Αυτός ο κόσμος θάνατος (Μάιος-Ιούνιος 2017)

Η στήλη αυτή είναι μια μηνιαία συλλογή ειδήσεων από το Βόλο και τη Λάρισα, που σχετίζονται με την ρατσιστική πολιτική του ελληνικού κράτους, των αφεντικών και του εθνικού κορμού απέναντι σε μετανάστες/τριες, και κάθε μειονότητα εντός της ελληνικής επικράτειας. Η ειδήσεις αυτές προέρχονται από την καθημερινή αποδελτίωση των εφημερίδων Θεσσαλία, Ταχυδρόμος, Ελευθερία, Κόσμος, και σε ειδικές περιπτώσεις άλλων blog. Στόχος είναι η σύνδεση όλων των γεγονότων που φανερώνουν την στρατηγική της ελλάδας ως προς την διαχείριση και την εκμετάλλευση των εθνικά Άλλων της. Έτσι ίσως βρούμε κι εμείς την διαύγεια και το αναγκαίο μίσος να της βάλουμε εμπόδια. Περισσότερα σχετικά με αυτή τη στήλη εδώ: http://xorxora.espivblogs.net/2017/02/24/%ce%b1%cf%85%cf%84%cf%8c%cf%82-%ce%bf-%ce%ba%cf%8c%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%82-%ce%b8%ce%ac%ce%bd%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%82-intro/

[Στήλη του blog Χορχόρα, http://xorxora.espivblogs.net/ ]

Ο Χ. Κέλλας, βουλευτής της ΝΔ στο νομό Λάρισας, σε μια έκρηξη λαϊκοδεξιάς επιθετικότητας δήλωσε από τον Άθω στις 9 Μαΐου: «είμαι βέβαιος πως οι «αριστεροί διαφωτιστές» θα αποτύχουν στα σχέδιά τους για ένα ουδετερόθρησκο κράτος».

Αν και η υπόθεση ότι οι Συριζαίοι επιδιώκουν να κάνουν την ελλάδα άθεο κράτος είναι για γέλια, και αφορά μόνο το ψεκασμένο κοινό του, οι δηλώσεις του επικυρώνουν άλλη μια φορά τη θέση του παπαδαριού στη σημερινή συγκυρία. Κάθε άλλο παρά κατάλοιπο προς εξαφάνιση, η εκκλησία είναι μια ανώνυμη εταιρία-κολοσσός, ένας δυνατός παίκτης στην ελληνική εξωτερική (ιμπεριαλιστική) πολιτική, και σαφώς ένας μηχανισμός που παράγει ιδεολογία.

Ως προς το τελευταίο, συχνά υποτιμάται αυτή της η διάσταση. Βλέποντας εικόνες με καμιά εκατοστή σταυροφόρους να εξορκίζουν την κάρτα του πολίτη και το σατανά, γιατί όχι και κέικ, αναρωτιόμαστε ποιος διάολο παίρνει στα σοβαρά αυτούς τους βλαμμένους. Όντως, αυτούς σχεδόν κανείς.

Όμως το εύρος διάδοσης της ελληνορθόδοξης ιδεολογίας που παράγει η Εκκλησία Α.Ε. ξεφεύγει πολύ παραπέρα από το σκληροπυρηνικό ποίμνιο. Αγγίζει τα ατίθασα μέλη του, που βρίζουν μεν το ιερατείο σαν «ξεπουλημένο» – πολύ συχνά και σαν σεξουαλικά παρεκκλίνον -, πιθανόν να μην πατάνε καν στην εκκλησία, αλλά κρατούν όλον τον πυρήνα της σκέψης του. Δηλαδή ομοφοβία, μισογυνισμό, ισλαμοφοβία, αντισημιτισμό, μιλιταρισμό και όλα τα σκατά αυτού του τόπου.

Έτσι λοιπόν, το ακροατήριο που θέλει να ακούσει τις μαλακίες του Κέλλα ξεκινά από την ακροδεξιά και φτάνει με μια δαιδαλώδη διαδρομή ως την πατριωτική αριστερά. Και αποτελεί την πλειοψηφία της λαρισινής κοινωνίας. Εξ ου και η κάψα για αυτόν το σχολιασμό.

——————

Σε αυτό το κλίμα, στο κοντράρισμα για το ποιος είναι πιο true ορθόδοξος, είχαμε στις 7 Ιουνίου κίνηση ματ του συριζαίου δημάρχου Λαρισαίων. Άνθιμο και Σεραφείμ εσείς; Αναστάσιο εμείς.

Ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος επισκέφτηκε τη Λάρισα μετά βαΐων και κλάδων. Ανάμεσα στις επισκέψεις του πέρασε και από το κέντρο κράτησης μεταναστών/τριών στο Κουτσόχερο, βγάζοντας ένα ανθρωπιστικό λογύδριο.

