ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ «ΚΟΝΤΡΑ» ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΙΟΥΛΗ

 

ΣΤΟ ΨΑΧΝΟ / EDITORIAL

Προκλήσεις «τελειωμένων» Ας δώσουμε, λοιπόν, στον θυμό μας δημιουργική κατεύθυνση. Η τιμωρία μέσω της κάλπης αφορά τα κυβερνητικά κόμματα και όχι το σύστημα. Το σύστημα δεν μπορείς να το τιμωρήσεις, μπορείς μόνο να το νικήσεις. Και οι νίκες, ακόμα και οι επιμέρους, ακόμα και οι πιο μικρές, καταχτούνται στους δρόμους, όχι στις κάλπες.
ΣΕΛΙΔΑ 6

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Κανονική χώρα» με κινεζοποίηση και αποικισμό Τι σημαίνει «θα γίνουμε μια κανονική χώρα», όπως επαναλαμβάνουν συνεχώς οι συριζαίοι; Σημαίνει ότι το ελληνικό κράτος, με ένα χρέος χοντρά-χοντρά 300 δισ. ευρώ, που έχει δεσμευτεί να το αποπληρώσει μέχρι τελευταίου σεντ, θα δανείζεται από τα κοράκια του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου, για να μπορεί να εξυπηρετήσει αυτό το χρέος. Οπως γίνεται από καταβολής ελληνικού κράτους, θα παίρνει νέα δάνεια για να αποπληρώνει τα παλιά (που με τους τοκογλυφικούς τους όρους έχουν πληρωθεί πολλές φορές μέχρι τώρα και θα πληρωθούν πολλές φορές ακόμα). 
ΣΕΛΙΔΑ 16

ΕΡΓΑΤΙΚΑ Επιστολή ικεσίας στο ΔΝΤ με δεσμεύσεις

Επαναφέρουν παλιές αντεργατικές διατάξεις Τέλος, ο Τσίπρας δεσμεύεται στο ΔΝΤ ότι μέχρι τον Σεπτέμβρη θα υιοθετηθούν αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο, που θα προβλέπουν ότι προκειμένου να υπάρχει απαρτία για να αποφασιστεί απεργία θα πρέπει να συμμετέχει το 50% των εργαζομένων που εκπροσωπούνται στα σωματεία! Το περιβόητο άρθρο 4 του νόμου 1365/1983, επί κυβέρνησης Ανδρέα Παπανδρέου, που δεν εφαρμόστηκε ποτέ, γιατί είχε ξεσηκώσει την εργατική τάξη, επανέρχεται.
ΣΕΛΙΔΑ 9

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Σύνθημα: σωτηρία - Παρασύνθημα: Καμμένος

Στο πεδίο της σκανδαλολογίας η ενδοαστική αντιπαράθεση «Εμείς δε θα χωρίσουμε ποτέ» τραγουδούσε προ ετών διάσημη ιέρεια της νύχτας. Λάτρης του είδους ο Πάνος Καμμένος, το είπε με διαφορετικά λόγια, αλλά αυτή είναι η ουσία: «θα είμαστε μαζί μέχρι τέλους. Μην ελπίζουν ότι θα βάλουν μεταξύ μας διαόλους – ζιζάνια να μας χωρίσουνε, ούτε να δημιουργηθεί έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ μας».
ΣΕΛΙΔΑ 3

Μπαίγνιο του Βενιζέλου Πού μπορεί να καταλήξει ένας καθηγητής Ποινικού Δικαίου, όταν προσπαθεί να υπερασπιστεί μια μη υπερασπίσιμη υπόθεση; Να γίνει μπαίγνιο του Βενιζέλου! Αυτό έπαθε ο Νίκος Παρασκευόπουλος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, στην οποία πήγε το «ζήτημα Καμμένου-Γιαννουσάκη». 
ΣΕΛΙΔΑ 3

