Κάποιες παρατηρήσεις για την πρόσφατη ανακοίνωση της ''Επιτροπής Αλληλεγγύης στη Συρία''

Κάποιες παρατηρήσεις για την πρόσφατη ανακοίνωση της ''Επιτροπής Αλληλεγγύης στη Συρία''

Εδώ είναι η πρόσφατη ανακοίνωση της λεγόμενης ''Επιτροπής Αλληλεγγύης για τη Συρία''.

https://www.facebook.com/epitropi.syria/posts/921977551276403

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται ως απάντηση σε προγενέστερη ανακοίνωση Σύριων κι αλληλέγγυων που οργάνωσαν αντισυγκέντρωση σε συγκέντρωση της εν λόγω επιτροπής, η οποία ζητούσε το ξανάνοιγμα της Συριακής πρεσβείας στην Αθήνα και την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσων της Ελλάδας με τη Συρία.

 

Εδώ είναι η ανακοίνωση των Σύριων κι αλληλέγγυων

https://athens.indymedia.org/post/1576149/

____________________________________________________________

Στο σημείο αυτό έχω να κάνω κάποιες παρατηρήσεις για την ανακοίνωση της Επιτροπής Αλληλεγγύης στη Συρία (όρα πρώτο λινκ) μετά από την κυκλοφορία της ανακοίνωσης (όρα δεύτερο λινκ) των Σύριων κι αλληλέγγυων που οργάνωσαν αντισυγκέντρωση στη συγκέντρωση της εν λόγω επιτροπής.

 

Με την ειρωνική φράση “αυθόρμητες” αντί-συγκεντρώσεις (που αναφέρεται στην ανακοίνωση της ''Επιτροπής Αλληλεγγύης στη Συρία'' 3-4 φορές ) οι συντάκτες εννοούν ότι η αντισυγκέντρωση δεν είχε αυθόρμητα χαρακτηριστικά αλλά πιθανόν κάποιος ή κάποιοι, κάπου, κάποτε - και πιθανόν με σκοτεινά κίνητρα - οργάνωσε, -αν αυτή την αντισυγκέντρωση..?

 

Επίσης, με τη φράση ''που τις καλύπτουν με προσεγμένα, επαγγελματικά γραμμένα κείμενα'' τί ακριβώς εννοούν οι συντάκτες..? Ότι αυτοί που έκαναν την αντισυγκέντρωση έχουν προσλάβει κάποιον επαγγελματία να γράψει την ανακοίνωση..?

 

Η αναφορά στο ότι η ανακοίνωση των Σύριων κι αλληλέγγυων, που έκαναν την αντισυγκέντρωση, δόθηκε στη δημοσιότητα μετά από 20 ημέρες από την αντισυγκέντρωση αυτή καθαυτή υποννοεί κάτι άλλο, ιδίως όταν αμέσως κι αντιθετικά αναφέρουν ότι οι ίδιοι έβγαλαν αμέσως ανακοίνωση ? 

 

Εν τέλει, αυτή η Επιτροπή αλληλεγγύης στη Συρία, εφόσον βγάζει δημόσιο κείμενο, έχει ή όχι την υποχρέωση και την αξιοπρέπεια να μιλάει ξεκάθαρα, χωρίς περιστροφές και χωρίς να αφήνει υπονοούμενα για το ποιόν αυτών που έκαναν για τους δικούς της λόγους την αντισυγκέντρωση κι έβγαλαν δημόσιο κείμενο με ξεκάθαρο προς όλους λόγο ? Στο οποίο κανείς και καθεμιά μπορεί να διαφωνήσει ή να συμφωνήσει αλλά τουλάχιστον ο λόγος είναι ξεκάθαρος.

 

Τελικά, ο ρόλος των διαφόρων οργανώσεων, επιτροπών και λοιπόν συλλογικοτήτων του αντιπολεμικού ή αντιιμπεριαλιστικού -ας το πω έτσι-κινήματος είναι να βγαίνουν και να εκθέτουν την άποψή τους και την αντίληψή τους με παρρησία και ειλικρίνεια, ξεκάθαρα χωρίς περιστροφές και υπονοούμενα και με βάση μια τέτοια στάση να κρίνονται ή ο ρόλος τους είναι να βγάζουν δημόσια κείμενα με σιββυλική, διφορούμενη γλώσσα, που περιέχει μπηχτές και αόριστα υπονοούμενα όλο νόημα, επειδή με τη σφραγίδα της υπογραφής τους δεν αισθάνονται άνετα να πετάξουν τη λάσπη τους, την οποία χωρίς τη δέσμευση και τη βαρύτητα της υπογραφής, την πετάνε από τα προσωπικά τους προφίλ σε διάφορες συζητήσεις επιπέδου fb εκτοξεύοντας λάσπη στον ανεμιστήρα.

 

Δυστυχώς μια τέτοια ανακοίνωση από τη λεγόμενη ''Επιτροπή Αλληλεγγύης στη Συρία'' δυσκολεύομαι να την πάρω σοβαρά, διότι όπως το αντιλαμβάνομαι οι συντάκτες εμφορούνται από μια προβοκατολογική αντίληψη που ψάχνει στο σκοτάδι πράκτορες και από μια διάθεση εκτόξευσης διάφορων κατηγοριών, τις οποίες δεν έχουν καν το κουράγιο ή το θάρρος ή την ειλικρίνεια να καταθέσουν δημόσια, γι' αυτό και έγραψαν μια ανακοίνωση με κεκαλυμμένες κατηγορίες, πρακτορίστικο ύφος και υπονοούμενα.

