post image

Η υπόθεση της Ηριάννας είναι γνωστή σε αρκετούς, ιδιαίτερα στα άτομα που επιλέγουν να ενημερώνονται από εναλλακτικές και πιο ελευθεριακές πηγές πληροφόρησης.

Αν θέλει κάποιος να ενημερωθεί σφαιρικά και να μάθει λεπτομέρειες θα πρέπει να ξεκινήσει από τον Μάρτιο του 2011 να κάνει μία στάση στον Ιανουάριο του 2013 και να εστιάσει στην μερική "ταυτοποίηση" του DNA της πάνω σε ένα γεμιστήρα εκτός όπλου από αυτά που είχαν βρει στην Πολυτεχνειούπολη.  Μετά από αυτό το νέο στοιχείο η Ηριάννα δεν προφυλακίζεται και συνεχίζει να παραμένει ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Στη συνέχεια γίνεται κάποια τροποποίηση σε αυτούς τους περιοριστικούς όρους για να μπορεί να ταξιδεύει στο εξωτερικό και να συνεχίσει τις σπουδές της. Πηγαίνει στο εξωτερικό, επιστρέφει, συνεχίζει τη ζωή της και περιμένει το δικαστήριο για να ξεμπερδέψει οριστικά. Οι εντιμότατοι δικαστές όμως είναι οπαδοί του δόγματος της μηδενικής ανοχής και προφανέστατα έχουν διάθεση να επιβάλλουν σκληρές ποινές μετά την έκρηξη στο αυτοκίνητο του πρώην μη εκλεγμένου πρωθυπουργού και πασίγνωστου τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμου.

Η εικόνα του δικαστηρίου είναι η εξής: Δεν υπάρχουν μάρτυρες που καταθέτουν ενάντια στην Ηριάννα. Δεν υπάρχει κάποιο καινούριο στοιχείο. Δεν υπάρχουν ενοχοποιητικές μαρτυρίες μπάτσων. Δεν υπάρχει κάτι συνταρακτικό που θα αλλάξει δραματικά τα δεδομένα της υπόθεσης. Οι δικαστές αποφασίζουν να καταδικάσουν την Ηριάννα σε 13 χρόνια φυλάκιση για ένα μερικό δείγμα DNA πάνω σε ένα κινητό, άρα και εύκολο μεταφερόμενο, αντικείμενο.

Η αλήθεια είναι πως κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια. Η καταδίκη και το κυνήγι όσων τολμούν να έχουν φιλικές, σεξουαλικές και κοινωνικές σχέσεις με άτομα που έχουν παραβιάσει το νόμο είναι δεδομένη για την εξουσία και τις μαριονέτες της. Η εξουσία αρέσκεται να εκβιάζει, να ταλαιπωρεί και να φοβίζει όσες/όσους την αμφισβητούν, ειδικά αν μιλάμε για ενέργειες που στρέφονται ενάντια στην εξουσία και το κράτος. Η ταυτοποίηση του DNA είναι ένα όπλο στα χέρια των αστυνομικών και δικαστικών αρχών που βρίσκουν βολικότατες τις πάμπολλες ανακρίβειες και το θολό τοπίο σχετικά με την ολική ταυτοποίησή του ατόμου που κατηγορείται.

Η απελευθέρωση της Ηριάννας οφείλει να γίνει εδώ και τώρα. Και μαζί με αυτήν, να ξεκινήσει μία δημόσια κουβέντα από εξειδικευμένους επιστήμονες και ειδικούς για το πόσο αξιόπιστο είναι ένα μερικό δείγμα DNA και αν αρκεί μόνο το DNA πάνω σε ένα κινητό αντικέιμενο για να στείλει στη φυλακή ένα άτομο για 13 χρόνια. 

http://dimosvosinakis.blogspot.gr/2017/06/blog-post_20.html#more

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License