Ο Φραγκίσκος Ραγκούσης δικηγόρος των βασανιστών της Σαλαμίνας (υπόθεση Ουαλίντ Τάλεμπ)

Αυτή τη φορά μας περίμενε μια έκπληξη: ο απεσταλμένος δικηγόρος που είχε λάβει εξουσιοδότηση για να πάρει αναβολή (με την δικαιολογία ότι ο δικηγόρος ήταν ασθενής) είχε έρθει στο όνομα του Φραγκίσκου Ραγκούση, γνωστό δικηγόρο στο χώρο από το πλήθος υποθέσεων που έχει αναλάβει εκπροσωπώντας συντρόφους/ισσες.

Την Πέμπτη 27/4 πήρε πολλοστή φορά αναβολή το δικαστήριο στο οποίο οι βασανιστές της Σαλαμίνας, κατηγορούν τον Ουαλίντ ότι έκλεβε συστηματικά χρήματα από το φούρνο του Γιώργου Σγούρδα. Αυτός ο ισχυρισμός ήταν η βάση της υπερασπιστικής τους γραμμής στο δικαστήριο το οποίο τους καταδίκασε χωρίς ελαφρυντικά, με αποτέλεσμα οι τρεις από τους τέσσερις βασανιστές να βρίσκονται σήμερα στη φυλακή.

Η προσπάθειά τους να στοιχειοθετήσουν την εικόνα του Γιώργου Σγούρδα ως οικογενειάρχη επιχειρηματία, πρώην αντιδήμαρχο, ο οποίος «αντέδρασε ακραία» επειδή έμαθε ότι ο εργαζόμενός του τον έκλεβε, κατέρρευσε. Η δικαστική έδρα πολλές φορές κατά τη διαδικασία τόνισε ότι η κλοπή που κατηγορούν οι βασανιστές τον Ουαλίντ «ουδέποτε πραγματοποιήθηκε».

Τα φασιστοειδή έχουν ουσιαστικά ηττηθεί στη δικαστική διαμάχη και γι’ αυτό ζήτησαν για ακόμα μια φορά αναβολή, σε δικαστήριο που οι ίδιοι είναι κατήγοροι.

Όμως αυτή τη φορά μας περίμενε μια έκπληξη: ο απεσταλμένος δικηγόρος που είχε λάβει εξουσιοδότηση για να πάρει αναβολή (με την δικαιολογία ότι ο δικηγόρος ήταν ασθενής) είχε έρθει στο όνομα του Φραγκίσκου Ραγκούση, γνωστό δικηγόρο στο χώρο από το πλήθος υποθέσεων που έχει αναλάβει εκπροσωπώντας συντρόφους/ισσες.

Σε συζήτηση κατά την έξοδο από τα δικαστήρια, ο δικηγόρος από το γραφείο του Ραγκούση διαχώρισε τη θέση του από το αφεντικό του, απαντώντας ότι δεν γνώριζε καν περί τίνος πρόκειται, και ότι βρέθηκε εκεί απλά για να μεταφέρει το αίτημα της αναβολής. Γι’ αυτό και δεν έχουμε λόγο να στραφούμε εναντίον του.

Έχουμε όμως όλους τους λόγους του κόσμου να στραφούμε ενάντια στους αμετανόητους βασανιστές και σε οποιονδήποτε τους υποστηρίζει. Ειδικά ενάντια σε άτομα που χρησιμοποιούν υποθέσεις του χώρου προκειμένου να διαφημιστούν και να χτίσουν καριέρα, χωρίς να έχουν καμία ιδεολογική σχέση και χωρίς να διστάζουν να βρεθούν απέναντι από τον κόσμο της αλληλεγγύης και του αγώνα.

 

Την Τρίτη 6 Ιουνίου θα βρεθούμε για ακόμα μια φορά στο πλευρό του Ουαλίντ, στηρίζοντας τον συνεπή αγώνα του μέχρι την τελική του δικαίωση.

Τρίτη 6 Ιουνίου, 09:00

Δικαστήρια Πειραιά

Αλληλέγγυες/Αλληλέγγυοι

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License