Πάμε στo Σύνταγμα, παρέα με τα διαμαρτυρομαγειρέματα!

Κυριακή 28 Μάη 2017 από τις 12 μ.μ. - 7 μ.μ., Πλατεία Συντάγματος

Θα είμαστε εκεί, την Κυριακή, δίπλα στους Άλλους Ανθρώπους και τα Διαμαρτυρομαγειρέματά τους, ενάντια στον πόλεμο και τις σφαγές άοπλων λαών...

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες της πολιτικής εξόντωσης προσφύγων και μεταναστριών/μεταναστών, που εφαρμόζει το ελληνικό κράτος από κοινού με την Ε.Ε. Μέσα στη συνθήκη των στρατοπέδων συγκέντρωσης όπου στοιβάζονται χιλιάδες άνθρωποι, που απέδρασαν από τον πόλεμο, τη φτώχεια και τα δικτατορικά καθεστώτα, εντάσσεται και η ύπαρξη του κολαστηρίου του «Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών» που βρίσκεται στην Πέτρου Ράλλη.
Ένας χώρος που αρχικά χρησιμοποιούνταν ως κέντρο μεταγωγών μεταναστών, έχει εξελιχτεί σε κρατητήριο, όπου στοιβάζονται γυναίκες και άντρες μετανάστριες/μετανάστες γιατί διέπραξαν το «έγκλημα» του να μην έχουν χαρτιά και αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο απέλασης στις χώρες τους. Ανάμεσά τους άνθρωποι που προσπάθησαν να ξεφύγουν από τα χιόνια της Μυτιλήνης για να μην πεθάνουν από το κρύο, γυναίκες που δούλευαν εσωτερικές σε σπίτια πλουσίων, που τους παρακράτησαν τις ταυτότητες και τις παρέδωσαν στην αστυνομία, επειδή διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους, ή άλλες που απήχθηκαν από αστυνομικούς στο δρόμο μετά από ελέγχους χαρτιών.
Οι συνθήκες κράτησης δικαιολογούν απόλυτα τον τίτλο «κολαστήριο», ο οποίος θα μπορούσε να είναι ακόμα και ευφημισμός, καθώς η υγιεινή είναι ανύπαρκτη, ενώ παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν οι κρατούμενες/οι, δεν τους χορηγούνται φάρμακα, ούτε μεταφέρονται σε νοσοκομεία. Μέσα σε αυτή την εκρηκτική κατάσταση σωματικών και ψυχικών και βασανιστηρίων δεν προβλέπεται ψυχολόγος. Συχνά, δικηγόροι-απατεώνες τους αρπάζουν ότι χρήματα έχουν, με την υπόσχεση νομικής κάλυψης, κι εξαφανίζονται, με αποτέλεσμα να παραμένουν για πολλαπλάσιο χρόνο στα κρατητήρια. Η μόνη πραγματική και ανιδιοτελής στήριξη που έχουν είναι από συλλογικότητες αλληλέγγυων που πραγματοποιούν συγκεντρώσεις και επισκεπτήρια, μαζεύουν υλικά πρώτης ανάγκης και προσπαθούν να προσφέρουν τόσο νομική, όσο και ψυχολογική στήριξη.

Μέσα σ΄ αυτές τις κινηματικές ομάδες αλληλεγγύης είναι και η Πρωτοβουλία: Το Σπίτι Των Γυναικών, για την Ενδυνάμωση & τη Χειραφέτηση. Είμαστε μία αυτο-οργανωμένη φεμινιστική ομάδα αντίθετη σε κόμματα, κρατικούς θεσμούς και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, που εμπνέεται από αντισεξιστικές, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές αρχές και παλεύει για το γκρέμισμα της έμφυλης βίας, τη χειραφέτηση των γυναικών ενάντια στην πατριαρχία και την ομοφοβία/τρανσφοβία.

Αναγνωρίζουμε τη δεινή θέση των γυναικών προσφύγων και μεταναστριών που δραπέτευσαν από τις χώρες τους γιατί έπεσαν θύματα σεξουαλικής και κάθε άλλης μορφής καταπίεσης από θεοκρατικά και οπισθοδρομικά καθεστώτα. Γυναίκες που τώρα βρίσκονται φυλακισμένες στα κολαστήρια του ελληνικού κράτους σε άθλιες συνθήκες, και έχουν προλάβει να βιώσουν την οικονομική ή και τη σεξουαλική εκμετάλλευση της «πολιτισμένης» καπιταλιστικής Δύσης. Γι αυτούς τους λόγους πραγματοποιούμε σε τακτική βάση επισκέψεις στην Πέτρου Ράλλη, όπου συνομιλούμε μαζί τους, συλλέγουμε είδη πρώτης ανάγκης, και διοργανώνουμε εκδηλώσεις όπου μιλούν οι ίδιες για τις εμπειρίες τους, καθώς και παζάρια οικονομικής ενίσχυσης.

Μαζί με τις/ους πρόσφυγες-μετανάστριες/μετανάστες και συλλογικότητες αλληλέγγυων παλεύουμε για το σπάσιμο των συνόρων, το τέλος των πολέμων, το οριστικό κλείσιμο κάθε φυλακής και στρατοπέδου συγκέντρωσης των 'κολασμένων', για να ζήσουν όλες και όλοι ελεύθερα, με ισότιμα δικαιώματα.

Σ' αυτόν τον αγώνα καλούμε την καθεμίιά και τον καθένα, μέχρι την πλήρη απελευθέρωση όλων των κρατουμένων, να στηρίξετε με την ενεργητική συμβολή και παρουσία σας τις προσπάθειές να σταθούμε δίπλα στις/τους κρατούμενες/ους, με αλληλέγγυα ψυχολογική και νομική στήριξη, καθώς και με τη συλλογή και μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης, όπως τηλεκάρτες, παυσίπονα, χαρτί υγείας, σερβιέτες, μωρομάντηλα, χαρτομάντιλα, σαπούνια, σαμπουάν, σκόνες και υγρά πλυσίματος, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, καφέ, ζάχαρη, γάλα σκόνη, μπισκότα, σοκολατοειδή, όλα σε συσκευασία χάρτινη ή πλαστική όχι μεταλλική, στυλό, χαρτί, σημειωματάρια, μαρκαδόρους.

Τόπος των συνελεύσεων μας και συλλογής πραγμάτων είναι η Κατάληψη του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου «ΕΜΠΡΟΣ» (Ρήγα Παλαμήδου 2, Ψυρρή, πίσω από εκκλησία Αγ. Αναργύρων), κάθε 15 μέρες, μέρα Πέμπτη, 6.00-9.00 μ.μ.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

https://www.facebook.com/events/1658609440835920

Το Σπίτι των Γυναικών, για την Ενδυνάμωση & τη Χειραφέτηση

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License