(Χανιά) Μαζική πορεία για τη Rosa Nera στα Χανιά. Ενταση με δημοσιογράφο

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Χανιά κατά του σχεδίου του Πολυτεχνείου Κρήτης για την εκμίσθωση των ιστορικών κτιρίων στο λόφο Καστέλι, ένα εκ των οποίων στεγάζει εδώ και 13 χρόνια την κατάληψη Rosa Nera.

Μαζική πορεία για τη Rosa Nera στα Χανιά. Ενταση με δημοσιογράφο

efsyn.gr

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Χανιά κατά του σχεδίου του Πολυτεχνείου Κρήτης για την εκμίσθωση των ιστορικών κτιρίων στο λόφο Καστέλι, ένα εκ των οποίων στεγάζει εδώ και 13 χρόνια την κατάληψη Rosa Nera. Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατέληξαν σε ανοιχτή συνέλευση στο κτίριο της Rosa Nera.

Κατά τη διάρκεια της πορείας γράφτηκαν συνθήματα σε τοίχους των Χανίων αλλά και σε ξενοδοχείο στο ενετικό λιμάνι, που ανήκει στον ίδιο όμιλο ο οποίος πλειοδότησε στον διαγωνισμό για την εκμίσθωση των επίμαχων κτιρίων.

Μεταξύ των φορέων που συμμετείχαν στην συγκέντρωση ήταν ο Ενιαίος Σύλλογος Φοιτητών του Πολυτεχνείου, το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών Χανίων, η Πρωτοβουλία Αντίσταση, η ΑΝΤΑΡΣΙΑ Χανίων, η Συλλογικότητα "Χωριά ΒΔ Κρήτης" και άλλοι. Κατά τη διάρκεια της πορείας ακούστηκαν συνθήματα υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα των κτιρίων του Πολυτεχνείου αλλά και για την οικονομική και πολιτική κατάσταση της χώρας.

Ένταση με δημοσιογράφο

Στην αρχή της συγκέντρωσης προκλήθηκε επεισόδιο εις βάρος του δημοσιογράφου Γιώργου Γεωργακάκη, του site HaniaNEWS.gr όταν ομάδα ατόμων τον πλησίασαν και του ζήτησαν επιτακτικά να φύγει από τη συγκέντρωση, ενώ κάποιος εξ αυτών, τον έφτυσε στο πρόσωπο. Σε δημοσίευσή του ο ίδιος αναφέρει πως η φραστική επίθεση που δέχτηκε από τα συγκεκριμένα άτομα οφείλεται στο γεγονός ότι η άποψή του για το θέμα της αξιοποίησης των κτιρίων του Πολυτεχνείου Κρήτης δεν ταυτίζεται με τη δική τους.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License