ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ «ΚΟΝΤΡΑ» ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΙΟΥΝΗ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ «ΚΟΝΤΡΑ» ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΙΟΥΝΗ

ΣΤΟ ΨΑΧΝΟ / EDITORIAL

Παγίδα Το σημείωμα αυτό γράφεται την ώρα που το «ιστορικό» (σύμφωνα με την έκφραση του Τσίπρα) Eurogroup μόλις έχει ξεκινήσει. Και γράφεται σκόπιμα σε ουδέτερο χρόνο, για να μη θολώσει την οπτική του το αποτέλεσμα που θα βγει. Οποιο κι αν είν' αυτό, είτε υπάρξει συμφωνία είτε έχουμε μια ακόμα αναβολή.
ΣΕΛΙΔΑ 6

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Eurogroup έπεσαν οι υπογραφές

Πέμπτο Μνημόνιο 2023-2060 Διαβάζοντας την ανακοίνωση του Eurogroup στις 15 Ιούνη, αντιλαμβάνεται κανείς γιατί ο Καμμένος -διατελών σε μεγάλη ευθύνη- έστελνε από το twitter φωτογραφία με… πέη, μόλις ανακοινώθηκε η σύναψη συμφωνίας. Δεν απευθυνόταν στη μνημονιακή αντιπολίτευση, όπως έσπευσαν να προεξοφλήσουν πολλοί. Ούτε στους βουλευτές και τα στελέχω των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Στον ελληνικό λαό απευθυνόταν.
ΣΕΛΙΔΑ 16

Επίσημη ομολογία ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Είμαστε μια μνημονιακή κυβέρνηση όπως όλες οι προηγούμενες! Οι πέντε (ν)τροπολογίες που ψηφίστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες την Παρασκευή 9 Ιούνη από τους 153 βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ήταν ένας ακόμα εξευτελισμός της σημερινής μνημονιακής κυβέρνησης από τους ιμπεριαλιστές δανειστές. Ανάμεσά τους ήταν τρεις τροπολογίες οι οποίες άλλαζαν αντίστοιχες ρυθμίσεις του πολυνομοσχέδιου για το τέταρτο Μνημόνιο, που είχε ψηφιστεί μόλις πριν από τρεις εβδομάδες.
ΣΕΛΙΔΑ 3

Ο Ευκλείδης πήρε το… νεροπίστολό του και απειλεί την τρόικα Oταν ένας αστός πολιτικός βρίσκεται σε απόγνωση και πανικό, δεν είναι δύσκολο να χάσει ακόμα και την αίσθηση του γελοίου. Ακόμα κι αν είναι πανεπιστημιακός και δηλώνει μαρξιστής, όπως ο Τσακαλώτος. Που βάλθηκε να πείσει τη Βουλή ότι κάνει σκληρόν αγώνα για να… αμβλύνει την επιτροπεία. 
ΣΕΛΙΔΑ 7

Τσιράκια των Αμερικανών Την ώρα που ο Τσίπρας υποδεχόταν τον σφαγέα Νετανιάχου στη Θεσσαλονίκη, παρέα με τον Αναστασιάδη, στην Κύπρο κορυφωνόταν η μεγαλύτερη κοινή στρατιωτική άσκηση της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου και επίλεκτων μονάδων της δολοφονικής μηχανής των σιωνιστών, ενώ συνεχιζόταν στα μουλωχτά το αλισβερίσι για την επέκταση των αμερικάνικων βάσεων στην Ελλάδα. Γεγονότα που πιστοποιούν ότι ο άξονας Αθήνας-Λευκωσίας λειτουργεί ως πιστό τσιράκι των Αμερικανών, υπηρετώντας πιστά τα στρατηγικά τους σχέδια στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
ΣΕΛΙΔΑ 11

Νικόλαος Μιχαλολιάκος, φίρερ της Χρυσής Αυγής

Είμαστε η σπορά των νικημένων το 1945 ναζιστών! «Εμείς είμαστε η σπορά των νικημένων του 1945. Αυτοί είμαστε. Οι εθνικιστές, οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες». Αυτά έλεγε ο φίρερ της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Μιχαλολιάκος, στις 3 Μάρτη του 2012. Δε θα μπορούσε να υπάρξει εναργέστερη ομολογία για τον πραγματικό χαρακτήρα αυτής της εγκληματικής συμμορίας, που προσπαθεί να εμφανιστεί σαν πολιτικό μόρφωμα «ελλήνων εθνικιστών».
ΣΕΛΙΔΕΣ 8-9

ΝΕΟΛΑΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ

Πρώτο βήμα για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών Ενας μετά τον άλλον οι κλάδοι των δημόσιων υπαλλήλων δηλώνουν ότι αρνούνται να πάρουν μέρος στη χειραγώγηση και κατηγοριοποίησή τους με άμεση συνέπεια τη μισθολογική καθήλωση και τις απολύσεις (απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ στις 7-6-2017 «Απεργία – Αποχή από τη διαδικασία αξιολόγησης των Δημοσίων Υπαλλήλων»).
ΣΕΛΙΔΑ 10

Το δράμα των αδιόριστων εκπαιδευτικών Το δράμα των χιλιάδων αδιόριστων εκπαιδευτικών αποτυπώνεται και στο γεγονός ότι φέτος οι αιτήσεις για τις 20.000 θέσεις αναπληρωτών (με τις καλύτερες προβλέψεις), που θα δοθούν για κάλυψη την επόμενη σχολική χρονιά, έφθασαν τις 112.000. Η απελπισία των χιλιάδων αδιόριστων είναι τεράστια. Οι εκπαιδευτικοί αναζητούν μια θέση (επισφαλή) στο δημόσιο σχολείο, έστω και στις εσχατιές της Ελλάδας, αποκομμένοι από τις οικογένειές τους, μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, με μισθούς πείνας, χωρίς να γνωρίζουν τι τους επιφυλάσσει το μέλλον.
ΣΕΛΙΔΑ 10

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Να αποφυλακιστούν οι δύο νέοι που καταδικάστηκαν χωρίς στοιχεία στην τρομοκρατική ποινή της κάθειρξης 13 ετών Στις  17 Ιούλη του 2017 θα συζητηθεί στο Πενταμελές Εφετείο Αθηνών-Τμήμα Αναστολών η αίτηση της Ηριάννας Β.Λ. για αναστολή εκτέλεσης της απόφασης 2609/1-6-2017 με την οποία καταδικάστηκε σε 13 χρόνια κάθειρξη. Αίτηση αναστολής αναμένεται να καταθέσει και ο δεύτερος νέος που καταδικάστηκε στην ίδια ποινή.
ΣΕΛΙΔΑ 11

Μαύρα κοράκια… Πάνω στο άψυχο κορμάκι ενός παιδιού, που δέχτηκε μια σφαίρα «από το πουθενά», έστησαν χορό τα μαύρα κοράκια του νεοναζισμού, που αντάμωσαν με τον διάχυτο κοινωνικό συντηρητισμό και αισθάνονται μέσα του σαν το ψάρι στο νερό. Η λογική της συλλογικής ευθύνης, παραδοσιακό εργαλείο του ναζισμού, (ξανα)εφαρμόζεται ενάντια στους Τσιγγάνους της ευρύτερης περιοχής του Μενιδίου, επειδή ομόφυλός τους φέρεται να έριξε τις σφαίρες μία από τις οποίες άφησε στον τόπο το παιδί. Το έχουν κάνει και με μετανάστες, ουκ ολίγες φορές.
ΣΕΛΙΔΑ 13

Κάνουν το κορόιδο για τις παραδόσεις τούρκων προσφύγων Φαίνεται πως οι παραδόσεις τούρκων προσφύγων (ακόμα και οικογενειών με μικρά παιδιά) στις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας, κατά παράβαση των διεθνών συνθηκών για τους πρόσφυγες και τις διαδικασίες ασύλου, είναι πλάσμα φαντασίας. Δεν υπήρξαν ποτέ! Αυτή είναι η επίσημη κυβερνητική άποψη, όπως εκφράστηκε από τα υπουργεία Εξωτερικών και Δημόσιας Τάξης (οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι, Κοτζιάς και Τόσκας, ανήκουν… όλως τυχαίως στην ίδια πολιτική ομάδα).
ΣΕΛΙΔΑ 5

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Γήπεδο Μελισσανίδη

Και με κάλπικα υψόμετρα, άδεια δε βγαίνει «Εμείς ελέγχουμε τη μελέτη υψομέτρων μόνο για τους δύο πεζόδρομους»! Αυτή την εκπληκτική απάντηση μας έδωσε υψηλόβαθμος υπηρεσιακός παράγοντας της Διεύθυνσης Οδικών Υποδομών, στην οποία έχει μεταφερθεί ο φάκελος της υψομετρικής «μελέτης» του γηπέδου Μελισσανίδη. Χαρακτηρίζουμε εκπληκτική την απάντηση γιατί –όπως θα δούμε στη συνέχεια- στις λίγες λέξεις της συνοψίζεται ένα οριζόντιο και κάθετο κουρέλιασμα της νομιμότητας και των διαδικασιών που αυτή απαιτεί.
ΣΕΛΙΔΑ 12