Πολιτικό είναι το ζήτημα Δεν ξέρουμε αν θα παίρνει ή δε θα παίρνει οδοιπορικά, όμως δε νομίζουμε ότι ένα πρόσωπο με το στάτους της Θάνου θα εξαγοράζονταν για μερικές εκατοντάδες ευρώ το μήνα. Πολιτικό είναι το ζήτημα που έχει προκύψει, όχι… ψιλικατζίδικο.
ΣΕΛΙΔΑ 3

Θεοκρατία και χριστεμπόριο Το πρόβλημα αρχίζει όταν η θρησκοληψία και οι γραφικοί της μύθοι γίνονται επίσημη κρατική πολιτική. Από εδώ και κάτω δεν μιλάει η αρχιλοχίας Πλεξίδα, αλλά ο υπουργός Καμμένος, που πήρε μαζί του τον αρχηγό ΓΕΣ, πήγε στη Σέριφο όπου η οικογένεια Πλεξίδα έκανε λειτουργία σε κάποιο μοναστήρι, παρήγγειλε και ένα αντίγραφο της Παναγίας Σουμελά και την ώρα που την παρέδιδε στην ηγουμένη δήλωσε on camera (το βίντεο είναι ανηρτημένο σε περίοπτη θέση της ιστοσελίδας του υπουργείου Αμυνας) τα εξής εκπληκτικά: 
ΣΕΛΙΔΑ 7

Επιμένει ο Λοβέρδος για λαθρεμπόριο από τη ΣΕΚΑΠ Ο Λοβέρδος επιμένει ότι «πρόκειται για λαθρεμπόριο και μάλιστα με λάμδα κεφαλαίο». Φόρτωσε στο Μαυροβούνιο και φερόταν να έχει προορισμό το Λίβανο. Αποστολέας των τσιγάρων φαίνεται να είναι η VELEX Europe Corporation Panama City, αγνώστων λοιπών στοιχείων, που ούτε είχε ασφαλίσει το εμπόρευμα (ασυνήθιστο για νόμιμο εμπόριο), αλλά και δεν επικοινώνησε με το τελωνείο, δεν ενδιαφέρθηκε για το εμπόρευμά της! Η λιβανέζικη εταιρία που φέρεται ως παραλήπτης (Beirut For Transit SAL) είναι μεν υπαρκτή, όμως το τελωνείο του Λιβάνου επεσήμανε ότι αρνείται κάθε ανάμιξη στην υπόθεση, ο δε διαχειριστής της δηλώνει ότι η εταιρία «δεν εμπλέκεται σε καμία συναλλαγή με την εταιρία-αποστολέα»!
ΣΕΛΙΔΑ 7

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Ο Φάμελλος συνεχίζει την επίθεση στο δάσος

Tυφώνας ενάντια στα άλση και τα πάρκα Πρώτον, αποχαρακτηρίζονται όλα τα πάρκα και άλση της χώρας, γιατί προέκυψαν από τεχνητές δασικές φυτεύσεις. Ανάμεσα σ’ αυτά είναι το Πεδίον του Αρεως, το Αλσος της Νέας Φιλαδέλφειας, το δάσος του Σέιχ Σου! Ο Φάμελλος εισήγαγε αυτή την τροπολογία, γιατί προφανώς η Γνωμοδότηση 337/2016 του ΝΣΚ πάσχει από κάθε άποψη, ενώ η διάταξη του δασοκτόνου νόμου 4280/2014 για τις τεχνητές δασικές φυτείες δεν μπορεί να έχει αναδρομική εφαρμοφή σε όλα αυτά τα πάρκα και άλση.
ΣΕΛΙΔΕΣ 8-9

