Ανάληψη ευθύνης για την συντονισμένη επίθεση σε καταστήματα της VODAFONE

Ανάληψη ευθύνης για την συντονισμένη επίθεση σε καταστήματα της VODAFONE

Η κρίση ήταν και παραμένει μια ευκαιρία για κράτος και αφεντικά για τη λεηλασία μεγάλων κοινωνικών κομματιών. Έτσι, δεν θα μποούσε να αφήσει ανεπηρέαστοες και τις μετακινήσεις μας στη πόλη με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αφού η επίθεση που βιώνουμε τα τελευταία 7 χρόνια επεμβαίνει καθολικά σε κάθε πτυχή του κοινωνικού πεδίου.

Βασικό όπλο στη φαρέτρα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας αποτελεί η απονοηματοδότηση εννοιών ,συνθηκών, λέξεων,αντιλήψεων. Έτσι, η αναδιάρθρωση που προωθείται στα ΜΜΜ δεν μιλά μόνο για βάνδαλους, καταστροφείς δημόσιας περιουσίας, τσαμπατζήδες και λαθρεπιβάτες. Στην ουσία, αποκλείει μεγάλα κοινωνικά κομμάτια από τη βασική ανάγκη μετακινησης στον αστικό ιστό, καθιστώντας τις μετακίνησεις στην πόλη ένα είδος πολυτελείας. Οι μετακινήσεις μας με τα ΜΜΜ είτε τα χρησιμοποιούμε πηγαίνοντας στη δουλειά, τη σχολή ή απλώς για βόλτα, είναι μια επιβάλλομενη ανάγκη, αναπόσπαστο κομμάτι αναπαραγωγής των καπιταλιστικών σχέσεων καθώς το κεφάλαιο δεν θα μπορούσε να πραγματοποιήσει τα κέρδη του, χωρίς ένα δίκτυο γρήγορων μετακινήσεων.

Με ένα κόστος που ξεπερνά τα 125.000.000 ευρώ η αναδιάρθρωση και “εξυγίανση” των ΜΜΜ επιβάλλει την αύξηση της τιμής των ήδη πανάκριβων εισιτηρίων-ιδίως αν σκεφτεί κανείς το επίπεδο ζωής, τους μισθούς κλπ-τοποθέτηση τουρνικέ που θα αποκλείουν όσες και όσους δεν μπορούν ή επιλέγουν να μην βγάλουν εισιτήριο, κάμερες παντού πάνω από τα κεφάλια μας σε σταθμούς, βαγόνια, λεωφορεία, μεγάλες ομάδες ελεγκτών, που σαν γνήσιοι κεφαλοκυνηγοί έχουν ξαμολυθεί σε στάσεις και σταθμούς.

Στο πλαίσιο της “πολυπόθητης” αυτής αναδιάρθρωσης, το ηλεκτρονικό εισιτήριο και οι νέες ηλεκτρονικές κάρτες μεταφορών έρχονται να αποτελέσουν την επιτομή του επιδιωκόμενου κοινωνικού ελέγχου και των αποκλεισμών. Η χρήση των ΜΜΜ θα επιτρέπεται μονάχα σε όσους και όσες θα έχουν προμηθευτεί τα νέα “'έξυπνα” εισιτήρια και κάρτες, τα οποία όχι μόνο θα καταγράφουν τις ακριβείς μτακινήσεις μας στη πόλη, αλλά και ανάλογα με τις χιλιομετρικές αποστάσεις που θα διανύουμε θα υπολογίζουν και το κόστος μετακίνησής μας, που παύει να είναι ενιαίο. Ταυτόχρονα, πέρα από συνολική καταγραφή των διαδρομών μας, τα νέα εισιτήρια συντελούν στη συνένωση όλων των επίσημων στοιχείων μς-αφού για την έκδοση τους απαιτείται πλήρες ονοματεπώνυμο, φωτογραφία, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ-δημιουργώντας κατ' αυτόν τον τρόπο αυτομάτως το προφίλ καθενός και καθεμιάς από εμάς, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οποιαδήποτε κατασταλτική μεθόδευση. Η κοινωνία του πανοπτικού μας καταγράφει, επιτηρεί, ελέγχει, αχειοθετεί και στις μετακινήσεις μας.

