Ενημέρωση από την παρέμβαση στην ΕΥΔΑΠ

Ενημέρωση από την παρέμβαση στην ΕΥΔΑΠ

post image

Το πρωί της Παρασκευής 2 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε παρέμβαση έξω απ' το κτίριο της ΕΥΔΑΠ στην Ομόνοια επί της οδού Σατωβριάνδου 12 σαν μια πρώτη κίνηση εναντίωσής μας στην διακοπή παροχής νερού στον χώρο πολύμορφης δράσης αναρχικών Ζαΐμη 11. Η παρέμβαση περιείχε αφισοκόλληση στους δρόμους της Βικτώριας και της Ομόνοιας, μοίρασμα εντύπων για την επανασύνδεση νερού καθώς και ανάρτηση πανό έξω απ' την είσοδο της ΕΥΔΑΠ. Η αντάποκριση των περαστικών ήταν θετική και έδειξαν το ενδιαφέρον τους διαβάζοντας τις αφίσες και τα έντυπα που τους μοιράσαμε.

Παραθέτουμε το κείμενο που συνόδευε το έντυπο και την αφίσα:

ΟΥΤΕ ΣΤΑΓΟΝΑ ΖΩΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ, ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ

Κάποιοι αναφέρονται στο νερό σαν αγαθό, που είναι δικαίωμα όλων.

Εμείς όμως αντιλαμβανόμαστε το νερό ως μια ανάγκη, την οποία δεν εντάσσουμε στα πλαίσια των δικαιωμάτων μας, διότι δε μας ενδιαφέρει να ζητιανέψουμε τίποτα απ' το καθεστώς. Το εντάσσουμε όμως στα πλαίσια των διεκδικήσεών μας. Η κατοχή και η επιλεκτική παροχή νερού σε οικίες είναι ένας ακόμη μηχανισμός ελέγχου του καθεστώτος. Σε αυτή την συνθήκη συνειδητά αντιταθήκαμε, όταν στις 5/5/2017, μετά από το κόψιμο της παροχής νερού στην κατάληψή μας, Ζαΐμη 11, προχωρήσαμε σε επιτυχή επανασύνδεση της ύδρευσης.

Το νερό είναι αγαθό του οποίου η χρήση δε δύναται να περιοριστεί στα χέρια κάποιων, αλλά δεν είμαστε εδώ να μιλήσουμε περί ιδιοκτησίας.

Ερχόμενοι στο παρόν, δεν βρισκόμαστε εδώ για να διαπομπεύσουμε την αδιαμφισβήτητη αισχρότητα της κρατικής μηχανής και των τακτικών της. Ερχόμαστε εδώ για να τη σαμποτάρουμε, με την τεχνογνωσία που διαθέτουμε, διαδίδοντας δύο απλούστατες τεχνικές επανασύνδεσης της ύδρευσης.

Είμαστε αυτοί που επιλέγουν αποφασιστικά να διεκδικήσουν το αναγκαίο για την ίδια τους την ζωή, για την απαγκίστρωσή της απ' τα δεσμά της ανάγκης και επιλέγουμε να διαχύσουμε τις γνώσεις μας και τις σκέψεις μας για να συναντηθούμε και αύριο σε έναν αγώνα για την διεκδίκηση των πάντων.

ΠΟΛΥΜΟΡΦΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΨΑ ΓΙΑ ΖΩΗ

 

 

Χώρος πολύμορφης δράσης αναρχικών Ζαΐμη 11

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License