Ο κουκουλονόμος καταργήθηκε, οι ποινές μένουν;

Ο κουκουλονόμος καταργήθηκε, οι ποινές μένουν;

 Συντάκτης:  Αφροδίτη Τζιαντζή

Σε συγκέντρωση στο Εφετείο Αθηνών καλεί αύριο (Δευτέρα) στις 9 το πρωί, πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της 5ης Δεκεμβρίου του 2009 στα Εξάρχεια. Συνεχίζεται η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, μετά από πρωτόδικες καταδίκες για πλημμελήματα, με εξοντωτικές ποινές που έφταναν τα 5 και 6 χρόνια.

Οι αλληλέγγυοι-ες με ανακοίνωση τους, καταγγέλλουν την εμπαθή στάση της εισαγγελέα, καθώς εισηγήθηκε την ενοχή των κατηγορουμένων για όλα τα αδικήματα, ακόμα και γι'αυτά που έχουν παραγραφεί,  μετά την κατάργηση του κουκουλονόμου και άλλων διατάξεων. Το σκανδαλώδες, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι συνήγοροι των κατηγορούμενων, είναι ότι η εισαγγελέας απέρριψε την παραγραφή των αδικημάτων, επικαλούμενη απόφαση του Αρειου Πάγου την οποία ωστόσο... αρνείται να την κατονομάσει. 

Πρόκειται για συλλήψεις 11 νεαρών στην πλειονότητά τους ατόμων,  μετά από μαζικές προσαγωγές που έγιναν στα Εξάρχεια, τη νύχτα του πρώτου «μνημόσυνου» στο σημείο της δολοφονίας του 15άχρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στην Οδό Μεσολογγίου. Σύμφωνα με δηλώσεις των συνηγόρων στην «Εφ.Συν.» πρόκειται για μια ιδιαίτερα προβληματική νομική διαδικασία, με μαρτυρικές καταθέσεις παρωδία, ενώπιον μιας εχθρικής και προκατειλημμένης  έδρας, με την εισαγγελέα να επιδεικνύει μεροληπτική στάση.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι μάρτυρες-αστυνομικοί της πρώην ομάδας ΔΕΛΤΑ που φέρονται να έχουν κάνει τις συλλήψεις, απάντησαν ότι δεν γνωρίζουν καν σε ποιο δρόμο έγιναν,  λέγοντας ότι «για πρώτη φορά και τελευταία βρέθηκαν στα Εξάρχεια» - μολονότι η μηχανοκίνητη ομάδα ΔΕΛΤΑ έδρασε κατεξοχήν στα Εξάρχεια.

www.efsyn.gr/arthro/o-koykoylonomos-katargithike-oi-poines-menoyn

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License