Η ψυχολογική θεώρηση της υποκουλτούρας των Αμερικανών μπάτσων μέσα από τις ιστοσελίδες τους

Με αφορμή την ιστοσελίδα https://bluelivesmatter.blue/, που δημιουργήθηκε σαν εγκληματικός και υποστηρικτικός του κατά συρροή και κατ' επάγγελμα εγκλήματος αντίποδας του Black Lives Matter.

Ψάχνοντας πληροφορίες για έναν νέο νόμο που θέλουν να περάσουν στην Αμερική, για τη δήθεν εκπαίδευση μαύρων στα σχολεία για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουν τους μπάτσους (τα delicacies, όπως λένε προκλητικά, της αντιμετώπισης των ακόμα ατιμώρητων φονιάδων, για τους οποίους συζητάει όλη η Αμερική και ιδίως οι μαύροι) και στον οποίο νόμο αντιδρούν οι Black Lives Matter, γιατί προφανώς προσπαθεί να κάνει τις δολοφονίες και την παράνομη και άσκοπη βία θεσμό, βρήκα αυτή την ιστοσελίδα https://bluelivesmatter.blue/, που εκθειάζει το έγκλημα και τις ιδιότητες των δολοφόνων σαν "ηρώων" του δολοφονημένου έθνους.

Ψάχνοντας και μόνο αυτή την ιστοσελίδα μπορούμε να αντλήσουμε σημαντικές πληροφορίες για την ψυχοσύνθεση και τις αντιλήψεις, τρέχουσες και σταθερές, των μπάτσων που εδώ και 3 χρόνια ήδη δολοφονούν συνέχεια μαύρους και που κανείς ακόμα δεν μπορεί να τους ελέγξει, ενώ τα δικαστήρια τους αθωώνουν.

Καταρχάς, στα νέα τους βλέπουμε να αναφέρονται οι νεκροί μπάτσοι σαν ήρωες, όρος που ευρέως χρησιμοποιείται από το 2015 και μετά για ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με αυτόν από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης και τις ιστοσελίδες. Αντιγράφω από την ελληνική wikipedia (https://el.wikipedia.org/wiki/Ήρωας): "Ως ήρωας στη μυθολογική παράδοση αλλά και ως σύγχρονο κοινωνικό αρχέτυπο εννοείται κάποιος άνδρας ή γυναίκα (ηρωίδα), που μπορεί να εμφανίζεται παραδοσιακά ως πρωταγωνιστής ενός μύθου, ενός θρύλου ή έπους και που κατέχει ικανότητες μεγαλύτερες από εκείνες που κατέχει ο μέσος άνθρωπος. Αυτές οι ικανότητες τον βοηθούν να εκτελέσει ασυνήθιστες και παράτολμες αγαθοεργές πράξεις (ηρωική πράξη) για τις οποίες γίνεται γνωστός/ή . Αυτές οι δυνάμεις δεν είναι μόνον σωματικές αλλά και διανοητικές ή ψυχικές. Ως ήρωας επίσης νοείται η κεντρική φυσιογνωμία ενόςλογοτεχνικούθεατρικού και κινηματογραφικού έργου". Είναι οι μπάτσοι πρωταγωνιστές σε έπη; Κατέχουν ικανότητες μεγαλύτερες από τον μέσο άνθρωπο; Τους βοηθούν αυτές οι ικανότητες να εκτελέσουν ασυνήθιστες και παράτολμες αγαθόεργες πράξεις (ηρωικές) για τις οποίες γίνονται γνωστοί; Όχι. Το μόνο που κάνουν είναι να υπηρετούν, θεωρητικά και μόνο, τον Νόμο, μέχρι που άρχισαν να σκοτώνουν μαύρους στον δρόμο χωρίς κανένα λόγο και χωρίς να τιμωρηθούν καν από τα δικαστήρια ή να σταματήσουν τη νέα τους συνήθεια χρόνια μετά. Όχι αγαθόεργες πράξεις, λοιπόν, αλλά εγκλήματα, φόνους, με όπλα που τους δίνονται για να προστατεύουν τους υπόλοιπους πολίτες ακριβώς από τέτοιους κατά συρροή δολοφόνους, ακόμα και σταματώντας τους πυροβολώντας, αν χρειαστεί και όπως ορίζει ο Νόμος. Στο σημείο αυτό διαπιστώνουμε μια σημαντική και αξιομνημόνευτη αποστασιοποίηση από την πραγματικότητα και τις αληθινές πράξεις τους, που έχουν μάλιστα ιδιαίτερα βαρύνουσα σημασία στην Αμερική σήμερα, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, όσο οι Αμερικάνοι θεωρούν τους εαυτούς τους κοσμοκράτορες. Διαπιστώνουμε, επίσης, εκθείαση του κατά συρροή εγκλήματος από τους ίδιους τους δράστες, οι οποίοι, ακόμα χειρότερα, τυχαίνει να είναι και αυτοί που βάσει νόμου και θέσης θα έπρεπε να προστατεύουν τους υπόλοιπους πολίτες από το ίδιο αυτό έγκλημα, κατά συρροή ή μη. Η χώρα τους, έτσι, βρίσκεται παγιδευμένη στους ίδιους τους άνομους μηχανισμούς της, που παράγουν βία και αναστατώνουν την αμερικανική κοινωνία, χωρίς κανένα φανερό σκοπό, όφελος ή λόγο.

