Πανό και κείμενο συμπαράστασης στους πολιτικους κρατούμενους


post image

Το φαινόμενο του εγκλεισμού παραμένει ισχυρότατο όπλο εκφοβισμού και καταστολής στα χέρια του κράτους. Ειδικότερα όσον αφορά τους πολιτικούς κρατούμενους το κράτος εντείνει την εκδικητικότητά του παραβιάζοντας βασικά τους δικαιώματα. Εδώ και χρόνια υπάρχει πληθώρα παραδειγμάτων της στενής συνεργασίας κράτους και δικαστικών αρχών, πράγμα που επιβεβαιώνουν και οι πρόσφατες εξελίξεις τόσο στα σωφρονιστικά καταστήματα, όσο και στις δικαστικές αίθουσες εν έτει 2017 και υπό “αριστερή” κυβέρνηση.

Οι κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού ξεκίνησαν σειρά κινητοποιήσεων και με κείμενό τους κάνουν κάλεσμα συμπαράστασης εντός και εκτός φυλακών, προκειμένου να υπερασπιστούν τα αιτήματά τους (συγκεκριμένα τη μονιμοποίηση του νόμου 4322/2015, την κατάργηση του εισαγγελικού βέτο στις άδειες και την κατάργηση της αθροιστικής έκτισης της ποινής για αδικήματα που διαπράχθηκαν εντός φυλακής ή κατά τη διάρκεια άδειας).

Τόσο με το λόγο και τις αντιλήψεις μας, όσο και με τις πράξεις μας στεκόμαστε δίπλα στους αδικημένους και εξεγερμένους, και απέναντι σε κάθε μορφή εξουσίας, γι' αυτό στηρίζουμε τα αιτήματα και τον αγώνα των κρατουμένων και καταδικάζουμε την κρατική και δικαστική αυθαιρεσία.

 

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ

ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ

 

 

Αναρχική Ομάδα Αδέσποτη Κρούση

Εικόνες:

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License