Η Γερμανία δημιουργεί μια φυλακή για διαδηλωτές ενάντια στην σύνοδο κορυφής των G20


Καθώς οι προετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη για μαζικές διαδηλώσεις λίγο πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής των G20 στη γερμανική πόλη του Αμβούργου, η γερμανική αστυνομία έχει ήδη δημιουργήσει την G20 φυλακή.

Από τις 2 Ιουλίου και μετά πολλές αυτόνομες, αναρχικές, αντι-καπιταλιστικές και οικολογικές κινήσεις αναμένεται να παρακολουθήσουν τις διαμαρτυρίες, και ο αριθμός τους αναμένεται να φθάσει τουλάχιστον στις 150 χιλιάδες. Η ξεχωριστή φυλακή που έχει δημιουργηθεί ειδικά για τη σύνοδο των G20 δείχνει πώς η γερμανική αστυνομία ετοιμάζεται για την καταστολή των διαδηλωτών.

Ενάντια στην σύνοδο κορυφής των G20 πολλές αναρχικές, αριστερές και αυτόνομες ομάδες και άτομα θα πραγματοποιήσουν διαδηλώσεις με το σύνθημα: «Καλώς ήρθατε στην κόλαση της συνόδου κορυφής των G20». Η γερμανική αστυνομία πήρε αυτή την ευκαιρία για να οικοδομήσει μια φυλακή σε ένα πεδίο έντεκα χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, το οποίο καλύπτει μια παλιά αγορά, κάνοντας χώρο για 400 άτομα που θα  τίθενται σε προσωρινή κράτηση.

Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ,  70 ομαδικά κελιά και 50 κελιά απομόνωσης ετοιμάστηκαν σε αναμονή των αντι G20 διαδηλωτών. Η Γερμανία φέρεται να έχει πληρώσει για αυτή τη μεταβατική φυλακή το ποσό των τουλάχιστον 3 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά οι πραγματικές δαπάνες  αναφέρετε οτι  είναι πολύ υψηλότερες.

 Σύνοδος των G20 . Κόστος 130 εκατομμύρια ευρώ

Η σύνοδος κορυφής των G20 κοστίσει τουλάχιστον 130 εκατομμύρια ευρώ, και θα έχει 20 χιλιάδες αστυνομικούς, 61 άλογα και 153 σκυλιά σε επιχειρησιακή ετοιμότητα από τη Γερμανία, την Αυστρία και τις Κάτω Χώρες. 11 ελικόπτερα θα περιπολούν πάνω από την πόλη και η ασφάλεια του κάθε επικεφαλής κράτους που θα παραστεί στην σύνοδο κορυφής θα προστεθεί πάνω σε όλα αυτά. Οι έλεγχοι στα σύνορα που καταργήθηκαν από τη συμφωνία του Σένγκεν σε όλη την Ευρώπη θα επανέλθουν για να αποτρέψου τους διαδηλωτές από το εξωτερικό. 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License