Αναφέρονται επίσης τίτλοι όπως "πεσόντες ήρωες" και "πόλεμος στους μπάτσους", σαν να είναι μια ομάδα ξεχωριστή με χαρακτήρα πολεμικό και επιθετικό μέσα στην ίδια τη χώρα και τιμά τους "ήρωές" της, ενώ αντιμετωπίζει και πόλεμο, όπως αυτή τον αντιλαμβάνεται και για όποιους λόγους έχει για αυτό, από τους υπόλοιπους πολίτες. Σαν να ακούς το ISIS να μιλάει για τη Συρία, αλλά να πληρώνεται από το κράτος της ίδιας της Συρίας για να προστατεύει την ίδια τη Συρία ακριβώς από έναν τέτοιο εχθρό.

Στην παρουσίαση εγκληματικών ενεργειών, όπως καιρό έχουμε βαρεθεί να ακούμε και ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να ψηλαφίσουμε το κίνητρο και την ψυχοσύνθεση των δραστών, προβάλλονται ιδιαίτερα πράξεις που αφορούν σεξουαλικές διαστροφές, αποκλίσεις και εγκλήματα, με έντονο το στοιχείο της παιδοφιλίας. Αναρωτιέται κανείς, τελειώσανε όλα τα άλλα εγκλήματα στην Αμερική και έμειναν μόνο οι παιδόφιλοι, όπως ήταν επί Σφακιανάκη η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Ελλάδα, που είχαμε βαρεθεί να ακούμε πόσους παιδόφιλους με πορνογραφικό υλικό και άλλους διεστραμμένους είχε καταφέρει δήθεν να συλλάβει; Η ανακάλυψη των βαθέων κινήτρων του όλου θέματος έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από καθαρά επιστημονική πλευρά.

Υπάρχουν, επίσης, πολλές χαρωπές και σημαιοστολισμένες φωτογραφίες κωλόμπατσων με στολή που παριστάνουν το ιδεατό πρότυπο Αμερικανού, οι "ήρωες" που αναφέρουν, λες και οι άλλοι είναι σκουπίδια και θα μένουν μόνοι τους στη χώρα, γυναίκες σε προκλητικές πόζες που τέρπουν τα φανερά πεινασμένα μάτια των στερημένων καθικιών και, φυσικά, όπως σε κάθε site ανώμαλων, φωτογραφίες σκοπίμως άσχημες ή θολωμένες από παιδόφιλους, που είναι, παραδόξως, οι μόνοι εγκληματίες που τους ενδιαφέρουν, κάτι που οι ίδιοι οι μπάτσοι και πολλοί άλλοι δηλωμένα είναι σε Ελλάδα και Αμερική. Θα τους αφήσουμε να καίγονται, κι αυτοί παιδιά έχουν να χαρούμε. Ο χρόνος έχει αρκετό χώρο στο τηγάνι για να μπουν όλοι τους.

