Κίνηση στρατηγικού χαρακτήρα η μηνυτήρια αναφορά κατά Σπίρτζη και συνενόχων

...

Στο ιστολόγιο ΚΡΙΣΕΙΣ… ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ, που κρατά ο Μανώλης Καμπούρης, ένας αγωνιστής για την προστασία του Αλσους και των συμφερόντων των κατοίκων της Νέας Φιλαδέλφειας και των γύρω περιοχών, που δέχτηκε όχι μόνο φραστική αλλά και σωματική βία από τις ορδές των τραμπούκων χούλιγκαν, δημοσίευσε σήμερα μια ενδιαφέρουσα ανάλυση απ’ αφορμή την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς της εφημερίδας μας κατά Σπίρτζη και συνενόχων, για την παράνομη νομιμοποίηση της συμφερόντων Μελισσανίδη εταιρίας «Δικέφαλος 1924» ΑΕ ως φορέα υλοποίησης του γηπέδου της ΑΕΚ.

Αναδημοσιεύουμε την ανάλυση του Μανώλη Καμπούρη και τον ευχαριστούμε για τα καλά του λόγια. Με την ευκαιρία, ευχαριστούμε και όλους όσοι επικοινώνησαν μαζί μας για να μας εκφράσουν την αλληλέγγυα διάθεσή τους.
 

Μεταβάλλονται ριζικά σε νομικό και πολιτικό επίπεδο οι ισορροπίες στην εξέλιξη κατασκευής του γηπέδου Μελισσανίδη...
 
Δικαίως ενισχύθηκε ο πανικός στη πλευρά των επιχειρηματικών συμφερόντων, μετά τη κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς από το δημοσιογράφο Γεράσιμο Λιόντο, και τον εκδότη – διευθυντή της εφημερίδας «ΚΟΝΤΡΑ», Πέτρο Γιώτη.  
 
Η μηνυτήρια αναφορά στρέφεται κατά, του υπουργού Χρήστου Σπίρτζη και των υπαλλήλων του υπουργείου του που έβαλαν τις τζίφρες τους στα υψόμετρα των μισών δρόμων του γηπέδου, της «Δικέφαλος 1924 Κατασκευαστική ΑΕ», αλλά και κατά του aek365.com για συκοφαντικό, υβριστικό και απειλητικό δημοσίευμα κατά του Γεράσιμου Λιόντου. Σημειώνουμε πως είναι η πρώτη φορά που πολιτικά πρόσωπα, εμπλέκονται νομικά στην υπόθεση του ιδιωτικού γηπέδου.
 
Δικηγόρο τους έχουν το γνωστό αγωνιστή και μάχιμο δικηγόρο Κώστα Παπαδάκη, ο οποίος έχει ένα βαρύ βιογραφικό επιτυχιών σε υποθέσεις που αφορούν κυρίως υπεράσπιση του κινήματος και αγωνιστών του. Έχει όμως και κάτι ακόμη πολύ σημαντικό. Ήταν  ο δικηγόρος εκείνων που με επιτυχία προσέφυγαν ενάντια στο εμπορικό κέντρο - γήπεδο του ΠΑΟ στο Βοτανικό. Και μάλιστα ήταν μόνος του απέναντι στην αφρόκρεμα του νομικού και καθηγητικού κατεστημένου, που είχαν επιστρατεύσει τα αντίστοιχα επιχειρηματικά συμφέροντα. Όπως όλοι γνωρίζουμε, τους κέρδισε κατά κράτος!
 
Ενόψει των βέβαιων προσφυγών που θα ακολουθήσουν το ενδεχόμενο έκδοσης οικοδομικής άδειας, η παρουσία του σε αυτή την υπόθεση αποχτά άλλη βαρύτητα… Γιατί μη ξεχνάμε πως είναι άλλο η κρίση του νόμου, κι άλλο η κρίση διοικητικών πράξεων σε εφαρμογή νόμου που μπορεί και να κρίθηκε συνταγματικός.
 
