ΠΑ.Σ.Ε.Wind: ΣΤΙΣ 17 ΜΑΙΟΥ 2017 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ 17/5/17, 10.30 π.μ.

Ήρθε η ώρα ν’ αφήσουμε την απάθεια και την απογοήτευση και να εκδηλώσουμε την αντίδραση σ’ αυτές τις πολιτικές. Οι μόνοι που μπορούμε να σταματήσουμε μέτρα που πλήττουν τις ζωές μας είμαστε εμείς. Η απεργία της 17ης Μαΐου είναι το έναυσμα για να ξαναβγούμε στους δρόμους.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ WIND

Αρ. Απόφασης Πρωτοδικείου Αθηνών 4348/2005

Τηλ.: 210 5100910– Φαξ: 2114010021– E-mail : symboulio@yahoo.com

-------------------------------------------------------------------------------------

 

ΣΤΙΣ 17 ΜΑΙΟΥ 2017 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Συνάδελφοι,

την προσεχή βδομάδα θα γίνει στη βουλή η ψηφοφορία για τα μέτρα που συνοδεύουν το κλείσιμο της τελευταίας αξιολόγησης, ουσιαστικά ένα νέο μνημόνιο, το τέταρτο στη σειρά.. Έχουν εξαγγελθεί η κατάργηση της Κυριακής αργίας και το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων για 32 τουλάχιστον Κυριακές το χρόνο, νέα μείωση των συντάξεων, νέα αύξηση ασφαλιστικών εισφορών, νέα αύξηση της φορολογίας, κατάργηση του Υπουργικού βέτο για ομαδικές απολύσεις και χρονική επιμήκυνση των αντιδραστικών ρυθμίσεων της περιόδου 11 – 12 για τις συλλογικές συμβάσεις.

Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές θα σημάνει μεγαλύτερη περικοπή μισθολογικών και εργασιακών δικαιωμάτων, περισσότερη απλήρωτη εργασία και περισσότερα λουκέτα μικρομεσαίων επιχειρήσεων προς όφελος των μεγάλων και των πολυεθνικών.

Το 4ο μνημόνιο φέρνει νέα μείωση των συντάξεων και νέα αύξηση των εισφορών των επαγγελματοβιοτεχνών. Επίσης, η μείωση του αφορολόγητου στα 5680 € χτυπάει κυρίως χαμηλόμισθους και άνεργους.

Τέλος η κυβέρνηση δεσμεύθηκε να φέρει το επόμενο διάστημα ρύθμιση με την οποία θα επαναφέρει το αλήστου μνήμης άρθρο 4 που προέβλεπε ότι για την προκήρυξη απεργίας απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του 51% των μελών ενός σωματείου πράγμα που είναι φύσει αδύνατο να συμβεί σε σωματεία Πανελλαδικής διάρθρωσης.

Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που επιβάλλονται από κυβερνήσεις και το κεφάλαιο, έχουν ως στόχο ν’ αυξάνεται ο πλούτος των ελίτ, όπως τα fund που ελέγχουν τη Wind, και τα υπόλοιπα κοινωνικά στρώματα να ζουν στην ανέχεια.

Ήρθε η ώρα  ν’ αφήσουμε την απάθεια και την απογοήτευση και να εκδηλώσουμε την αντίδραση σ’ αυτές τις πολιτικές. Οι μόνοι που μπορούμε να σταματήσουμε μέτρα που πλήττουν τις ζωές μας είμαστε εμείς. Η απεργία της  17ης Μαΐου είναι το έναυσμα για να ξαναβγούμε στους δρόμους.

Παράλληλα διεκδικούμε την υπογραφή νέας επιχειρησιακής σύμβασης για την διασφάλιση των μισθών μας. Οι συνεχιζόμενες απολύσεις στη Wind κάνουν ξεκάθαρο το σχέδιο αντικατάστασης  παλαιών με νέους φθηνότερους εργαζόμενους και πρέπει να τις σταματήσουμε.

Κανείς στη δουλειά την Τετάρτη 17 Μαΐου - Συμμετέχουμε στην πορεία με τα πρωτοβάθμια σωματεία στις 10.30πμ.

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ Της 17ΗΣ ΜΑΙΟΥ 2017

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ 17/5/17, 10.30 π.μ.

 

Ενωμένοι στο Σωματείο συμμετέχουμε, αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε

 

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑ.Σ.Ε.WIND

www.pasetim.com

 

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License