Το σημείο στο οποίο το ενδιαφέρον κορυφώνεται και βλέπουμε πραγματικά με τι έχουμε να κάνουμε είναι το κατάστημα του site, όπου πωλούνται μπλουζάκια και άλλο υλικό με διάφορα συνθήματα που προφανώς λατρεύουν οι μπάτσοι που συχνάζουν και αγοράζουν από το site. Εδώ αντιμετωπίζουμε το πώς ακριβώς ο ήρωας ατιμώρητος δολοφόνος μπάτσος βλέπει τον εαυτό του, τη βαθύτερη ψυχοσύνθεση του και τον τρόπο με τον οποίο επιθυμεί να αυτοπαρουσιάζεται, στον εαυτό του και τους άλλους.

Στην κεφαλή της σελίδας και σε μεγάλη φωτογραφία, πρώτη, ένα αρχαίο ελληνικό κράνος και η φράση "Μολών Λαβέ", όχι ακριβώς εκφράζουσα την ιστορία και την παράδοση της αμερικανικής ηπείρου και ειδικότερα της αστυνομίας της. Τη φοράει ένας από τους μπρατσαράδες μπάτσους, που δεν έχει τύχει να ευτυχήσει να δοκιμάσει αμερικανικά "καλούδια" ("delicacies") ή και σφαίρες, για να δει πόσο γρήγορα και αποτελεσματικά ένας προκλητικός δολοφόνος μπορεί όντως να ακινητοποιηθεί ή ένας εχθρός να εκτελεστεί στο πεδίο της μάχης. Πάντα όταν μιλάνε για πόλεμο οι άσχετοι και πάρα πολύ δειλοί μικροαλήτες δεν ξέρουν περί τίνος ακριβώς πρόκειται, γι' αυτό και θεωρούν τους εαυτούς τους ήρωες χωρίς να έχουν ποτέ κάνει κάτι ουσιώδες, από τους χρυσαυγίτες και τους νεοναζί μέχρι τις αντίστοιχες ομάδες ξυλοδαρμού στον δρόμο των αντιφά, επίσης παραδοσιακών αλητών που αγαπούν τις άσκοπες συγκρούσεις και τους καυγάδες με άλλους αλήτες με πολιτική δήθεν πρόφαση, αλλά στην ουσία μόνο για τη χαρά της βίας.

Η δεύτερη εικόνα αφήνει την αρχαία Ελλάδα και περνάει στον Μεσαίωνα της Ευρώπης, με τους περιώνυμους Knights Templar, που ακούγαμε συνέχεια στα χρόνια ΓΑΠ και κανείς δεν ήξερε, τουλάχιστον από όσο ξέρω εγώ, από πού προερχόταν και αυτή η υποκουλτούρα. Ένας κέλτικος σταυρός, από αυτούς που οι Αμερικανοί προπαγανδιστές στην Ελλάδα έχουν βάλει τους δήθεν αριστερούς να σβήνουν, ως παρακράτος, συστηματικά όπου εμφανίζονται, αλλά τα ίδια τα αμερικανάκια, και ειδικά οι μπάτσοι, τα φοράνε ως μια από τις καλύτερες μπλούζες τους, και γύρω η επιγραφή στα λατινικά "σφραγίδα των στρατιωτών του Χριστού". Όσο δεν αντέχουν τον κέλτικο σταυρό στην Ελλάδα και κυνηγούν μανιακά τη Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα και τους νεοναζί στη Γερμανία και αλλού με παρανομίες, συκοφαντίες και πολλή λάσπη, τόσο οι ίδιοι τον ζηλεύουν και τον φοράνε κατά κόρον, όπως φαίνεται, στην ίδια τη χώρα τους, θεωρώντας ότι είναι κάτι που θα ληστέψουν τελείως από την ίδια την Ευρώπη και θα το έχουν οι ίδιοι ως κορώνα και τιμή τους, ως ένα από τα πιο αξιόλογα σύμβολά τους. Αλλά δεν αντέχουν να το έχουν αυτοί στους οποίους ανήκει, οι αληθινοί Ευρωπαίοι. Από φθόνο, κατωτερότητα και μειονεξία. Ως αλήτες χωρίς πνευματική βάση και τίποτα να πιστέψουν. Ως βέβηλοι που λεηλατούν μανιακά και ανεξέλεγκτα ξένες χώρες και νέμονται τα αγαθά τους, αλλά δεν αντέχουν να αφήσουν κανέναν ζωντανό από τους αληθινούς κατόχους της γης. Ως ορδές εισβολέων.

