Ξαφνικά, όλοι υπέρ της Ηριάννας...

Σε μία στιγμή, αυτός που «δεν είναι δικός μας» γίνεται αορίστως «αγωνιστής».

 

Μέχρι την στιγμή της αθώωσης του Θεοφίλου, ο μόνος πολιτικός χώρος που τον στήριζε επί της ουσίας όλα αυτά τα χρόνια, ήταν ο αντιεξουσιαστικός. Ο  τρόπος δεν ήταν καινούργιος: αφίσες, κείμενα, μικροφωνικές, πορείες, πανό, και φυσικά οικονομική στήριξη…

Μετά την αθώωσή του, εμφανίστηκαν πάσης φύσεως «λαϊκοί αγωνιστές», με μοναδικό στόχο την παραγωγή πολιτικής υπεραξίας για τους ίδιους. Οι μαρξιστικές οργανώσεις είδαν φως, και μπήκαν στο επικοινωνιακό παιχνίδι, λίγο πριν οι υποθέσεις του Τάσου και της Ηριάννας πάψουν να είναι στα δελτία των οκτώ. Δεν είναι η πρώτη φορά, άλλωστε, το ίδιο είχε συμβεί και στην περίπτωση του Ρωμανού. Σε μία στιγμή, αυτός που «δεν είναι δικός μας» γίνεται αορίστως «αγωνιστής».

Ένα εύλογο ερώτημα είναι το εξής: «πότε κινητοποιήθηκε  ο αντιεξουσιαστικός χώρος για μέλη αριστερών οργανώσεων;». Εκτός από τις πορείες, η δράση των αριστερών οργανώσεων περιορίζεται συνήθως σε εσωτερικές διαδικασίες, εκδηλώσεις και μοιράσματα κειμένων. Αυτή η δράση επιχορηγείται, αν το κόμμα ξεπεράσει το 1,5%. Τα μέλη των οργανώσεων αυτών δεν διώκονται χωρίς στοιχεία για δολοφονίες που δεν έκαναν, επειδή η δράση τους δεν αποτελεί σοβαρή απειλή για το κράτος.

Το φαινόμενο της κινηματικής επιφοίτησης , όμως, αφορά και άλλους πολιτικούς χώρους. Θυμίζουμε ότι μέχρι και ο Κώστας Λαλιώτης είχε εκδηλώσει κάποτε την στήριξή του στον Νίκο Ρωμανό, συνυπογράφοντας μία δήλωση της Ι. Καρυστιάνη. Το μέλος «ομάδας νεαρών, η οποία επιτίθεται στις δυνάμεις των Μ.Α.Τ.» γίνεται «ένα παιδί 21 ετών». Η ίδια πολιτική λογική είναι απολύτως συμβατή και με την αντίθετη κατεύθυνση: Ο Ant1, αναφέρει την Ηριάννα ως φοιτήτρια, και όχι ως υποψήφια διδάκτορα, για  τους ίδιους λόγους που η Καρυστιάνη ήθελε να παρουσιάσει ένα άτομο 21 ετών ως «παιδί».

Τέλος, δεν αξίζει να σκεφτεί γιατί ο Φίλης και ο Ξυδάκης κατέβηκαν στο Σύνταγμα, ξέροντας εκ των προτέρων ότι θα δροσιστούν με κάποιον ιδιαίτερο τρόπο. Όταν στερείται κανείς πολιτικού επιχειρήματος, το μόνο μέσο δια του οποίου μπορεί να διατηρήσει εαυτόν στην επικαιρότητα, είναι η αρνητική διαφήμιση. Επίσης, δεν αξίζει να αναρωτηθεί κανείς που ήταν το Π.Α.ΜΕ. και το Κ.Κ.Ε., όταν ο Κουτσούμπας δηλώνει την ημέρα της συγκέντρωσης υπέρ της Ηριάννας ότι «η λεγόμενη ‘‘τρομοκρατία’’ ήταν πάντα συνδεδεμένη με μηχανισμούς του αστικού συστήματος», ταυτίζοντας τον κάθε δολοφόνο του ISIS, με ανθρώπους που διώκονται χωρίς στοιχεία… 

από @ red antifasistas 17/07/2017 3:19 πμ.


