Ο ΑΝΕΠΙΚΑΙΡΟΣ ΑΝΤΙΑΜΕΡΙΚΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΑΙΡΟΥ ΑΝΤΙΡΩΣΙΣΜΟΥ.

Σ΄αυτό ας εστιάσουμε πια τη δράση της επανάστασής μας. Στην πτώση της αισχρής «Βαστίλης» του πανίσχυρου εχθρού μας , του εντελώς αλλοτριωμένου-εξωνημένου Τύπου. Αγώνας μέχρις εσχάτων,όμως και χωρίς έλεος.΄Η αυτοί ή εμείς.

  ΕΠΙΚΥΡΩΘΗΕ ΤΟ DEAL ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΤΤΑΚΕΙΑΣ Για άλλα 50 χρόνια θα μείνει η Ρωσία στη Συρία, συμφώνησαν Πούτιν και Ασαντ

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν υπέγραψε νόμο που επικυρώνει τη συμφωνία με τη Δαμασκό, βάσει της οποίας η Ρωσία θα διατηρήσει την αεροπορική της βάση στη Συρία για σχεδόν μισό αιώνα.

Η αρχική συμφωνία, που υπεγράφη τον περασμένο Ιανουάριο στη Δαμασκό, θέτει τους όρους χρήσης της αεροπορικής βάσης Χμεϊμίν στην επαρχία της Λαττάκειας, την οποία αξιοποίησε η ρωσική πολεμική αεροπορία για να εξαπολύσει επιθέσεις κατά δυνάμεων που μάχονται τις δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.
Πάνω από 300.000 νεκρούς στοίχισε αυτή η υμφωνία εκχωρησης της αεροπορικής βάσης στη Λαττάκεια από το Σύριο δικτάτορα ΄Ασαντ στο έτερο Ρώσο δικτα΄τορα Πόυτιν. και δε μιλάμε για τους σακαταεμένους,τους πρόσφυγες,την οικονομία της χώρας,αλλά και τις συνέπειες όλων αυτών στην Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο.

Οι Αμερικανοί  πλήρωσαν πανάκριβα την απαράδεκτη (διάβαζε ιστορικά εγκληματική)  εκείνη επέμβαση -εισβολή  τους στο Βιετνάμ με τις χιλιάδες απώλειες σε «έμψυχο και άψυχο υλικό».  Αλλά, εισέπραξαν, πάντως,   και  μια πρωτοφανή και παγκόσμια αντίδραση και κινητοποίηση που εκφράστηκε  με έναν    πραγματικά πρωτοφανή σκληρό   αντιαμερικανισμό, που εξακολουθεί να υφίσταται μέχρι σήμερα.  Και καλώς, φυσικά,  δεν τους χαρίστηκε η Ιστορία και η ανθρωπότητα. Τα έχουμε   επανειλημμένα αναλύσει αυτά.

Για να δούμε, όμως.  Θα γίνει, άραγε, το ίδιο και με τους Ρώσους; Ζούμε πρωτόγνωρες και συγκλονιστικές στιγμές ως ανθρωπότητα. Διαδραματίζονται ιστορικά γεγονότα  δίπλα μας και διαπράττονται πρωτοφανή εγκλήματα, που όμοια έχει πάνω από 70 χρόνια να δει ο κόσμος μας.  Συγκεκριμένα. Ο δικτάτορας Πούτιν  για τη ναυτική βάση στην Κριμαία της Ουκρανίας  και την αεροπορική στην Λαττάκεια της Συρίας, θυσίασε χιλιάδες θύματα. Πάνω από 300.000 σκοτωμένοι (ανάμεσά τους μέγας αριθμός παιδιών) με τα ρώσικα όπλα στη Συρία. 10.000 οι νεκροί στην Ουκρανία και ένα επιβατικό αεροπλάνο με 300 επιβάτες  συντρίμμια.

 Σε σχέση με όσα έκαναν οι Αμερικανοί όχι μόνο στο Βιετνάμ, αλλά και «όπου αλλού φύτρωσαν χωρίς να τους σπείρουν», μέχρι σήμερα, τα εγκλήματα του Τσάρου είναι…μέρα -νύχτα. Καμιά σύγκριση σε όλα τα επίπεδα. Μέσα στις τελευταίες λίγες δεκαετίες χιλιάδες  τα θύματα του παρανοϊκού, νέου Χίτλερ της Ρωσίας. Τσετσενία, Γεωργία (Αμπχαζία, Οσσετία), Ουκρανία, Συρία.

