Ανακοίνωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ « Όποιοι λένε μισές αλήθειες έχουν τις ίδιες συνέπειες με αυτούς που κάνουν μισές επαναστάσεις και με αυτούς που ζουν μισές ζωές…» νέα παροιμία Την Δευτέρα 22 Μάη ήρθαν στο NΟΣΟΤΡΟΣ μέλη της κατάληψης GARE και μας ζήτησαν να συμμετέχουμε στην συνέλευση στου Γκίνη ( που καλούσαν με αφίσα για την Δευτέρα 29 Μάη) προκειμένου να συζητήσουμε το θέμα της κατοχής της αστυνομίας στα Εξάρχεια. Με επιφυλακτικότητα τους απαντήσαμε θετικά ως προς την παρουσία μας στη συνέλευση.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ   του Ε.Κ.Χ ΝΟΣΟΤΡΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

« Όποιοι λένε μισές αλήθειες έχουν τις ίδιες συνέπειες με αυτούς που κάνουν μισές επαναστάσεις και με αυτούς που ζουν μισές ζωές…» νέα παροιμία

Την Δευτέρα 22 Μάη ήρθαν στο NΟΣΟΤΡΟΣ μέλη της κατάληψης GARE και μας ζήτησαν να συμμετέχουμε στην συνέλευση στου Γκίνη ( που καλούσαν με αφίσα για την Δευτέρα 29 Μάη) προκειμένου να συζητήσουμε το θέμα της κατοχής της αστυνομίας στα Εξάρχεια. Με επιφυλακτικότητα τους απαντήσαμε θετικά ως προς την παρουσία μας στη συνέλευση.
Την Πέμπτη 25 Μάη βγάζουν ένα κείμενο όπου εγκαλούν το NΟΣΟΤΡΟΣ αλλά(!!!) και το Συντονιστικό καταλήψεων Στέγης προσφύγων και μεταναστών ότι καλύπτουν άτομα αντικινηματικά, μαφιόζικης προέλευσης ενώ δεν αφήνουν απέξω ούτε το ξενοδοχείο ΕΞΑΡΧΕΙΑ το οποίο αποκαλούν μαφιόζικο. «…Ήταν μια πρώτη συλλογική απάντηση στις προκλήσεις των μπραβίστικων κυκλωμάτων απέναντι σε αγωνιστές.Τα συγκεκριμένα άτομα που προσπάθησαν να δώσουν τελεσίγραφο στην κατάληψη GARE και κατέβασαν πολιτικό πανό από την πλατεία, ανήκουν στο Συντονιστικό Προσφυγικών Καταλήψεων και χρησιμοποιούν το όνομά του για την αντικινηματική δράση τους, χωρίς καμία συλλογική απόφαση του Συντονιστικού. Ωστόσο, o κοινωνικός χώρος Nosotros και το Συντονιστικό των Προσφυγικών Καταλήψεων εξακολουθούν να δίνουν πολιτική στέγη σ' αυτή την ομάδα.»
Τι ακριβώς συνέβη την Τετάρτη 24 Μάη
Μετά από την «παρέμβαση» κάποιων στις φοιτητικές εκλογές – «παρέμβαση» που επικρίθηκε και απαξιώθηκε καθολικά- προσπάθησαν να μεταφέρουν την «σύγκρουση» με τα ΜΑΤ στα Εξάρχεια. Μιά προσφιλή τακτική κάποιων προκειμένου να επιβεβαιώσουν τη στρατηγική που απορρέει από το ρόλο–μανιέρα γνωστό παλιότερα ως «καγκελάκι». Για τη δημιουργία σκηνικού άρπαζαν τις ζαρντινιέρες του Ξενοδοχείου για οδόφραγμα!!!!! Στις διαμαρτυρίες κάποιων μεταξύ των οποίων ο Ξενοδόχος (ο οποίος δεν είναι ιδιοκτήτης) -πολύ γνωστός μας αλλά και γνωστός σε όλα τα Εξάρχεια για τους αγώνες που έχει δώσει ενάντια στο πρεζοκύκλωμα – δέχθηκε επίθεση με καδρόνια και μαχαίρια. Επίθεση δέχτηκε και ένας σύντροφος που κατέβηκε από το NΟΣΟΤΡΟΣ. Τον κτύπησαν όταν τους είπε ότι είναι από το NΟΣΟΤΡΟΣ και αυτό είναι σημαντικό καθώς καθιστά το NΟΣΟΤΡΟΣ και όσοι πάνε εκεί σε κατάσταση εξαίρεσης. Προς επιβεβαίωση όλων αυτών που λέμε έρχεται η ίδια ανακοίνωση με υπογραφή «2 ατόμων που συμμετείχαν στο συμβάν» να μην αφήσουν ίχνος αμφιβολίας: «Μιλάμε φυσικά για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν έξω από τον κατάπτυστο και κατ επίφασιν αντιεξουσιαστικό χώρο Νοσότρος, όταν στην προσπάθεια μας να κλείσουμε τον δρόμο σε μία διμοιρία των ματ με ζαρντινιέρες από το ξενοδοχείο γνωστού για τις παρακρατικές δραστηριότητες του (τράφικινγκ, μπραβιλίκια) ιδιοκτήτη, ήρθαμε σε αντιπαράθεση μαζί του και στην συνέχεια δεχθήκαμε τραμπούκικη και θρασύδειλη επίθεση με σφυρί από θαμώνα εν λόγω στεκιού, η οποία φυσικά αναχαιτίστηκε, αφού τα λόγια και οι κομπασμοί πολλών δεν αντιστοιχούν με το μέγεθος του σθένους και των δυνάμεων τους
Και ποιο κάτω ασορτί με αυτή τη φρασεολογία και οι απειλές όχι από το μαφιόζικο αλλά από το «επαναστατικό»! λεξιλόγιο: « …. εμείς από πλευράς μας γνωρίζουμε τα ονόματα τους και τις καθημερινότητες τους ,έχοντας την ικανότητα να τους εντοπίσουμε υπό τους δικούς μας όρους την κάθε στιγμή.»
Το NΟΣΟΤΡΟΣ κατάπτυστο το είπε μόνο ο Κασιδιάρης από αφορμή μια αντιεθνικιστική εκδήλωση και ΚΑΝΕΝΑΣ άλλος όποια διαφωνία και αν έχει όσο φθόνο και όση κακία, δεν χρησιμοποίησε αυτή τη λέξη. Σε αυτό το σημείο δεν χρειάζεται να προσπαθήσουμε περαιτέρω προκειμένου να πείσουμε για το ποιος είναι ο επιτιθέμενος. Όμως το χειρότερο δεν είναι αυτό. Το χειρότερο είναι η ηθική δολοφονία και στοχοποίηση του διαχειριστή του Ξενοδοχείου(Ευτύχη) τον οποίο γνωρίζουν όλα τα Εξάρχεια. Τον αποκαλούν νταβατζή- τράφιγκινγκ για ψάρωμα- και ένα πράγμα με πρέζες κλπ. Μα και εμείς αν πιστεύαμε ότι είναι τέτοιος ο Ξενοδόχος απέναντί μας και τον ανεχόμασταν δεν θα ήμασταν συνένοχοι απολύτως; Ακόμα αν δεν ήταν τυπικός στις εργασιακές του σχέσεις θα μπορούσαμε να συνυπάρχουμε; Αλλά είμαστε σίγουροι ότι δεν τους ενδιαφέρει η γνώμη μας στο βαθμό που μας αποκαλούν κατάπτυστους. Πρόκειται όμως για γλώσσα χρυσαυγιτισμού όπου ένας ιδιότυπος αντισημιτισμός έρχεται με βάση τα ψέματα να οικοδομήσει το στερεότυπο του εχθρού της φιλήσυχης κοινωνίας , προκειμένου να εκτοπίσει , εξοντώσει η εξολοθρεύσει ηθικά, άτομα χώρους καταστάσεις στο όνομα ανέξοδων ιδεοληψιών ιδιωτικής χρήσης. Ο ολοκληρωτισμός ως καταφύγιο πολιτικής και υπαρξιακής ανεπάρκειας. Δυστυχώς νομίζουν ότι η χρησιμοποίηση του ονόματος της Αναρχίας που οι ίδιοι έχουν καταξευτιλίσει, θα νομιμοποιεί το θράσος και τη δειλία.
Μα αν ζούμε , ζούμε για να αναδείξουμε νέα νοήματα νέες εναλλακτικές της αντιεξουσιαστικής σκέψης και δράσης μέσα από την εδαφικοποίηση των προταγμάτων μας. Γι αυτό για μας τα κοινωνικά κέντρα και οι καταλήψεις είναι χώροι που θα δώσουμε τη ζωή μας υπερασπίζοντας τα.

