[Γλυφάδα-Φάληρο] Ανάληψη ευθύνης για την καταστροφή μηχανημάτων έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου

υ υ

Τελευταία, βλέπουμε να εντείνονται οι προσπάθειες για την επιτάχυνση των αλλαγών στα ΜΜΜ. Δημοσιεύματα προαναγγέλλουν την έναρξη του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, μπάρες και νέα ακυρωτικά μηχανήματα εγκαθίστανται στους σταθμούς και στα οχήματα, ενώ όσοι δεν μπορούν ή δεν θέλουν να πληρώσουν συκοφαντούνται ως ‘’τζαμπατζήδες’’. Το χαρακτηρισμό ‘’τζαμπατζήδες’’, τον επιστρέφουμε αυτούσιο στους πραγματικά κερδισμένους από τα δίκτυα μαζικής μετακίνησης, το κεφάλαιο και το κράτος του: Οι κυρίαρχοι όχι μόνο θέλουν να μετακινούμαστε γρήγορα στη δουλειά ή στην διασκέδαση μας (για να καταναλώσουμε στα μαγαζιά τους), αλλά θέλουν αυτήν την ανάγκη να την επωμιστούμε και οικονομικά. Λες και η μετακίνηση μας είναι κάποιου είδους πολυτέλεια και όχι βασικό κοινωνικό αγαθό απαραίτητο για μια αξιοπρεπή ζωή στη σύγχρονη μεγαλούπολη. Αυτόν ακριβώς τον κοινωνικό χαρακτήρα της μετακίνησης μας προσπαθούν να ξεγράψουν το κράτος και οι προπαγανδιστικοί του μηχανισμοί (κόμματα, μίντια, κλπ), αναπαράγοντας μια νεοφιλελεύθερη ρητορική για «τον ΟΑΣΑ που βουλιάζει στα ελλείμματα και χρειάζεται κρατικές επιχορηγήσεις». Εμφανίζουν έτσι τις δημόσιες συγκοινωνίες ως άλλη μία επιχείρηση που θα πρέπει να έχει ισοσκελισμένο προυπολογισμό και να βγάζει κέρδη από τους επιβάτες-πελάτες (κατά κύριο λόγο κατώτερα οικονομικά στρώματα), χωρίς να αναγνωρίζουν τον κοινωνικό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα των ΜΜΜ, και φυσικά, τη συμβολή τους στην κερδοφορία των επιχειρήσεων.

Από πλευράς μας, δε δεχόμαστε να πληρώσουμε για τις καθημερινές μας μετακινήσεις, δεν ανεχόμαστε τις μπάρες στο μετρό, τους ελεγκτές και τα καινούργια ρουφιανοεισιτήρια. Καλούμε ομάδες και άτομα να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες ώστε να σαμποτάρουμε έμπρακτα τον έλεγχο και την καταστολή στα ΜΜΜ. Απέναντι στην ασφυκτική καθημερινότητα των εξετάσεων, πανελλήνιων και μη, ξεκλέψαμε λίγο χρόνο τον Μάη και τον Ιούνη για να καταστρέψουμε τα νέα μηχανήματα έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου στις στάσεις του Τραμ ‘’Άγιος Αλέξανδρος’’ (Τετάρτη 3 Μάη) και ‘’Αμφιθέας’’ (Δευτέρα 19 Ιούνη).

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ομάδα απείθαρχων μαθητών

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License