Και  αύριο, αν μείνει αδέσποτος ο ιμπεριαλιστής ηγεμόνας-«Τσάρος» της Ρωσίας,  ετοιμάζεται να εισβάλει στη  Μολδαβία και Υπερδνειστερία. Και το πιο απελπιστικό.  Με σύμμαχο έναν από τους χειρότερους  Αμερικανούς  προέδρους και πραγματικό αντίπαλο μια Ε.Ε, που λειτουργεί  ως τοκογλύφος και καθόλου ως ΗΠΕ (Ηνωμένες Πολιτείες Ευρώπης).

Και όμως.  Ο μηχανισμός της προπαγάνδας του δικτάτορα λειτουργεί σήμερα  θαυμάσια και ως εκ τούτου αποτελεσματικά. Με πακτωλό ρουβλίων ελέγχει τα περισσότερα παγκόσμια μέσα παραπληροφόρησης . Στην Ελλάδα, παλιότερα με τα έντυπα των Ναζί και της Εκκλησίας εκείνου του αλήστου μνήμης Χριστόδουλου. ΄Ενα διάστημα με την ανεγκέφαλη  συμπαράταξη των ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ ως αντιπολίτευση και κυβέρνηση και πρόσφατα με τις δημοσιογραφικές και ποδοσφαιρικές μπίζνες του αχυράνθρωπου  Ιβάν Σαββίδη. Και  δε μιλάμε για το εσωτερικό της Ρωσίας.  Ουδέποτε λαός, όσο ο ρώσικος στις ημέρες μας, ούτε επί  εποχής  Ναζί οι Γερμανοί, έζησε σε τέτοιο  φρικτό σκοτάδι, αλλά και καλλιέργεια εθνικισμού, ρατσισμού και  μίσους για ό,τι μη ρώσικο.

 Αλλά, το επίσης   ανήκουστο και αχαρακτήριστο είναι πως  οι πολιτικοί ακτιβιστές  στην υφήλιο ολόκληρη, διατρέφονται  τελικά κι αυτοί στη  συνειδητοποίηση και τη  δράση τους  από την ίδια  «χωματερή» που  σιτίζονται και  οι σκουπιδοφάγες μάζες. Από την εμπορική δημοσιογραφία!   Δεν εξηγείται  αλλιώς πως δεν  είδαμε ακόμα επαναστατημένο κόσμο  να  βγαίνει στους δρόμους, να διαμαρτυρηθεί, να κάψει ομοιώματα του δικτάτορα της Ρωσίας, να καταλάβει τις   πρεσβείες του ,σφηκοφωλιές  στον κόσμο.

 Απέραντη σιωπή. Παντελής έλλειψη δράσης ενάντια στο μεγαλύτερο εγκληματία της ανθρωπότητας  και υπόδικο στο Διεθνές ποινικό δικαστήριο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας,  μετά τη λήξη του 2ου παγκοσμίου πολέμου, το δικτάτορα-«Τσάρο» Πούτιν . (Και με την ευκαιρία. Ακούνε, άραγε,  οι δικοί μας εδώ…Ρουβίκωνες   ή κόλλησε η «βελόνα» στο βινύλιο του γραμμοφώνου τους  και στο παράκαιρο πια τσίριγμα  του αντιαμερικανισμού του; Στον 21ο αιώνα βρισκόμαστε, παλικάρια. Πόσο πια πίσω θα πάτε την ιστορία με τις επιλογές σας;).

Στον αιώνα που θα έρθει στις μελλοντικές κοινωνίες , ο σοβαρότερος εχθρός που θα χτυπηθεί αμείλικτα, θα ακούει στο όνομα…Τύπος.  Κι η αποκαλούμενη  4η εξουσία   δεν είναι τίποτα άλλο από το «μακρύ χέρι» των διεστραμμένων εξουσιών, των ιμπεριαλιστών, των εγκληματιών όλων των ειδών.