ΔΙΕΘΝΗ

Αυτό το έγκλημα δεν είναι τρομοκρατία; Δεκαεφτά ήταν επίσημα οι νεκροί μέχρι την Πέμπτη το μεσημέρι, δεκάδες οι τραυματίες (ανάμεσά τους τουλάχιστον 18 σε κρίσιμη κατάσταση), άγνωστος ο αριθμός των αγνοούμενων. Κανείς, όμως, δεν μίλησε για «τρομοκρατία», για «αδίστακτους εγκληματίες» και όλα τα υπόλοιπα που ακούμε μετά από κάθε χτύπημα τζιχαντιστών σε κάποια ευρωπαϊκή μητρόπολη.
ΣΕΛΙΔΑ 4

BREXIT

Οι καπιταλιστές προειδοποιούν – Η ΕΕ καραδοκεί Το απογοητευτικό για την Τερίζα Μέι αποτέλεσμα των τελευταίων βουλευτικών εκλογών στη Βρετανία, που οδήγησε στην αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης πλειοψηφίας από τους Τόρηδες (μολονότι βγήκαν πρώτο κόμμα, τώρα παζαρεύουν με το βορειοϊρλανδικό Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα για να σχηματίσουν κυβέρνηση),  έδειξε και τα όρια του βρετανικού «τσαμπουκά» στο ζήτημα του BREXIT.
ΣΕΛΙΔΑ 5

ΕΕ-ΗΠΑ

Πολεμικό μπρα ντε φερ με πρόσχημα την ασφάλεια Την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αμυνας με 5.5 δισ. ευρώ τον χρόνο (μετά το 2020) αποφάσισε την προηγούμενη βδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το 80% αυτών των χρημάτων θα προέρχεται από τους προϋπολογισμούς των ίδιων των κρατών και μόνο το 20% θα δίνεται είτε με συγχρηματοδότηση είτε απευθείας από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό. Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε στις 7 Ιούνη, η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αμυνας (η δημιουργία του οποίου έχει ανακοινωθεί από τον Γιούνκερ από το Φθινόπωρο του 2016) φιλοδοξεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής «ασφάλειας». Θα δραστηριοποιείται σε δύο βασικούς τομείς: Ερευνα και Αγορές πολεμικού υλικού.
ΣΕΛΙΔΑ 5

Γαλλία: Θα «ορμήσει» η αποχή στους δρόμους; Η αποχή, που ξεπέρασε το 51%, ήταν ο μεγάλος νικητής στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία. Η πλειοψηφία του λαού γύρισε την πλάτη σε όλα τα αστικά κόμματα και ιδιαίτερα στο κόμμα του Μακρόν, που «πουσαριζόταν» με όλα τα μέσα από τα αστικά ΜΜΕ της χώρας και από όλους τους παράγοντες διαμόρφωσης πολιτικής.
ΣΕΛΙΔΑ 4

Θύματα της σιωνιστικής εκδικητικότητας οι πρώην απεργοί πείνας Δυο βδομάδες μετά το τέλος της μαζικής απεργίας πείνας των παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων, πολλοί πρώην απεργοί πείνας υποφέρουν ακόμα από σοβαρά προβλήματα υγείας, λόγω της άρνησης των διοικήσεων των ισραηλινών φυλακών να τους χορηγήσουν αλάτι κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας αλλά και της ιατρικής αδιαφορίας μετά το τέλος της απεργίας πείνας.
ΣΕΛΙΔΑ 4

Αφγανιστάν

Οι Ταλιμπάν ελέγχουν τη Χελμάντ Τρία χρόνια μετά την αποχώρηση του κύριου όγκου των αμερικάνικων δυνάμεων από το Αφγανιστάν, η επαρχία Χελμάντ βρίσκεται και πάλι σχεδόν εξ’ ολοκλήρου στα χέρια των Ταλιμπάν ύστερα από την κατάληψη των κυριότερων πόλεων της περιοχής. Η επαρχία Χελμάντ ήταν το πεδίο κάποιων από τις σφοδρότερες συγκρούσεις μεταξύ των Ταλιμπάν και των νατοϊκών δυνάμεων, ενώ οι μάχες που προηγήθηκαν της ανακατάληψής της από τους Ταλιμπάν προκάλεσαν μεγάλες απώλειες στον αφγανικό στρατό.
ΣΕΛΙΔΑ 4   ΚΟΝΤΡΑ   http://www.eksegersi.gr/Επικαιρότητα/28697.ΔΙΑΒΑΣΤΕ-ΣΤΗΝ-«ΚΟΝΤΡΑ»-ΤΟ-ΣΑΒΒΑΤΟ-17-ΙΟΥΝΗ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License