Ακολουθούν πολλά μπλουζάκια με συνθήματα, όπως "American Vengeance" (χρησιμοποιούνται ιδιαίτερα από τους Αμερικάνους οι λέξεις vengeance και avengers, αλλά όχι revenge, λέξεις όλες με παρόμοιο νόημα, με την τελευταία πιο συχνή και χρησιμοποιούμενη κανονικά ως εκδίκηση από όλο τον υπόλοιπο κόσμο, για λόγους που έχουν να κάνουν με τις αντιλήψεις τους περί βίας και εκδίκησης, την οποία πιθανότατα δεν έχουν καταφέρει ούτε να διανοηθούν ακόμα ως έννοια και τη χρησιμοποιούν με παραφράσεις, δηλώνοντας τον φθόνο τους ακόμα και για την ίδια την πράξη της εκδίκησης από αυτούς που όντως έχουν δεχθεί πρωταρχικά αναίτια βία από τους ίδιους, όπως κάνουν εδώ και έναν αιώνα σε όλο τον κόσμο), "στο θάρρος υπάρχει ελπίδα" (αλλά κανένας δεν είχε το "θάρρος" να κλείσει έστω έναν φονιά μπάτσο στη φυλακή, όπως είχε γίνει τουλάχιστον με τον Κορκονέα, άνθρωπο χωρίς καμία αστυνομική εκπαίδευση, επίσης, που τότε είχε γίνει θέμα ακόμα και η πρόσληψή του, θέμα που ξεχάστηκε όταν εμφανίστηκαν τα φονικά και θρασύτατα δελτάκια), κέλτικες φράσεις για τους πρώτους μπάτσους της εποχής εκείνης, "δεν κερδίζουμε πάντα, αλλά πάντα πολεμάμε" (τελείως έξω από το αληθινό έργο ενός μπάτσου, όταν δε σκοτώνει κόσμο), η αποκορύφωση της μπατσικής παράνοιας και σύγχυσης ρόλων "γνωρίζετε αυτό, είμαστε πολλοί, είναι λίγοι" και "το να φοβάσαι τον θάνατο είναι μια επιλογή και δεν μπορούν να μας κρεμάσουν όλους" (αναφέρεται στη δύναμη του πλήθους απέναντι ακριβώς στη δύναμη του κράτους και τους εκφραστές της παράνομης βίας του, τους μπάτσους, σε πλήρη σύγχυση με την αληθινή θέση των μπάτσων, κάτι που φανερά δηλώνεται και από τη χρήση κουκούλας παγκόσμια από τις ισχυρότερες ομάδες μπάτσων, λες και είναι αναρχικοί που οργανώθηκαν λίγο παραπάνω και είπαν να κάνουν πιο οργανωμένα ντου στους στόχους τους, πάλι σε πλήρη αντίθεση με την αληθινή θέση τους, που φαίνεται ότι αδυνατούν πλήρως να δεχτούν και δεν κάνουν ούτε καν τον κόπο να το κρύψουν), "καλύτερα να πεθάνεις όρθιος παρά να ζήσεις γονατιστός" και "Μολών Λαβέ" (συνθήματα που θα ενέπνεαν κάθε αναρχικό και κάθε χρυσαυγίτη χωριστά το καθένα, αλλά όχι αυτόν που κάθεται σε ένα γραφείο ή σε μια γωνιά του δρόμου και επιτηρεί μια περιοχή ή συλλμβάνει έναν κακοποιό, αυτός είναι το θεμελιώδες αρχέτυπο του δούλου που ζει γονατιστός και υπηρετεί όσους τον πατάνε και πατάνε σε αυτόν για να μείνουν όρθιοι μέσα σε χιλιάδες φανερούς εχθρούς τους για πολλές παράνομες ή απλώς λάθος πράξεις τους), σ"ό,τι κάνουμε στη ζωή αντηχεί στην αιωνιότητα" μαζί με σχετικούς στίχους από αμερικανικό τραγούδι (τι τέτοιου είδους μπορεί να κάνει ένας βλάκας που μόνη του δουλειά είναι να μαζεύει πού και πού κανένα ποινικό; Να τους αφήσει όλους μαζικά και να μας μάθει την αξία του απαλοίφοντάς τη;).

