Πορεία αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας παλαιστίνιους κρατούμενους

Από τις 17 Απριλίου περισσότεροι από 1500 παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι συμμετέχουν στη επ’ αόριστον μαζική απεργία πείνας “Για Ελευθερία και Αξιοπρέπεια”, που ξεκίνησε στις σιωνιστικές φυλακές ενάντια στις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης των 6500 κρατουμένων

post image

Πορεία αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας παλαιστίνιους κρατούμενους

Μοναστηράκι, Σάββατο 20 Μαΐου στις 12.00

Νίκη στον αγώνα των παλαιστίνιων απεργών πείνας!

Από τις 17 Απριλίου περισσότεροι από 1500 παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι συμμετέχουν στη επ’ αόριστον μαζική απεργία πείνας “Για Ελευθερία και Αξιοπρέπεια”, που ξεκίνησε στις σιωνιστικές φυλακές ενάντια στις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης των 6500 κρατουμένων (μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται 300 ανήλικοι, μιας και οι παλαιστίνιοι είναι ποινικά υπόλογοι στον κατακτητή τους από την ηλικία των 12 ετών). Βασικά αιτήματα των απεργών πείνας είναι η κατάργηση του δικαστικού απαρτχάιντ και της διοικητικής κράτησης (δηλαδή της φυλάκισης χωρίς απαγγελία κατηγοριών και δικαστική απόφαση), η παύση των βασανιστηρίων και της εξευτελιστικής μεταχείρισης, η αποφυλάκιση όλων των παιδιών, η αποκατάσταση της επικοινωνίας με συγγενείς και δικηγόρους, η επαρκής ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κλπ  Όπως έγραψε το ηγετικό στέλεχος της Φατάχ, Μαρουάν Μπαργούτι από τις φυλακές Χανταρίμ: “Δεκαετίες εμπειρίας έχουν αποδείξει ότι το απάνθρωπο σύστημα της αποικιοκρατίας και της στρατιωτικής κατοχής του Ισραήλ αποσκοπεί στο να καταρρακώσει το ηθικό των κρατουμένων και του έθνους στο οποίο ανήκουν, βασανίζοντας το σώμα τους, χωρίζοντάς τους από τις οικογένειες και τις κοινότητές τους και χρησιμοποιώντας εξευτελιστικά μέτρα για να τους αναγκάσουν να υποταχθούν. Παρά τη μεταχείριση αυτή, εμείς δεν πρόκειται να παραδοθούμε”.

Η απάντηση του σιωνισμού απέναντι στα δίκαια αιτήματα των απεργών πείνας είναι η διαρκής προκλητικότητα και η ωμή καταστολή, από το στήσιμο μπάρμπεκιου έξω από φυλακές, μέχρι επεμβάσεις του ισραηλινού στρατού με δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες σε διαδηλώσεις αλληλεγγύης στη Δυτική Όχθη. Ο υπουργός εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ Γκιλάντ Ερντάν αρνήθηκε να διαπραγματευθεί με τους “τρομοκράτες” και “δολοφόνους” παλαιστίνιους, οι οποίοι “λαμβάνουν αυτό που τους αξίζει”. Η αλύγιστη, όμως, στάση του παλαιστινιακού λαού από την Νάκμπα μέχρι σήμερα δίνει την καλύτερη απάντηση στη βαρβαρότητα της σιωνιστικής κατοχής. Στις φυλακές, στους δρόμους, με τις πέτρες, τις μολότοφ, τα μαχαίρια, τα όπλα, η Παλαιστινιακή Αντίσταση θα συνεχίζει να αγωνίζεται απέναντι στην κατοχή και να μάχεται για Ελευθερία και Αξιοπρέπεια.

Η επιτροπή κρατουμένων καλεί τους παλαιστίνιους σε άμεση και μαζική συστράτευση υπέρ του αγώνα και ενάντια στη κατοχή. Συγκεκριμένα:

«Καλούμε τις μάζες του παλαιστινιακού λαού να δείξουν περισσότερη στήριξη και αλληλεγγύη στον καθημερινό αγώνα και να συγκρουστούν με την κατοχή σε όλους τους τόπους. Κάθε σοβαρή δράση και κίνηση μειώνει τη διάρκεια της απεργίας και καθιστά ξεκάθαρο στην κατοχή, πως οι φυλακισμένοι δεν είναι μόνοι. Στην κατεχόμενη Παλαιστίνη του ’48 και στην Ιερουσαλήμ, μπορείτε να βρίσκεστε μπροστά στις φυλακές, στη Δυτική Όχθη, στα πεδία σύγκρουσης με τις δυνάμεις κατοχής, στη Γάζα που στέκεται πάντοτε επίμονα, η στήριξή σας είναι σημαντική, και έξω από την Παλαιστίνη, είστε το κάλεσμα της καμπάνιας και η φωνή της λευτεριάς, ώστε η παλαιστινιακή υπόθεση να κυριαρχήσει.»

Σε αυτόν τον αγώνα οι μαχητές της ελευθερίας που ορθώνουν το ανάστημά τους απέναντι στη σιωνιστική κατοχή δεν είναι μόνοι. Στεκόμαστε στο πλευρό των καταπιεσμένων λαών για ελευθερία και αξιοπρέπεια. Στεκόμαστε στο πλευρό των παλαιστίνιων αγωνιστών, που δίνουν το αίμα και την ελευθερία τους για να φέρουν τη λευτεριά στην Παλαιστινιακή γη. Καταγγέλλουμε τη στάση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία όχι απλώς συνεχίζει το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά βαθαίνει ακόμα περισσότερο τη συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ σε πολιτικό, οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο. Η αναβάθμιση της συνεργασίας ανάμεσα στα δυο κράτη μέσα σε συνθήκες διαιώνισης της κατοχής και όξυνσης της ισραηλινής βαρβαρότητας κατά του λαού της Παλαιστίνης, καθιστά την ελληνική κυβέρνηση συνένοχη στα εγκλήματα της κατοχής.

Καμιά συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ!

Νίκη στα όπλα της Παλαιστινιακής Αντίστασης!

 

Συνέλευση αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας Παλαιστίνιους κρατούμενους

Εικόνες:

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License