Αναμενόμενα επίσης αντίστοιχα θα σκαλώσουν τα παράλληλα συνδεόμενα επιχειρηματικά σχέδια που είναι και τα μείζονα, τα οποία ως τώρα κρύβονται πίσω από το ιδιωτικό γήπεδο. Κι αυτά είναι το εμπορικό – ψυχαγωγικό κέντρο στη Ριζούπολη, κι η τσιμεντοποίηση μερικών στρεμμάτων από τη μητρόπολη Ν. Ιωνίας – Ν. Φιλαδέλφειας, στην Ηρακλείου  δίπλα στο σταθμό του Περισσού. Μπορεί να μην ομολογείται, ωστόσο η πραγματικότητα είναι πως αυτά πάνε πακέτο, και επιδιώκεται να προχωρήσουν παράλληλα για να αλληλοτροφοδοτούνται πελατειακά. Στόχος είναι η συγκέντρωση της εμπορικής και ψυχαγωγικής κίνησης στο τρίγωνο, γήπεδο – Περισσός – Ριζούπολη. Που σημαίνει τεράστιες απώλειες θέσεων εργασίας και λουκέτα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής (Πατήσια – Ν. Ιωνία - Ν. Φιλαδέλφεια κλπ).
 
Η κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς αλλάζει τα δεδομένα που είχαμε ως τώρα. Αποτελεί κίνηση στρατηγικού χαρακτήρα, που μεταφέρει βάρος, καταρχήν στο κορυφαίο πολιτικό προσωπικό. Το τι θα ακολουθήσει είναι άγνωστο… Το περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς θίγει την ουσία, κι από εκεί πηγάζουν τα ποινικά αδικήματα που περιγράφει. Πιο πρακτικά σημαίνει πως αναμενόμενα, το σκέλος που αφορά πολιτικά πρόσωπα (Σπίρτζης) θα οδηγηθεί στη βουλή. Υπάλληλοι και λοιποί θα έχουν τη τύχη που αντιστοιχεί σε μη πολιτικά πρόσωπα. Και δεν έχει ιδιαίτερη σημασία τι θα αποφασίσει η παρούσα σύνθεση της βουλής. Όσο σημασία έχει πως θα αποφασίσει η επόμενη, της οποίας η σύνθεση είναι άγνωστη. Για παράδειγμα σε ότι αφορά το Βατοπαίδι, δυο χρόνια πριν γίνει είδηση στα συστημικά ΜΜΕ, φώναζαν οι πολίτες και το κίνημα για όσα σκανδαλώδη συνέβαιναν. Δε τους έδινε σημασία κανείς. Μέχρι τη στιγμή που τα αόρατα κέντρα, αποφάσισαν πως θέλουν να αξιοποιήσουν το θέμα.
 
Με το ΣΥΡΙΖΑ και το Σπίρτζη δεν έχει πρόβλημα το σύστημα, όπως δεν είχε με τη ΝΔ, το Καραμανλή, το Ρουσσόπουλο, το Βουλγαράκη κλπ. Μέρη του συστήματος είναι, και παρόλα αυτά τους στραπατσάρισαν. Δεν έχει πρόβλημα το σύστημα λοιπόν με τα «γρανάζια» του που πρόθυμα καθίστανται δέσμιοι… όπως ο Χ. Σπίρτζης. Το αντίθετο. Αποτελεί ιδιαίτερη ευχαρίστηση τα πολιτικά πρόσωπα να είναι ευάλωτα, καθώς έτσι γίνονται ακόμη πιο συνεργάσιμα και υποταχτικά. Δεν έχει πρόβλημα επίσης να τα στείλει στην ανακύκλωση, να τα περιθωριοποιήσει και να τα αντικαταστήσει με άλλα. Και δέκα χρόνια μετά εφόσον συνεχίζουν να δείχνουν καλή διαγωγή, να τους… αποκαταστήσει δικαστικά τουλάχιστον, όπως έγινε με την υπόθεση Βατοπαιδίου. Στο μεταξύ άλλοι περιφερειακοί του συστήματος όπως ο Εφραίμ, έμειναν αρκετό καιρό στη «στενή», κι άλλοι κατάστρεψαν τη προσωπική ή πολιτική τους ζωή για πολλά χρόνια.
 