Γκρεμίστε την παραπληροφόρηση, χτυπήστε στην καρδιά τον «Λεβιάθαν» της κατακρεούργησης της είδησης και αυτόματα θα έχετε αλλάξει τον κόσμο. Ούτε με αίμα ούτε με δάκρυ και πόνο. «Ως δια μαγείας» θα γίνουν   καλύτερες οι κοινωνίες των ανθρώπων, αν λείψει από προσώπου γης η φάρα των ιδιοκτητών και των υπαλλήλων αυτής της εγκληματικής βιομηχανίας της παραπληροφόρησης, της δολοφονίας της είδησης, της ενημέρωσης ,της κριτικής. Κι αν και όταν συμβεί, θα μιλάμε πια για πραγματική απελευθέρωση των ανθρώπων από τη στυγνή  δεσποτεία του Τύπου.

Καμιά δικτατορία  δεν επικρατεί και δε  στέκεται χωρίς «τανκς». Κι αυτά  τα άρματα δεν τα οδηγούν οι επικεφαλής του πραξικοπήματος. ΄Εχουν δικούς τους στρατιώτες-οδηγούς. Η εξουσία σήμερα σε όλες τις μορφές της στηρίζεται αποκλειστικά  στα «άρματα» της βιομηχανίας παραπληροφόρησης, που τα κουμαντάρει ο αισχρός εσμός των ιδιοκτητών και των υπαλλήλων τους δημοσιογράφων με εντολή των λογής  αφεντικών τους.

Σ΄αυτό ας εστιάσουμε πια τη δράση της επανάστασής μας. Στην πτώση της αισχρής «Βαστίλης» του πανίσχυρου εχθρού μας , του εντελώς αλλοτριωμένου-εξωνημένου   Τύπου.  Αγώνας μέχρις εσχάτων,όμως και χωρίς έλεος.΄Η αυτοί ή εμείς. 

από @Ex 29/07/2017 1:24 μμ.


Καλησπέρα κύριε καθηγητά.

Σε ένα πράμα θα σταθώ(επιλέγοντας να αγνοήσω τελείως τις συνομοσιολογίες τύπου "λεβιαθαν" και τις απλότητες του "ο κοσμος αλλαζει με ενα τσακ"),στην πλήρη απαξίωση που έδωσες στις ομάδες τις οποίες πολεμούν τα στρατεύματα του τσαρου. Απο την μία έχουμε τους νεοναζί Ουκρανούς,οι οποίοι χαίρουν εκτίμησης απο την υπόλοιπη ευρώπη-nothing new. Απο την άλλη τις πολυάριθμες ουαχαμπιστικές ομάδες που μάχονται τον Άσαντ. Ακόμα και ο ελεύθερος συριακός στρατός,ο FSA,λίγη σχέση έχει πλέον με δημοκρατικά και ελευθεριακά ιδεώδη. 

Μιας και αναφέρεις τη "χούντα" της 4ης εξουσίας-λες και είναι μία-σε καλώ να ψάξεις εικόνες απο την απελευθέρωση του Χαλεπίου,απο τις κεντρικές του πλατείες,απο το Πανεπιστήμιο του και απο τη γνώμη των ντόπιων όταν εκδιώχθηκαν τα τζιχαντιστικά παράσιτα απο τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Να και το ακριβώς αντίθετο απο οσα λες και ρωτώ,υποθέτωντας οτι δε το γνωρίζεις,μήπως τελικά άλλα θεωρείς οτι σου κρύβουν και άλλα σου κρύβουν στη πραγματικότητα; 
/watch?v=g1VNQGsiP8M

από Ν.Αδαμόπουλος 29/07/2017 4:48 μμ.


Αγαπητέ,καλησπέρα (απαραίτητη διευκρίνιση  για την προσφώνησή σου"κύριε καθηγητά".  Είμαι ιστορικός,διδάκτορας και δεν "κατέχω έδρα" ιστορίας σε πανεπιστήμιο. Τελευταία φορά,δίδαξα ιστορία σε ξένο πανεπιστήμιο, αποσπασμένος από το ελληνικό ΥΠΕΠΘ ,αλλά  παραιτήθηκα λόγω σφοδρής σύγκρουσής μου με την τότε κυβέρνηση του Κ.Καραμανλή). 