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η μηνυτήρια αναφορά  κατά Σπίρτζη για το «γήπεδο Μελισσανίδη» Στις 27 Ιούνη υποβάλαμε τη μηνυτήρια αναφορά μας κατά Σπίρτζη και υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Μεταφορών για το σκάνδαλο του «γηπέδου Μελισσανίδη» (νομιμοποίησαν το παράνομο παραχωρητήριο από την Ερασιτεχνική ΑΕΚ στη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ). Στις 10 Ιούλη, ο εισαγγελέας που «χρέωθηκε» την υπόθεση, τη διαχώρισε ως προς τον υπουργό Σπίρτζη και έστειλε τον φάκελο στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής για τους καταμηνυόμενους υπουργούς.
ΣΕΛΙΔΑ 7

«Γήπεδο Μελισσανίδη»

Καυτά ερωτήματα στους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΕΝ Στο προηγούμενο φύλλο της «Κόντρας» δημοσιεύσαμε ανάλυση με τίτλο: «Γήπεδο Μελισσανίδη» δεν μπορεί και δεν πρόκειται να χτιστεί, στην οποία συνοψίσαμε το ιστορικό αυτής της σκανδαλώδους υπόθεσης. Το συγκεκριμένο άρθρο κοινοποιήσαμε με αίτησή μας, την περασμένη Δευτέρα, στους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, υποβάλλοντάς τους ορισμένα κρίσιμα ερωτήματα, στα οποία περιμένουμε απάντηση.
ΣΕΛΙΔΑ 13

Πρόεδρος πασπαρτού Επομένως, ο Αλεξίου και ο δικηγόρος του είπαν ψέματα προσπαθώντας να παραπλανήσουν το δικαστήριο. Αυτό είναι τουλάχιστον «απόπειρα απάτης επί δικαστηρίω» (που θα είναι τετελεσμένη, αν το δικαστήριο δεχτεί τους ψευδείς ισχυρισμούς της πλευράς Αλεξίου). Κι επειδή το επίδικο αντικείμενο (το οικόπεδο της ΑΕΚ) είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, η ποινή είναι τουλάχιστον δυο χρόνια φυλακή (δε φταίμε εμείς, τόσα προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας, άρθρο 386, παρ. 1).
ΣΕΛΙΔΑ 13

ΑΓΡΟΤΙΚΑ Ελληνικό γιαούρτι

Οι παλιάτσοι του Σύριζα νομίζουν ότι ο ελληνικός λαός πάσχει από αμνησία Εχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει και δε θα κουραστούμε να το επαναλαμβάνουμε, ότι το προϊόν «ελληνικό γιαούρτι» δεν μπορεί να γίνει προϊόν ΠΓΕ, από τη στιγμή που χρησιμοποιείται εβαπορέ γάλα. Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι ένα γαλακτοκομικό προϊόν δεν μπορεί ακόμη να ονομαστεί προϊόν ΠΓΕ ακόμα και αν για την παρασκευή του χρησιμοποιείται νωπό γάλα που δεν έχει παραχθεί στον ίδιο τόπο. Πόσω μάλλον όταν δεν χρησιμοποιείται νωπό γάλα!
ΣΕΛΙΔΕΣ 8-9

ΝΕΟΛΑΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ Χιλιάδες παιδιά εκτός παιδικών σταθμών

Σε κίνδυνο το Νηπιαγωγείο Η αναίρεση ουσιαστικά της αρχικής πομπώδους εξαγγελίας Γαβρόγλου για θεσμοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής (επέκταση της υποχρεωτικότητας για ένα επιπλέον έτος) αφορά τα προνήπια, ηλικίας 4 ετών, που έως τώρα είτε εγγράφονται και φοιτούν στο Nηπιαγωγείο είτε πηγαίνουν στους παιδικούς σταθμούς είτε παραμένουν εκτός και των δύο αυτών δομών, της εκπαιδευτικής του Νηπιαγωγείου, ως μέρους της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και της κοινωνικής μέριμνας του παιδικού σταθμού), άνοιξε τον ασκό του Αιόλου:
ΣΕΛΙΔΑ 10