Αυτοί οι όμηροι είναι χρήσιμοι και για άλλους λόγους. Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στον Άκη Τσοχατζόπουλο και το Γιάννο Παπαντωνίου. Οι ίδιοι οι σύντροφοί τους, αλλά και οι άλλοι… τους οδήγησαν και τους οδηγούν εκεί που βρίσκονται. Παρότι τον ίδιο πυρήνα πολιτικών υπηρέτησαν και υπηρετούν. Αυτού του τύπου οι όμηροι χρειάζονται για να κρύβεται η πραγματικότητα. Είναι ο φερετζές που προβάλλει υποτιθέμενες διαφορές, ή δήθεν ιστορίες αυτοκάθαρσης τους συστήματος, για να κρύψει την αλήθεια που είναι πως στα ουσιαστικά δεν έχουν καμιά διαφορά.
 
Για τους υπάλληλους που αγνόησαν τις αποφάσεις των επαγγελματικών τους οργανώσεων και υπόγραψαν, δε το συζητώ. Εκτός άλλων δυσμενών υπηρεσιακών ζητημάτων, στη καλή περίπτωση εξασφάλισαν απασχόληση για μια 10ετία. Ανήσυχο ύπνο ίσως πρέπει πλέον να κάνουν κι άλλοι. Που ήδη έχουν βάλει υπογραφές, και οι εξελίξεις μπορεί να οδηγήσουν στην αναζήτηση ευθυνών σε όσα προηγήθηκαν… Κι αυτό μπορεί να αφορά εκτός από υπαλλήλους, και πολιτικά πρόσωπα που δεν έχουν το προνόμιο της βουλευτικής ασυλίας. Οι πολιτικοί συσχετισμοί στη κοινωνία, το κοινοβούλιο, τα διάφορα όργανα, είναι μεταβαλλόμενοι, και οι καιροί ασταθείς. Καμιά εγγύηση δεν υπάρχει πως οι εξελίξεις θα συνεχίσουν να κινούνται αδιατάρακτα κι ευθύγραμμα. Οι συνθήκες και οι συγκυρίες λένε μάλιστα πως πρέπει να αναμένουμε το αντίθετο.
 
Η ΠΑΕ ΑΕΚ χτες δεν είπε τίποτα ευθέως, «διέρρευσε» όμως τι θα ήθελε να πει. Η ουσία της υπόθεσης δεν αλλάζει. Με παρόμοιο τρόπο εκκίνησε πριν δυο μέρες τη δαιμονοποίηση του αγωνιστή και μάχιμου δημοσιογράφου Γεράσιμου Λιόντου. Μετά τη νέα εξέλιξη όμως, η πίστα και ο βαθμός δυσκολίας αλλάζουν. Ο κυνηγός γίνεται κυνηγημένος, και καθώς δεν έχουμε να κάνουμε με ένα καθεστωτικό ΜΜΕ κι ένα ελεγχόμενο δημοσιογράφο, η εξέλιξη είναι απρόβλεπτη...  
 
Τα επιχειρηματικά συμφέροντα που βλέπουν ως φιλέτο τη περιοχή μας, συνηθίζουν να εκφράζονται από διαφορετική πηγή και με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά. Πότε εμφανίζεται ο λεγόμενος πρότζεκτ μάνατζερ, πότε η ΠΑΕ, πότε η κατασκευαστική, πότε το αφεντικό που δεν έχει καμιά ιδιότητα, πότε ο «στρατός», πότε κάποια οπαδικά ΜΜΕ, πότε διάφοροι άλλοι προσαρτημένοι. Κάτι ανάλογο ας πούμε με ότι συμβαίνει με γνωστό τηλεριάλιτι, όπου έχουμε το μάνατζερ ράγκμπι, το παραγωγό, το παρουσιαστή, τη παρουσιάστρια της παραεκπομπής, το καναλάρχη, την υποστηρικτική ομάδα για τα γυρίσματα και τις προβολές κλπ.
 
Στα όσα αποδίδονται ως απάντηση της ΠΑΕ ΑΕΚ, σημειώνω πως δεν έχουν καμιά ουσία. Έχουν χαραχτήρα στήριξης του ηθικού των οπαδών που εδώ και 4 χρόνια γήπεδο ακούν και γήπεδο δε βλέπουν. Επιδιώκουν κυρίως στη παρούσα φάση, να μη χάσουν τους ζεσταμένους οπαδούς – πελάτες τώρα που είναι έτοιμα για κυκλοφορία τα διαρκείας. Και τι... σύμπτωση πρόκειται να εκδοθεί η οικοδομική άδεια μετά μόνο 4 χρόνια.
 
