Όσα δεν φτάνει το κράτος. (Κάλεσμα για την Ηριάννα και τους μετανάστες στην Π.Ράλλη+Βίντεο)

O αν. Υπ.Προ.Πο., Ν. Τόσκας, με αφορμή το κάλεσμα μπάτσων για συγκέντρωση στην πλατεία Εξαρχείων, «αποκαλύπτει» το βαθύ κράτος της δεξιάς. Ξεχνά όμως να αποκαλύψει και το βαθύ κράτος της αριστεράς, δηλαδή το αυτονόητο: ότι όσο υπάρχει κράτος, θα υπάρχει και βαθύ κράτος, είτε με δεξιούς, είτε με αριστερούς διαχειριστές.

 

 

Όσα δεν φτάνει το κράτος.

(Κάλεσμα για την Ηριάννα και τους μετανάστες στην Π.Ράλλη)

O αν. Υπ.Προ.Πο., Ν. Τόσκας, με αφορμή το κάλεσμα μπάτσων για συγκέντρωση στην πλατεία Εξαρχείων, «αποκαλύπτει» το βαθύ κράτος της δεξιάς. Ξεχνά όμως να αποκαλύψει και το βαθύ κράτος της αριστεράς, δηλαδή το  αυτονόητο:  ότι όσο υπάρχει κράτος, θα υπάρχει και βαθύ κράτος, είτε με δεξιούς, είτε με αριστερούς διαχειριστές. Τρία πρόσφατα παραδείγματα το αποδεικνύουν.

-Νεκρός μετανάστης στα κελία της Π.Ράλλη: Θα ήθελαν να περάσει σαν ένας τυχαίος θάνατος, που θα μπορούσε να βρει τον καθένα. Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική. Στις 6/2/2017, παρά την έκκληση για γιατρό, πεθαίνει ένας μετανάστης, έγκλειστος στην Π.Ράλλη επειδή είναι Αλγερινός. Τον είχαν πετάξει μέσα στο «κελί των ασθενών», έναν χώρο όπου οι μπάτσοι στοιβάζουν σε άθλιες συνθήκες, κάθε κρατούμενο με βαριά ασθένεια. Είναι εκεί, όπου το κράτος του Τόσκα, μετατρέπεται σε βαθύ κράτος. Εκεί η διαχείριση όλων των μεταναστών γίνεται μακριά από τα φώτα κάθε δημοσιότητας, ώστε να μην διαταραχθεί ο «ομαλός κοινωνικός βίος». Ο θάνατος του μετανάστη είναι μία ακόμα κρατική δολοφονία. Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνονται οι συνθήκες κράτησης στο «κελί των ασθενών» https://www.youtube.com/watch?v=nkbh-0QOBHk .

-Καταδίκη της Ηριάννα σε 13 χρόνια κάθειρξη: Με πάτημα ένα ανύπαρκτο πλέον, μερικό δείγμα DNA και με μοναδικό επιβαρυντικό στοιχείο το ότι στάθηκε με αξιοπρέπεια δίπλα στο σύντροφό της ο οποίος κατηγορήθηκε ως μέλος της Σ.Π.Φ. και αθωώθηκε, οι στρατοδίκες του εφετείου Αθηνών την εκδικήθηκαν. Όπως μεταξύ άλλων γράφει η ίδια «…Δεν είναι τρελοί. Η τρέλα είναι άλλοθι. Είναι αυθαιρεσία. Εκμετάλλευση της ανωνυμίας και της θέσης τους.». Η απόφαση αυτή δεν συνιστά ένα τυχαίο λάθος. Τα κενά κάθε στημένης δικογραφίας των μπάτσων καλύπτουν διαχρονικά οι δικαστές.

-Στημένη δικογραφία σε βάρος 8 μεταναστών: Στις 31/5/17, 8 κρατούμενοι μετανάστες στην Π.Ράλλη δέχονται επίθεση από τους μπάτσους και μεταφέρονται στο νοσοκομείο βαριά χτυπημένοι. Για την συγκάλυψη του ξυλοδαρμού, οι μπάτσοι αμέσως έστησαν δικογραφία εναντίον τους: τους οδήγησαν στον ανακριτή (με συνοδεία μπάτσων με τατουάζ μαιάνδρους) κατηγορούμενους για το κακούργημα της στάσης κρατουμένου και όσο για τους τραυματισμούς,  δήλωσαν ότι οι μετανάστες «γλίστρησαν». Πλέον, το βίντεο από τις κάμερες «ασφαλείας», άνοιξε και αποκαλύπτεται ότι οι μπάτσοι απρόκλητα εισέβαλαν στα κελιά και ξυλοκόπησαν όποιον βρήκαν μπροστά τους. Οι μπάτσοι έστησαν την δικογραφία, καθώς τα βασανιστήρια κάθε είδους είναι δομικό κομμάτι της διαχείρισης των μεταναστών και οι τραυματισμοί που προκαλούνται από αυτά, μπορούν να συγκαλύπτονται με στημένες δικογραφίες, όπου οι βασανισθέντες παρουσιάζονται ως επιτιθέμενοι.

Έτσι, πίσω από την βιτρίνα του κράτους βρίσκεται πάντα το βαθύ κράτος. Μπάτσοι, δικαστές, ΜΜΕ, φασίστες και άλλα παρακλάδια της εξουσίας εξαπολύουν ανθρωποκυνηγητό ενάντια στους «εχθρούς του κράτους», ενάντια σε όσους και όσες εναντιώνονται στη σύγχρονη «κανονικότητα», την σύγχρονη καπιταλιστική βαρβαρότητα, είτε είναι ντόπιοι, είτε μετανάστες.

Καλούμε την Δευτέρα 17/7 9:00 στο εφετείο Αθηνών για την Ηριάννα Β.Λ.και για τον Περικλή Β. και την Παρασκευή 21/7 προσυγκέντρωση στις 18:30 στην εκκλησία Αγίας Αννας όπου θα γίνει παρέμβαση στο κέντρο κράτησης μεταναστών έξω απο την Πέτρου Ράλλη.

«Ανοιχτή Συνέλευση Βαβέλ»

ΑυτοδιαχειριζόμενοΣτέκιΥπόσεγο               ypostego.wordpress.com

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License