να εκφραστουν πιο ελευθερα να μεταχειριζονται και υπερβολες οι οποιες μπορει σε εσενα (και σε εμενα) να φαινονται και αντιαισθητικες. Πρεπει να καταλαβεις ομως ότι οι αισθητικες αντιρρησεις του οποιουδηποτε σε καμια περιπτωση δεν μπορουν και δεν επιτρεπεται να μετρανε περισσοτερο απο την καταπιεση και την φοβερα και -συχνα- την ανοιχτη φυσικη βια που εχει υποστει ό άλλος. Ποτέ και με την καμία.

Ο περισσοτερος παντως κοσμος που παει στο pride δεν φοραει πετσινα βρακακια (οχι οτι οπως εξηγησα πριν, δεν θα ειχε δικαιωμα να το κανει αν ήθελε). Πηγαινει ειτε γιατι ανηκει σε μια καταπιεσμενη κοινοτητα ειτε απο αλληλεγγυη σε αυτην την καταπιεσμενη κοινοτητα. Ασχετα απο τις ενδεχομενες μικρες ή μεγαλες ιδεολογικες του αντιρρησεις ως προς την ενσωματωμενη στο συστημα κατευθυνση που υιοθετει η διοργανωση του. Και πολυ καλά κανει και παει.

Και εγω παω συνηθως στο pride και το στηριζω με την παρουσία μου, παρα τις ΧΑΩΔΕΙΣ ιδεολογικες διαφορες που εχω με τους διοργανωτες του. Πηγαινω γιατι ειμαι τρανς και λεσβία. Και ακομα και αν δεν ημουν τρανς και λεσβια, παλι μπορει να πηγαινα γιατι πιστευω ότι με βαση την ιδεολογία μου θα αναγνωριζα ότι οι τρανς και οι λεσβιες αποτελουν καταπιεσμενες μειονοτητες (ακομα και μεσα στον ιδιο τον lgbt χωρο, εδω που τα λέμε -αυτος εχει υπαρξει και ο μονος λογος που καποιες φορες δεν πηγα...)

Και όχι, δεν ειμαι περηφανη τρανς και λεσβια. Απλα έτσι γεννηθηκα (ετσι γεννηθηκα, τελεια και παυλα, κυριε τρανσφοβικέ μαρξιστή). Ειμαι ομως περηφανη αντικαπιταλιστρια και αντισεξιστρια και αντιεξουσιάστρια και αντιιμπεριαλίστρια και αντιαποικιοκρατισσα και αντινεοφιλελευθερη και αντιμνημονιακη. Γιατι όλα αυτα τα επελεξα. Γιατι επελεξα να αγωνιζομαι όσο μπορω (και οπως καθε φορα το καταλαβαινα), για την ελευθερία, για την ισοτητα και την κοινωνικη δικαιοσυνη και όχι να ειμαι ενα μαλακισμενο που κοιταει μονο την παρτη της και πως θα φαει την/ον διπλανή/ό της. Ουτε ένα μαλακισμενο που το παιζει υπερεπαναστατρια για δυο τρια χρονακια και μετα μην την ειδατε. Γι'αυτό. Οσο για τον γνωστο τρασφοβικο μαρξιστη, να κοιταξει να κανει την αυτοκριτικη του και κατα προτιμηση να ζητησει και συγνωμη για όσα αδικα και φοβικά έλεγε (και συνεχιζει να λέει) εναντιον εμας των τρανς.

 


Αν περιμένεις το pride μια φορά τον χρόνο για να κάνεις όσα απαγορεύονται δια ροπάλου όλο τον χρόνο, έχεις χάσει, εσύ και όλοι, το νόημα του pride. Το pride είναι απλώς μια κίνηση ενάντια ακριβώς στο δια ροπάλου και στην καθημερινή καταπίεση, το 1969 στις ΗΠΑ γίνονταν ακόμα συλλήψεις ατόμων γιατί απλώς έμοιαζαν lgbt, όταν ξεκίνησε το pride, σαν απάντηση σε μια εισβολή της αστυνομίας σε ένα gay bar. Το pride είναι μια σκληρή και αυστηρά πολιτική κίνηση διεκδίκησης της αναγνώρισης και της αποδοχής μας από το κοινωνικό σύνολο σαν αυτό που είμαστε και όχι σαν κρυφο-αδερφές, κρυφο-λεσβίες και κρυφο-τρανς (ντύνομαι γυναίκα μια φορά στο τόσο μπροστά στον καθρέφτη μου και χαίρομαι που με απελευθέρωσα, έστω και αν τρέμω να παρουσιαστώ έτσι δημόσια).

