ΜΙΝΩΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ. " Ο ΓΑΡ ΑΠΟΘΑΝΩΝ (ΟΥ) ΔΕΔΙΚΑΙΩΤΑΙ»

Προτείνουμε να του στήσουν και άγαλμα. Και μάλιστα, το σωστότερο μέρος θα ήταν στον Πειραιά στην οδό Νοταρά (παλιά Τρούμπα)!

"ΠΕΘΑΝΕ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 75 ΕΤΩΝ. Ποιος ήταν ο Μίνως Κυριακού – Η πολυτάραχη ζωή του

Επαγγελματικές δραστηριότητες

Το 1976 ο Μίνως Κυριακού δημιουργεί  δύο εταιρείες εμπορίου πετρελαιοειδών, την Bacoil International και την Athenian Oil Trading Inc. ενώ από το 1981 ο στόλος του αριθμεί 16 πλοία που μεταφέρουν ειδικά χημικά φορτία και βρώσιμα έλαια. Παράλληλα με τις θαλάσσιες μεταφορές με τα πλοία του, που φέρουν σημαία των νησιών Marshall, ο Μίνως Κυριακού επενδύει στην εμπορία με την συμμετοχή του σε φυτείες καρύδας και φοίνικες στην Ινδία και τις Φιλιππίνες.

Από τα τέλη της δεκαετίας του ’90 και την αρχή του νέου αιώνα οι εταιρείες του Athean Sea Carries και Athenian Tankers συμμετέχουν σε μεγάλα επιχειρηματικά deals αγορών, προσοδοφόρων μεταπωλήσεων και χτισίματος νέων πλοίων άξιας δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 ο Μίνως Κυριακού δραστηριοποιήθηκε στον χώρο των μέσων ενημέρωσης με την ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού ANT1 FM 97.2 (σήμερα Easy 97.2) στην Αθήνα.

Το 1989, ένα έτος μετά την ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού, εγκαινιάστηκε η τηλεόραση του ΑΝΤ1, το αντίπαλον δέος του καναλιού Mega, το οποίο είχε ξεκινήσει 40 ημέρες νωρίτερα.

Ο όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ, ο οποίος ιδρύθηκε το 1999, σήμερα δραστηριοποιείται τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Αν η επιτυχία του καναλιού μετριέται πέραν της επιρροής με ώρες και παραγωγές, τότε στα 27 χρόνια της λειτουργίας του έχει συνολικά παραγάγει πάνω από 220 τηλεοπτικές σειρές, περισσότερες από 150.000 ώρες τηλεοπτικών προγραμμάτων και δουλειές για χιλιάδες εργαζόμενους".

 

Η ιδιότητα (κατάσταση) του νεκρού δεν εξιλεώνει, δεν εξαγνίζει και προπαντός δεν εξαλείφει τα «κρίματα» κανενός. Το «ο νεκρός δεδικαίωται» , που λέει το εκκλησιαστικό ποίμνιο  και οι φίλα προσκείμενοι στο θρησκευτικό συναίσθημα, αν μη τί άλλο, είναι ανήθικη ρήση. Ο εγκληματίας, ο παλιάνθρωπος  είναι τέτοιος και μετά το θάνατό του, όταν τον  μνημονεύουν.

 Ο Μίνως Κυριακού ήταν από τους χειρότερους και πιο δυσώδεις εκπροσώπους  της παγκόσμιας επιχειρηματικής δραστηριότητας, έτσι όπως την επιβάλει και τη συντηρεί αιώνες τώρα  η  αφύσικη και απαξιωμένη ιστορικά οικονομία της Αγοράς. Είδαμε μερικές από τις …αξιοσέβαστες εμπορικές δραστηριότητες του μεγάλου αυτού ανδρός, ο οποίος, όπως  οι περισσότεροι βρώμικοι και διεφθαρμένοι τέτοιοι επιχειρηματίες στον τόπο μας, σαν τον Μπόμπολα, το  Λαμπράκη, τον Κουρή, το  Βαρδινογιάννη, το Μαρινάκη και τα λοιπά γνωστά «λουλούδια» της ντόπιας καπιταλιστικής και «μαύρης» ολιγαρχίας, άλωσε και την εμπορική δημοσιογραφία. Ο περίφημος «όμιλος ΑΝΤΕΝΑ», μια από τις αισχρότερες βιομηχανίες παραπληροφόρησης, διέπρεψε και συνεχίζει επί συναπτές δεκαετίες το… θεάρεστο έργο του, αφού στην πολύχρονη πορεία του βαρύνεται με πραγματικά εγκλήματα «καθοσίωσης». Να επισημάνουμε ακροθιγώς κάποιες από  τις βαριές παθογένειες του Ομίλου του αποθανόντος επιχειρηματία:  