Σχόλιο για την καταδικαστική απόφαση σε βάρος της Ηριάννας Β. Λ.

«Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη, βαριά καταδικαστική απόφαση σε βάρος της Ηριάννας Β. Λ., υποψήφιας διδάκτορος της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, με μια άδικη κατηγορία, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία.

Η οργάνωση της πάλης για ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, μέσα από ένα δυνατό εργατικό - λαϊκό κίνημα, είναι η μόνη απάντηση στην πολιτική που τσακίζει τη νεολαία και που πάει χέρι - χέρι με ένα πλέγμα νόμων και μηχανισμών καταστολής».

Υπενθυμίζεται ότι η περιπέτεια της Ηριάννας Β. Λ. είχε αρχίσει το 2011 όταν είχε προσαχθεί στη ΓΑΔΑ, μετά από εισβολή των ΕΚΑΜ σε σπίτι υπόπτου για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» (ΣΠΦ), στο οποίο είχε περάσει τη νύχτα. Δύο χρόνια αργότερα (2013) συνελήφθη και κατηγορήθηκε ως μέλος της ΣΠΦ και για οπλοκατοχή με βάση ένα μερικό δείγμα DNA σε γεμιστήρα εκτός όπλου.

Πριν λίγες μέρες το δικαστήριο, παρά την έλλειψη αδιάσειστων αποδεικτικών στοιχείων, την έκρινε ένοχη και την καταδίκασε σε 13 χρόνια φυλάκισης. 

Σημειωτέον, και ο σύντροφός της κατηγορήθηκε για εμπλοκή με τη ΣΠΦ και αθωώθηκε αμετάκλητα. Πρέπει να τονιστεί ότι είναι αρκετές οι υποθέσεις που είδαν τη δημοσιότητα και αφορούν φίλους και συγγενείς ατόμων που εμπλέκονταν στη ΣΠΦ, οι οποίοι «τυλίχτηκαν σε μια κόλλα χαρτί» με ανύπαρκτα στοιχεία και με αυθαίρετες κατασκευές για εμπλοκή τους στη ΣΠΦ και αθωώθηκαν...

ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ Τρίτη 27/06/2017

 

από @ 17/07/2017 4:07 μμ.


Δεν πιστεύαμε στ' αυτιά μας ακούγοντας τον Μπογιόπουλο στην απογευματινή εκπομπή του στον Real FM, την Παρασκευή 7 Ιούλη. Ο τύπος είχε μελετήσει την ανάλυση της «Κόντρας» για την υπόθεση του Τάσου Θεοφίλου, είχε φτιάξει μια μεστή περίληψη, από την οποία δεν έλειπε κανένα ουσιαστικό σημείο, και την παρουσίαζε στους ακροατές του παριστάνοντας τον βαθύ γνώστη της υπόθεσης. Το ότι είχε κοπιάρει τη δική μας ανάλυση το διαπιστώσαμε από το γεγονός ότι ανέφερε κάποια ζητήματα που μόνον εμείς είχαμε αναδείξει, ενώ και η αφήγησή του είχε τη λογική σειρά που εμείς είχαμε ακολουθήσει.

Δεν ήταν η «κλοπή» της δουλειάς μας, χωρίς να αναφέρεται η πηγή, που μας εξόργισε. Αυτό αποτελεί κανόνα, ιδιαίτερα για τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς (και δεν αφορά μόνον εμάς). Αυτό που μας εξόργισε ήταν το γεγονός ότι ο Μπογιόπουλος παρίστανε τον «μάγκα» (με τη δική μας δουλειά) μερικές ώρες μετά την αθώωση του Θεοφίλου από το δικαστήριο του δεύτερου βαθμού. Ενώ η δική μας δουλειά δημοσιεύτηκε τρεις μέρες πριν από τη δικαστική απόφαση. Αν ο Μπογιόπουλος μιλούσε τότε, δε θα μας ενοχλούσε τόσο η λογοκλοπή. Θα βοηθούσε στον αγώνα που δινόταν, οπότε αυτό θα βάραινε στη δική μας ζυγαριά.

