Ένας ακόμα αναρχικός στα κελιά της δημοκρατίας

Το βράδυ της 25ης Ιουλίου, ο σύντροφος Παναγιώτης Ζ. αιχμαλωτίστηκε από ένα τσούρμο περίπου 40 μπάτσων της κρατικής ασφάλειας, κάτω από φιλικό σπίτι. Το ένταλμα σύλληψής του που εκκρεμούσε εδώ και 3 μήνες ουδέποτε είχε φτάσει στα χέρια του συντρόφου. Με τις κατηγορίες κακουργηματικού τύπου για μια υπόθεση του 2012 και την γελοία επιχειρηματολογία πως ο σύντροφος Παναγιώτης δεν έχει δηλώσει διεύθυνση κατοικίας, η πλεκτάνη για την προφυλάκισή του είχε στηθεί καλά εξαρχής και η δικαστική παρωδία είχε δρομολογηθεί.

post image

Ένας ακόμα αναρχικός στα κελιά της δημοκρατίας.

Τον πόλεμο που έχει εξαπολύσει το κράτος απέναντι στους φυσικούς εχθρούς του, τον βιώνουμε καθημερινά, ακολουθώντας ένα δόγμα μηδενικής ανοχής, από την ποινικοποίηση των φιλικών, συγγενικών και συντροφικών σχέσεων, μέχρι τις επιθέσεις σε αναρχικές καταλήψεις και τις φυλακίσεις συντρόφων, το καθεστώς πασχίζει να ισοπεδώσει και τα τελευταία ψήγματα αντίστασης και αγώνα για ζωή και ελευθερία.

Το βράδυ της 25ης Ιουλίου, ο σύντροφος Παναγιώτης Ζ. αιχμαλωτίστηκε από ένα τσούρμο περίπου 40 μπάτσων της κρατικής ασφάλειας, κάτω από φιλικό σπίτι. Το ένταλμα σύλληψής του που εκκρεμούσε εδώ και 3 μήνες ουδέποτε είχε φτάσει στα χέρια του συντρόφου.

Με τις κατηγορίες κακουργηματικού τύπου για μια υπόθεση του 2012 και την γελοία επιχειρηματολογία πως ο σύντροφος Παναγιώτης δεν έχει δηλώσει διεύθυνση κατοικίας, η πλεκτάνη για την προφυλάκισή του είχε στηθεί καλά εξαρχής και η δικαστική παρωδία είχε δρομολογηθεί.

Κατά την διάρκεια της δίκης και στο τέλος αυτής, δύο ακόμα σύντροφοι συνελήφθησαν και ξυλοκοπήθηκαν, μετά από συμπλοκές που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ μπάτσων και αλληλέγγυων. Την επόμενη μέρα (27/07) αφήνονται «ελεύθεροι», με αναβολή της δίκης τους ως τις 10/08/2017.

Οι μεθοδεύσεις των κρατικών μηχανισμών, για την συνοπτική καταδίκη του σε προφυλάκιση ως ότου πραγματοποιηθεί το δικαστήριο, μας διασαφηνίζουν ένα και μόνο πράγμα. Το ολοκληρωτικό καθεστώς του ελληνικού κράτους διατίθεται να εξοντώσει σωματικά και πνευματικά, κάθε υποκείμενο το οποίο αμφισβητεί την παντοδυναμία του.

Αυτή την παντοδυναμία εδώ και καιρό αμφισβητούμε και αρνούμαστε. Αυτό το ολοκληρωτικό καθεστώς και κάθε ολοκληρωτικό καθεστώς και μετά αυτού, θα πολεμήσουμε και θα σταθούμε απέναντί του, αρνούμενοι μια ζωή παθητικότητας, υποτέλειας και υποδούλωσης.

Μας πήρατε τον σύντροφό μας μακριά από τον δρόμο, όπου και ανήκει, μακριά από εμάς. Είναι χρέος και επιθυμία μας να σας στερήσουμε και εμείς με την σειρά μας την ησυχία και την ασφάλειά σας.

Θάνατο στην κρατική μηχανή.

Για την αναρχία, για την ελευθερία.

Πόλεμο με όλα τα μέσα.

Ο πόλεμος μαίνεται, ως το γκρέμισμα και της τελευταίας φυλακής.

Λευτεριά στον αναρχικό Παναγιώτη Ζ., προφυλακισθέντα από 26/7/2017

Χώρος πολύμορφης δράσης αναρχικών Ζαΐμη 11

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License