Τα χειρότερα και πιο επικίνδυνα ψέμματα είναι αυτά που πολιτικοποιούνται και ιδεολογικοποιούνται κουβαλώντας τη βαρύτητα της υπογραφής κάποιας συλλογικότητας.

 

Περιμένω ν' ακούσω κι άλλες απόψεις...

 

 

 

από @ΑΠΡΟ 22/07/2017 11:38 μμ.


ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ  ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ  ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΜΕ ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΝΗΔΗΣΗ ΚΑΙ  ΠΟΛΛΑ  ΝΕΑ  ΠΑΙΔΙΑ  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ  ΕΝΑΝΤΙΑ  ΣΤΟΝ  ΔΙΧΤΑΤΟΡΑ  ΑΣΑΝΤ, ΕΝΑΝΤΙΑ  ΣΤΟΥΣ  ΠΑΝΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ  ΕΝΑΝΤΙΑ  ΣΤΟΥΣ  ΡΩΣΟΥΣ  ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ  ΠΡΑΧΤΟΡΕΣ  ΤΗΣ  ΜΟΣΑΝΤ. ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ  ΑΥΤΟΥΣ  ΤΟΥΣ  ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ  ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΗ  ΠΡΑΧΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ ΑΠΟ ΤΙΣ  ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ  ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ  ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ  ΚΟΝΤΡΑ  ΣΤΟΥΣ  ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ  ΠΡΑΧΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ, ΔΥΤΙΚΩΝ, ΡΩΣΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ  ΚΑΙ  ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ  ΤΗΣ  ΜΟΣΑΝΤ  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΙ  ΣΤΟ  ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ.   ΑΥΤΟΙ  ΣΤΙΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ   ΣΕΧΤΕΣ  ΠΟΥ  ΛΕΝΕ  ΟΤΙ  ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ  ΔΕΝ  ΥΠΑΡΧΕΙ  ΕΡΓΑΤΙΚΗ  ΤΑΞΗ   ΚΑΙ ΑΡΑ ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΘΕΙ  Ο ΑΣΑΝΤ  ΚΑΙ Ο ΡΩΣΙΚΟΣ  ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΑ  ΜΙΣΘΟΦΟΡΙΚΑ  ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ   ΓΙΑ  ΝΑ ΕΞΟΝΤΟΣΟΥΝ  ΚΑΘΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΦΩΝΗ  ΜΕΣΑ  ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.  ΕΝ  ΤΟ ΜΕΤΑΞΥ  ΤΟ  ΒΑΘΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟ  ΚΡΑΤΟΣ.- Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΜΙΚΡΟΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ  ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ   ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ  ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ  ΓΙΑ  ΤΟ  ΜΕΓΑΛΟ  ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ  ΣΤΗΝ  ΣΥΡΙΑ  ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ  ΚΑΙ ΣΤΟ  ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ  ΤΟΝ  ΛΟΓΟ  ΚΑΝΟΥΝ  ΤΟΥΣ  ΔΗΘΕΝ ΦΥΛΟΥΣ  ΤΟΥ  ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ  ΛΑΟΥ.  ΠΡΙΝ  35  ΠΕΡΙΠΟΥ  ΧΡΟΝΙΑ  ΔΙΑΦΟΡΕΣ  ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ  ΣΕΧΤΕΣ  ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ  ΧΙΛΙΑΔΕΣ  ΔΟΛΑΡΙΑ  ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝ   ΤΗΝ  ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΤΟΥ  ΑΓΙΑΤΟΛΑΧ  ΧΟΜΕΙΝΙ   ΟΤΑΝ  ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣΕ  ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ  ΔΙΑΝΟΝΟΥΜΕΝΟΥΣ  ΜΕ  ΚΡΙΤΙΚΗ  ΣΚΕΨΗ.  ΠΩΣ  ΛΕΜΕ  ΑΥΤΟΥΣ  ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ  ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ? ΓΙΑ  ΤΟΝ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ  ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ  ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΕΧΟΥΝ   ΔΟΥΛΕΨΕΙ  ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΦΥΛΙΣΜΕΝΟΙ  ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ   ΤΩΝ   ΣΕΧΤΩΝ  ΠΟΥ  ΕΚΑΝΑΝ  ΔΟΥΛΙΕΣ  ΜΕ ΤΟΥΣ  ΔΙΧΤΑΤΟΡΕΣ , ΕΙΧΑΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ  ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ  - ΚΑΠΟΙΟΙ  ΠΛΟΥΤΗΣΑΝ , ΣΥΝΗΘΩΣ  ΕΙΤΑΝ  ΚΑΛΥΜΕΝΕΣ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ  ΤΗΣ  ΜΟΣΑΝΤ, ΤΑ  ΑΠΛΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ  ΕΙΤΑΝ  ΧΡΗΣΙΜΟΙ  ΗΛΗΘΙΟΙ.  ΧΩΡΙΣ  ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΗΛΗΘΙΟΥΣ  ΔΕΝ  ΜΠΟΡΕΙ  ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ  ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. 


 

https://web.facebook.com/epitropi.syria/posts/923444791129679

από @ 25/07/2017 11:19 μμ.


Πλέον έχει φτάσει στο σημείο να γίνονται παραπομπές με Link μέσα στο IMC Athens.

Ανοίξτε τα μάτια σας ρε γαμώτο.

Ενημερωτική ιστοσελίδα για τα προσωπικά δεδομένα που καταβροχθίζει το Facebook

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License