στέκι Αντίπνοια|ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ Τ. ΘΕΟΦΙΛΟΥ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ Τ. ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ, 12.00

post image

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΚΕΥΩΡΙΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ Τ. ΘΕΟΦΙΛΟΥ

 

Το καλοκαίρι του 2012 στην Πάρο, πραγματοποιείται ληστεία σε υποκατάστημα της Αlpha Βank, κατά τη διάρκεια της οποίας τραυματίζεται θανάσιμα ένας οδηγός ταξί που επιχείρησε να αποτρέψει τη φυγή των ληστών. Λίγες μέρες αργότερα, μετά από ένα «ανώνυμο τηλεφώνημα» στη Γ.Α.Δ.Α., που σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία υποδείκνυε το δράστη της ληστείας, συλλαμβάνεται στην Αθήνα ο Τάσος Θεοφίλου, με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, της συμμετοχής σε ληστεία και της συμμετοχής στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Η απαγωγή του από την Αντιτρομοκρατική, τον Αύγουστο εκείνου του έτους, έγινε με τον τρόπο που συνηθίζουν να επιλέγουν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του κράτους όταν συλλαμβάνουν αναρχικούς, κομμουνιστές, αγωνιστές. Δημοσιότητα, “εντυπωσιακά” πλάνα και φυσικά δηλώσεις που αναπαράγονται και παράγονται από τα Μ.Μ.Ε, για τη βέβαιη ενοχή του κατηγορουμένου.

Εξαρχής ο σύντροφος Τ. Θεοφίλου αρνείται όλες τις κατηγορίες, τόσο της συμμετοχής του στη ληστεία, όσο και στη Σ.Π.Φ. Ο ίδιος, αναδεικνύει από τη πρώτη στιγμή τον πολιτικό χαρακτήρα της δίωξής του, αποδεικνύοντας την κατασκευή των στοιχείων που τον ενοχοποιούσαν από την Αντιτρομοκρατική, που προσπαθούσε να χτίσει το βολικό προφίλ που θα διασφάλιζε την καταδίκη του πριν καν οδηγηθεί στην αστική δικαιοσύνη η υπόθεση.

Και ενώ κανένας μάρτυρας δεν τον αναγνώρισε, στις φωτογραφίες που προσκομίστηκαν απεικονίζονται άτομα με διαφορετικό σωματότυπο, το μοναδικό στοιχείο στο οποίο στηρίχθηκε η έδρα του δικαστηρίου για να τον κηρύξει ένοχο για συμμετοχή στη ληστεία ήταν η ταύτιση του γενετικού του υλικού, με δείγμα γενετικού υλικού DNA που βρέθηκε σε ένα καπέλο. Ένα καπέλο που προσκομίστηκε αργότερα, δεν φαίνεται σε καμία από τις φωτογραφίες που τράβηξε η σήμανση από τον τόπο της ληστείας, δεν αναφέρεται από τους μάρτυρες, αλλά σύμφωνα με το αφήγημα της αντιτρομοκρατικής βρέθηκε στο σημείο της ληστείας! Η αστική δικαιοσύνη, σε πλήρη συμπόρευση με τους υπόλοιπους κατασταλτικούς μηχανισμούς, έκλεισε τα μάτια στην έλλειψη και διατρητότητα των στοιχείων και του επέβαλλε ποινή 25 χρόνων, ενώ τον αθώωσε για την ανθρωποκτονία και για τη συμμετοχή στη ΣΠΦ.

Τρία χρόνια μετά την πρωτόδικη απόφαση, τον Ιούλιο του 2017, αναμένεται η τελική απόφαση του Εφετείου, για την υπόθεση της δίωξης του Τ. Θεοφίλου. Η εκδικητικότητα τόσο της κρατικής όσο και της δικαστικής εξουσίας συνολικά, γίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρη από την απόφαση του εισαγγελέα Δράκου -που επιδιώκει να επιβληθεί ακόμα μεγαλύτερη ποινή στον σύντροφο, ακόμα και από την πρωτόδικη- να ασκήσει έφεση υπέρ του νόμου και να αναγκάσει το σύντροφο να δικαστεί ξανά στο εφετείο για κατηγορίες που είχε ήδη αθωωθεί.

Η περίπτωση της δίωξης του Τ. Θεοφίλου, δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό. Oι καταδίκες χωρίς στοιχεία, (όπως στην πρόσφατη περίπτωση της Ηριάννας Β. Λ. που της επιβλήθηκε ποινή 13 ετών κάθειρξης, εξαιτίας της προσωπικής της σχέσης με κατηγορούμενο για συμμετοχή στην οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς» -παρότι εκείνος αθωώθηκε!. Και πάλι το μοναδικό στοιχείο, πέρα από τις υποδείξεις της Αντιτρομοκρατικής, ήταν ένα ακατάλληλο δείγμα DNA), οι εκδικητικές και εξοντωτικές ποινές (όπως στην υπόθεση του Μ. Σεισίδη) και οι στημένες δίκες (υπόθεση Θ.Σίψα) αποτελούν κομμάτι της κυρίαρχης κατασταλτικής στρατηγικής, από τις οποίες καταδεικνύεται με τον πιο ωμό και ξεκάθαρο τρόπο η εκδικητικότητα και οι μεθοδεύσεις  του κράτους ενάντια στους πολιτικούς του αντιπάλους, καθώς και η διαμόρφωση του ειδικού καθεστώτος εξαίρεσης για τους αγωνιστές.