Πυρά ενάντια στο πολυνομοσχέδιο Γαβρόγλου Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας «Ρυθμίσεις για την Ανώτατη Εκπαίδευση, την Ερευνα και άλλες διατάξεις» κατατέθηκε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και αναμένεται να ψηφισθεί στις αρχές Αυγούστου από τη Βουλή, εάν φυσικά βρεθεί άκρη με τις αντιρρήσεις των «θεσμών» (εφημερίδα «Αυγή») και με αυτές των πρυτάνεων και με όλον τον «εκσυγχρονιστικό» εσμό που ανέβηκε στα κάγκελα, κυρίως για αντιπολιτευτικούς λόγους.
ΣΕΛΙΔΑ 10

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ Νέα φάση στο δικαστικό σκάνδαλο κατά Ηριάννας και Περικλή

Αρνήθηκαν την αποφυλάκιση! Με μια προκλητική απόφαση, που πάρθηκε με πλειοψηφία 3-2, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών (Τμήμα Αναστολών) απέρριψε την περασμένη Δευτέρα τις αιτήσεις διακοπής έκτισης της ποινής, που είχαν υποβάλει η Ηριάννα Β.Λ. και ο Περικλής Μ. Τα δύο μέλη του δικαστηρίου που μειοψήφισαν είχαν τη γνώμη ότι η έκτιση της ποινής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης πρέπει να αντικατασταθεί με περιοριστικούς όρους. Δηλαδή, δέχτηκαν αυτό που ήταν υποχρεωτικό για όλους τους δικαστές, αν ήθελαν να τηρήσουν αυτά που ο ίδιος ο νόμος τους προβλέπει.
ΣΕΛΙΔΑ 11

Αισχρή σπέκουλα συριζαίων Τη θέση τους στην κόντρα τους με τον δικαστικό μηχανισμό προσπαθούν να στηρίξουν οι συριζαίοι, κάνοντας αισχρή σπέκουλα με την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, που απέρριψε τις αιτήσεις αποφυλάκισης της Ηριάννας Β.Λ. και του Περικλή Μ. Χαρακτηριστικό το πρωτοσέλιδο της «Αυγής» την επομένη της δικαστικής απόφασης κι εξίσου χαρακτηριστική η δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, που δοκίμασε… «δυσάρεστη έκπληξη» από την απόρριψη των αιτημάτων αποφυλάκισης και σημείωσε ότι «οι πολίτες ζητούν και απαιτούν από τη Δικαιοσύνη ίσα μέτρα και ίσα σταθμά για όλους»
ΣΕΛΙΔΑ 11

Δημήτρης Κουφοντίνας

Ενας επαναστάτης δεν μπορεί να ζήσει χωρίς τιμή Ενας επαναστάτης πολιτικός κρατούμενος μπορεί να ζήσει και χωρίς άδεια, όμως δεν μπορεί να ζήσει άτιμος, δίχως ακέραια τη συνείδηση και την ιδεολογία του. Κι επειδή η δική μου συνείδηση τροφοδοτείται από τη μνήμη των αγώνων, αυτή τη μνήμη θα την υπερασπιστώ με κάθε κόστος. Αυτή ήταν η -αναμενόμενη- απάντηση του Δημήτρη Κουφοντίνα στη νέα ιταμή πρόκληση του αστικού κράτους, που του ζήτησε για μια ακόμα φορά, μέσω της απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά, να προβεί σε δήλωση μετάνοιας και αποκήρυξης της ιδεολογίας του για να του χορηγηθεί η άδεια που δικαιούται 
ΣΕΛΙΔΑ 12