Επί όσων θίγεις:

1. Η άποψή μας για τις συνωμοσίες που αναφέρεις, είναι αυτή που παραθέτουμε από  παλιότερο κείμενο μας :

"Η συνωμοσιολογία είναι εχθρός της Ιστορίας. Αποπροσανατολίζει  και απομακρύνει τους προβολείς από τους πραγματικούς ενόχους,τα ουσιαστικά προβλήματα, αλλά και  τα αίτια των συμφορών. Από την άλλη, είναι αποδειγμένο πως εκείνοι που ρέπουν σε τέτοιες παραδοξολογίες, που αποδέχονται μύθους ως αληθινούς ,οι περισσότεροι με μεταφυσικά  φορτία, είναι συνήθως ή ενδεείς στοχασμού ή σφόδρα συναισθηματικοί. Αδυνατεί, δηλαδή, η λογική τους να ελέγξει απολύτως ή έστω να κουμαντάρει ικανοποιητικά το θυμοειδές και το φαντασιακό. Είμαι μια μορφή αρρώστιας κι αυτό, αν παρατηρείται  συνεχώς και σε υπερβολικό βαθμό στη συμπεριφορά του ατόμου. 

2. Πολύ δύσκολο να πείσω ένα που συντάσσεται με το Ρώσο δικτάτορα για το εγκληματικό των πράξεών του. Τα επιχειρήματα δεν έχουνν νόημα σε τέτοιες περιπτώσεις. ΄Ομως, θα θέσω τα ακόλουθα ερωτήματα, για να απαντήσεις, αν θέλεις, αλλά  σύμφωνα με όσα είναι λογικά και ιστορικά  αποδεκτά:  α. Η ναυτική βάση της Σεβαστούπολης είναι Ουκρανική ή όχι; Σε ποια χώρα ανήκει ΙΣΤΟΡΙΚΑ,αλλά και με βάση τις συνθήκες και τα εθνικά λεγόμενα δίκαια η συγκεκρμένη βάση;  β. Ποια η ΜΕΓΑΛΗ ("ζωής και θανάτου") σημασία αυτής της βάσης για τη  Ρωσία; γ.Ποια άλλη πρόσβαση,επίσης "ζωής και θανάτου" για τη Μ.Ανατολή έχει η Ρωσία πλην της αεροπορικής βάσης της Λαττάκειας; δ. Τί άλλο είναι το μέγα  Ανατολικό ζήτημα για τη Ρωσια από την εποχή των Τσάρων,παρά αυτό που το "έλυσε" ο "Τσάρος" Πούτιν σήμερα με χιλιάδες νεκρούς, σακατεμένους, πρόσφυγες δυστυχία,πόνο; ε. Ορθά κατά την άποψή σου διχοτόμησε μια χώρα ανεξάρτητη και αυτόνομη ο Ρώσος δικτάτορας και ορθά πάλι διεξήγαγε (αυτός στην ουσία) τον αιματηρό  πόλεμο στη Συρία;   

 

από aenaikinisi.wordpress.com 30/07/2017 1:10 μμ.