Έτσι ξεκίνησαν και έγιναν τα πρώτα pride, ακολούθως οι lgbt είμαστε αποδεκτοί στις περισσότερες χώρες, ο lgbt γάμος είναι εφαρμοσμένος σχεδόν παντού, μαζί με την υιοθεσία κλπ., εδώ αν τολμήσεις να το διατυπώσεις ως ενδεχόμενο, θα σε πάρουνε με τις πέτρες μέχρι και οι μύγες και γι' αυτό δεν υπάρχει αμφιβολία. Έτσι, τα pride στις πολιτισμένες χώρες είναι πλέον απλώς μια πολύ μεγάλη γιορτή για τους lgbt, που μας θυμίζει την καταπίεση ως μακρινό φαινόμενο και που μας επιτρέπει και πάλι να επιδείξουμε και διατυμπανίσουμε την ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟΔΕΚΤΗ θέση μας στο κοινωνικό σύνολο, που όχι μόνο δεν ενοχλεί κανένα, αλλά είναι και πολύ ευχάριστη.

Αντίθετα, στις καθυστερημένες κοινωνίες, που οι lgbt ταυτίζονται με τους κτηνοβάτες, ως ακραία και αδιανόητη διαστροφή (και δεν έχω ακούσει ποτέ για πραγματικούς κτηνοβάτες να υπάρχουνε κάπου, φαντάζομαι θα τους σκότωναν τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα), τα σύμφωνα συμβίωσης είναι μέσο πολιτικής ανόδου για οπορτουνιστές και λαμόγια της πολιτικής, όπως είναι οι δήθεν αριστεροί νεο-φασίστες και πολύ διεφθαρμένοι απατεώνες του ΣΥΡΙΖΑ, που πάνε ήδη να ξεπεράσουν το ΜΠΑΤΣΟΚ σε διαφθορά και σκάνδαλα. Τα δικά μας δικαιώματα εκφράζονται, πλέον, με συνθήματα του τύπου είμαστε η ντροπή του έθνους, που προέρχονται από εμάς τους ίδιους τους lgbt και δείχνουν ότι δεν υπάρχει ούτε καν ΑΥΤΟΑΠΟΔΟΧΗ ως προς την lgbt ταυτότητά μας.

Με τέτοια λογική, όταν οι ίδιοι τρέμουμε ακόμα και να μιλήσουμε και το μόνο που έχουμε να πούμε είναι βρισιές κατά των εαυτών μας, όταν δε σβήνονται και αυτές όπως έγινε με τα gay συνθήματα στη Φιελλήνων το 2015 με μπλε ψευτο-εθνικίστικο σπρέι (τυπικός φασισμός, οι gay ούτε να πουν κιχ για αστείο μέσα στο 2015, όταν ψηφιζόταν το δήθεν σύμφωνο συμβίωσης και εδώ μας βρίζανε με προβοκάτσιες οι τρανσφοβικοί δήθεν μαρξιστές πράκτορές τους), είναι σαφές ότι το πρόβλημα των lgbt είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟ και τίποτα λιγότερο και ως τέτοιο πρέπει να το αντιμετωπίζουμε.