Ο εκδικητικός χαρακτήρας της δίωξής του εντάσσεται στη συνολική και ολοκληρωτική επίθεση που έχει εξαπολύσει κράτος και κεφάλαιο απέναντι στην κοινωνία, αλλά και με μεγαλύτερη ένταση απέναντι σε όσους και όσες αγωνίζονται. Και έχει στόχο τη διάχυση και την εδραίωση του φόβου στους καταπιεσμένους για να καταφέρει να ολοκληρώσει ανεμπόδιστα τις επιδιώξεις του για την πλήρη υποταγή των από τα κάτω. Η θωράκιση του ποινικού και κατασταλτικού οπλοστασίου της κυριαρχίας είχε φανεί πως αποτελούσε κεντρική πολιτική απόφαση των πολιτικών διαχειριστών ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ήδη λίγους μήνες μόλις μετά την εκλογή τους το 2015. Ξεκίνησε με την εκκένωση της κατάληψης Πρυτανείας -που πραγματοποιούνταν σε ένδειξη αλληλεγγύης με την απεργία πείνας των πολιτικών κρατουμένων την άνοιξη του 2015- και συνεχίζεται απρόσκοπτα με την εκδικητική άρνηση χορήγησης των αδειών που δικαιούνται εδώ και καιρό οι πολιτικοί κρατούμενοι, με τις ειδικές συνθήκες κράτησης πολιτικών κρατουμένων, με την ποινικοποίηση του συνδικαλισμού βάσης, με τις διώξεις και τις εισβολές σε σπίτια αγωνιστών ενάντια στους πλειστηριασμούς, με τις δίκες εναντίων ολόκληρων χωριών και τη μετατροπή τους σε «τρομοκρατικές» οργανώσεις, όπως στο παράδειγμα της Β.Α. Χαλκιδικής, με τις αναίτιες προσαγωγές και συλλήψεις αγωνιστών, με τα στημένα κατηγορητήρια και τις πολιτικές σκευωρίες, με την επιβολή εξοντωτικών ποινών απέναντι σε αναρχικούς αγωνιστές. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα γεγονότα του κατασταλτικού λαβύρινθου και οπλοστασίου που χτίζει σιγά σιγά η σημερινή κυβέρνηση σε συνεργασία με τις δικαστικές αρχές και φυσικά με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Ενώ, δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από την προσπάθεια “εμπλουτισμού” του αντιτρομοκρατικού νόμου, στον οποίο επιχειρούνταν η διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής του σχεδόν στο σύνολο όσων διατυπώνουν οποιαδήποτε μορφή εναντίωσης στις κυρίαρχες πολιτικές, στο κρατικό-καπιταλιστικό σύστημα και στην επιβολή του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, εισάγοντας μεταξύ άλλων και την έννοια της “διέγερσης σε τρομοκρατικές πράξεις”. Ένας νόμος που μπορεί να αποσύρθηκε εξαιτίας των αντιδράσεων που υπήρξαν, αλλά θα επανέλθει σύντομα.

Η κρατική και καπιταλιστική εξουσία προκειμένου να συνεχίσει να υπάρχει, θα πρέπει να καθυποτάξει τους εκμεταλλευόμενους και τους καταπιεσμένους, επιβάλλοντας ένα καθεστώς φόβου και τρομοκρατίας και καταστέλλοντας εν τη γενέσει τους όποιες κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις αναπτύσσονται. Γι’ αυτό και επιτίθεται στα πιο ριζοσπαστικοποιημένα κομμάτια των από τα κάτω, επιχειρώντας να αποκοινωνικοποιήσει και να εγκληματοποιήσει τη δράση των αναρχικών αγωνιστών, απονοηματοδοτώντας τους αγώνες και προωθώντας κλίμα ηττοπάθειας μεταξύ των καταπιεσμένων.

 

Από την πλευρά μας ως αναρχικοί στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τον αναρχικό- κομμουνιστή Τ. Θεοφίλου., απέναντι στην εκδικητικότητα του κράτους. Ο αγώνας ενάντια στις κατασταλτικές μεθοδεύσεις αποτελεί κομμάτι του αγώνα για το γκρέμισμα της κοινωνίας φυλακής, για την ανατροπή κράτους και κεφαλαίου και για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας ισότητας, δικαιοσύνης, αλληλεγγύης και ελευθερίας!

 

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ- ΤΑΞΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ

 

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

 

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ Τ. ΘΕΟΦΙΛΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ, 12.00

 

 

 

αναρχικό- αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια

Αριστοβούλου & Πυλάδου, Κ. Πετράλωνα

stekiantipnoia.espivblogs.net

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License