[Λουκάρεως] Συνέχεια της δίκης των διωκόμενων της διαδήλωσης 27/02/2010

Πέμπτη 15/6/2017 - 9πμ

Στις 16 Φλεβάρη του 2010, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στο Βύρωνα, μπάτσοι της ομάδας ΔΙΑΣ, πυροβολούν, μέσα σε πυκνοκατοικημένη περιοχή, πισώπλατα με εννιά σφαίρες και δολοφονούν τον 25χρονο αλβανό εργάτη, Nicholas Toddi, θεωρώντας τον ύποπτο ληστείας. Ο 25χρονος , πατέρας ενός ανήλικου παιδιού, που δεν είχε καμία σχέση με την εν λόγω επιχείρηση, πλήρωσε με τη ζωή του το τίμημα του δόγματος «της ασφάλειας» και της «μηδενικής ανοχής», που προσπαθούσε να επιβάλλει εκείνη την περίοδο ο τότε υπουργός «προστασίας του πολίτη», Χρυσοχοϊδης.

Η δολοφονία του νεαρού απ' τους ΔΙΑΣ στο κλητήριο θέσπισμα αναφέρεται ως επιχείρηση της αστυνομίας στην περιοχή του Βύρωνα στς 16/2/2010.

Λίγες μέρες μετά στις 27 Φλεβάρη 2010, ως απάντηση απ' τον κόσμο του Αγώνα γίνεται ειρηνική ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ διαμαρτυρίας στο τέλος της οποίας, κατά την αποχώρηση των διαδηλωτών μπάτσοι της ομάδας ΔΕΛΤΑ σταματούν 7 άτομα στο Παγκράτι (αρκετά μακριά απ' το χώρο της διαδήλωσης), λέγοντας τους αρχικά ότι πρόκειται για μια απλή εξακρίβωση στοιχείων.

Περίπου 8 ώρες μετά κ ενώ έχουν ήδη προσαχθεί στη ΓΑΔΑ, οι προσαγωγές μετατρέπονται σε δίωξη με κύρια κατηγορία τη (δήθεν) επίθεση κατά των ΔΕΛΤΑΔΩΝ.

Πέμπτη 15 Ιούνη 2017, 09.00, Εφετείο Λουκάρεως (Β' όροφος, αίθουσα 80Ε).

ΑΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΤΗΣ 27Ης ΦΛΕΒΑΡΗ 2010

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟ NICHOLA TODDI!!

Αλληλέγγυοι/ες.

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License