α. Υπήρξε το επίσημο  φιλοβασιλικό, αλλά και  δεξιό- ακροδεξιό «βήμα» προπαγάνδας . Ο ραδιοφωνικός  και ο τηλεοπτικός σταθμός του ήταν από παλιά  οι  σημαντικότεροι και πιο ξεδιάντροποι παλιότερα  «δημοσιογραφικοί τόποι» προπαγανδισμού    των απόψεων του τέως βασιλιά και πολλών φιλοβασιλικών τύπων, ,όπως εκείνης της αλήστου μνήμης ηθοποιού Αλίκης Βουγιουκλάκη. Και από την ίδρυσή του (αρχικά ραδιόφωνο-κανάλι) ως και σήμερα, ο όμιλος του ΑΝΤΕΝΑ δεν παρεξέκλινε ποτέ σπιθαμή από τη βασιλική,  δεξιο-ακροδεξιά του αυτή  πορεία.   

β.  Αποτέλεσε  το γόνιμο  φυτώριο για τα «άνθη του κακού»   (Σαρλ Μπωντλαίρ) της δημοσιογραφίας.  Εξέθρεψε τους πιο αδίστακτους βρυκόλακες-εκπροσώπους της εμπορικής δημοσιογραφίας με πρώτον και…επιφανέστερο  το γνωστό τηλεοπτικό (και όχι μόνο)  «αστέρα» Νίκο Χατζηνικολάου. Από εδώ ξεκίνησε το μακάβριο (σε σύγχρονη βέρσιον)  παραπληροφορικό και λοιπό έργο, αυτός ο πανάθλιος εκπρόσωπος της βαριάς βιομηχανίας διαστρέβλωσης και χαλιναγώγησης-χάλκευσης  της είδησης.  Στο κανάλι του ΑΝΤΕΝΑ  πρωτοεμφανίστηκε, "πήρε το βάπτισμα του πυρός»  ο αδίστακτος βιαστής της είδησης, της πληροφορίας, της ενημέρωσης. Κι από εδώ διαμόρφωσε και καθιέρωσε το γνωστό,  τηλεοπτικό ειδικά,  ίματζ του. Από κοντά, φυσικά, και οι  δεκάδες άλλοι εξίσου επιφανείς συνάδελφοί του, "γνωστοί και μη εξαιρετέοι».Και τούτοι από αυτή τη "χωματερή"  ανέδιδαν την απαίσια αποφορά της δημοσιογραφικής τους αποσύνθεσης

