Μεξικό: Κάλεσμα για διεθνή αλληλεγγύη σε φυλακισμένο αναρχικό πολιτικό κρατούμενο

Μεξικό: Κάλεσμα για διεθνή αλληλεγγύη σε φυλακισμένο αναρχικό πολιτικό κρατούμενο

Ο Fernando Bárcenas είναι αναρχικός πολιτικός κρατούμενος στο Μεξικό. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, έμαθε ότι πρέπει να καταβάλει πρόστιμο 35.500 peso (1.950 δολάρια ΗΠΑ) που του επιβλήθηκε κατά την καταδίκη του μέχρι την Παρασκευή 9 Ιουνίου ή να παραταθεί η φυλάκισή του για 550 ημέρες. Ας βεβαιωθούμε ότι δεν θα ξοδεύσει ούτε μια μέρα ακόμα κλειδωμένος.
Ο Fernando Bárcenas είναι ένας 22χρονος αναρχικός που φυλακίστηκε από το κράτος του Μεξικού από τις 13 Δεκεμβρίου 2013 και εκτίει ποινή έξι ετών. Συνελήφθη σε διαμαρτυρία κατά των αυξήσεων των ναύλων στο σύστημα του μετρό του Πόλη του Μεξικού, κατά τη διάρκεια της οποίας κάηκε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο της Coca-Cola.

Επίσης, του επιβλήθηκε πρόστιμο 35.500 pesos και μόλις έμαθε από τους δικηγόρους του ότι πρέπει να καταβάλει το πρόστιμο μέχρι την Παρασκευή 9 Ιουνίου (σε δύο ημέρες!) Ή να αντιμετωπίσει επιπλέον 550 ημέρες κλειδωμένος μέσα.

Σε συντονισμό με τον Αναρχικό Μαύρο Σταυρό του Μεξικού, επιχειρούμε να συγκεντρώσουμε επειγόντως το αναγκαίο ποσό για να εξασφαλίσουμε ότι ο σύντροφος αυτός δεν θα περάσει άλλο χρόνο πίσω από κάγκελα.

Ο Φερνάντο ήταν εξαιρετικά ενεργός και οργανώθηκε και μέσα στη φυλακή. Ξεκίνησε το Cimarrón Collective, μια ομάδα φυλακισμένων που διοργανώνουν αυτόνομα γραφές, ζωγραφική, τατουάζ, γιόγκα και εργαστήρια υγειονομικής περίθαλψης, έχει μια αναρχική βιβλιοθήκη, σχηματίζει κοινοτικό ραδιοφωνικό σταθμό και έχει ακόμη και μια πανκ μπάντα. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το έργο της συλλογικής ομάδας εδώ.

Όπως λέει ο Φερνάντο: «Εμείς ως αναρχικοί μπορούμε να δουλέψουμε στην κοινωνία, ανεξάρτητα από την κοινωνία στην οποία βρισκόμαστε. Αυτή τη στιγμή είμαι στη φυλακή και θα πάω να δουλέψω εδώ». Ως τέτοιος, έχει αγωνιστεί με συνέπεια εναντίον των συνθηκών Μέσα στις φυλακές του Μεξικού, πραγματοποιώντας τέσσερις ξεχωριστές απεργίες πείνας – συμπεριλαμβανομένης μιας αλληλεγγύης με την εθνική απεργία των κρατουμένων στις ΗΠΑ το 2016.

Το IGD δημοσίευσε πολλά από τα γραπτά του Fernando στα αγγλικά https://itsgoingdown.org/?s=barcenas

Ο Φερνάντο δεν έδειξε δισταγμό να ενεργήσει αλληλέγγυα σε άλλα άτομα. Τώρα είναι πάνω μας να είμαστε αλληλέγγυοι/ες μαζί του. Αν είστε σε θέση, παρακαλώ συμβάλλετε όπως μπορείτε. Εάν δεν μπορείτε να κάνετε μια δωρεά, παρακαλούμε διαδώστε αυτό το κάλεσμα.

Σημείωση: Ενώ το πρόστιμο πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 9 Ιουνίου, εκτελούμε αυτήν την καμπάνια μέχρι τις 17 Ιουνίου. Οποιαδήποτε επιπλέον ποσά συγκεντρωθούν θα πάνε για την αποπληρωμή των ανθρώπων που έχουν δανειστεί χρήματα, ώστε το πρόστιμο να καταβληθεί εγκαίρως. Εάν συγκεντρωθούν χρήματα πέρα ​​από αυτό, θα σας προσεγγίσουμε είτε να σας επιστραφούν τα χρήματά σας είτε, αν προτιμάτε, να τα στείλετε για να στηρίξετε τους αναρχικούς κρατουμένους στο Μεξικό.

Η ιστοσελίδα για τη συγκέντρωση του ποσού εδώ 
https://www.fundedjustice.com/fernandoalacalle

Μεταφραστικό εγχείρημα Ραδιοφραγμάτων

από (στόχος επετεύχθη) 10/06/2017 2:07 μμ.


www. fundedjustice.com/stories/3CYms7

We made our goal in less than 24 hours! A tremendous thank you to all the individuals and organizations who contributed and to those who spread the word to help make this a success.

We've checked in with compas in Mexico and with this support it is now assured that Fernando will be able to pay the fine on time and avoid getting hit with another year and a half in prison.

Thank you again for the amazing show of solidarity!

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License