αγαπητέ κύριε, το ότι δεν συμφωνούμε μαζί σου δεν σημαίνει πως αγαπούμε τον Πούτιν, πρώτον, πάμε παρακάτω, το ότι διχοτόμησε μια χώρα που κυβερνιέται από δεδηλωμένους ναζίδες καλά τους έκανε λοιπόν, έξω από τα δόντια σου τα λέμε, εάν εσύ τους συμπαθείς δικό σου πρόβλημα.                                 Πάμε παρακάτω, στην Συρία τζιχαντιστές και άλλα τέτοια κατακάθια στυλ Αλ Νούσρα και Αλ Κάϊντα κυνηγούν επίσης. Έχεις δει ποτέ πρόσφυγα στη ζωή σου; Τους τζιχαντιστές τρέμουν που καίνε ζωντανούς γονείς συγγενείς φίλους και γνωστούς τους και βιάζουν κοριτσάκια. Εμένα μέχρι σήμερα ο Πύτιν δεν μ' έχει πειράξει, την πατρίδα μου πολύ, εθνικιστής δεν υπήρξα ποτές, τον Σαββίδη τον γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια μαζί με τον Μπάοκ του και όλο του το συφερτό που φίλους μου πολλούς έχει πειράξει πραγματικά! Όλα όσα γράφεις λοιπόν με αφήνουν παγερά αδιάφορο μαζί με τα σαλπίσματα περί κινητοποιήσεων κλπ. Και επειδή κάνεις το μεγάλο ατόπημα να συγκρίνεις τον ανεπανάληπτο κυριολεκτικά λαό του Βιετνάμ που νίκησε τρίς υπερδυνάμεις ιμπεριαλιστικές με τον Τζιαπ και τον Χο και θέλεις να τον βάλεις δίπλα στα ουκρανικά καθίκια, συγνώμη δηλαδή, επειδή τυχαίνει να έχω κάποια ηλικία και να έχω κι εγώ πορευτεί πολλές φορές στα χρόνια '70 υπέρ τους φωνάζοντας 1 100 1000 Βιετνάμ με τα λόγια του άλλου μεγάλου ανεπανάληπτου Τσε...τώρα τι λέω, τι θυμάμαι, με ποιον θα πορευτώ ρε φιλαράκι και για ποιον Ουκρανό και για ποιον πούστη σουνίτη τζιχαντιστή, συγνώμη προκαταβολικά απ' τους καλούς σουνίτες ζητώ, που ανακάταψες σκόρπιες γεωπολιτικές αλήθειες για να μας βάλεις να φάμε τα μουστάκια μας και στο τέλος να βγούνε από πάνω οι ναζί! Με όλο τον σεβασμό ελπίζω λοιπόν στην καλή σου διάθεση, δεν μπορώ όμως να παρακολουθήσω με τίποτα το σκεπτικό σου και συντάσσομαι με κ. Αδαμόπουλε με το παλικάρι Εχ, Κλέοβης


Αγαπητέ,(aenaikinisi.wordpress.com),

 Στο διάλογο υπάρχουν κανόνες. Απαντάς, απαντώ. Αλλά, όχι… «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε». ΄Εβαλα 5 ερωτήματα στην προηγούμενη απάντησή μου   και τα απαξίωσες. Λες τα δικά σου. Αυτό δε λέγεται διάλογος.

Αγνόησες τα κορυφαία ζητήματα  και μου μιλάς  για τους…Ναζί και τους Τζιχαντιστές. Κατάστρεψε, δηλαδή, ο δικτάτορας της Ρωσίας 2 χώρες, σκότωσε χιλιάδες αθώους, ξεπερνούν το εκατομμύριο οι τραυματίες,  οι πρόσφυγες ακόμα δεν έχουν καταμετρηθεί (70 τόσα χρόνια μετά το 2ο παγκόσμιο πόλεμο δεν είχαμε τόσα θύματα πουθενά στη γη) ,όχι για  τις βάσεις  της  Ουκρανίας και της Συρίας,αλλά  γιατί  υπήρχε κίνδυνος η μεν  Ουκρανία να γίνει…ναζιστική χώρα και η  Συρία …ISIS. Και ο σωτήρας Πούτιν εισέβαλε  να βάλει τάξη!  Μη τρελαθούμε.  Αυτά δεν τα λένε ούτε καν στην προπαγάνδα τους οι Ρώσοι. Και αν τα έλεγαν , αν μη τι άλλο, θα ήταν  απλοϊκή προπαγάνδα. Σαν να έχουμε,δηλαδή,  έναν αδίστακτο  σίριαλ κίλερ  και να ζητάμε την τιμωρία του  όχι για τα εγκλήματά του, αλλά για  τις …κλήσεις παράνομης στάθμευσης!  

Αν επιθυμείς διάλογο, τήρησε σε παρακαλώ τη δεοντολογία. Απάντησε στις προηγούμενες ερωτήσεις  και θα ανταπαντήσω. Αλλιώς,αρνούμαι να συνεχίσω κουβέντα για ...κουβέντα να γίνεται.