ΔΙΕΘΝΗ Ανατολική Ιερουσαλήμ

Ενοπλη επίθεση εναντίον ισραηλινών μπάτσων Κόντρα στην συντριπτική υπεροπλία και την κτηνώδη καταστολή των σιωνιστών σε βάρος του παλαιστινιακού λαού της Δυτικής Οχθης και της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, την Παρασκευή 14 Ιούλη μια ομάδα τριών αποφασισμένων παλαιστίνιων νεολαίων κατάφερε νέο πλήγμα στους σιωνιστές σκοτώνοντας δύο ισραηλινούς μπάτσους και τραυματίζοντας άλλον ένα. Η επίθεση έγινε δίπλα στο τέμενος Αλ-Ακσα, ενώ οι παλαιστίνιοι μαχητές λίγο μετά έπεσαν βαριά τραυματισμένοι από τις σφαίρες της ισραηλινής αστυνομίας και αφέθηκαν να πεθάνουν, καθώς η αστυνομία απαγόρευσε στους διασώστες και τα ασθενοφόρα να προσεγγίσουν το σημείο της επίθεσης.
ΣΕΛΙΔΑ 5

Βενεζουέλα

Πολιτικάντικα παιχνίδια σε ματωμένο φόντο Φυσικά, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν στο άτυπο δημοψήφισμα που οργάνωσε η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα συμμετείχαν πράγματι γύρω στα 7.2 εκατομμύρια ψηφοφόροι, όπως ανέφεραν οι διοργανωτές του (οι εγγεγραμμένοι στη χώρα είναι 19.5 εκατομμύρια, ενώ τα 7,2 εκατομμύρια που φέρονται να συμμετείχαν στο άτυπο δημοψήφισμα είναι κατά μισό εκατομμύριο λιγότεροι από τις ψήφους που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι της αντιπολίτευσης στις εκλογές του 2015). Η αντιπολίτευση έχει κάθε λόγο να φουσκώσει το νούμερο για ευνόητους λόγους. Το σίγουρο όμως είναι, ότι η κυβέρνηση Μαδούρο βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα ολοένα και αυξανόμενο κύμα λαϊκής δυσαρέσκειας που μέχρι σήμερα έχει κοστίσει τη ζωή σε 100 άτομα. 
ΣΕΛΙΔΑ 4

Aμερικάνικο δικαστικό σύστημα

Πλήρης ασυλία στους μπάτσους Εναν χρόνο μετά (τον περασμένο Μάη), οι δικαστικές αρχές αποφάσισαν να μην ασκήσουν καν δίωξη στους δύο μπάτσους, προκαλώντας αγανάκτηση στους κατοίκους της περιοχής, που δεν δήλωσαν έκπληκτοι γιατί αυτό συμβαίνει συχνά. Οπως δήλωσε ένας από αυτούς στους Τάιμς της Νέας Υόρκης, «τα ίδια πράγματα συμβαίνουν ξανά. Σκοτώνουν έναν άνθρωπο και τη γλιτώνουν, μόνο και μόνο επειδή φοράνε μπλε στολή».
ΣΕΛΙΔΑ 5

Χέρι-χέρι Κούρδοι και Αμερικάνοι Μετά την απόφαση των Αμερικάνων να ενισχύσουν τη μόνιμη παρουσία τους στη Συρία, τεχνικοί του αμερικάνικου στρατού έχουν ήδη ξεκινήσει να κατασκευάζουν νέα στρατιωτική αεροπορική βάση στη Ροτζάβα στη βόρεια Συρία, περιοχή που ελέγχεται από τους Κούρδους. Μετά την ολοκλήρωσή της, αυτή η βάση θα είναι η τρίτη πλήρως λειτουργική αμερικάνικη βάση στην ευρύτερη περιοχή του Συριακού Κουρδιστάν μαζί με τις βάσεις στο Κομπάνι και στο Ρουμαϊλάν. 
ΣΕΛΙΔΑ 4   ΚΟΝΤΡΑ   http://www.eksegersi.gr/Επικαιρότητα/28967.ΔΙΑΒΑΣΤΕ-ΣΤΗΝ-«ΚΟΝΤΡΑ»-ΤΟ-ΣΑΒΒΑΤΟ-22-ΙΟΥΛΗ  

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License