 

Και για να μην ξεχνάμε και την αρχική συζήτηση, είναι δυνατόν η κάθε πικραμένη ΜΚΟ να έρχεται στο pride για να το καπηλευτεί και μόνο, κλασικά, όταν οι lgbt δεν έχουν δικαιώματα και ούτε καν δικαίωμα παρουσίας στην υπερ-συντηρητική ελληνική κοινωνία;

Δεν πρέπει το pride να μπορέσει να εκφράζει πολιτικό και όχι καταπιεσμένο και φοβικό λόγο, όποιον επιτρέψει το λεγόμενο σύστημα, που χρησιμοποιεί το pride και λοιπές εκδηλώσεις σαν μέσα εκτόνωσης και υποκρισίας απέναντι στα lgbt άτομα και όχι σαν μέσα έκφρασης και αποδοχής μας;

Δεν είναι το pride μια σημαντική αφορμή για να ανακεφαλαιώσουμε την καταπίεση που τρέμουμε ακόμα και να εκφράσουμε, πόσο μάλλον να της εναντιωθούμε, στη σημερινή, χοντρο-φασιστική κοινωνία που ζούμε;

Δε θα πρέπει να μάθουμε ότι, καλώς ή κακώς, το θέατρο που γίνεται στα pride στις φασιστικές και φασιστίζουσες κοινωνίες δεν έχει καμία σχέση με pride, όταν δεν απαγορεύεται ή διώκεται από τις αρχές, όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες προς τα ανατολικά, γενικά μιλάω;

Δε θα πρέπει το pride να αποκτήσει, επιτέλους, πολιτικό και όχι υποκριτικό και θεατρινίστικο χαρακτήρα, την ίδια ώρα που στους γύρω δρόμους φασίστες μας προσβάλλουν για την lgbt ιδιότητά μας, ακόμα και πλησιάζοντας στο pride την ίδια τη μέρα του pride;

 

Αυτά, και η εκμετάλλευση από τον καπιταλισμό, όταν πρακτικά ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΝ ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟΔΕΚΤΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ, είναι μέρος του παιχνιδιού, αφού υπάρχουμε, ας το εκμεταλλευτούνε. Συμφωνώ απόλυτα με τον Πατέλη και ΕΙΜΑΙ lgbt άτομο, δυστυχώς πάγιο παράπονο σε κάθε pride είναι ότι γίνεται μόνο για τα μαγαζιά και δεν έχει κανένα άλλο νόημα, αυτό ακριβώς που ανέλυσε και ο Πατέλης διεξοδικότερα στην επίμαχη, πολύ ωραία, ομιλία του.


Ακυρώνεται η παρέλαση στο πλαίσιο του φετινού pride στο Λος Άντζελες και στη θέση της θα γίνει μια πορεία διαμαρτυρίας. Ολόκληρο το κείμενο από το queerty.com

 

Following a concerted effort by local LGBTQ activists, Los Angeles Pride will take on a decidedly more political atmosphere this year.

“We’re doing everything we can to make sure that the people who come to the city, sometimes only once or twice a year, are going to see something familiar [at the pride festival].”

That’s Christopher Street West board president Chris Classen, trying to assure folks at a Wednesday night community meeting that this year’s LA Pride in June will still provide a satisfying amount of entertainment, despite the major change in theme.

Related: West Coast LGBT protest planned to coincide with National Pride March

The annual pride parade has been sidelined altogether to make way for the nationwide LGBT Resist march, scheduled in several U.S. cities for Sunday, June 11th, the day LA Pride usually takes place.

Bound to be much like the vast Women’s March that swept many American cities on January 21st, LA’s Resist march will kick off at Hollywood and Highland and follow a 3.1 mile path to La Brea Avenue, where it will then turn onto Santa Monica Boulevard and end at San Vicente at the entrance of the Pride festival.

Queerty spoke with one of the march’s organizers, activist and L.A. Police and Fire pension commissioner Brian Pendleton, shortly after Trump’s inauguration.

“I was seeing all the excitement around what was going on in Washington D.C. regarding their Gay Pride efforts,” he said. “And coming off of what the Women’s March did around the country, it seemed like a natural fit.”

So far, the march has received over 23K positive responses on Facebook.

Related: It’s happening: Major LGBT march on Washington set for D.C. Pride weekend

WEHOville reports they’re expecting about “500,000 people” to attend to LA march.

The Pride Festival itself will still be a ticketed event (probably $20 each day), and it’s scheduled for Saturday and Sunday, June 10-11 in West Hollywood Park.

There’s also a free trans event and a sober area  on Friday June 9.