Οι διατυπώσεις είναι κατά βάση συμβολικού και συνθηματικού περιεχομένου. Κλασσικά προσπαθούν όπως καθένας στη θέση και τις επιδιώξεις τους θα έκανε, να ταυτίσουν την ΑΕΚ με τα δικά τους συμφέροντα και να ισχυριστούν πως εκπροσωπούν το σύνολο των αεκτζήδων. Λες και δε ξέρουμε τι λένε οι γνήσιοι αεκτζήδες, και πόσο δε στηρίζουν τα συγκεκριμένα σχέδια τους που κάνουν την ερασιτεχνική ΑΕΚ φουκαρά, και τα τμήματα της μόνιμα πρόσφυγες.
 
Ακούγεται αστείος ο ισχυρισμός που αναφέρεται ως απάντηση στη μηνυτήρια αναφορά, πως "Η ΑΕΚ δεν απειλείται και δεν εκφοβίζεται". Μα φυσικά δεν απειλείται και δεν εκφοβίζεται. Ποιος ισχυρίστηκε τέτοιο πράγμα; Όλοι για το ακριβώς αντίθετο μιλούν… Που ξανακούστηκε ο μπαμπούλας να λέει με απειλούν και φοβάμαι;
 
Σε ότι αφορά το πανικό που αναφερθήκαμε στην αρχή, η εκτίμηση οφείλεται στην ομολογημένη γνώση ότι ο Γεράσιμος Λιόντος και η «ΚΟΝΤΡΑ», συστηματικά ασχολούνται με το θέμα εδώ και χρόνια. Χαρακτηριστικό είναι απόσπασμα του αρχικού δημοσιεύματος του aek365.com που άνοιξε το δρόμο στον οποίο βρισκόμαστε σήμερα, και το οποίο έγραφε:
 
«Ο κ. Λιόντος δεν είναι... νέος πολέμιος του γηπέδου της ΑΕΚ. Οι πληροφορίες τον θέλουν να «ασχολήθηκε» και με την έγκριση της υψομετρικής μελέτης, κάνοντας ανάλογες κινήσεις προς το Υπουργείο Υποδομών (οι οποίες έπεσαν στο κενό), ενώ στο παρελθόν είχε... εμπλακεί και στο θέμα της έγκρισης της ΜΠΕ».
 
Καθένας μπορεί εύκολα να καταλάβει ότι αυτή τη φορά ο πανικός περισσεύει, γιατί αφού ασχολήθηκε και τις άλλες φορές ανεπιτυχώς, και τώρα εκφράζεται η ίδια πίστη, προς τι το δημοσίευμα;
 
Δεκτή και η ερμηνεία πως στον ακαμάτη χρειάζονται δικαιολογίες. Ποτέ δε θα πει δε μπορώ, δε τα καταφέρνω, δε βρίσκω τα λεφτά. Πάντα θα υπάρχει κάποιος άλλος που θα φταίει για την ανημπόρια του… Το ίδιο ισχύει για όποιον ανεξαρτήτως αιτίας δεν είναι έτοιμος να προχωρήσει σε ότι έχει υποσχεθεί, ή δεν έχει σκοπό να το κάνει. Ποτέ δε θα το παραδεχτεί. Θα επικαλεστεί δικαιολογίες. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, αυτή τη φορά το εξιλαστήριο θύμα αντέδρασε απροσδόκητα, και είναι πολύ πιθανό τα πράγματα να πάρουν απρόσμενη τροπή…
 
Για το βαθμό δυσκολίας που απόχτησαν τα πράγματα, είναι επίσης χαρακτηριστική η συνεσταλμένη απάντηση του aek365.com, το ύφος και το περιεχόμενο της οποίας βρίσκεται στον αντίποδα του αρχικού δημοσιεύματος την οποία επίσης δημοσιεύουμε παρακάτω. 
 
http://krisseis.blogspot.gr/2017/06/blog-post_822.html

 

Πηγή: Κόντρα

http://www.eksegersi.gr/Επικαιρότητα/28800.Κίνηση-στρατηγικού-χαρακτήρα-η-μηνυτήρια-αναφορά

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License