Υ.Γ. ΄Οσο για το αν η χώρα σου δεν έπαθε κακό από τους Ρώσους, μάλλον διαβάζεις στρατευμένη ιστορία.  Αναζήτησε εδώ για σωστή ιστορική ενημέρωση  μια ανάλυσή μας με τίτλο. « Ρωσία ο κακός δαίμονας της Ελλάδας»

από aenaikinisi.wordpress.com 31/07/2017 7:59 μμ.


αγαπητέ κύριε, εξαιρετικό το άρθρο σας, με προλάβατε, το είχα διαβάσει παλαιότερα, απλά, προχθές, πάνω στην βιασύνη μου, λόγω της αγανάκτησης μου εξ αιτίας του ότι  εξομοιώνατε τους Βιετναμέζους με τους Ουκρανούς, είπα πως μπροστά στους Αμερικανούς ο Πούτιν, όχι οι Ρώσοι, δεν έχει Πειράξει την χώρα μας. Τώρα, εάν με ρωτήσετε, σίγουρα, για πολλούς λόγους, περισσότερα κοινά έχω, εγώ προσωπικά με την δύση παρά με την ανατολή, λόγω θρησκείας κυρίως, ξέρω πόσο μεγάλη επιρροή έχει η εκκλησία στις ανατολικές χώρες όπως και στην ελλάδα απ' ότι στην δύση, οπότε μακριά από εμάς η ρωσική επιρροή. όχι όμως και να οργανώσουμε κινήματα φιλοαμερικανικά! αυτό πάει πολύ! Καλά έκανε ο Πούτιν και τσάκισε τους ναζί στην Ουκρανία, για μένα μιλώ, είδατε τι έκαναν τα καθίκια στην Οδησσό! Καλά κάνουν και τσακίζουν τους τζιχαντιστές στη Συρία κλπ. Ξέρετε πολύ καλά πως στην γεωπολιτική δεν υπάρχουν κανόνες ηθικής, ούτε καλοί ή κακοί παρά συμφέροντα. Οπότε εμείς αξιότιμε κύριε δεν είμαστε με ΚΑΝΕΝΑΝ.έτσι νομίζω.Οι Κούρδοι αυτή τη στιγμή πολεμούν για την αυτονομία τους και τους βοηθούν οι αμερικανοί. Καλά κάνουν και αποδέχονται την βοήθεια γιατί δεν βρέθηκε κανείς άλλος να το κάνει. Τα στρατηγικά συμφέροντα κάθε λαού καθοδηγούν την πολιτική του και μόνον αυτά και όχι η ηθική, φαντάζομαι πως καταλαβαίνεται πως δεν υπάρχει λόγος να απαντήσω στα πέντε ερωτήματα σας, σίγουρα με συμπάθεια, Κλεόβης 

από άντε και με την ΟΑΚΚΕ 02/08/2017 5:31 πμ.


...να διαβάζουμε και λίγο τι λένε και κάποιοι σοβαροί αναλυτές εκτός Ελλάδας που και που κύριε Αδαμόπουλε, ε?

https://critiqueofcrisistheory.wordpress.com/is-russia-imperialist/

από Ν.Αδαμόπουλος 02/08/2017 4:21 μμ.


Φυσικά ,φίλε μου, και δε διαβάζω ΄Ελληνες αναλυτές. ΄Όπως, επίσης, ούτε  ξένους  της εμπορικής δημοσιογραφίας. Δε διαβάζω ακόμα Σταλίνες (καλό το  λινκ  σου  για το Ριζοσπάτη,  ο… Χαλβατζής θα μπορούσε να το υπογράφει). Τέλος, δε με ενδιαφέρουν ούτε τα  παπαγαλάκια του δικτάτορα Πούτιν ανά τον κόσμο, ακόμα κι αν τα ίδια προφασίζονται  πως έχουν μαρξιστική υποδομή ,όπως στην παραπάνω ανάλυση- αχταρμά .
΄Οταν ο υποψιασμένος   αναγνώστης διαβάσει τσιτάτα σαν αυτό

No Russian imperialism

If we use the criterion of an independently powerful military machine, there is really only one imperialist power, or “czar,” in today’s world, the United States of America. If we use the criterion of countries that are rich in finance capital—that is, share in the exploitation of the countries of the world, despite their being military and political satellites of the U.S., we do not find Russia or for that matter China among them. Nor do we find Russia or China in the second category. In terms of finance capital, Russia belongs definitely....