The annual Pride parade is expected to return in 2018.

 

Αναδημοσίευση από: https://www.queerty.com/official-la-pride-parade-canceled-replaced-protest-march-20170310


O Πατελης (και ο καθε Πατελης) να σταματησει να μιλαει απορριπτικα και απαξιωτικα για την τρανς κατασταση, την οποια δεν την βιωνει και για αυτο δεν του πεφτει και λογος.

Μεχρι να παρει το "άρβυλο" του απο λαιμο μου, δηλαδη μεχρι να ανασκευάσει οσα τρασφοβικα έχει πει και να κανει την αυτοκριτικη του για αυτα, δεν με αφορα η αποψη του για οποιοδηποτε αλλο ζητημα (ακομα και να συμφωνω με αυτην). Απαιτω αποδοχη για μια κατασταση μεσα στην οποια γεννηθηκα. Δεν ζηταω, ουτε θελω την κριτική σου γνωμη για αυτό. Οπως και εσυ δεν θες την κριτική μου γνωμη για ό'τι εσύ γεννηθες. Πρωτα θα αποδεχτεις εμενα οπως γεννηθηκα και μετα ελα να συζητησουμε πολιτικά για ότι θες. Και δεν στο λεω επειδη βαζω σε προτεραιοτητα καποια τρανς, λεσβιακή ή αλλη "ταυτοτητα". Πολιτικη μου προετεραιοτητα  δεν ειναι καμια ταυτοτητα. Πολιτικη μου προετεραιοτητα ειναι πως θα γλυτωσουμε απο την μεγγενη του νεοφιλελευθερισμου (και σε δευτερο χρονο και του καπιταλισμου γενικοτερα). Πως όμως θα ερθω να συζητησω μαζι σου με ισους ορους για αυτα που ειναι πολιτικες μας προτεραιοτητες, αν εσύ δεν αποδεχεσαι αυτο που ειμαι; Αν συντασσεσαι με την παραδοσιακη φοβικοτητα της κοινωνιας εναντιον μου; Πως θα μπορουσε πχ να παει, πριν 100 χρονια, μια γυναικα να συζητησει για εργατικα δικαιωματα με ανδρες συνδικαλισμενους αγωνιστες εργατες, που ομως θεωρουσααν ότι οι γυναικες επρεπε να παραμενουν στην κουζινα τους; Πως θα συζητουσε επι ισοις οροις μαζι τους; Εδω δυσκολευονται και σημερα οι γυναικες να το κανουν αυτο...

από σώπ@... 01/05/2017 5:20 μμ.


αναλύει κι άλλα lgbt άτομο 12.27, μόνο που γι' αυτά δεν λες τίποτα και περιορίζεσαι στα μαγαζιά. Δεν αποδέχεται τα lgbtq άτομα βασικά, και λέει ότι αυτές είναι ταυτότητες που τις έχει έχει επιβάλλει τεχνηέντως η αμερικάνικη προπαγάνδα για να αλώσει τις κοινωνίες εκ των έσω. Δέχεται μόνο τον προσδιορισμό άνδρας-γυναίκα με βάση τα όργανα αναπαραγωγής των ανθρώπων.

Ο γάμος, το σύμφωνο συμβίωσης, η υιοθεσία, η αναγνώριση της ταυτότητας φύλου είναι δικαιώματα που τα έχουμε όλοι οι άλλοι. Αν λοιπόν τόσο σε νοιάζει η ισότητα και ελευθερία εντός των αστικών κοινωνιών μας όλων μας, αυτά τα δικαιώματα ή θα πρέπει να ισχύουν για όλους ή να καταργηθούν για όλους.

Το να τονίζεις την πολιτική εκμετάλλευση της παροχής αυτών των δικαιωμάτων είναι αστείο. Γιατί αυτονόητα θα γινόταν πολιτική εκμετάλλευση.

Το να τονίζει κάποιος (όπως ο Πατέλης) το κέρδος των μαγαζιών είναι αστείο. Γιατί σε καπιταλιστική κοινωνία ζούμε.