Ο ελεύθερος Κοινωνικός χώρος του ΝΟΣΟΤΡΟΣ περιφρουρείται
από τις θεσμίσεις και τη δόμηση της λειτουργίας του. Έχει ανοιχτές διαδικασίες που αποδεικνύουν στην πράξη, ότι η ζωή χωρίς ανάθεση, είναι ζωή με αξιοπρέπεια.
Είναι το αποτέλεσμα μιας σειράς προβληματισμών-αναζητήσεων, όπου ο καθένας απαλλαγμένος από ιδεολογικά θέσφατα και αυθεντίες, να μπορεί να δημιουργήσει τις δικές του ελευθεριακές ρωγμές.

Η διακριτή μας παρουσία για πάνω από10 χρόνια στον δημόσιο χώρο, δεν αφήνει κανένα περιθώριο και σε κανέναν, να μας ζητάει να απολογηθούμε για το ποιοί είμαστε...Το ΝΟΣΟΤΡΟΣ δεν έχει να αποδείξει σε κανέναν τίποτα, γιατί δεν έχει κρύψει από κανέναν τίποτα.
Δεν συμμετέχει σε σχεδιασμούς πολιτικού και οικονομικού έλεγχου στη περιοχή, δεν βρίσκεται σε καμιά συνεργασία με κυκλώματα μπράβων και έχει έμπρακτα αποδείξει ότι είναι αλληλέγγυο σ’ όλους τους κινηματικούς χώρους και όλα τα ελευθεριακά εγχειρήματα και τις δραστηριότητες τους.

Επιθέσεις στο όνομα της «συλλογικής ευθύνης», είναι πρακτικές εχθρικών πολιτικών μορφωμάτων, τις περιμέναμε από κράτος και παρακράτος και όχι από ομάδες και άτομα που αυτοορίζονται ως ελευθεριακά...
Αυτοί που τις υιοθετούν να κάνουν την αυτοκριτική τους και αν ακόμα
ψάχνουν για εχθρούς, ας κοιτάξουν πρώτα μέσα τους και μετά γύρω τους.
Ο καθένας πρέπει να έχει συνείδηση των ευθυνών που αναλαμβάνει.

Θα παραμείνουμε ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ!

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του Ε.Κ.Χ ΝΟΣΟΤΡΟΣ

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License