Δικαίωση για τους εργαζόμενους στις «τσάντες» Γεωργίου

Δικαίωση για τους εργαζόμενους στις «τσάντες» Γεωργίου.

  Οι εργαζόμενοι επέστρεψαν νικητές |Εργατική Αλληλεγγύη Συντάκτης:  efsyn.gr

Έληξε η απεργία των Πακιστανών εργαζομένων στο εργοστάσιο Γεωργίου στον Αυλώνα καθώς η εργοδοσία φαίνεται διατεθειμένη να κάνει δεκτά τα αίτηματά τους.

Θυμίζουμε ότι οι εργάτες είχαν καταγγείλει απαράδεκτες συνθήκες εργασίας αλλά και τη βίαιη συμπεριφορά της εργοδοσίας σε απολυμένο συνάδελφό τους που ζήτησε τα έγγραφά του.

Ανάμεσα στα αιτήματά τους ήταν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, να πληρώνονται χωρίς καθυστερήσεις, να μην κάνουν απλήρωτες υπερωρίες, να παρθούν μέτρα ασφάλειας και υγιεινής και να μην υπάρχει παρακολούθηση με κάμερες και εντολές με μεγάφωνα.

Αξίζει να σημειωθεί η ενότητα και η αποφασιστικότητα των εργαζομένων, οι οποίοι από την αρχή της απεργιακής κινητοποίησής τους οργανώθηκαν, έκαναν συνελεύσεις και εξέλεξαν πενταμελή εργασιακή επιτροπή.

Από την πρώτη στιγμή στο πλευρό τους βρέθηκαν η ΚΕΕΡΦΑ, η Ένωση Μεταναστών Εργατών, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος κ.ά., ενώ η «Εφ.Συν.» ήταν από τα λίγα ΜΜΕ που ανέδειξαν το θέμα.

www.efsyn.gr/arthro/dikaiosi-gia-toys-ergazomenoys-stis-tsantes-georgioy

από Εδω 19/06/2017 10:35 μμ.


Καταγγελία για ξυλοδαρμό μετανάστη-εργάτη στην εταιρία πλαστικών Κώστας Γεωργίου ΑΕ

https://athens.indymedia.org/post/1574377/

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License