Καταλαμβάνοντας αγροκτήματα των Temer, Blairo Maggi και Ricardo Teixeira,  το Κίνημα των Χωρίς Γη στα πλαίσια της καμπάνιας  «Ημέρα αγώνων»,  απαιτεί την αγροτική μεταρρύθμιση και καταγγέλλει τους διεφθαρμένους γαιοκτήμονες που στηρίζουν την κυβέρνηση.

 

Χιλιάδες εργαζόμενοι στον γεωργικό τομέα καταλαμβάνουν στη χώρα, αγροκτήματα που συνδέονται με υποθέσεις διαφθοράς ή είναι ιδιοκτησία διεφθαρμένων, απαιτώντας την κατανομή της γης για τις οικογένειες των ακτημόνων. Το MST τοποθετεί επίσης το ζήτημα της εκδίωξης των πραξικοπηματιών από το οροπέδιο και το αίτημα για άμεσες εκλογές ως προϋπόθεση για την επανάληψη της Αγροτικής Μεταρρύθμισης.


Από το πρωί της Τρίτης (25) Ιούλη, Ημέρα του γεωργικού εργάτη, κατελήφθησαν  αγροκτήματα του υπουργού Blairo Maggi, στο Mato Grosso, του πρόεδρου πραξικοπηματία  Michel Temer στο Ντουαρτίνα- Σαο Παολο, και του πρώην πρόεδρου της Βραζιλιάνικης Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (CBF), Ricardo Teixeira, στη Mansa, και στο  Sul Fluminense. Άλλες καταλήψεις πραγματοποιούνται στο Νότο και στα βορειοανατολικά.

 

Οι ιδιοκτήτες που κατέχουν αυτές τις περιοχές χρεώνονται, την μη τήρηση του λειτουργήματος τους στις δημόσιες υπηρεσίες, της διαφθοράς, όπως το ξέπλυμα χρήματος, παράνομη ευνοιοκρατία, υπεξαίρεση και άλλα. Το MST τοποθετείτε επίσης ως προς την άμεση αποχώρηση του Michel Temer από την Προεδρία, (ο πρώτος πρόεδρος στην ιστορία επίσημα χρεώνεται για διαφθορά από το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα (PGR)) και τη σύγκληση  άμεσων εκλογών για να επιλεγεί ο επόμενος/η που θα καταλάβει τη θέση της εκδιωχθείσας πρώην προέδρου Ντίλμα .


Υπάρχει σαφής σχέση των μεγάλων επιχειρήσεων μεταποίησης αγροτικών προϊόντων με τις αλλαγές στο σύστημα διδασκαλίας, την εξαγορά βουλευτών, το ξέπλυμα χρήματος, ακόμα και συμμετοχή σε διακίνηση ναρκωτικών. Η τελευταία περίπτωση είναι αυτή , στην οποία έχει εντοπιστεί ένα αεροπλάνο γεμάτο κοκαΐνη να απογειώνεται από αγροτικές εκτάσεις που ανήκουν στον εν ενεργεία υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, του βασιλιά της σόγιας Blairo Maggi, κάτι που ανοίγει διάπλατα τις σχέσεις που αναλαμβάνονται από τους ιδιοκτήτες της βιομηχανίας μεταποίησης αγροτικών προϊόντων.


Για να αλλάξει τη θέση της ατζέντας του αγώνα για τη γη και την αγροτική μεταρρύθμιση στην εθνική ατζέντα και να επηρεάσει τη συνολική καμπάνια «Έξω ο Τεμέρ», το MST οργάνωσε  στις 25 Ιούλη την  Εθνική Ημέρα του Αγώνα για την Αγροτική Μεταρρύθμιση. Διαδηλώσεις λαμβάνουν χώρα στην Παρανά, Σάο Πάολο, Ρίο ντε Τζανέιρο, Mato Grosso, Sergipe, Rio Grande do Norte, Piaui και Maranhao.

Για την αγροτική μεταρρύθμιση στη χώρα των διεφθαρμένων, το MST καταλαμβάνει  έκταση  του  Eike Batista

Οι δραστηριότητες της εταιρείας  MMX μπορεί να οδηγήσουν σε μια κρίση παροχής νερού στη μητροπολιτική περιοχή του Μπέλο Οριζόντε.


Περίπου 200 οικογένεια που ανήκουν στο κίνημα των Χωρίς Γη (MST), κατέλαβαν νωρίς την Τετάρτη (26 Ιούλη), ένα συγκρότημα από μονάδες με περίπου 700 (επτακοσίων) στρέμματα στο Sao Joaquim de Bicas, κοντά στην της Ναζαρέτ, στην  μητροπολιτική περιοχή του Μπέλο Οριζόντε.


Οι εκτάσεις αποτελούν μέρος της υπό πτώχευση εταιρείας MMX, του Eike Batista. Η κατάληψη είναι μέρος της Εθνικής Ημέρας Αγώνα για την Αγροτική Μεταρρύθμιση - «Διεφθαρμένοι Φέρτε πίσω τη γη  μας».


Τα καταλυμένα  εδάφη βρίσκονταν σε κατάσταση εγκατάλειψης λόγο, περιβαλλοντικών εγκλήματων που τελέστηκαν σε αυτά εξ αιτίας της ανεξέλεγκτης εξόρυξης μεταλλευμάτων. Το MST καλεί  τις περιβαλλοντικές υπηρεσίες που είναι αρμόδιες να προχωρήσουν στην κοινοποίηση και την επιτήρηση της κατάστασης, καθώς οι παραβιάσεις στον τομέα αυτό είναι μέρος  μιας εκτεταμένης λίστας  εγκλημάτων του Eike Batista.


Από τις 8 Μαρτίου του τρέχοντος έτους, 600 οικογένειες κατέλαβαν το αγρόκτημα Σάντα Terezinha, στο δήμο της Itatiaiuçu, του ίδιου επιχειρηματία. Ο καταυλισμός   Maria da Conceição - 8 Μαρτίου στο Itatiaiuçu, συνεχίζει να αντιστέκεται στην απειλή της έξωσης.


Ο Eike Batista έχει περίπου 10.000 εκτάρια γης στην μητροπολιτική περιοχή του Μπέλο Οριζόντε. Συνελήφθη, και κατηγορείται για διαφθορά, και βρίσκεται κατ 'οίκον περιορισμό στην έπαυλή του. Εν τω μεταξύ, οι εργαζόμενοι της Βραζιλίας εξακολουθούν να υποφέρουν από την ανεργία, την έλλειψη στέγης και την πρόσβαση στη γη.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License