Το να τα χώνουμε σε μία ΜΚΟ και όχι σε όλες, που θησαυρίζουν τώρα σε βάρος των μεταναστών, είναι πάλι αστείο.

Το να τονίζεται όμως η πολιτική εκμετάλλευση, το κέρδος των μαγαζιών, μία μόνο ΜΚΟ, και η παροχή αστικών δικαιωμάτων με αφορμή το pride, δείχνει ότι ο στόχος δεν είναι η αποδοχή, ισότητα και ελευθερία των lgbtq αλλά ακριβώς το αντίθετο.

Δυστυχώς ο Πατέλης και οι όμοιοί του δεν είναι μονο τρανσφοβικοί μαρξιστές. Πλασάρουν τον αντιιμπεριαλισμό ως αντιαμερικανισμό, την ατζέντα της εξ ανατολών υπερδύναμης που εχει αγκαλιαστεί με τα συμφέροντα της ορθοδοξίας, είναι συντηρητικοί, εθνικιστές εξουσιαστές που κρύβονται πίσω από κούφια λόγια για ένα διαταξικό λαϊκό κίνημα (εξαιρούνται οι μεγαλοκαπιταλιστές). Είναι ο λόγος της αριστεράς που θέλει να αναδυθεί από τις στάχτες της και νομίζει ότι θα το κάνει λαϊκίζοντας και χαϊδεύοντας τα πιο συντηρητικά ένστικτα των κοινωνιών. Κι είναι μια τάση που υπάρχει και σ' άλλες βαλκανικές χώρες (και στη ρωσία φυσικά).

Και, τέλος, δεν πείθεις για lgbt άτομο προφανώς με αυτά που λες.


Αναδημοσίευση από http://www.lifo.gr/articles/woman_articles/139720

 

Δεν πρόλαβε καλά καλά να ανακοινωθεί η είδηση πως το Gay Pride φέτος θα μεταφερθεί στο Σύνταγμα και φυσικά οι αντιδράσεις ήταν πλείστες και δυστυχώς αναμενόμενες. «Αδερφές και παλικάρια», «Άντε πάλι το τσίρκο Μεντράνο», «Ο θεσμός είναι προσβολή για τους ομοφυλόφιλους που σέβονται τον εαυτό τους», καθώς και κάποιοι που θεωρούν εαυτόν νηφάλιο σχολιαστή κι αναρωτιούνται αν οι παρελάσεις υπερηφάνειας θα έπρεπε να πραγματοποιούνται σε χώρες όπου πραγματικά οι LGBTQI+ υφίστανται καταπίεση. Η πλειονότητα των σχολιαστών της ανάρτησης της σχετικής είδησης είναι άνδρες που στο πιο χαλαρό τους λένε «άντε να γελάσουμε και φέτος».   Ωστόσο, την προσοχή μου τράβηξε το σχόλιο μιας γυναίκας –ή τουλάχιστον ενός γυναικείου προφίλ στο Facebook, γιατί ως γνωστόν στο διαδίκτυο κανείς δεν γνωρίζει ότι είσαι σκύλος- που έλεγε επί λέξει: «Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να γίνεται αυτή η γελοιότητα κάθε χρόνο!». Στη γυναίκα αυτή, λοιπόν, θα ήθελα να απαντήσω πως μου φαίνεται αδιανόητο μια ετεροφυλόφιλη γυναίκα να μην αντιλαμβάνεται πως η γιορτή αυτή την αφορά απόλυτα.   Για την αναγκαιότητα πραγματοποίησης τέτοιων εκδηλώσεων έχουν γραφτεί άπειρα κείμενα των οποίων η επιχειρηματολογία εδράζεται στα ανθρώπινα δικαιώματα, την ισονομία, την ανθρωπιά, τη συμπόνοια, βρε αδερφέ. Ας μη γελιόμαστε όμως, αν κάποιος σχολιάζει το Pride με τέτοιο τρόπο όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα. Κοινώς αδιαφορεί πλήρως για το αν δύο άνθρωποι που αγαπιούνται όχι μόνο στερούνται το δικαίωμα να είναι ίσοι απέναντι στον νόμο, αλλά ακόμα ακόμα δεν μπορούν ούτε να φιληθούν στο στόμα αυθόρμητα, όποτε το θελήσουν είτε είναι κάποιος δίπλα τους είτε όχι. 