Αυτός, όμως, το έπαιξε τζάμπα μάγκας. Οχι μόνον αυτός (το δικαστικό ρεπορτάζ, για παράδειγμα, που όσο διαρκούσε η δίκη δεν τη θεώρησε άξια λόγου), αλλά η δική του περίπτωση είναι ξεχωριστή, λόγω της κομματικής του ιδιότητας (μέλος του Περισσού) και του προφίλ του επαναστάτη δημοσιολόγου που με μεθοδικότητα καλλιεργεί εδώ και χρόνια.

Δεν περιμέναμε από τα παπαγαλάκια της Αντιτρομοκρατικής, που τον Αύγουστο του 2012 φιλοτεχνούσαν μεθοδικά το προφίλ του «τρομοκράτη, ληστή και αδίστακτου φονιά» Θεοφίλου, όπως τους το σερβίριζε ο σεναριογράφος της κακόφημης αυτής υπηρεσίας, Ε. Χαρδαλιάς, να βγουν και να κάνουν την αυτοκριτική τους. Πρόκειται για τομάρια που η έννοια της τσίπας και του φιλότιμου τους είναι ξένη. Θα απαιτούσαμε, όμως, από τους απόντες, αν έχουν λίγη τσίπα, να κάνουν την αυτοκριτική τους για την απουσία τους. Για το ότι σε βάρος του Θεοφίλου στήθηκε μια ασφαλίτικη σκευωρία και στη συνέχεια διαπράχτηκε ένα δικαστικό πραξικόπημα (με την πρωτόδικη απόφαση), που τον κράτησαν πέντε χρόνια στη φυλακή, τσακίζοντάς του τη ζωή. Ολα τα στοιχεία που αντέγραψε ο Μπογιόπουλος από το δημοσίευμά μας τα έχουμε ξαναπαρουσιάσει, την εποχή της πρώτης δίκης και μετά την προκλητική καταδικαστική απόφαση. Γιατί δε βγήκε να μιλήσει τότε; Γιατί δεν κατήγγειλε ότι σε βάρος του Θεοφίλου διαπράττεται ένα κρατικό έγκλημα, ώστε να βοηθήσει στον αγώνα για την αθώωσή του;

Η στάση αυτή των διάφορων Μπογιόπουλων δε συνιστά απλά ένα ηθικό ζήτημα. Συνιστά μια επικίνδυνη πολιτική στάση. Γι' αυτούς, ο απόλυτος κριτής είναι η αστική Δικαιοσύνη. Καταδικάζει κάποιον; Τον αντιμετωπίζουν με βάση την καταδίκη. Μπορεί να μη γίνονται σαν τα παπαγαλάκια της Αντιτρομοκρατικής, γράφοντας ψέματα, όμως επιλέγοντας το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, αποστρέφοντας το πρόσωπο από τη σκευωρία και τις συνέπειές της, βοηθούν τους διωκτικούς μηχανισμούς να ολοκληρώσουν το έργο τους ανενόχλητοι. Αθωώνεται ο καταδικασμένος, χάρη στον αγώνα του και τη βοήθεια του κινήματος αλληλεγγύης; Τότε, οι μέχρι εκείνη τη στιγμή απόντες ανεβαίνουν στον άμβωνα, καταφεύγουν σε αναλύσεις και ρεπορτάζ εκείνων που παρακολουθούσαν την υπόθεση και αγωνίζονταν για την απαλλαγή του αδίκως καταδικασθέντα, και στηλιτεύουν τους διωκτικούς μηχανισμούς που ταλαιπώρησαν έναν αθώο νέο άνθρωπο.

Για τους Μπογιόπουλους ο Θεοφίλου έγινε «θέμα» από τη στιγμή που τον αθώωσε η αστική Δικαιοσύνη. Οταν η Αντιτρομοκρατική τον τύλιγε σε μια κόλλα χαρτί και το πρωτόδικο δικαστήριο του έριχνε 25 χρόνια φυλακή, δεν ήταν «θέμα». Δεν άξιζε ούτε ένα λεπτό στην εκπομπή τους. Αρα, κριτήριο γι' αυτούς δεν είναι το δίκιο, αλλά η αστική Δικαιοσύνη.

Π.Γ.

 

http://www.eksegersi.gr/issue/924/%CE%92%CE%B1%CE%B8%CF%8D-%CE%9A%CF%8C%CE%BA%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%BF

 

@

από @Μαυρος Σκύλος 17/07/2017 6:42 μμ.


