Ανακοίνωση των συνελεύσεων από το κέντρο της Αθήνας για την κατασταλτική επίθεση στις ΟΣΥ στις συνελεύσεις γειτονιών της Αθήνας

Το πρωί της Παρασκευής στις 7 Απριλίου 2017 συνελεύσεις των γειτονιών της Αθήνας μαζί με εργαζόμενους των εταιρειών ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ μετέβησαν έξω από το αμαξοστάσιο των ΟΣΥ στην περιοχή του Πειραιά για παρέμβαση με μοίρασμα κειμένων και άνοιγμα πανό. Με το ξεκίνημα της παρέμβασης δυνάμεις καταστολής της αστυνομίας (ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, ασφαλίτες) κινήθηκαν επιθετικά προς τους συντρόφους και τις συντρόφισσες απαιτώντας να προχωρήσουν στην προσαγωγή πέντε εξ αυτών.

Το πρωί της Παρασκευής στις 7 Απριλίου 2017 συνελεύσεις των γειτονιών της Αθήνας μαζί με εργαζόμενους των εταιρειών ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ μετέβησαν έξω από το αμαξοστάσιο των ΟΣΥ στην περιοχή του Πειραιά για παρέμβαση με μοίρασμα κειμένων και άνοιγμα πανό. Με το ξεκίνημα της παρέμβασης δυνάμεις καταστολής της αστυνομίας (ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, ασφαλίτες) κινήθηκαν επιθετικά προς τους συντρόφους και τις συντρόφισσες απαιτώντας να προχωρήσουν στην προσαγωγή πέντε εξ αυτών. Η αποφασιστικότητα των συμμετεχόντων στη δράση ματαίωσε το σχεδιασμό της αστυνομίας ως προς την επιλεκτικότητα των αρχών για το ποια άτομα θα προσάγονταν. Το αποτέλεσμα ήταν να μεταφερθούν με κινηματογραφικό τρόπο στη ΓΑΔΑ όσοι/-ες αγωνιστές/-ίστριες βρίσκονταν στην πύλη του αμαξοστασίου για την επικείμενη δράση. Εκεί παρέμειναν ως κρατούμενοι για τρεις ώρες και στη συνέχεια αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι, δίχως να τους έχει αποδοθεί κάποια κατηγορία. Στο μεταξύ τα ΜΜΕ και όχι μόνο αναπαράγουν ψευδείς και συκοφαντικές ειδήσεις για τη δράση των συντρόφων/-ισσών.

Η μεταφορά των συντρόφων/-ισσών έγινε συγκεκριμένα στο τμήμα προστασίας κράτους –πολιτεύματος της ΓΑΔΑ , πράγμα διόλου τυχαίο. Είναι το ίδιο τμήμα που διενεργεί την παρακολούθηση και στήνει τις κατηγορίες σε βάρος αγωνιστών/-στριών και συλλογικοτήτων. Όπως τα σωματεία βάσης Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου (ΣΒΕΟΔ) και Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων (ΣΣΜ) διώκονται από το τμήμα αυτό δήθεν για ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης με απειλή βλάβης, έτσι τώρα στην περίπτωση αυτή στο στόχαστρο του μπαίνει ο αγώνας των συνελεύσεων των γειτονιών για ελεύθερες μετακινήσεις στα ΜΜΜ. Η επιλεκτική μάλιστα στοχοποίηση των τριών εργαζομένων στις συγκοινωνίες -δύο από τους οποίους είναι μέλη της πρωτοβουλίας εργαζομένων στις συγκοινωνίες “Ταξικό Μέτωπο” και ο τρίτος μέλος συνέλευσης γειτονιάς- που συμμετείχαν στην παρέμβαση έχει ως σκοπό να τρομοκρατήσει τον κάθε εργαζόμενο/-η και αγωνιστή/-στρια που επιλέγει να αντιστέκεται, αλλά και να χτυπήσει τον κοινό αγώνα εργαζομένων με συνελεύσεις γειτονιάς και άλλα κοινωνικά εγχειρήματα.

Η καταστολή που δέχτηκαν οι συνελεύσεις γειτονιάς της Αθήνας και η επιλεκτική στοχοποίηση συντρόφων/ισσών είναι μία ακόμη επίθεση του κράτους, όπως αυτή αποφασίζεται και διευθύνεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που εξαπολύεται σε αγαστή συνεργασία με τα ΜΜΕ. Μία επίθεση που γίνεται διαρκώς όλα αυτά τα χρόνια της επονομαζόμενης κρίσης από το κράτος και το κεφάλαιο ενάντια στην τάξη στην οποία ανήκουμε και υπερασπιζόμαστε. Ο αγώνας των σωματείων, των λαϊκών συνελεύσεων και κάθε συλλογικότητας για ελεύθερες μετακινήσεις στα ΜΜΜ για όλους και όλες αποτελεί την αντίσταση στους σχεδιασμούς της εξουσίας. Είναι το ανάχωμα στα σχέδια των από πάνω που οφείλουμε να βάζουμε από κοινού εργαζόμενοι στα ΜΜΜ και επιβάτες, μέσα από κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες. Όλο αυτό το διάστημα άλλωστε πραγματοποιείται πλήθος συγκεντρώσεων και παρεμβάσεων με σκοπό την αντιπληροφόρηση σε σταθμούς του κέντρου και των γειτονιών της Αθήνας. Το γεγονός αυτό μάλιστα ενισχύει ακόμα περισσότερο την αλληλεγγύη επιβατών απέναντι σε όσους δεν ακυρώνουν εισιτήριο και κυρίως απέναντι στους ελέγχους που ελεγκτές διενεργούν σε μπουλούκια ή και με συνοδεία της αστυνομίας.

Ελεύθερες μετακινήσεις για όλους και όλες.

Αλληλεγγύη στους συντρόφους και συντρόφισσες των συνελεύσεων των γειτονιών της Αθήνας.

Κοινοί αγώνες εργαζομένων και επιβατών ενάντια στα ηλεκτρονικά εισιτήρια και τους ελέγχους.

Ιούνιος 2017
Αναρχικοί και Κομμουνιστές από την Κυψέλη και το Γκύζι
Αντίστροφη Μέτρηση Συνέλευση στα Πέριξ της Πατησίων
Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Στέκι Γαλατσίου Στέγαστρο

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License