Το ότι ο τράγος αυτός κατέχει βαρυσήμαντη θέση για το ελληνικό κράτος/εκκλησία σε μια περιοχή όπου έχει εδαφικές και οικονομικές διεκδικήσεις, δεν απασχόλησε κανέναν. Αρκεί που ο λόγος του είναι η «προοδευτική πλευρά της Ορθοδοξίας». Όπως οι μοναχοί του Άθω είναι σαν τους ζαπατίστας, έτσι κι ο Αναστάσιος θα ναι κάτι σαν τον Αλιέντε με ράσο.

——————

Αφήνοντας το θεό και το κοινό του, αριστερό και δεξιό, χαλαρή κινητικότητα αυτό το δίμηνο από τους ντόπιους φασίστες.

Στις 28/5 οι φασίστες του πατριωτικού συνδέσμου γιόρτασαν τα 10 χρόνια από την ίδρυση του, στο ξενοδοχείο-φασιστοφωλιά Imperial. Την ίδια ώρα και μέρα, ο ακροδεξιός σύνδεσμός βορειοηπειρωτών θεσσαλίας «ο Πύρρος» διοργάνωσε εκδήλωση για τη Β. Ήπειρο στην έτερη φασιστοφωλιά, το ξενοδοχείο Divani Palace.

Φαίνεται μάλωσαν τα παιδιά, διασπούν και τον κόσμο της ακροδεξιάς. Το κακό είναι ότι τα δύο αυτά ξενοδοχεία δεν έχουν εισπράξει κανενός είδους συνέπεια για την επιλογή τους να δίνουν εδώ και χρόνια χώρο στους φασίστες.

——————

Αναμενόταν εντός του Ιουνίου η προκήρυξη για την πρόσληψη επαγγελματιών αλληλέγγυων στα κέντρα κράτησης μεταναστριών/ων στο Κουτσόχερο, στο Μόζα, στα Τρίκαλα και την υπόλοιπη ελλάδα. Πρόσληψη δηλαδή δεσμοφυλάκων με καμουφλάζ.

Την αλληλεγγύη επάγγελμα έκανε και η πρωτοβουλία αλληλεγγύης μαγνησίας, διοργανώνοντας πανηγυράκι εντός του Μόζα, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, τις ΜΚΟ DRC και ΆΡΣΙΣ, και υπαλλήλους του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Και όσο κάποιοι κάνουν απλά τη δουλειά τους (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, ανθρωπολόγοι, κλπ) στα κέντρα κράτησης, όσο κάποιοι άλλοι επιδίδονται σε θεσμική «αλληλεγγύη» και ανθρωπισμό, βγαίνουν κάτι τριτοτέταρτες ειδήσεις που δεν διαβάζει κανείς. Μελέτη για την υγειονομική διαχείριση της δομής στο Μόζα παρουσιάστηκε από τον καρδιολόγο Δημήτρη Γιαννόγλου στο Πανελλήνιο Συνέδριο Στρατιωτικής Ιατρικής στη Θεσσαλονίκη. Μελέτη διεξάγει το Ινστιτούτο Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με το πρόγραμμα Erasmus και την αντιδημαρχία κοινωνικής πολιτικής λάρισας, σχετικά με τις ανάγκες και τα προβλήματα του πληθυσμού στο κέντρο κράτησης Κουτσόχερου. Μάλλον να βοηθήσουν θα θέλουν κι αυτοί…

Ο εθνικός και ευρωπαϊκός κορμός οργανώνεται πολύ καλά γύρω από τις/τους μετανάστριες/ες. Καραβανάδες ή μη, επιστήμονες ή μη, καλοπροαίρετοι ή μη. Εντείνουν τον έλεγχο της κίνησης των πληθυσμών, διεξάγουν έρευνες για την βελτίωση της πειθάρχησης με το καρότο και την αποφυγή κραδασμών, κάνουν μπίζνες. Και τέλος, «ενσωματώνουν» στην ελληνική κοινωνία τους/τις μετανάστες/τριες. Δηλαδή τους βάζουν να δουλέψουν με τους πλέον υποτιμημένους όρους. Συγκροτούν το ελληνικό πανοπτικό, που λένε και κάτι τρελές συντρόφισσες από το βόλο.

——————-

Ψυχραιμία, ανάλυση, οριζόντια οργάνωση. Και κρατείστε το μίσος σας ζωντανό.

Φιλιά, Μπούμπης.

ΥΓ: Η αποδελτίωση των ειδήσεων έγινε αυτή τη φορά για δύο μήνες και όχι ένα, λόγω αντικειμενικών δυσκολιών που προκάλεσαν αυτή τη μικρή καθυστέρηση.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License