Δεν με εκπλήσσει  καθόλου η στάση των συγκεκριμένων παρατάξεων με μαρξιστική​ ιδεολογία αλλά και των λοιπόν προσωπων τα οποία με οποιοδήποτε τρόπο διατηρούν ή διατηρούσαν κάποια θέση μέσα στους κρατικούς θεσμούς.Ασφαλως η στάση των μμε  είναι πάντα τηλεκατευθυνόμενη από την εξουσία οπότε χρησιμοποιουνται για να προάγουν την άποψη της εξουσίας και φροντίζουν να καταστήσουν σαφές σε όλους  το πόσο σημαντική είναι η διατήρηση της κοινωνικής ομαλοτητας.Η στάση αυτή που παίρνει η αριστερά δεν περιορίζεται όμως μόνο σε περιπτώσεις οι οποίες έχουν πάρει μεγάλη δημοσιότητα και αποτελούν καλή ευκαιρία για την προσκόμιση μερικών εύκολων ψήφων αλλά επεκτείνεται και σε ένα ευρύτερο πλαίσιο μέσα στο οποίο δρα.Πιο συγκεκριμένα κάνω αναφορά σε άτομα τα οποια στο κεφάλι τους κατοικούν μόνο προσωπικές φιλοδοξίες και τα οποια μέσω της οποίας δράσης τους επιζητούν την κατάκτηση κάποιας θέσης στο κρατικο θεσμό,άτομα τα οποία κάνουν εξάσκηση στον ηγεμονισμό και καπελωνουν ή μάχονται οποιαδήποτε άποψη που τολμάει να κατακρίνει την όλη συμπεριφορά τους.Ωστοσο παρόμοιες συμπεριφορές συναντιόνται και στον αναρχικό χώρο όπου άτομα επιβάλλουν το σκεπτικό τους μεσα στις διαδικασίες περιορίζοντας έτσι την κριτική σκέψη και κατευθύνοντας την.Θα παρατηρήσετε τέτοιες συμπεριφορές σε αυτούς/ες που μη έχοντας ούτε ίχνος εξεγερσιακου σκεπτικού απαγορεύουν και μάχονται οποιαδήποτε επιθετική πραξη και αυτό διότι στόχος τέτοιων ατόμων δεν είναι η επίθεση στην εξουσία αλλά η απόκτηση πολιτικού κύρους και προσωπικής αίγλης.

από @666 18/07/2017 12:04 πμ.


Αυτό το κείμενο που υποτίθεται υπάγεται σε έναν αντιφασιστικό ιντερνετικό χώρο μόνο όργη μου προκαλεί...και αυτό γιατί διαπιστώνω όλη την μικροαστική χροιά που μου απορρέει με ένα ελάχιστο πολιτικό οφελος, που μπορώ να διακρίνω.

Πρώτα απόλα αδελφέ έχεις απόλυτα δίκιο να στοχοποιείς κομματοπερσόνες για την σαθρή πολιτική που ακολουθούν, την τακτική της ανάδειξης και μόνο όπως σωστά ανέφερες, καθώς και αυτοί συμβάλλουν με τον τρόπο τους στην αστική δικαιοσύνη. Είναι ειρωνία να αθωώνουν τετοιες υποθέσεις επειδή παράλληλα συμβάλλει στην αθώωση το κράτος, δεν θα αναλωθώ αλλο σε αυτο το κομματι. Επέτρεψε μου όμως να διαφωνήσω με όλη την υπόλοιπη λογική που ακολουθεις...Γενικότερα δεν μπορώ να δεχτώ λογικές τύπου ''μου κλέψαν το παιχνίδι'' στην πολιτική, και όχι σε κάποια τυχαία πολιτική αλλα της αντικαπιταλιστικης. Αντιθέτως θεωρώ ότι οποιοσδήποτε χώρος καρπώνεται την πολιτική σου κινηματικότητα είναι αρχικά θετικό δικό σου, που κατι εχει ανοιξει με τα δικα σου χαρακτηριστικα. Το  να μην θέλει κάποιος χώρος να κλιμακωθεί (ακομα και)με τα δικά του χαρακτηριστικά ένα ζήτημα επειδη απλά δεν είναι στον χώρο του, αναπαράγει μια λογική γκέτου ή κλίκας πάρτο όπως θέλησεις. Αυτο αποκαλείται κατάλοιπο ιδιωποιήσης, το ποσο εσυ θεωρεις κάτι κτήμα σου. Συνεχίζω με το ιδιο θεμα, η υπόθεση της Ηριάννας έχει συγκλονίζει όχι μόνο το πανελλήνιο αλλα κι το εξωτερικό είναι ένα απο τα τοπ θέματα γενικά στην Ευρώπη αφορώντας το αστικό ελληνικο δίκαιο, δεν καταλαβαινω γιατι μας προβληματιζει με ασχημους όρους το ενδιαφερον προς αυτη την υπόθεση; Θα θελαμε να μην μας προβληματιζει δηλαδη επειδη αποτελει αναρχικη υπόθεση;

