Ενημερωτικό 9ης αγωνιστικής Antifa League στο Πέραμα

ΠΟΔΙΑ ΣΤΡΑΒΑ, ΣΤΡΑΒΑ ΜΥΑΛΑ. ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

post image

Την Κυριακή 14 Μαΐου το Antifa League Athens διοργάνωσε την τελευταία αγωνιστική της φετινής χρονιάς στο Πέραμα. Η αλάνα, η πρώτη γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα που πλαισίωσε το εγχείρημα στην 5η του χρονιά και οι balatesta, παλαίμαχοι πλέον της λίγκας,  συνεργαστήκαμε στο σχεδιασμό, στην οργάνωση και στην υλοποίηση της αγωνιστικής. Την προσπάθεια αυτή στήριξαν έμπρακτα συνδιοργανώνοντας και συνδιαμορφώνοντας ισότιμα από  την αρχή, πλήθος συλλογικοτήτων και συντρόφων/ισσών από τα Δυτικά, τον Πειραιά και το Πέραμα.

 

Περίπου 200 σύντροφοι και συντρόφισσες από κάθε γωνιά της Αττικής και αρκετοί ντόπιοι, συναντηθήκαμε στα γηπεδάκια της shell σε μια αντιφασιστική αθλητική γιορτή, κάνοντας  πράξη την επανοικειοποίηση του δημόσιου χώρου. Ποδοσφαιρικά ματς χωρίς διαχωρισμούς ανάμεσα σε “μικρούς και μεγάλους”, σε” γυναίκες και άνδρες”, σε “ντόπιους και μετανάστες”, σε “θρήσκους και άθεους”, σε “gay και straight”. Χωρίς διαιτητές, παράγοντες και χορηγούς. Με όμορφες μουσικές, συλλογική κουζίνα, έκθεση φωτογραφίας, τσουβαλοδρομίες και αυγοδρομίες που κατέληξαν προφανώς σε…αυγομαχίες, όπως παλιά. Ο χώρος γέμισε αντιφασιστικά τρικάκια, συνθήματα και πανό του antifa league.

                   

Παράλληλα 50 συντρόφισσες και σύντροφοι πραγματοποίησαν δυναμική παρέμβαση στο κέντρο της πόλης, μοιράζοντας κείμενα και  πετώντας τρικάκια, δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ότι φασιστικές αντιλήψεις, πρακτικές και οι εκφραστές τους δε χωράνε σε καμία πτυχή της καθημερινότητάς μας, σε καμία πόλη και καμία γειτονιά, όσο ” απομακρυσμένη” κι αν είναι. Δεν αποδεχτήκαμε ποτέ ταμπέλες όπως “χαμένες γειτονιές” ή “πόλεις-κάστρα φασιστών”. Δε θα το κάνουμε ούτε και τώρα. Θα είμαστε παντού, προτάσσοντας την αυτοοργάνωση, την αλληλεγγύη και τον αντιφασισμό. Θα  χτίζουμε μέσα από τέτοιες δράσεις ισχυρούς, ουσιαστικούς συντροφικούς δεσμούς που θα έχουν συνέχεια. Θα διεκδικούμε έναν ανιδιοτελή, μακριά από κάθε είδους εκμετάλλευση.

   

Επιλέγουμε συνειδητά τη “μπάλα” να την παίζουμε διαφορετικά.

Εις το επανιδείν!

ΑΛ.ΑΝ.Α.(alana@espiv.net

 

 

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License