γ.  Το  2008 στα δημοσιογραφικά γραφεία του Ομίλου ΑΝΤΕΝΑ, όπως και στα άλλα κανάλια και ραδιόφωνα,  κοινοποιήσαμε τα κείμενα που δημοσιεύσαμε εδώ για τη χρεοκοπία της χώρας, επισημαίναμε την κρισιμότητα των καιρών και καλούσαμε σε συστράτευση και συναγερμό, για να αποφευχθούν τα χειρότερα της οικονομικής κρίσης, που από τότε βλέπαμε πως  είχε ξεσπάσει στη χώρα. Ουδείς από τους αισχρούς και διαπλεκόμενους αυτούς ιδιοκτήτες, αλλά και τους υπαλλήλους τους δημοσιογράφους, είχε φιλότιμο και πέτσα να διακόψουν το κερδοφόρο φαγοπότι από τα "σκάνδαλα" Βαβίλη, Ζαχόπουλου, Εφραίμ που είχαν κατασκευάσει και έπαιζαν συνεχώς και εμετικώς.  Όλοι τους είναι ένοχοι του εγκλήματος που συνηθίσαμε να το λέμε της «εσχάτης προδοσίας». Όμως, οι υπόδικοι, όπως έγινε και με πολλούς πολιτικούς,  άρχισαν σιγά σιγά και «φεύγουν». Ο Λαμπράκης, ο Κυριακού τώρα, από τους πιο ξεδιάντροπους, λεγόμενους «εκδότες».  Σε λίγο και οι άλλοι. Θα εγκαταλείψουν τον… μάταιο τούτο κόσμο  ατιμώρητοι  και καλοζωισμένοι. Αλλά, ούτε το  τηλεοπτικό κοινό  τιμώρησε ποτέ  με αποχή από την τηλεθέαση-ραδιοακρόαση των επιχειρήσεων  των επιχειρηματιών,  που ασέλγησαν σε βάρος της δημοσιογραφίας  για το κέρδος. ΄Αξιος ο μισθός της μάζας!     

δ. Ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤΕΝΑ διέπρεψε  και ως… καταξιωμένο πορνοκάναλο . Από εδώ παρέλασαν (κάποιοι ακόμα) οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι «πορνοβοσκοί»  Νίκος Μαστοράκης,  Θέμος Αναστασιάδης,  Πέτρος Κωστόπουλος και πολλά από τα υπόλοιπα   αποβράσματα  της αισχρής, ελληνικής βιομηχανίας θεάματος   που επί χρόνια δίνουν ρεσιτάλ κακογουστιάς, καρακιτσαριού, κιτρινισμού και φυσικά άξεστου, χοντοκομμένου σεξισμού με τους κλαρινογαμπρούς,  τα ξέκωλα και τα λογής ψώνια, που  συμφύρονται « πατείς με πατώ σε»  στις κακόγουστες, ανιαρές και…διδακτικότατες  εκπομπές τους.

Αυτό εν ολίγοις ήταν το… σπουδαίο έργο του εκλιπόντος Μίνωα Κυριακού και του περίφημου ομίλου του ΑΝΤΕΝΑ. Σε καλύτερες ευκαιρίες χρόνου θα καταγράψουμε λεπτομερώς (το έχουμε κάνει στο παρελθόν ως ένα σημείο) όλα τα συστατικά της δεινής παθογένειας της ελληνικής εμπορικής δημοσιογραφίας από την είσοδο τέτοιων επιχειρηματιών στην κονίστρα της.  

Τώρα, οι συστημικοί,  σαν  και το Μίνωα,  τύποι στη χώρα της «φαιδράς πορτοκαλέας»  θα βγουν και θα αποθεώσουν τον Κυριακού για την… τεράστια προσφορά του, θα θρηνήσουν, όπως πάντα υποκριτικά την απώλειά του  και θα τον  κατατάξουν στον πάνθεον των Μεγάλων Ελλήνων!

Προτείνουμε να του στήσουν και άγαλμα. Και μάλιστα , το σωστότερο μέρος θα ήταν στον Πειραιά στην οδό Νοταρά (παλιά Τρούμπα)! Αν μη τι άλλο, ο ρέκτης ιδρυτής του ομίλου ΑΝΤΕΝΑ, πήρε την περιφρονημένη πόρνη από το καταγώγιο, το κακόφημο  πεζοδρόμιο και τα νύχια του αδίστακτου  νταβατζή και την έκανε στο γυαλί του  πόρνη…πολυτελείας με καθωσπρέπει  «προαγωγούς» σαν αυτούς που ήδη παραπάνω ταυτοποιήσαμε.

«Στο καλό» και σύ, Μίνωα Κυριακού. Η Ιστορία βλέπεις δε σε ξεχνά. Ούτε εσένα ούτε τους ομοίους σου  .Και  «αποδίδει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι». Σου απονέμει, λοιπόν,  και σένα τα δικά σου "εύσημα",  που κανείς, βέβαια,  εχέφρων, συνετός και προπαντός έντιμος άνθρωπος , θα ήθελε να κατέχει.  

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License