Άλλα: "η ελευθερία δεν είναι δωρεάν" με ένα όπλο στο χέρι που καπνίζει και την αμερικανική σημαία στο άλλο (γιατί οι μπάτσοι δίνουν απελευθερωτικό αγώνα για χάρη της χώρας τους, οπότε οι αναρχικοί τι μπορούν να πουν, πολύ περισσότερο δε οι Ιρακινοί και οι Αφγανοί, Αλ-Κάιντα, Ταλιμπάν και ρέστα;), "αν και βαδίζω στην κοιλάδα της σκιας του θανάτου, δε φοβάμαι κανένα κακό" (εδώ δίνουν πάλι ρέστα, σαν να έχουν σκοτώσει όλους τους μπάτσους γύρω τους και να έχουν μείνει μόνοι και πάλι να μη φοβούνται, η λογική σηκώνει αβοήθητη τα χέρια ψηλά και παραιτείται, εξουθενωμένη από την απόλυτη βλακεία-οι βλάκες είναι πάντα ανίκητοι σε όλα), "St. Michael, υπεράσπισέ μας στη μάχη" (σε ποια μάχη περιττό να αναφέρουμε, οι φαντασιώσεις όταν είναι έτσι αχαλίνωτες λένε ότι τυφλώνουν και κουφαίνουν), "American Spartan" και "και ίσως θύμησε στους λίγους αν μιλάνε άσχημα για εμάς ότι είμαστε οι μόνοι που στέκονται ανάμεσα στα τέρατα και τους αδύναμους" (τα τέρατα είναι οι νεκροί μαύροι και οι αδύναμοι οι Black lives matter και πρέπει να μπούν και στη μέση, για να τους φάνε και τους δύο; Σαφής αναφορά στο "Ω ξειν αγγέλειν Λακεδαιμονίοις", γιατί όπως είπαμε ήδη προσπαθούν να λεηλατήσουν πνευματικά ξένους πολύ ανώτερους από τον δικό τους πολιτισμούς, αφού ο δικός τους ολοφάνερα δεν έχει κάτι να τους προσφέρει).

Διαπιστώνουμε, έτσι, μια σημαντική διάσταση στο φαντασιακό των Αμερικανών μπάτσων από την καθημερινή πραγματικότητα που ζούνε και την αληθινή ζωή ενός πραγματικού μπάτσου, της δήθεν "νόμιμης βίας" κατά Τόσκα, των δυνάμεων "επιβολής του νόμου", των σκουπιδιών που τραμπουκίζουν με κάθε μέσο, ως και φόνο, όποιον τα αφεντικά τους, που πιστά καθημερινά γλείφουν και κολακεύουν χαμερπείς, τους υποδείξουν, συνήθως για να συγκαλύψουν κάποιο έγκλημά τους ή να επιβάλλουν τις παρανομίες τους για νόμο, όπως είναι για παράδειγμα στην Ελλάδα η βουλευτική ασυλία, η λιτότητα, τα μνημόνια, η εξαπάτηση του κοινού κλπ. Έκανα αυτή την ανάλυση μόνο και μόνο για να ρίξω λίγο φως στο μυαλό αυτών των εγκληματιών που κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι και να γνωρίζουμε όλοι πώς ακριβώς πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε, ή τουλάχιστον να αρχίσουμε να τους τοποθετούμε στο σωστό τους πλαίσιο. Η γνώση του εχθρού είναι το πρώτο βήμα για την ήττα του. Δυστυχώς, είναι και το ξέραμε πολύ χαμηλότερου επιπέδου από όσο θα μπορούσε να αντέξει οποιοσδήποτε από εμάς, σε κάθε τομέα. Τα αφεντικά τους είναι ο στόχος.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License