γνωρίζει πολύ καλά την ποιότητα της κριτικής και την προέλευση της ανάλυσης του κειμένου.
 
΄Οταν  χρησιμοποιείς εργαλεία οικονομικά (ιστορικός υλισμός), για να ερμηνεύσεις τα ιστορικά γεγονότα (ειδικά όσα σχετίζονται με το δικτάτορα Πούτιν σε Τσετσενία, Γεωργία, Ουκρανία, Συρία) , έχουμε αναλύσεις εκτενώς αλλού,  είσαι εκτός Ιστορίας. ΄Οπως επίσης αν "ιστορίζεις" από την άλλη πλευρά του αποκαλούμενου  ιδεαλισμού. Λάθος και τα δύο εργαλεία.

Η Ιστορία δεν είναι  οικονομία . Αλλλά ακόμα περισσότερο   δεν είναι    δημοσιογραφία.  Η ιστορική δημοσιογραφία ερμηνεύει αλλιώς τα γεγονότα, ιστορικά ή όχι. Με βάση αυτές τις αρχές (τις αναλύουμε εκτενώς στα ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ)   και πάντα στηριγμένοι στα στέρεα θεμέλια της ιστορικής ανάλυσης, θέσαμε πέντε ερωτήματα σε άλλο συνομιλητή εδώ, τα οποία έμειναν αναπάντητα.

Το κείμενο που έβαλες ΚΑΜΙΑ σχέση δεν έχει με το θέμα που διαπραγματευόμαστε εμείς και με τον τρόπο και τις αρχές που το κάνουμε. Και δεν προσφέρει απολύτως τίποτα σε όσα συνέβησαν δίπλα μας στην Ουκρανία και τη Συρία, εξαιτίας της ιμπεριαλιστικής τακτικής του νέου «Τσάρου» και δικτάτορα Πούτιν.

Αν θέλεις,  λοιπόν,  να έχουμε ουσιαστική συζήτηση και όχι   μπλα μπλά τσιτάτων, όπως είναι τα περισσότερα που αναφέρονται στο κείμενο , απάντησε στα παρακάτω πέντε ερωτήματα και συνεχίζουμε την κουβέντα μας:

α. Η ναυτική βάση της Σεβαστούπολης είναι Ουκρανική ή όχι; Σε ποια χώρα ανήκει ΙΣΤΟΡΙΚΑ, αλλά και με βάση τις συνθήκες και τα εθνικά λεγόμενα δίκαια η συγκεκριμένη βάση;  β. Ποια η ΜΕΓΑΛΗ ("ζωής και θανάτου") σημασία αυτής της βάσης για τη  Ρωσία; γ.Ποια  άλλη πρόσβαση, επίσης "ζωής και θανάτου" για τη Μ. Ανατολή έχει η Ρωσία πλην της αεροπορικής βάσης της Λαττάκειας; δ. Τί άλλο είναι το μέγα  Ανατολικό ζήτημα για τη Ρωσία από την εποχή των Τσάρων, παρά αυτό που το "έλυσε" ο "Τσάρος" Πούτιν σήμερα με χιλιάδες νεκρούς, σακατεμένους, πρόσφυγες δυστυχία, πόνο;  ε. Ορθά κατά την άποψή σου διχοτόμησε μια χώρα ανεξάρτητη και αυτόνομη ο Ρώσος δικτάτορας και ορθά πάλι διεξήγαγε (αυτός στην ουσία) τον αιματηρό  πόλεμο στη Συρία;   
Αν δοθούν απαντήσεις σ΄αυτά τα ερωτήματα,  θα δούμε αν η Ρωσία είναι δύναμη ιμπεριαλιστική  ή όχι.

Και κάτι άλλο. Ο Yiannis Varoufakis (ακροδεξιός πολιτικός και  λοιπή  (πολιτική κυρίως)  «τρικυμία εν τω κρανίω», το παίζει όπου χρειάζεται και …μαρξιστής. Σε μια συνέντευξή του παλιότερα ,αλλά και σε πολλά  οικονομικά κείμενά του, αν δεις,  έτσι ακριβώς ερμηνεύει τον ιμπεριαλσιμό,  ως…καπιταλισμό!.   
  

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License