Παραυτα μιλας πολυ γενικα σχετικα με τις ''μαρξιστικες οργανωσεις'', με αποτέλεσμα , επιτρεψε μου, να εχω καθε δικαιωμα να στοχοποιησω αυτη τη λογική ως μικροαστική. Γιατι; Επειδή όταν ταυτίζεις το ΚΚΕ, όλη την αριστερα(ρεμορμα-επαναστατικη) χωρίς κανενα πολιτικό κριτήριο ή εστω καποια στοιχειώδη ανάλυση των οργανωσεων αυτων επι των δυο υποθεσεων, αφου επιλεγεις να θιξεις, κάνεις ένα κουβαριασμα και μια ισοπέδωση σε οργανωσεις (που μαλλον δεν ξερεις τι κανουν). Αυτο μονο μικροπολιτικη μπορω να το αποκαλεσω.''Τα μέλη των οργανώσεων αυτών δεν διώκονται χωρίς στοιχεία για δολοφονίες που δεν έκαναν, επειδή η δράση τους δεν αποτελεί σοβαρή απειλή για το κράτος''. Δεν θα αναλωθω πολυ στο κομματι ποιους αριστερους διωκει το κρατος καθως θα εμπαινα στην δική σου ανταγωνιστικη διαθεση, εξαλλου είναι αποδειξη οτι εισαι απολυτα δογματικος αν ισχυριζεσαι οτι δεν διωκονται απο το κρατος και δεν κυνηγιουνται. Η διωξη της αριστερας θα πω καλυτερα και οχι αριστερων, δεν εντοπιζεται μονο σε προσωπα αλλα σε πολιτικες θέσεις που αναπαραγει π.χ. οι μαζικες απολυσεις και η απαγορευση συνδικαλιστικων δρασεων σε χωρους εργασιας αποτελει μια συνολικοτερη καταστολή σε ότι οργανωνεται εναντιον των δομων του κεφαλαιου. Ηδη σιχαινομαι που καθομαι και γραφω σαν καγκουρας για το τι κανω γω, ή τι λαθος κανεις εσυ  αυτα θα επρεπε να μην αναπαραγονται αλλα δυστυχως.... αυτες οι λογικες τα δικα μου δικα μου και τα δικα σου δικα σου και με τετοιους όρους τιποτα δεν μπορουν να επιφερουν ουτε και να σπρωξουν καταστασεις. αλλοστε ετσι θελουν το κινημα...

από @red girl 18/07/2017 10:46 πμ.


Αν το αναρχικό κίνημα έχει την πρωτοπορία σε κινητοποιήσεις 

και το ακολουθούν και άλλες δυνάμεις (έστω και για να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη)

που είναι το κακό...???

