Κείμενο της ΑΣΥΚΑΜΟ για την εργασιακή τρομοκρατία - Κάλεσμα στήριξης της αυριανής απεργιακής συγκέντρωσης

Κείμενο της Αναρχικής Συλλογικότητας Καλλιθέας Μοσχάτου για την εργασιακή τρομοκρατία, που μοιράστηκε σήμερα Σάββατο 15 Ιούλη στις γειτονιές της Καλλιθέας παρατίθεται παρακάτω. Όλοι/ες αύριο στην απεργιακή συγκέντρωση ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα “απελευθερωμένα” ωράρια, Κυριακή 16 Ιούλη στις 10 π.μ. στην Ερμού (Σύνταγμα).

post image

 Κείμενο της ΑΣΥΚΑΜΟ για την εργασιακή τρομοκρατία

Όσο σφίγγει η θηλιά που βάζει στο λαιμό μας η συμμαχία κράτους - κεφαλαίου, τόσο θα μεγαλώνει η αντίσταση μας και ο αγώνας μας ενάντια στην υποτίμηση των ζωών μας. Όσο τα αφεντικά καρπώνονται την υπεραξία της εργασίας μας και εκμεταλεύονται την ανάγκη μας για επιβίωση, όσο το κράτος εθελοτυφλεί στην κακομεταχείρηση, τη βαρβαρότητα και τον ανθρώπινο εξευτελισμό, τόσο εμείς θα οργανωνόμαστε και θα πολεμάμε ενάντια στο ασφυκτικό πλαίσιο που ορίζει και καταδυναστεύει τις ζωές μας.

Ο θάνατος της 62χρονης Ντανιέλας Πρελορέντζου, τη νύχτα της Παρασκεύης 30/6, δεν είναι άλλο ένα τυχαίο και μεμονωμένο περιστατικό, αντίθετα το αντιλαμβανόμαστε ως ακόμη μια δολοφονία, με ηθικό αυτουργό τη δήμαρχο Ζωγράφου, και τις ευρύτερες εξοντωτικές πολιτικές που επιβάλλονται από κάθε λογής εξουσιαστικούς θεσμούς. Η δημόσια εικόνα του δήμου και της δημάρχου και η εξομάλυνση της ''κρίσης'' μετά την απεργία, έχουν όπως φαίνεται μεγαλύτερη σημασία για τις δημοτικές αρχές από τα όρια και τις αντοχές που μπορεί να διαθέσει ο εκάστοτε εργαζόμενος.

Στις 12 Ιουλίου 42χρονη γυναίκα στα Γιαννιτσά δίνει τέλος στη ζωή της, όντας απλήρωτη για 15 μήνες, τόσο η ίδια όσο και οι υπόλοιποι 1400 εργαζομένοι στις επιχειρήσεις Καρυπίδη. Παρά τις 170 μηνύσεις που έχουν κατατεθεί εις βάρος του τα τελευταία χρόνια, ο εν λόγω επιχειρηματίας παρόλο που κήρυξε ''πτώχευση'' τον Απρίλιο του 2016, συνέχισε απτόητος τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες όπως π.χ. την αγορά του μεγαλύτερου μέρους των μετοχών της ΠΑΕ Άρης, στην οποία εκτελεί και χρέη προέδρου. Τέτοιες βαρβαρότητες έχουν βρει πλέον το σύμμαχο τους και στο νομικό πλαίσιο, όπως αποδεικνύει και η πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία η μη καταβολή δεδουλευμένων για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν αποτελεί βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας.

Είναι προφανές ότι τα αυτονόητα δικαιώματα και οι διεκδικήσεις των εργαζομένων δεν υφίστανται πλέον. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η σταδιακή κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, που σύμφωνα με τα μιντιακά και μνημονιακά αφηγήματα, θα τονώσει την οικονομία και θα επιφέρει την πολυπόθητη ανάπτυξη. Οι 8 Κυριακές που επιτρεπόταν στα καταστήματα να μένουν ανοιχτά, μετατρέπονται από τις 16 Ιουλίου σε 32, χωρίς πλέον να μένει περιθώριο αμφιβολίας για τον ταξικό πόλεμο που εξαπολύεται μεθοδευμένα.

Επειδή η μνήμη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του συνολικού αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση, δεν ξεχνάμε ούτε συγχωρούμε καμία ''λευκή νύχτα'', καμία εξευτελιστική σύμβαση εργασίας, κανέναν εργοδοτικό τραμπουκισμό. Γι' αυτό το λόγο αυτοοργανωνόμαστε και δρούμε συλλογικά με όπλο μας την αλληλεγγύη απέναντι σε κάθε μορφή εκμετάλλευσης και σε κάθε αφεντικό που θεωρεί ότι μπορεί να καταστρατηγεί τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια μας, σε κάθε αφεντικό που θεωρεί δεδομένο και αναλώσιμο τον εργαζόμενο.

ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΕ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ, ΟΧΙ ΕΣΥ ΑΥΤΟ

Αναρχική Συλλογικότητα Καλλιθέας-Μοσχάτου

Τρόπος επικοινωνίας: asykamo@espiv.net

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License