Πριν προχωρήσω στον συλλογισμό μου θέλω να διατυπώσω τη βάσιμη υποψία πως οι στρέιτ γυναίκες που προσδιορίζονται από την «κανονικότητά» τους μάλλον δεν συχνάζουν σε gay club. Κακώς, πολύ κακώς. Γιατί α) ως straight γυναίκα μπορώ να τις διαβεβαιώσω πως εκεί μπορούν να χορέψουν με μανία, φορώντας ό,τι θέλουν χωρίς να προσπαθήσει κανείς να τους πιάσει τον κώλο ή να τις κάνει να νιώσουν εξώλης και προώλης, και β) θα συναντούσαν γνωστούς τους -παντρεμένους με παιδιά- σε έξαλλη κατάσταση την οποία φυσικά οι γυναίκες τους ούτε μπορούν να φανταστούν. Βασιζόμενη λοιπόν σε αυτή την συχνή, σας διαβεβαιώ, εικόνα διατυπώνω το ένα και μοναδικό επιχείρημα που μπορεί να κλονίσει την βεβαιότητα τους ότι το θέμα αυτό αφορά μόνο τις γελοίες λούγκρες με τα φτερά και τα πούπουλα που θέλουν να βροντοφωνάξουν τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό και πατάει πάνω σε κάτι που τις καίει: την δική τους ευτυχία. Γιατί δεν έχουν αναλογιστεί ποτέ ότι το αγόρι που λόγω του φόβου, του εξευτελισμού και της κοινωνικής απόρριψης δεν θα αποκαλύψει ποτέ ότι αγαπά τα αγόρια, κατά πάσα πιθανότητα θα υποκύψει και σε άλλες οικογενειακές πιέσεις και κοινωνικές επιταγές και κάποτε θα παντρευτεί εκείνες. Ή τις κόρες τους. Ή τις εγγονές τους. Κι όχι μόνο θα τις παντρευτεί, αλλά προκειμένου να το πετύχει θα υποκριθεί τον ερωτευμένο, θα κάνει παιδιά μαζί τους και θα καταδικασθούν αμφότεροι σε μία ζωή απατηλής οικογενειακής ευτυχίας. Ο ένας από φόβο, η άλλη από άγνοια. Ο ένας κατά πάσα πιθανότητα θα ξεδίνει στα gay club και τις σάουνες τα σαββατοκύριακα που η σύζυγος πηγαίνει με τα παιδιά στο χωριό στους γονείς της κι εκείνη θα βράζει στο ανέραστο ζουμί της, διερωτώμενη τι κάνει λάθος. Φταίει που πήρε κιλά με την εγκυμοσύνη; Μήπως αφέθηκε; Μήπως που δεν τα προλαβαίνει όλα κι είναι κουρασμένη; Όμως θα της διαφεύγει η αλήθεια και η αίσθηση της απόρριψης θα εδραιώνεται μέσα της. Και νομίζω πως κανείς μας δεν θέλει να νιώθει απορριπτέος από τον σύντροφο που διάλεξε στην ζωή του.   Για καθαρά εγωιστικούς λόγους λοιπόν θα συνιστούσα σε όσες ονειρεύονται μια «κανονική» ζωή με έρωτα, γάμο, βαφτίσια και πολλά καδράκια γεμάτα φωτογραφίες με απαστράπτοντα χαμόγελα τα οποία να είναι αληθινά, να στηρίξουν τα πανηγυράκια με τις τρελές και τις σημαίες ουράνιο τόξο. Είναι ο μόνος τρόπος να είναι βέβαιες πως ο άνδρας που στέκεται δίπλα τους τις επιλέγει στ' αλήθεια, θα τις επιθυμεί και θα τις αγαπά όσο κι εκείνες. Γιατί θα έχει πια το ελεύθερο, αν έλκεται από τον αδελφό ή τον κολλητό τους να διαλέξει εκείνον, γιατί η ισότητα θα έχει κατακτηθεί. 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License