Οι λαϊκοί αγώνες δεν γίνονται από κλειστές σέχτες.... ούτε με απουσία του κόσμου.... όσο πιό πολλοί τόσο πιό καλά .... αυτό που θέλουμε είναι να επιτευχθούν οι στόχοι....ας ελευθερωναν την Ηριάννα και ας την υπερασπιζόταν και ο Φίλης και ο Ξυδάκης και όποιος άλλος είχε την μαγκιά να κατέβει στην διαδήλωση


προς red girl (σχεδόν φιλικά)
προσπερνώ τα περί απελευθέρωσης από διαδηλωτές κτλπ... Και επισημαίνω μόνο ότι ένα πυροτέχνημα και μάλιστα στείρο ως προς τις στοχεύσεις του και την συνέχειά του, στην καλύτερη των περιπτώσεων θα μπορούσε να μας δώσει μια γιγαντιαία ασημαντότητα (ένα τίποτα δηλαδή), στο δρόμο, στην πολιτική ωρίμανση και περιχαράκωση μας. Στην χειρότερη θα μετατρεπόταν σε ένα πλήθος δοσίλογων και μετανοημένων όταν οι συνθήκες και τα γεγονότα θα ξεπερνούσαν,σε αντίτιμο, αυτά που με ασφάλεια και από απόσταση μπορούν να διαθέσουν.
Ουδέποτε η μάζα δεν υπήρξε συνώνυμο της αξιακής ωρίμανσης και της μαχητικότητας, τουλάχιστον όχι απριόρη!

:D
                                                                                                                                          ♠

από Χερουβείμ 19/07/2017 10:08 πμ.


Για αρχή καλό είναι να αφήσεις τα "βαφτίσια". Το ιντιμίντια δεν είναι απλά "αντιφασιστικός" ιντερνετικός χώρος, όσο και να βολεύει την πολιτική ατζέντα σου. Για περισσότερα διάβασε σχετικά.

Στη συνέχεια καλό είναι να μη χρησιμοποιείς πρώτο πληθυντικό (εμείς το κίνημα) από τη στιγμή που δε μας διευκρινίζεις (εμάς, ως αναγνώστες) από ποιά πολιτική/ιδεολογική θέση μιλάς εσύ.

Έπειτα το αναρχικό κίνημα και η αριστερά δεν είναι το ίδιο κίνημα. Άλλους στόχους, ήθος και τακτικές το πρώτο άλλους η δεύτερη. Τείνετε, να ξεχνάτε εκεί στην αριστερά, (κυρίως την κουτοπόνηρη την τροτσκιστική), ότι το αναρχικό κίνημα δεν είναι αντικαπιταλιστικό και τέρμα, είναι κατεξοχήν αντιεξουσιαστικό...

Τα περί μικροπολιτικής του αναρχικού χώρου, μόνο ως ανέκδοτο μπορούν να εκληφθούν όταν βγαίνουν από το στόμα συμπασας της αυτοπροσδιοριζόμενης ως οργανωμένης αριστεράς.

Τα περί διώξεων της αριστεράς, είναι το άλλο ανέκδοτο. Για περισσότερα κάνε μια βόλτα στους διαδρόμους των υπουργείων και των κρατικά επιδοτούμενων συνδικάτων (κυρίως) του δημοσίου. Αριστερούς που παραβαίνουν το νόμο διώκει το κράτος, όχι την αριστερά. Μόνο αναρχικοί ή άτομα που σχετίζονται με αναρχικούς διώκονται για τις ιδέες/σχέσεις τους σήμερα στη χώρα που ζούμε. Δε νομίζω να θες παραδείγματα,ε;

Τέλος, καλό θα ήταν να αφήσεις τον καταχρηστικό χαρακτηρισμός των "μαζικών απολύσεων, απαγόρευση συνδικαλισμού" ως "πολιτικών θέσεων της αριστερας", πρώτον επειδή ακόμα δεν υπάρχει τέτοιος νόμος, δευτερον επειδή ένα ευρύ φάσμα πολιτικών δυνάμεων εναντιώνεται από θέση αρχής σε αυτά και τρίτο και καλύτερο επειδή η αριστερά, η οποία αυτή τη στιγμή κυβερνά, είναι αυτή που θα νομοθετήσει τα παραπάνω, δηλαδή σύμφωνα με τις καγκουριές που υποστηρίζεις, η αριστερά θα νομοθετήσει τη διώξη της....

υ.γ: Αυτό: "Αντιθέτως θεωρώ ότι οποιοσδήποτε χώρος καρπώνεται την πολιτική σου κινηματικότητα είναι αρχικά θετικό δικό σου, που κατι εχει ανοιξει με τα δικα σου χαρακτηριστικα.", ισχύει και για την κυβέρνηση συριζα φαντάζομαι......

Απαντήσεις ευπρόσδεκτες.

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License