Από την υλοποίηση του έργου, όσον αφορά την έκδοση των ηλεκτρονικών εισιτηρίων και καρτών, δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει η σύμπραξη του ιδιωτικού κεφαλαίου με το δημόσιο. Όπως πληροφορούμαστε από τον δημόσιο διαγωνισμό που προκηρύχθηκε αναδεικνύοντας ως ανάδοχο την Vodafone ,ο προϋπολογισμός αγγίζει τις 900.000 ευρώ ενώ η σύμβαση θα είναι 12μηνη με δυνατότητα 6μηνης παράτασής της. Η VODAFONE είναι εκείνη που αναλαμβάνει “με τις σύγχρονες και εξελιγμένες τεχνολογίες της” την έκδοση των ηλεκτρονικών και καρτών, αλλά και την είσπραξη των χρηματικών ποσών από την “επαναφόρτωση” τους, λαμβάνοντας έτσι και αυ΄τη μερίδιο από την κοινωνική λεηλασία.

Γι' αυτούς τους λόγους το βράδυ της Πέμπτης 4 Μάη σπάσαμε και βάψαμε 7 υποκαταστήματα της Vodafone σε γειτονιές της Αθήνας (Αγ. Ανάργυροι,Ζωγράφου, Δραπετσώνα, Πετράλωνα, Κουκάκι, Ίλιον, Πεύκη).

 

Η κίνησή μας αυτή αποτελεί ένα ακόμη λιθαράκι στο μωσαϊκό των πολύμορφων δράσεων και κινητοποιήσεων ενάντια στην επιχειρούμενη αναδιάρθρωση λειτουργίας των ΜΜΜ: από την ανταλλαγή εισιτηρίων χέρι με χέρι από τον έναν στην άλλη, ως τη συνειδητή επιλογή μη αγοράς τους, από την αφαίρεση εκατοντάδων ακυρωτικών μηχανημάτων και τουρνικέ εισόδου στους σταθμούς ως την αντιμετώπιση ελεγκτών που έμαθαν σε πρώτο πρόσωπο ότι η επιλογή που έκαναν φέρει και το ανάλογο κόστος.

Ας καταλάβουν κράτος, αφεντικά και προπαγανδιστικοί μηχανισμοί των Media ότι δεν διεκδικούμε πιο φτηνές μετακινήσεις ή δωρεάν χρήση των ΜΜΜ και για άλλες κοινωνικές ομάδες πέραν από τους ανέργους (ένα πολυδιαφημισμένο μέτρο από πλευράς κυβέρνησης, που στην πραγματικότητα της επιβλήθηκε από το ίδιο το κίνημα), αλλά προτάσσουμε και αγωνιζόμαστε για ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ.

Δεν μας δίνει κανείς τίποτα- μόνες μας παίρνουμε τα πάντα! Άλλωστε δεν είναι τυχαίες οι πολύμηνες καθυστερήσεις της εφαρμογής των μέτρων αυτών, με την επίσημη έναρξη τους να παρατείνεται την 1η Αυγούστου, αποδεικνύοντας εμπράκτως πως οι πολύμορφες κοινωνικές αντιστάσεις αποτελούν αγκάθι στα σχέδια των “από πάνω”. Στο χέρι μας είναι να απλώσει αυτός ο αγώνας ακόμα περισσότερο και η εν λόγω αναδιάρθρωση να καταλήξει στα σκουπίδια.

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΥΤΟΟΓΑΝΩΣΗ-ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

 

Επίθεση στα μηχανήματα ελέγχουν και επιτήρησης των μετακινήσεών μας και όσους (δημόσιο-ιδιώτες) θησαυρίζουν από την υποτίμηση των ζωών μας.

 

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License